Van Vliet: "Hoogerland niet goed bezig"

Peterselieman

Voor bondscoach Leo van Vliet is het duidelijk waarom hij Johnny Hoogerland niet aangewezen heeft voor het WK wielrennen in Melbourne dat komende week van start gaat. Hij vindt dat de renner van Vacansoleil zijn seizoen beter in moet delen.

"Johnny moet eens goed nadenken over wat hij aan het doen is. Ik zie geen beleid in zijn wedstrijdkeuze," zei Van Vliet die de revelatie van vorig jaar na het wegvallen van Laurens ten Dam passeerde en Wout Poels aanwees.

"Ik vond Wout met alles wat ik gezien en gehoord heb een stabielere factor in de ploeg. Ik vind dat er op dit moment gewoon genoeg betere renners zijn dan Johnny. Het verschil tussen vorig jaar en dit jaar bij hem is wel erg groot." Destijds reed Hoogerland een goede Ronde van Spanje en eindigde bij het WK in Mendrisio als veertiende.

Van Vliet vindt het jammer dat Robert Gesink er in Australië niet bij is. "Misschien zegt Robert later: was ik er maar bij geweest. Als je de hoogtekaarten van vorig jaar en dit jaar naast elkaar legt is het gewoon een zwaar parkoers. Alleen ligt de zwaarste helling verder van de finish en is die klim niet zwaar genoeg voor Robert om het verschil te maken. Maar hij zou ook niet gelost worden."

Toch kan Van Vliet de keuze van de Rabobank-renner die in Montréal won ook wel begrijpen. "Wat hij daar deed, was voor iedereen een verrassing. Robert is nog steeds met een ontdekkingsreis bezig. Ik snap ook dat hij na die koers niet heeft besloten het WK alsnog te rijden. Hij wil goed zijn in Lombardije. Verander je nu opeens nog je programma, dan loop je de kans dat het in beide koersen niks wordt."