Dost: "Waardeloos, hoe is het mogelijk"

Olga Kroeders

Sc Heerenveen speelde gelijk tegen Roda JC (2-2). Geen uiterst slecht resultaat, maar voor Heerenveen-aanvaller Bas Dost waren de druiven behoorlijk zuur.

"In de rust dacht ik: deze wedstrijd is voorbij. Maar dan geef je het toch nog weg. Dit is waardeloos, hoe is het mogelijk...", zo baalde de voormalige spits van Heracles na afloop van de wedstrijd. Toen het duel een half uur onderweg was, leek het erop dat de Friezen de overwinning min of meer al op zak hadden.

De ploeg van Ron Jans stond met 2-0 voor, maar na rust sloegen de Kerkraders terug. Op het moment dat de Friese voorsprong 2-1 bedroeg, schoot Dost op de paal. Een halve minuut later scoorde Roda de gelijkmaker. "We hadden meteen na rust de derde kunnen en moeten maken, dan was het klaar geweest", zo vindt Dost volgens Leeuwarder Courant.

Coach Ron Jans zit met de aanvaller op één lijn. "We hadden de zege natuurlijk hier moeten houden. Tegen De Graafschap scoorden we twee keer, nu weer: dat had meer punten moeten opleveren. We hebben vanavond met 2-2 verloren."