Willem II evenaart negatief record in Eredivisie

Willem II heeft ook zijn zevende wedstrijd van het seizoen verloren. In Breda ging de hekkensluiter van de Eredivisie met 2-1 onderuit tegen NAC. In totaal is het voor de Tilburgers al de veertiende nederlaag op rij op het hoogste niveau, een evenaring van het negatieve record dat sinds het seizoen 1962/63 in handen is van De Volewijckers.

Willem II had in Breda lang uitzicht op een beter resultaat. Al na zeven minuten zette Andreas Landgren de bezoekers op 0-1 en die stand bleef lang op het scorebord staan. Pas in de tweede helft zwichtte de ploeg van trainer Gert Heerkes onder de Bredase druk. Kees Luijckx knalde in de 65e minuut een vrije trap binnen, Joonas Kolkka kroonde zich tien minuten voor tijd tot matchwinner.