FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 augustus 2009

Scheidsrechter geveld door kaakslag

Tijdens de poulewedstrijd tussen Dinteloord en Kloetinge in de districtsbeker Zuid I heeft zich gisteren een ernstig incident voorgedaan. Scheidsrechter Van der Rest uit Dordrecht kreeg tien minuten voor tijd een kaakslag van een speler van Dinteloord, waarna de wedstrijd gestaakt werd.

Bij een stand van 1-2 in het voordeel van Kloetinge liet Ferry Sparreboom van de thuisploeg zich gaan. Hij had aanmerkingen op de leiding van Van der Rest, die net een andere speler van Dinteloord geel had gegeven. Ondanks een waarschuwing van de Dordtse arbiter ging Sparreboom toch verder met protesteren. Hij ontving daarop zijn tweede gele en dus de rode kaart. Daarop deelde Sparreboom een kaakslag uit aan Van der Rest en duwde hij de scheidsrechter, nadat die was opgestaan, weer tegen de grond.

De scheidsrechter liet na afloop weten aangifte te gaan doen wegens mishandeling. Ferry Sparreboom is, volgens een bestuurslid van Dinteloord, niet meer welkom bij de Brabantse club en mag zijn spullen in komen leveren.

Uitslagen Eredivisie (23/08/2009)

Om half drie begonnen er vier wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax - Sparta Rotterdam 0-0

Toeschouwers: 46.128
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Alderweireld (Ajax), Boakye, Rutjes, v.Gessel (Sparta Rotterdam)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, v.d.Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, Aissati (Enoh/78), De Jong (Sulejmani/73), De Zeeuw, Rommedahl, Suarez, Emanuelson (Zeegelaar/46)

Sparta Rotterdam: Seliga, Boakye, Adeleye, Viergever, Slijngard, Falkenburg, Rutjes (Dissels/67), v.Gessel, Strootman (v.Bueren/77), Duplan (John/85), Poepon



sc Heerenveen - AZ Alkmaar 0-2
30’ Lejsal 0-1
64’ El Hamdaoui 0-2

Toeschouwers: 25.600
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: (sc Heerenveen), (AZ Alkmaar)

Opstellingen

sc Heerenveen: Lejsal, Breuer, Dingsdag, Popov, Janmaat (Paulo Henrique/46), Svec (Sibon/68), Koning, Grindheim, Kalou (Bak Nielsen/76), Papadopoulos, Losada

AZ Alkmaar: Romero, Jaliens, Moisander, Moreno, Poulsen, Holman (Wernbloom/59), Mendes da Silva, Schaars, Martens (Lens/79), El Hamdaoui, Dembélé



PSV Eindhoven - NAC Breda 3-1
8’ De Graaf 0-1
63’ Koevermans 1-1
73’ Koevermans 2-1
90+1’ Afellay 3-1

Toeschouwers: 33.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Bakkal, Manolev, Afellay (PSV Eindhoven), Reuser (NAC Breda)
Rode kaart: Rodríguez (79) (PSV Eindhoven)

Opstellingen

PSV Eindhoven: Isaksson, Manolev, Ooijer, Rodríguez, Pieters, Simons (Engelaar/57), Afellay, Bakkal (Koevermans/46), Lazovic (Salcido/82), Toivonen, Dzsudzsák

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Loran, Zwaanswijk, Schilder, De Graaf, Gilissen (Gorter/62), Kwakman, Kolkka, Reuser (Idabdelhay/81), Lurling (Cairo/71)



FC Twente - RKC Waalwijk 2-1
18’ Ruiz 1-0
27’ N'Kufo 2-0
60’ Benschop 2-1

Toeschouwers: 23.000
Scheidsrechter: Janssen
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Brama (FC Twente), Gudde, Varela (RKC Waalwijk)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Kuiper, Brama, Perez (Vujicevic/79), Janssen (Tioté/67), Stoch, N'Kufo, Ruiz

RKC Waalwijk: Wevers, Lifondja, Gudde, Luirink, D.Mulder, Varela (Boerrigter/46), H.Mulder (Agustien/77), Berger, Metaj, Benson (Vink/84), Benschop

WKE wint Supercup voor amateurs

WKE heeft de prijzenkast nog wat verder gevuld. De zondaghoofdklasser van het woonwagenkamp in Emmen greep gistermiddag de Supercup voor amateurs.

Op sportpark de Bongerd in Barendrecht was de landskampioen met 0-3 ruim te sterk voor Barendrecht, dat de amateurbeker had gewonnen. Aanvoerder Martijn Doldersum scoorde voor rust na een scrimmage de openingstreffer. In de tweede helft bepaalde Robert Fik de eindstand met twee treffers op 0-3.

Overzicht winnaars Supercup:

1995 Argon
1996 niet gespeeld
1997 Baronie
1998 niet gespeeld
1999 Gemert
2000 Katwijk
2001 ADO '20
2002 TONEGIDO
2003 TONEGIDO
2004 Ter Leede
2005 ASWH
2006 IJsselmeervogels
2007 Argon
2008 FC Lisse
2009 WKE

Uitslag Grand Prix van Europa

Rubens Barrichello heeft de Grand Prix van Europa op zijn naam geschreven. De Braziliaan bleef in de straten van Valencia Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen voor. Jenson Button blijft aan de leiding van het klassement na zijn zevende plaats.

De beste start in Valencia was voor Lewis Hamilton, voor Heikki Kovalainen en Rubens Barrichello. Kimi Räikkönen schoof door naar plaats vier. Verschillende rijders waaronder Romain Grosjean en Timo Glock kenden aanrijdingen, waardoor ze naar binnen moesten. Ook Sébastien Buemi moest een nieuwe neus halen. Jenson Button was naar plaats acht teruggevallen en probeerde Fernando Alonso in te halen, maar hij verremde zich, zodat hij de plek weer aan de Spanjaard verloor. Badoer kende ondertussen een goede start, maar de Italiaan spinde met zijn Ferrari en verloor zo veel tijd.

Hamilton liep ondertussen snel weg bij de rest van het veld door telkens de snelste ronde te verbeteren. Verder naar achteren probeerde Adrian Sutil Nick Heidfeld in te halen, maar slaagde er niet in. Mark Webber wist ondertussen wel Button in te halen, doordat de Brit in de eerste ronde de chicane afsneed en zo een positie wist te winnen. Grosjean kende na negen ronden een spin, maar de Fransman kon verder.

De eerste die een stop maakte was Hamilton in ronde zestien. De Brit kwam als zesde terug op de baan. Ook Sebastian Vettel kwam binnen, maar een door een probleem kreeg hij geen brandstof, waardoor hij een ronde later weer binnen moest komen. Button had ondertussen het gat met Webber dichtgereden en probeerde de Australiër in te halen. Zijn teamgenoot Barrichello zette snelle rondetijden neer en kwam na zijn pitstop terug op de baan voor Kovalainen en niet ver achter Hamilton.

Na 23 ronden was het over voor Sebastian Vettel. De Red Bull-rijder zag voor de tweedemaal dit weekend een motor ploffen. Halverwege de race maakte Luca Badoer zijn eerste stop, maar hij kwam slecht weg en werd gepasseerd door Grosjean die ook binnengekomen was. Omdat de Italiaan over de witte streep was gegaan, kreeg hij ook nog een drive-through-penalty. Verder naar voren had Hamilton een voorsprong van vier seconden op Barrichello. Richting de tweede pitstop voerde de Braziliaanse Brawn GP-rijder de druk op bij de McLaren-coureur.

Hamilton ging met twintig ronden naar binnen, maar kende een slechte pitstop, omdat de banden nog niet klaar stonden. De Brit viel zelfs terug achter Nico Rosberg. Terwijl Barrichello de snelste ronde bleef verbeteren, kreeg Nakajima met achttien ronden te gaan een lekke band en verloor veel tijd. De Brawn GP-rijder kwam binnen en ging naar buiten voor Hamilton over start/finish was. Räikkönen had ondertussen Kovalainen in weten te halen. Met nog veertien ronden te gaan kwam Webber binnen, maar de Australiër kwam terug op de baan achter Button en Robert Kubica en eindigde buiten de punten.

Buemi was de tweede uitvaller van de race, nadat linksvoor de rem het had begeven. Met nog tien ronden te gaan liep de als zevende liggende Button snel in op Alonso die voor hem reed. Vooraan hield Hamilton de druk er op bij Barrichello die de tijden van de Brit pareerde. Rosberg zette met nog vier ronden te gaan de aanval in op de als vierde rijdende Kovalainen die remproblemen leek te hebben.

Na 57 ronden kwam Rubens Barrichello voor de eerste maal dit jaar als eerste over de streep. De Braziliaan bleef Lewis Hamilton voor. De laatste podiumplaats was voor Kimi Räikkönen. Vierde werd Heikki Kovalainen, voor Nico Rosberg, Fernando Alonso, Jenson Button en het laatste punt was voor Robert Kubica.

Uitslag Grand Prix van Europa:

Pos. Rijder Team TijdUitvalreden
1 R. Barrichello Brawn GP 1:35:51.289
2 L. Hamilton McLaren + 2.358
3 K. Räikkönen Ferrari + 15.994
4 H. Kovalainen McLaren + 20.032
5 N. Rosberg Williams + 20.870
6 F. Alonso Renault + 27.744
7 J. Button Brawn GP + 34.913
8 R. Kubica BMW + 36.667
9 M. Webber Red Bull + 44.910
10 A. Sutil Force India F1 + 47.935
11 N. Heidfeld BMW + 48.822
12 G. Fisichella Force India F1 + 1:03.614
13 J. Trulli Toyota + 1:04.527
14 T. Glock Toyota + 1:26.519
15 R. Grosjean Renault + 1:31.774
16 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
17 L. Badoer Ferrari + 1 ronde
DNFK. Nakajima Williams + 3 rondenOnbekend
DNFS. Buemi Scuderia Toro Rosso + 16 rondenRemmen
DNFS. Vettel Red Bull + 34 rondenMotor

[GP2] Uitslag Valencia race 2

Nico Hülkenberg heeft zondag de sprintrace in de GP2 op zijn naam geschreven. De Duitser won in een race vol incidenten van Sergio Perez en Vitaly Petrov. Giedo van der Garde kwam niet aan de finish.

In de straten van Valencia ging het meteen al mis in de eerste bocht. Luca Filippi spinde en raakte daarbij Kamui Kobayashi. Andreas Zuber miste de bocht en Van der Garde en Lucas di Grassi botsten tegen elkaar aan. Enkele meters verderop strandde Michael Herck. Van deze coureurs kon Kobayashi toch nog verder rijden en de Japanner behield tijdens de neutralisatie de leiding. Erg lang duurde dit niet, want hij werd door de wedstrijdleiding binnengeroepen vanwege een kapotte voorvleugel.

Hierdoor kwam de goed gestarte Hülkenberg aan de leiding te liggen. Direct na de herstart raakten Edoardo Mortara en Alvaro Parente elkaar, waarbij de Portugees uitviel. Omdat de auto van Parente niet op een goede plaats naast de baan stond, was een tweede neutralisatie noodzakelijk. Mortara werd voor het incident bestraft met een drive-through-penalty. Clos miste bocht twee, maar kon verder rijden. Even later was het toch einde verhaal voor de Spanjaard die bij verschillende botsingen zowel zijn voor- als achtervleugel was kwijtgeraakt.

Bij de tweede herstart reed Hülkenberg eenvoudig weg bij de rest van het veld. De Duitser bleef de vechtende Perez en Petrov ruim voor. Jerome d'Ambrosio werd vierde, voor Diego Nunes, Karun Chandhok, Davide Rigon en Pastor Maldonado.

In het klassement gaat Hülkenberg nu ruim aan de leiding met 84 punten. Petrov volgt op plaats twee met 55 punten, voor Romain Grosjean met 45. Giedo van der Garde staat vijftiende met dertien punten.

Uitslag GP2 Valencia race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 N. Hulkenberg ART Grand Prix 44:36.664
2 S. Perez Arden International + 11.609
3 V. Petrov Campos + 13.279
4 J. d`Ambrosio DAMS + 28.588
5 D. Nunes iSport International + 29.195
6 K. Chandhok Ocean Racing Technology + 31.608
7 D. Rigon Trident Racing + 32.181
8 P. Maldonado ART Grand Prix + 32.342
9 J. Villa Super Nova International + 34.554
10 A. Valerio Piquet GP + 35.134
11 K. Kobayashi DAMS + 39.416
12 E. Mortara Arden International + 40.955
13 L. Razia FMS International + 45.176
14 R. Teixeira Trident Racing + 48.860
15 N. Panciatici Durango + 1:18.378
16 F. Perera DPR + 2 ronden
DNFD. Clos Racing Engineering + 12 ronden
DNFS. Coletti Durango + 13 ronden
DNFA. Parente Ocean Racing Technology + 18 ronden
DNFR. Rodriguez Piquet GP + 21 ronden
DNFL. Filippi Super Nova International + 22 ronden
DNFD. Valsecchi Campos + 22 ronden
DNFM. Herck DPR + 22 ronden
DNFG. van der Garde iSport International + 22 ronden
DNFA. Zuber FMS International + 22 ronden
DNFL. Di Grassi Racing Engineering + 22 ronden

Klassement na Valencia:

Pos. Naam Team Punten
1. N. Hulkenberg ART Grand Prix 84
2. V. Petrov Barwa Addex55
3. R. Grosjean Barwa Addex45
4. L. Di Grassi Racing Engin. 40
5. P. Maldonado ART Grand Prix 33
6. L. Filippi Super Nova 26
7. S. Perez Arden 24
8. J. d`Ambrosio DAMS 21
9. A. Zuber FMS 20
10. J. Villa Super Nova 20
11. A. Parente Ocean Racing 19
12. A. Valerio Piquet GP 16
13. E. Mortara Arden 16
14. R. Rodriguez Piquet GP 16
15. G. van der Garde iSport 13
16. D. Valsecchi Barwa Addex10
17. K. Chandhok Ocean Racing 10
18. K. Kobayashi DAMS 7
19. D. Nunes iSport 2
20. D. Rigon Trident 1

Oude spellen doen het goed in de Dutch Charts

Waar we vaak focussen op de games per platform, zullen we deze week kijken naar de releasedatum van de games. Deze week blijkt dat zeven van de tien games uit eerdere jaren komt. Slechts een spel is dit kwartaal uitgebracht en twee spellen zijn vorig kwartaal uitgebracht.

Mario Kart voor de DS spant de kroon. Dit spel is in 2005 uitgebracht en behaalt ondanks dat nog steeds de top 10. Modern Warfare voor de PlayStation 3 geniet wellicht van de commotie rondom Modern Warfare 2.

1 WII SPORTS RESORT (Wii) (24-07-2009)
2 MARIO KART (Wii) (11-04-2008)
3 WII FIT (Wii) (25-04-2008)
4 THE SIMS 3 (PC) (04-06-2009)
5 GUITAR HERO 4/WORLD TOUR (Wii) (21-11-2008)
6 POKEMON PLATINUM (DS) (22-05-2009)
7 GRAND THEFT AUTO 4 (PC) (03-12-2008)
8 MARIO KART (DS) (25-11-2005)
9 CALL OF DUTY 4/MODERN WARFARE (PS3) (09-11-2007)
10 NEW SUPER MARIO BROS (DS) (30-06-2006)

2005: 1
2006: 1
2007: 1
2008: 4
2009 Q1: 0
2009 Q2: 2
2009 Q3: 1

Vagina Hero; omdat het kan

Guitar Hero, Band Hero, DJ Hero; het is allemaal één pot nat. Waarom niet iets interessanters maken, zoals Vagina Hero? Een redacteur van Ripten ging helemaal los op dit idee en wist zelfs een aantal vragen te stellen aan de ontwikkelaar: Arctivision. Mensen die de game op expert willen halen zullen meer geld uit moeten geven. Waarom? Omdat mannen met meer geld nou eenmaal meer vrouwen krijgen:

"The Pro Bundle is essentially no different than the normal bundle, it just costs about $600 extra. We wanted to prepare our players for the inevitable truth that dudes with money are more successful with women, even if they aren’t any more skilled. We also offer a Girl Power Pack, but we aren’t ready to discuss the details of that quite yet."



De volgende vraag was als volgt: kunnen vrouwen Vagina Hero niet keihard gaan laten verbieden door het feit dat het misschien als denigrerend of offensief gezien kan worden?

"Absolutely not. If anything, we are doing women a great service. We are making foreplay interesting and exciting for guys while simultaneously giving them the practice they need so they know what they’re doing when they get there. I think women should be excited by the idea of no longer walking away from a sexual encounter with blue balls, or whatever the equivalent of that would be for women."

De game speelt als volgt. Elke stage is een nieuwe vrouw en de gameplay is gebaseerd op hetzelfde principe als Guitar Hero. Op de beat van de muziek zullen spelers de knoppen op hun controllers (welke hieronder afgebeeld staat) moeten indrukken voor het optimale resultaat. Maar hoe kun je de game nou het beste spelen?

"Most people just use their thumb and pointer finger on their off-hand, but we’ve had a few people use other body parts. Personally, if you want to really see what you’re doing, the two hand approach is best. You could also just mash all the buttons at the same time with your fist and hope to get lucky."



Voor meer informatie kun je hier terecht want wij gaan onze tijd besteden aan het vinden van een preview-exemplaar. Wat is het toch een mooie zondag vandaag...

Kooivechter redt Jordan van bitchfight

Arme Katie Price, aka Jordan. Sinds haar scheiding van Peter Andre wordt ze van alle kanten belaagd. Gisteren was de zwartgeverfde blondine rond vier uur 's nachts in een kebabzaak in Brighton om wat eten te scoren. Plotseling staat ze oog in oog met een woedende vrouw die een papiertje in de lucht houdt met de tekst 'You are a slag' (jij bent een slet).

Gelukkig had Price haar nieuwe vriend aan haar zijde. Alex Reid, die toevallig kooivechter is, sloeg zijn gespierde armen om haar heen voordat de vrouw haar fysiek kon aanvallen. De nog onbekende vrouw is even later door beveiligingspersoneel de toko uitgegooid.

Voor foto's van het incident, check de bron

Just Dance: schaamteloze voetjes van de (beurs)vloer.

Dance- en karaoke-games zijn populair. Dat is leuk voor de gamefabrikanten maar niet altijd even leuk voor de huisgenoten van de Singstar of Dancestar in kwestie.
Wellicht dat dat met Just Dance op de Wii gaat veranderen. Niet zozeer omdat de Wii bezittende huisgenoot zich ineens ontpopt tot natuurtalent op het gebied van zang en/of dans. Maar omdat het zeer vermakelijke video's kan opleveren.

"Just Dance" is een nieuwe game van Ubisoft Paris. Van de gameplay is vooralsnog bitter weinig bekend. Maar onderstaande video's geven een aardig beeld van wat we mogen verwachten.

Dus de volgende keer dat je weer eens gestoord wordt van een zich telkens herhalende Rick Ashley, Take That of een van die andere jaren 80/90 toppers. Pak je camera, doe filmen en klaar is Klara.

Dit zagen we bij de Ubisoft stand op de GamesCom in Keulen.



Mocht je nu trouwens denken: "die zijn gek". Kijk dan even naar de officiele trailer van Just Dance... Scary?!
Oja, de release van Just Dance staat gepland voor het eind van dit jaar. Nog even geduld dus, dansliefhebbers. Kuddos mogen tot die tijd in de comments.



[IndyCar] Uitslag kwalificatie Infineon Raceway

Dario Franchitti heeft op de Infineon Raceway de snelste tijd neergezet in de IndyCar Series. De Schot verbeterde de tijd van Ryan Briscoe met nog maar vijf seconden te gaan. Robert Doornbos kwam er wederom niet aan te pas en start als vijftiende.

In het eerste deel van de kwalificatie kende Helio Castroneves een probleem met de brandstoftoevoer. Penske wist het snel op te lossen, zodat de Braziliaan alsnog een snelle tijd kon klokken. HVM-coureurs E.J. Viso en Doornbos overleefden de schifting niet, evenals Justin Wilson die kampte met een kapotte rechter achterwielophanging.

In de tweede groep was het Ryan Briscoe die de toon zette. Hij kreeg een batterij rijders van Andretti Green Racing met zich mee naar het tweede deel van de kwalificatie. Alle vijf gingen ze door naar het tweede deel.

Briscoe zette in het tweede deel van de kwalificatie de snelste tijd neer, maar Castroneves kwam er met een minuut te gaan nog onderdoor. Alleen Franchitti wist uiteindelijk nog onder de tijd van beide Penske-rijders komen. Belangrijkste afvaller was regerend kampioen Scott Dixon die als tiende eindigde.

Het derde en laatste deel van de kwalificatie verliep zoals het tweede deel van de kwalificatie, met het verschil dat Briscoe nu sneller dan Castroneves was. Maar het was Franchitti die poleposition pakte. Marco Andretti zal als vierde starten, voor Hideki Mutoh en Graham Rahal.

Uitslag kwalificatie Infineon Raceway:

Pos. Rijder Team Tijd
1 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing 1:16.798
2 R. Briscoe Team Penske 1:16.848
3 H. Castroneves Team Penske 1:16.870
4 M. Andretti Andretti Green Racing 1:17.052
5 H. Mutoh Andretti Green Racing 1:17.205
6 G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing 1:17.388
7 T. Kanaan Andretti Green Racing 1:16.990
8 F. Montagny Andretti Green Racing 1:17.084
9 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing 1:17.089
10 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing 1:17.224
11 D. Patrick Andretti Green Racing 1:17.614
12 D. Wheldon Panther Racing 1:17.678
13 E.J. Viso HVM Racing 1:17.918
14 M. Moraes KV Racing 1:17.473
15 R. Doornbos HVM Racing 1:18.109
16 R. Hunter-Reay A.J. Foyt Racing 1:17.640
17 O. Servia Newman/Haas/Lanigan Racing 1:18.140
18 R. Matos Luczo Dragon Racing 1:17.655
19 J. Wilson Dale Coyne Racing 1:18.335
20 R. Antinucci Dale Coyne Racing 1:17.750
21 E. Carpenter Vision Racing 1:18.241
22 M. Duno Dreyer & Reinbold Racing 1:23.618

Man doet aanzoek met strobalen

Een Duitse boerenzoon heeft een wel heel origineel huwelijksaanzoek gedaan. De 27-jarige Markus Schmidt is maar liefst zes uur aan het werk geweest om 150 strobalen zo te stapelen dat de tekst 'Willst mich heiraten' ('Wil je met me trouwen') ontstond.

Het belangrijke zinnetje werd dankzij de grote balen maar liefst zeventig meter lang. Elke letter had dan ook een hoogte van drie en halve meter. Corinna Pesl kon dan ook niet veel anders dan een hartstochtelijk 'Ja!' te antwoorden op het aanzoek.

De twee houden het nu al negen jaar met elkaar uit. Deze herfst gaat het stel voor de wet trouwen. Volgend jaar doen ze het in de kerk nog eens over.


Ongetwijfeld het lijflied van de Duitser

'VVV-Venlo heeft vervanger Honda'

Volgens Wiel Teeuwen, oud-manager van VVV-Venlo, heeft de Venlose voetbalvereniging al een vervanger voor Keisuke Honda achter de hand.

Tegenover L1 heeft Teeuwen verteld dat hij veel vertrouwen heeft in de voorzitter van VVV, Hai Berden. "Alles is geregeld," aldus Teeuwen. "Als Honda om tien voor twaalf vertrekt, hebben we om vijf voor twaalf het alternatief dat Hai geregeld heeft."

Honda staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax, PSV en Feyenoord. Vooral Feyenoord lijkt geïnteresseerd te zijn en wellicht te kunnen voldoen aan de vraagprijs van tien miljoen euro. Dat moet dan gebeuren met hulp van externe financiers.

De 23-jarige Japanner kan nog tot 31 augustus worden weggekaapt bij promovendus VVV. Intussen houdt preses Berden zijn poot stijf. Hij wil minimaal tien miljoen vangen voor de smaakmaker van de Venlonaren.

Uitslag VVV-Venlo - FC Groningen

Gisteravond vond in de Eredivisie naast het duel tussen Willem II en Heracles Almelo en het duel tussen Vitesse en ADO Den Haag nog een duel plaats. Hieronder vind je de uitslag.

VVV-Venlo – FC Groningen 2-2

7' Honda 1-0
13' Pedersen 1-1
15' Granqvist 1-2
20' Calabro 2-2

Toeschouwers: 7.280
Scheidsrechter: v. Meenen
Stadion: De Koel, Venlo

Gele kaart: Geen

Opstellingen

VVV-Venlo: Gentenaar, Timisela, v. Kouwen(Verdellen/79), Paauwe, Fleuren, Leemans, Honda, Auassar, Schaken (v.Dessel/66), Calabro (Viana/87), Ahahaoui

FC Groningen: Luciano, De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman, v.d.Laak, Ajilore, Lovre, Zonneveld, Matavz (Koç/59), Pedersen (Menting/89)

Tweetal geveld door drugstampons

Een man en een vrouw zijn bewusteloos geraakt nadat ze een in de partydrug GHB gedrenkte tampon in hun anus hadden geduwd. Het incident deed zich onlangs voor tijdens een strandfeest in Bloemendaal aan Zee, maar is nu pas naar buiten bekend gemaakt. Voor zover bekend betreft het hier het eerste ernstige incident met het zogenaamde 'slimmen' in ons land.

De vrijwillige reddingsbrigade in de badplaats trof het tweetal bewusteloos aan. Men had in eerste instantie geen idee waardoor ze buiten bewustzijn waren geraakt. Pas nadat een tweede vrouw zich meldde en vertelde dat de twee een GHB-tampon in hun anus zouden hebben zitten werd de oorzaak duidelijk. De vrouw wist een en ander te vertellen omdat ze zelf bleek te hebben geholpen met het inbrengen ervan...

Hierop zijn de twee bewusteloze lieden naar het ziekenhuis vervoerd. Pas na een uur of vijf in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, kwamen ze weer bij hun positieven.

De tamponmethode wordt vaker toegepast, maar dan met een tampon gedrenkt in wodka, gin of een andere sterke drank. Het concept is simpel: neem een tampon en drenk die in wodka en breng hem vervolgens anaal of vaginaal in.

Een tampon kan tot drie glazen wodka of een shot GBH bevatten en doordat de werkzame stof, de alcohol of de partydrug direct in de bloedbaan wordt opgenomen is het effect dat de gebruiker heel snel of dronken of onder invloed van de drug geraakt.

De term 'slimmen' ofwel afslanken is aan het fenomeen gegeven omdat men veronderstelt dat de gebruiker door deze manier van drank tot zich nemen minder calorieën zou binnenkrijgen.

Het grote probleem met deze wijze van gebruik is echter volgens deskundigen dat het buitengewoon lastig is om de drank of de partydrugs ook maar enigermate te doseren.

Met dank aan bierspons voor de submit

Coach hockeyheren positief na ruime zege

Michel van den Heuvel was tevreden over het spel van zijn team tijdens de 9-0-overwinning op Polen. Maar de bondscoach benadrukte dat zijn team nog in ontwikkeling is.


"Het was positief om te zien dat zijn dat de groep heel breed is", zei de coach na de wedstrijd. "Jongens als Kemperman, Jonker en Hofman hebben de minste ervaring en interlands en laten zich vandaag goed zien. En dat is in deze omgeving, op een groot toernooi in eigen huis, mooi om te zien." Van den Heuvel zag, ondanks de zeer ruime overwinning, ook wat verbeterpunten. "Het middenveld maakte soms de verkeerde keuzes en ook het schakelen bij balverlies liet af en toe te wensen over. En in de eerste helft wilde we te snel en te hard de cirkel in."

Relativerend: "Vandaag konden we het brengen. Hopelijk kan dat ook in de volgende wedstrijd, tegen Spanje."Nederland speelt maandag zijn tweede poulewedstrijd, tegen Spanje, dat vanavond Frankrijk trof.
Recordinternational Teun de Nooijer oogde ontspannen na de wedstrijd tegen Polen. De 33-jarige aanvoerder van de Nederlandse equipe speelde zijn recordinterland, nummer 402. Hiermee verbreekt hij het record van Jeroen Delmee. En passant maakte de aanvaller zijn tweehonderdste doelpunt in Oranje.

"Het voelde vandaag heel speciaal", vertelt de nieuwbakken recordhouder. "Het allermooiste is, dat het hier plaatsvindt. In Nederland, met mooi weer, veel publiek in dit stadion. We hebben waanzinnig mooie veldgoals gemaakt", vertelt de aanvoerder trots. "Een mooier plaatje is niet mogelijk."

Dat hij zijn jubileuminterland opsierde met een doelpunt, was belangrijk, zegt De Nooijer. "Scoren is altijd belangrijk. Ik wilde mijn bijdrage leveren. Eerlijk gezegd dacht ik in de eerste helft al dat ik gescoord had." De Nooijer doelt op het moment dat hij door Taeke Taekema alleen voor de Poolse keeper werd gezet. "Taeke had een veldgoal kunnen maken, maar ik riep zo hard, dat hij niet om me heen kon. Maar de keeper zat er toen goed bij."

De dag van De Nooijer kreeg aan het begin van de avond nog meer glans. De Bloemendaler werd toen uitgeroepen tot Beste Nederlandse Hockeyer aller tijden.

Verbeek: "Kargbo goede keeper"

Heracles Almelo boekte een goede zege op bezoek bij Willem II (1-0) en leek door het dolle heen. Gert-Jan Verbeek, trainer van de Heraclieden, was ook content en had nog een leuke quote over.

Verbeek noemde Willem II-speler Ibrahim Kargbo een uitstekende doelman. De trainer vond dat zijn team een strafschop werd onthouden toen Kargbo de bal na een vrije trap heel duidelijk met de hand beroerde.

Scheidsrechter Richard Liesveld gaf Heracles echter geen strafschop. Hij zag de handsbal niet. "Als de scheidsrechter de bal volgt, moet hij het toch gezien hebben", meent Verbeek voor de camera's van NOS.

Euforie overheerste desondanks bij de Almelose formatie, die weer wonnen. "Dat komt door het vertrouwen dat de spelers hebben. Ze zien ook het resultaat van de trainingen. Het gaat erom dat we dat uiteindelijk in punten uitdrukken en dat lukte."

Doelpuntenmaker Bas Dost was ook erg blij. "Het was één groot feest. Iedereen gunt elkaar van alles en dát is nodig om goed te voetballen", jubelde de lange spits.

Stevanovic krijgt boete van Vitesse

Dalibor Stevanovic zal aan zijn werkgever Vitesse een boete moeten betalen vanwege het feit dat hij zaterdag na zijn wissel in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (1-3) het Gelredome verliet.

De Sloveen had zondagmorgen met technisch directeur Marc van Hintum een gesprek over het voorval. In het onderhoud gaf hij aan dat hij er zich van bewust is dat hij onacceptabel heeft gehandeld. De boete heeft hij geaccepteerd.

"Het was voornamelijk de teleurstelling over de wissel waardoor ik gefrustreerd raakte," zegt Stevanovic op de website van Vitesse. "Ik wil echt graag met Vitesse goed spelen. Als het dan tegenvalt en je in de rust er uit moet, is dat moeilijk te accepteren."

"Ik heb er vanochtend met de club over gesproken en nogmaals, het ging puur om de wissel. Het heeft verder niets met Vitesse te maken, daarmee wil ik juist zo snel mogelijk weer vooruit en richting de volgende wedstrijd kijken."

Boodschap Kim Jong-il voor president zuiden

Noord-Koreaanse gezanten hebben vandaag op bezoek bij de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak een boodschap overgebracht van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il.

De boodschap en dit contact met de leider van het noorden is een primeur voor de anderhalf jaar oude regering van Lee. De Noord-Koreanen waren een half uur bij het Zuid-Koreaanse staatshoofd "in een open en vriendelijke sfeer", zei een regeringswoordvoerder.

De Zuid-Koreaanse regering deed verder weinig mededelingen over de inhoud van de boodschap "vanwege de gevoeligheid ervan". Het ging over "vooruitgang in de inter-Koreaanse relaties".

Lee heeft de delegatie gezegd dat er geen problemen zijn die niet kunnen worden opgelost wanneer noord en zuid voor een dialoog kiezen om een oplossing te vinden.

De betrekkingen zijn onder de conservatieve Lee beduidend slechter geworden. Lee hield de toenaderingspolitiek, "de politiek van zonneschijn", voor vruchteloos. Hij staakte daarom hulp aan het noorden omdat de Noord-Koreaanse tegenprestaties ervoor uitbleven. Het noorden zou van zijn nucleaire projecten moeten afzien, maar deed eerder dit jaar zelfs nog een kernproef.

President Zuid-Korea ontvangt Noord-Koreaanse delegatie  (foto: ANP)

[GP2] Uitslag Valencia Race 1

Vitaly Petrov heeft op het stratencircuit van Valencia de eerste race van GP2 Series gewonnen. De Rus won voor Nico Hülkenberg en Sergio Pérez. Giedo van der Garde werd na een valse start vijftiende.

De eerste start moest afgebroken worden omdat Michael Herck zijn motor af liet slaan. De tweede start was een prooi voor polesitter Hülkenberg die na een foutje terugviel achter Petrov en Pérez. De Duitser wist de Mexicaan in de tweede ronde in te halen. Daarachter kenden zowel Van der Garde als Stefano Coletti een superstart, maar beiden bleken te vroeg te zijn vertrokken en een drive-through-penalty wierp hen ver terug.

In een verder weinig boeiende race was het Petrov die nipt wist te winnen voor Hülkenberg en Pérez. Daarachter viel Lucas di Grassi nog stil, zodat Alvaro Parente vierde wwerd, voor Roldán Rodríguez en Edoardo Mortara. Daarachter streden Davide Valsecchi en Karun Chandhok om de laatste punten, maar Valsecchi viel terug en Chandhok viel uit, waardoor Luca Filippi en Pastor Maldonado de laatste punten pakten.

Uitslag Valencia Race 1:

Pos. Rijder Team Tijd
1 V. Petrov Campos 56:24.157
2 N. Hulkenberg ART Grand Prix + 0.396
3 S. Perez Arden International + 16.004
4 A. Parente Ocean Racing Technology + 22.922
5 R. Rodriguez Piquet GP + 26.891
6 E. Mortara Arden International + 38.444
7 L. Filippi Super Nova International + 44.153
8 P. Maldonado ART Grand Prix + 52.496
9 K. Kobayashi DAMS + 59.464
10 J. d`Ambrosio DAMS + 59.959
11 D. Valsecchi Campos + 1:05.003
12 D. Nunes iSport International + 1:07.196
13 D. Rigon Trident Racing + 1:07.612
14 M. Herck DPR + 1:14.817
15 G. van der Garde iSport International + 1:16.354
16 F. Perera DPR + 1:17.358
17 A. Zuber FMS International + 1:19.836
18 A. Valerio Piquet GP + 1:44.040
19 J. Villa Super Nova International + 1 ronde
20 L. Di Grassi Racing Engineering + 3 ronden
DNFK. Chandhok Ocean Racing Technology + 5 ronden
DNFS. Coletti Durango + 15 ronden
DNFL. Razia FMS International + 28 ronden
DNFN. Panciatici Durango + 28 ronden
DNFR. Teixeira Trident Racing + 29 ronden
DNFD. Clos Racing Engineering + 31 ronden

EK hockey: Uitslagen en stand 1e speeldag

Zaterdag is het Europees kampioenschap hockey voor dames en heren van start gegaan. Hieronder vind je de uitslagen van de gespeelde wedstrijden en de stand in de poules.

Uitslagen

PouleD/HTeamTeamUitslag
B dames Spanje Schotland 3-1
B dames Duitsland Ierland7-0
A dames Nederland Azerbeidzjan 10-0
B heren Nederland Polen 9-0
A dames Engeland Rusland 4-0
B heren Spanje Frankrijk 3-0

Stand

Poule A (heren)
In Poule A voor de heren werd vandaag nog niet gespeeld, morgen zijn daar de eerste wedstrijden.

Poule B (heren)

Poule B (heren) Wed. WinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
Nederland 1 1 0 0 9 0 3
Spanje 1 1 0 0 3 0 3
Frankrijk 1 0 0 1 0 3 0
Polen 1 0 0 1 0 9 0

Poule A (dames)

Poule A (dames) Wed. WinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
Nederland 1 1 0 0 10 0 3
Engeland 1 1 0 0 4 0 3
Rusland 1 0 0 1 0 4 0
Azerbeidzjan 1 0 0 1 0 10 0

Poule B (dames)

Poule B (dames) Wed. WinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
Duitsland 1 1 0 0 7 0 3
Spanje 1 1 0 0 3 1 3
Schotland 1 0 0 1 1 3 0
Ierland 1 0 0 1 0 5 0

Bedrogen vrouw verkoopt Porsche voor habbekrats

Een Britse vrouw, die werd bedrogen door haar overspelige echtgenoot, heeft de ultieme wraak op hem genomen. Zij verkocht het blitse bezit van de vreemdganger, een Porsche 911, voor omgerekend zo'n 2300 euro. Een koopje, aangezien de sportwagen een waarde heeft van tachtigduizend euro.

"Vorige week heb ik mijn echtgenoot betrapt toen hij seks had in zijn Porsche met onze 17-jarige babysitter", vermeldt de vrouw op Gumtree.com, het Britse equivalent van Marktplaats of FOK!s V&A-forum. "Eigenlijk is het zelfs mijn Porsche, want ik heb de wagen betaald. Dus nu verkoop ik zijn geliefde auto. We zullen eens zien hoe leuk de rotzak dat vindt." 

Nadat de man voor de zoveelste keer was vreemdgegaan, was voor de vrouw de maat vol. "Ik heb hem iedere keer een nieuwe kans gegeven. Ik was een hopeloze en naïeve koe. Ik wist dat hij nooit zou veranderen, maar ik bleef bij hem voor de kinderen. Vijftien jaar huwelijk gooi je ook niet zomaar weg. Nu is de maat vol. Ik verlaat hem, maar niet zonder wraak te nemen", zo laat de arme vrouw weten.

"Ik verkoop zijn wagen en doe er zelfs zijn waardevolle wijncollectie bovenop", staat er in de advertentie te lezen. "Haast je, want een Porsche 911 voor slechts 2.300 euro zal niet lang te koop blijven staan. Ik heb ook nog een verrassing voor de babysitter: ik heb tabasco gesmeerd op iedere condoomverpakking die ik in ons huis kon vinden. Dat zal hen een memorabele nacht bezorgen."

Coach Kruis erg tevreden met hockeydames

Bondscoach Herman Kruis kon na de 10-0-overwinning bij het EK hockey in Amsterdam op het arme Azerbeidzjan niet anders dan tevreden zijn.

"We hebben deze ploeg bestreden zoals je een defensieve tegenstander hoort te bestrijden", zei de coach na de geslaagde openingswedstrijd. "De eerste tien minuten hadden de speelsters last van zenuwen. Maar toen we daar doorheen waren, gingen we mooi combinatiehockey spelen. Die eerste drie goals waren schitterend uitgespeelde doelpunten. Door te blijven combineren, kun je een defensieve muur breken."

Over de krachtsverschillen op dit Europees kampioenschap wilde Kruis nog geen conclusies trekken. "Dat lijkt me na de eerste dag een beetje voorbarig. Dat er verschillen zijn is duidelijk, maar hoe groot die echt zijn weten we pas later in het toernooi."

Speelster Vera Vorstenbosch was niet bij de Champions Trophy in Sydney, eerder deze zomer. Maar tijdens de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap in het uitverkochte Wagener Stadion stond de Brabantse spits in de basis. "Dit was echt genieten", zei Vorstenbosch. "Ik was heb ook de Champions Trophy van 2006 in dit stadion gespeeld. Dat was al gaaf, maar echt niet te vergelijken met dit. Sinds de Olympische Spelen is het natuurlijk een gekkenhuis rondom het vrouwenhockeyteam. Super om daar nu bij te zijn. Ik kreeg al kippenvel tijdens het inlopen."

En om het feest helemaal compleet te maken, scoorde de Bossche goalgetter ook nog. "Maar ik ben vergeten om daar nog even extra van te genieten. Ik heb niet eens om me heengekeken. Ik zag alleen mijn teamgenoten. Stom eigenlijk, maar ik was helemaal gefocust op de wedstrijd."

Force India gematigd tevreden na kwalificatie

Het Formule 1-team van Force India kende een uitstekende zaterdag, al bleek dat niet helemaal uit de kwalificatie. Adrian Sutil zal zondag in de straten van Valencia van plaats twaalf starten, terwijl teamgenoot Giancarlo Fisichella als zestiende begint.

Sutil was in de ochtendsessie nog de snelste, maar in de kwalificatie bleef de Duitser steken in Q2. Hij was blij dat hij op slechts één tiende van plaats tien wist te komen. "We zijn het hele weekend al snel en alles werkt prima. Ik ben blij met de nieuwe delen op de auto en het team verricht fantastisch werk. We hebben de laatste maanden een enorme stap voorwaarts gezet en ik geniet nu van elke sessie. Vanochtend was de beste manier om je voor te bereiden voor de kwalificatie, maar we wisten ook dat herhalen lastig zou worden. We kwamen net te kort voor Q3 en het is redelijk voor ons om te zeggen dat we voor de punten gaan."

Zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella was heel wat minder tevreden. "Ik ben zwaar teleurgesteld over het resultaat, omdat ik het gevoel had dat ik wel in Q2 kon komen. Jammer genoeg kwam ik in mijn laatste run in verkeer terecht en verloor in de laatste sector ongeveer zes tot zeven tiende. Anders hadden we na het weekend dat we gehad hebben echt door kunnen gaan. Het zal morgen een zware race worden."

EK hockey: Oranje-heren declasseren Polen

De Nederlandse mannen hebben met 9-0 Polen opzij gezet in hun eerste wedstrijd op het EK hockey in Amsterdam. Oranje kwam wat moeilijk op gang. In het eerste kwartier had het team van Michel van den Heuvel moeite om de Poolse verdedigingmuur te doorbreken.

Cornerkanon Taeke Taekema opende de score voor Oranje. Nederland had uitstekende kansen op een grotere voorsprong, maar Constantijn Jonker en Teun de Nooijer lieten in de eerste helft een aantal kansen liggen. Het was opnieuw de corner die uitkomst bood. Taekema sleepte de 2-0 langs de Poolse keeper.

Na rust gebeurde toch waar het hele Wagener Stadion op hoopte. Teun de Nooijer, die zijn recordinterland (402 caps) speelde, scoorde. Het betekende de 3-0 voor Oranje en de tweehonderdste voor de nummer 14 in Oranje. Polen kwam amper nog over de middenlijn en Nederland draaide de duimschroeven strakker aan. Robbert Kemperman scoorde met een knappe backhand de 4-0.

Het Pools verzet was toen defintief gebroken. Als rijpe appels vielen de Oranje-doelpunten van de bomen. Via een backhandshot van Rogier Hofman, een intikker van Jeroen Hertzberger en een corner van opnieuw Taeke Taekema en tweemaal Ronald Brouwer stond er na zeventig minuten 9-0 op het bord. Het publiek hoopte nog op een evenaring van de monsterscore van de Oranje-vrouwen (10-0), maar dit bleef de moegestreden Polen bespaard.


Karakteristieken

Nederland - Polen 9-0 (2-0)
15' 1-0 Taeke Taekema (sc)
26' 2-0 Taeke Taekema (sc)
40' 3-0 Teun de Nooijer
50' 4-0 Robbert Kemperman
53' 5-0 Rogier Hofman
60' 6-0 Jeroen Hertzberger
62' 7-0 Taeke Taekema (sc)
66' 8-0 Ronald Brouwer
68' 9-0 Ronald Brouwer

Startgewichten GP van Europa

De FIA maakt in het seizoen 2009 voor de start van de race de gewichten van de Formule 1-wagens openbaar. Hieronder vind je de uitkomsten voor Europa op een rijtje. De tabellen zijn gesorteerd op gridpositie en op gewicht. Daarnaast worden de eerste pitstops voorspeld.


Gesorteerd op gridpositie:

GridCoureurTeamGewicht (kg)
1Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes653
2Heikki KovalainenMcLaren-Mercedes655
3Rubens BarrichelloBrawn GP662.5
4Sebastian VettelRed Bull Racing654
5Jenson ButtonBrawn GP661.5
6Kimi RäikkönenFerrari661.5
7Nico RosbergWilliams665
8Fernando AlonsoRenault656.5
9Mark WebberRed Bull Racing664.5
10Robert KubicaBMW Sauber657.5
11Nick HeidfeldBMW Sauber677*
12Adrian SutilForce India672.5*
13Timo GlockToyota694.7*
14Romain GrosjeanRenault677.7*
15Sébastien BuemiToro Rosso688.5*
16Giancarlo FisichellaForce India692.5*
17Kazuki NakajimaWilliams702*
18Jarno TrulliToyota707.3*
19Jaime AlguersuariToro Rosso678.5*
20Luca BadoerFerrari690.5*

Gesorteerd op startgewicht:

GridCoureurTeamGewicht (kg)
1Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes653
4Sebastian VettelRed Bull Racing654
2Heikki KovalainenMcLaren-Mercedes655
8Fernando AlonsoRenault656.5
10Robert KubicaBMW Sauber657.5
5Jenson ButtonBrawn GP661.5
6Kimi RäikkönenFerrari661.5
3Rubens BarrichelloBrawn GP662.5
9Mark WebberRed Bull Racing664.5
7Nico RosbergWilliams665
12Adrian SutilForce India672.5*
11Nick HeidfeldBMW Sauber677*
14Romain GrosjeanRenault677.7*
19Jaime AlguersuariToro Rosso678.5*
15Sébastien BuemiToro Rosso688.5*
20Luca BadoerFerrari690.5*
16Giancarlo FisichellaForce India692.5*
13Timo GlockToyota694.7*
17Kazuki NakajimaWilliams702*
18Jarno TrulliToyota707.3*
* = Opgegeven gewicht

Verwachte ronde voor eerste pitstop (Top 10):

GridCoureurTeamPitlap
1Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes15
2Heikki KovalainenMcLaren-Mercedes16
3Rubens BarrichelloBrawn GP19
4Sebastian VettelRed Bull Racing16
5Jenson ButtonBrawn GP18
6Kimi RäikkönenFerrari18
7Nico RosbergWilliams20
8Fernando AlonsoRenault17
9Mark WebberRed Bull Racing20
10Robert KubicaBMW Sauber17

'Londen drong aan op vrijlating al-Megragi'

De Britse regering in Londen heeft er bij de Schotse autoriteiten op aangedrongen de Libiër Abdel Basset al-Megrahi vrij te laten. Dit stelde vandaag de Britse krant The Sunday Times.

De Britse regering houdt zich tot dusverre op de vlakte, omdat de vrijlating van de wegens de bomaanslag in 1988 op een Amerikaanse Boeing veroordeelde Libiër fel omstreden is. The Sunday Times meent vandaag dat het beter is dat Londen zijn rol openbaar maakt.

De Britse onderminister Ivan Lewis zou drie weken geleden in een brief de Schotse minister van Justitie, Kenny MacAskill, hebben aangemoedigd de stervende Megrahi te laten gaan.

Italië en Frankrijk helpen bij bosbranden

Griekenland heeft Italië en Frankrijk gevraagd te helpen bij het blussen van een grote brand ten noorden van Athene. De landen besloten in totaal drie blusvliegtuigen te sturen. Het is de tweede dag op rij dat de brand in Griekenland woedt.

Het vuur heeft veel zomerhuizen verzwolgen en bedreigt ook twee buitenwijken van de Griekse hoofdstad. Het vuurfront is 30 kilometer lang en groeit nog steeds door de sterke wind. Inmiddels zijn duizenden hectaren bos en akkers verzwolgen door de vlammen. De autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen.

Honderden brandweerlieden proberen niet alleen de brand ten noorden van Athene te blussen, maar ook meer dan zeventig andere branden. Al die vuurhaarden zijn in de afgelopen twee dagen plots ontstaan door een combinatie van hitte en droogte.

Nederlander laat mondkapjes links liggen

De meeste Nederlanders nemen geen bijzondere maatregelen om besmetting met Mexicaanse griep te voorkomen. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van het ANP.

Slechts 1 procent van de ondervraagden heeft een mondkapje aangeschaft, 8 procent antwoordde minder naar plekken te gaan waar veel mensen komen en 3 procent heeft een griepprik gekregen. De meeste mensen (86 procent) zeggen echter helemaal geen maatregelen te nemen.

De meeste respondenten (74 procent) denken dat Nieuwe Influenza A niet meer levens zal eisen dan ‘gewone’ griep, 16 procent denkt dat het dodental wel hoger zal uitvallen en 11 procent weet het niet of gaf geen antwoord.

Tot nu toe overleden in Nederlanden twee mensen aan de Mexicaanse griep. Beiden waren al erg ziek.

Dode en gewonden door vechtpartij strandfeest

Een dancefeest op het strand van Hoek van Holland is gisteravond ontaard in een grote vechtpartij, waardoor een 18-jarige jongen om het leven is gekomen en zeven anderen gewond raakten. Dat heeft de politie gemeld.

Rond 23.30 uur klonken schoten op het terrein van het gratis toegankelijke Sunset Grooves, aldus een woordvoerder van de politie. Tientallen agenten gingen het strand op en troffen daar mensen met schotwonden aan.

De jongen overleed op weg naar het ziekenhuis in de ambulance. Of hij is neergeschoten of aan andere verwondingen is bezweken, kon de woordvoerder niet zeggen. Ook is onduidelijk hoeveel van de andere gewonden zijn neergeschoten.

De problemen op het strandfeest verergerden snel doordat een grote menigte zich tegen de politie keerde. Agenten voelden zich dusdanig bedreigd, dat ze waarschuwingsschoten hebben gelost en één bezoeker gericht hebben neergeschoten. Zijn toestand is niet levensbedreigend, aldus de woordvoerder.

De politie heeft na de onlusten verscheidene arrestaties verricht. Vanwege welke vergrijpen is nog onduidelijk. Het programma van het feest is na de pistoolschoten onmiddellijk stilgelegd en het terrein is ontruimd.

Duizenden mensen waren afgezakt naar het strandfeest, waar diverse bekende dj's op het programma stonden onder wie Roog, Lucien Foort en Sunnery James & Ryan Marciano. Eerder op de avond zorgde de grote toeloop voor lange files op de A20 en de weg van Maasdijk naar de badplaats. Rond 23.30 sloot de politie de A20 van Vlaardingen naar Hoek van Holland af vanwege de drukte.

Lees hier de ooggetuigen verslagen.

 


Schietpartij strandfeest Hoek van Holland  (foto: ANP)
Filmpje van de schietpartij (nsfw)

CD: Misja Helsloot - All Inclusive

De carrière van Misja Helsloot in de dance scene is alweer 11 jaar oud. In deze periode heeft hij al 11 singles, verscheidene remixes en ook nog eens 11 mix compilaties gemaakt. Zijn 12de cd zou gemakkelijk een collectie kunnen zijn van al zijn eerder uitgebrachte producties. Echter is makkelijk niet een optie voor Misja Helsloot. Mr. Blue Monkey besloot om alleen maar nieuwe tracks op zijn debuut artiest album te zetten. All Inclusive was geboren.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.