Ecclestone: "Nog twijfels over doorgaan Korea"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone twijfelt nog steeds of hij de Grand Prix van Zuid-Korea doorgang zal moeten laten vinden. De race vindt plaats op 24 oktober maar een laatste inspectie van de baan heeft nog altijd niet plaatsgevonden, waardoor nog altijd niet zeker is of het circuit op tijd gereed zal zijn.

"Totdat het zover is zijn er altijd twijfels," zei Ecclestone. "De baan zou zes weken geleden al geïnspecteerd moeten zijn, dat is gebeurd, maar toen kwam het er niet doorheen. Normaal controleren we 90 dagen voor een race, maar dat schuiven we nu wat aan de kant. Het is gevaarlijk wat we doen, maar het is de vraag of we een race af willen gelasten of niet. Ze zeggen dat alles in orde komt en ik hoop dat ze gelijk krijgen."

De laatste inspectie stond gepland voor 21 september, maar deze datum ging voorbij omdat het een nationale feestdag in Zuid-Korea was. Volgens Autosport zal de inspectie daarom pas op 11 oktober, minder dan twee weken voor de race, gaan plaatsvinden. Begin deze maand legde Karun Chandhok voor Red Bull een demorun op de nieuwe baan af, maar het circuit bleek toen nog verre van gereed te zijn.