Coach Kruis erg tevreden met hockeydames

Sally (Tessa)
Bondscoach Herman Kruis kon na de 10-0-overwinning bij het EK hockey in Amsterdam op het arme Azerbeidzjan niet anders dan tevreden zijn.

"We hebben deze ploeg bestreden zoals je een defensieve tegenstander hoort te bestrijden", zei de coach na de geslaagde openingswedstrijd. "De eerste tien minuten hadden de speelsters last van zenuwen. Maar toen we daar doorheen waren, gingen we mooi combinatiehockey spelen. Die eerste drie goals waren schitterend uitgespeelde doelpunten. Door te blijven combineren, kun je een defensieve muur breken."

Over de krachtsverschillen op dit Europees kampioenschap wilde Kruis nog geen conclusies trekken. "Dat lijkt me na de eerste dag een beetje voorbarig. Dat er verschillen zijn is duidelijk, maar hoe groot die echt zijn weten we pas later in het toernooi."

Speelster Vera Vorstenbosch was niet bij de Champions Trophy in Sydney, eerder deze zomer. Maar tijdens de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap in het uitverkochte Wagener Stadion stond de Brabantse spits in de basis. "Dit was echt genieten", zei Vorstenbosch. "Ik was heb ook de Champions Trophy van 2006 in dit stadion gespeeld. Dat was al gaaf, maar echt niet te vergelijken met dit. Sinds de Olympische Spelen is het natuurlijk een gekkenhuis rondom het vrouwenhockeyteam. Super om daar nu bij te zijn. Ik kreeg al kippenvel tijdens het inlopen."

En om het feest helemaal compleet te maken, scoorde de Bossche goalgetter ook nog. "Maar ik ben vergeten om daar nog even extra van te genieten. Ik heb niet eens om me heengekeken. Ik zag alleen mijn teamgenoten. Stom eigenlijk, maar ik was helemaal gefocust op de wedstrijd."