Jol: "Niet tégen Demy, maar vóór Rasmus"

Olga Kroeders

Ajax speelde gelijk in de Grolsch Veste (2-2). Opvallend was dat Rasmus Lindgren weer op de positie van Demy de Zeeuw speelde.

"Toch had ik graag iets meer gehad. Gezien ons spel in de eerste helft hadden we ook kunnen winnen. We deden eigenlijk alles goed en dat bij een zeer sterke tegenstander. Helaas stond het bij de rust 1-1, waar wij toch duidelijk op voorsprong hadden kunnen staan", aldus Jol na afloop tegenover de pers.

De coach van de Amsterdammers zag dat thuisploeg in de tweede helft sterker werd. "FC Twente deed wat aanpassingen en wij slaagden er niet meer in de tegenstander onder druk te zetten. Er was een periode dat de thuisclub beter was. Het laatste deel ging weer gelijk op, vond ik. De 2-2 is niet slecht, maar er had meer ingezeten."

Lindgren stond wederom op de plaats die eerder door De Zeeuw werd bezet. "Demy kan deze rol ook heel goed aan. Hij is een belangrijke speler voor Ajax. Ik heb ook niet tégen hem gekozen, maar ik vóór Rasmus gekozen. Dat kan de volgende wedstrijd echter anders zijn."