DVD: UFC Rampage greatest hits

MMA is de hype voorbij en deze mix van verschillende vechtsporten hoort er tegenwoordig helemaal bij. Of het nu één van de organisaties in de USA is of in Japan, MMA is overal megapopulair. Natuurlijk zijn er ook al vele dvd’s van uitgebracht van onder andere de live evenementen. Daarnaast zijn er ook dvd’s over afzonderlijke sporters. Van deze dvd’s heeft FOK! de versie mogen ontvangen die over Quinton “Rampage” Jackson gaat.


Quinton Jackson zullen op dit moment veel mensen herkennen als degene die B.A. speelt in de nieuwe The A-Team film. Hij is echter al jaren actief als MMA vechter, in 2002 maakt hij zijn debuut bij Pride terwijl hij daarvoor al actief was bij kleinere organisaties in de USA. Hij staat vooral bekend om zijn zogenaamde bodyslams waarbij hij zijn tegenstander optilt en op de grond gooit. Op deze manier heeft hij zelfs een overwinning door knock-out op zijn naam staan.

Op deze dvd staat de registratie van tien van Jackson’s overwinningen. Inderdaad, overwinningen, want er staat geen enkele verliespartij op hoe goed ze ook waren. Dat wil niet zeggen dat de gevechten die er wel opstaan slecht zijn. Integendeel, het is meer dan twee uur genieten van schitterende gevechten. Opvallend detail is dat tijdens het gevecht met Chuck Liddel voor Pride het commentaar verzorgd wordt door de huidige baas van de UFC; Dana White.

De kwaliteit van deze dvd is best goed. Bij de oudste matches valt, ondanks dat het pas acht jaar geleden, het wel wat tegen. Die van de UFC zijn echter van origine in HD opgenomen en zijn gewoonweg uitstekend.

Helaas zijn er geen extra’s te vinden op deze dvd. Graag zou ik een highlight reel gezien hebben van Jackson’s beste bodyslams of van zijn opmerkingen tijdens interviews. Toch is deze dvd voor iedere MMA-fan aan te raden aangezien je een aantal geweldige gevechten te zien krijgt.