Newcastle-coach Hughton verdedigt sterspeler Ben Arfa

Olga Kroeders

Hatem Ben Arfa vertrok op een vervelende manier bij Olympique Marseille. Zijn huidige coach, Chris Hughton, neemt het voor de Fransman op.

"Natuurlijk ben ik me bewust van de dingen die over hem zijn gezegd, maar deze club is een prachtige mogelijkheid voor die jongen", aldus Hughton tegenover de pers. "Daarbij liet hij zien hoe graag hij hier naartoe wilde gaan. Je moet ervoor zorgen dat hij in een omgeving terechtkomt die zo gezond en uitdagend mogelijk is."

"Je kunt alleen met een situatie omgaan op de manier waarop die situatie zich voordoet. Daar ben ik me echt heel bewust van, maar deze jongen is hier al populair vanaf het moment dat hij binnenstapte. Ik weet zeker dat ik geen problemen hoef te verwachte", zo vervolgde de oefenmeester.

"Zoals het met alle getalenteerde spelers gaat, is het vooral belangrijk dat je ze op de juiste manier in het team laat spelen, de inzet die ze tonen en wat ze op het veld kunnen presteren. Eén ding verandert echter niet: de ploeg is altijd het belangrijkste."