Scheidsrechter geveld door kaakslag

Tijdens de poulewedstrijd tussen Dinteloord en Kloetinge in de districtsbeker Zuid I heeft zich gisteren een ernstig incident voorgedaan. Scheidsrechter Van der Rest uit Dordrecht kreeg tien minuten voor tijd een kaakslag van een speler van Dinteloord, waarna de wedstrijd gestaakt werd.

Bij een stand van 1-2 in het voordeel van Kloetinge liet Ferry Sparreboom van de thuisploeg zich gaan. Hij had aanmerkingen op de leiding van Van der Rest, die net een andere speler van Dinteloord geel had gegeven. Ondanks een waarschuwing van de Dordtse arbiter ging Sparreboom toch verder met protesteren. Hij ontving daarop zijn tweede gele en dus de rode kaart. Daarop deelde Sparreboom een kaakslag uit aan Van der Rest en duwde hij de scheidsrechter, nadat die was opgestaan, weer tegen de grond.

De scheidsrechter liet na afloop weten aangifte te gaan doen wegens mishandeling. Ferry Sparreboom is, volgens een bestuurslid van Dinteloord, niet meer welkom bij de Brabantse club en mag zijn spullen in komen leveren.