Castaignos baalt van gemiste kans tegen N.E.C.

Olga Kroeders

De jonge spits Luc Castaignos had Feyenoord ondanks de wanprestatie tegen N.E.C, Nijmegen vanmiddag nog op het goede spoor kunnen zetten.

N.E.C. hield Feyenoord lange tijd in leven door het missen van opgelegde kansen. De Rotterdammers kregen bij een 1-0 achterstand een levensgrote kans op de gelijkmaker. Castaignos werd diepgestuurd, maar de jongeling zag zijn doelpoging langs de paal scheren. N.E.C. liep in de slotfase alsnog uit naar 3-0.

"Die bal moet er gewoon in, dan wordt het een totaal andere slotfase. Nu gaat die naast en dat neem ik mezelf wel kwalijk. Ik voel geen druk op mijn schouders. Ik houd me rustig en ga niet in op dingen die andere mensen zeggen. Ik luister naar de trainer en voer de opdrachten uit die ik moet doen", zei de spits tegen diverse media.

Castaignos kan niet verklaren waardoor Feyenoord in zeer zwaar weer terechtgekomen is. "Iedereen wil heel graag, maar het komt er gewoon niet uit. Het is moeilijk te beschrijven. We moeten veel constanter worden en de mouwen opstropen. Zo gaat het niet langer. Het komt zeker goed, dat beloof ik."