Kovalainen: "Stoppen op de baan was veiliger"

Peterselieman

Heikki Kovalainen zorgde in de slotronden van de Grand Prix van Singapore voor veel opschudding door met een brandende Lotus het rechte stuk bij start/finish op te rijden. De Fin bluste de auto eigenhandig en verklaarde later dat hij het veiliger vond om daar te parkeren dan de pitstraat in te gaan.

Kovalainen had met nog enkele ronden te gaan een aanrijding met de Toro Rosso van Sébastien Buemi. De Lotus liep hierbij schade op en ging in de rondte. Niet veel later vatte de groene bolide vlam, waarna Kovalainen kruipend tot stilstand kwam op het rechte stuk. "Ik denk dat het spectaculairder leek dan het was. Wanneer je vloeistof op de hete uitlaat krijgt dan zal dat altijd flink vlamvatten, terwijl ik juist een marshall met een brandblusser probeerde te vinden. Ik stopte uiteindelijk voor de pitmuur van Williams en zij gaven mij er enkele."

"Ik dacht er aan om naar de pits te gaan, maar toen dacht ik dat het vuur te groot was en het niet veilig zou zijn, omdat er ook feestvierende mensen konden zijn. Ik wist niet dat het vuur zo groot was totdat ik bij de ingang van de pits aankwam. Dus ik moest er over nadenken. Ik dacht nog om naar de rechterzijde van de baan te gaan, maar het was een te snelle bocht om het rechte stuk met zulke vlammen over te steken. De motor deed niets meer, dus het was game over."