EK hockey: Oranje-heren declasseren Polen

Sally (Tessa)
De Nederlandse mannen hebben met 9-0 Polen opzij gezet in hun eerste wedstrijd op het EK hockey in Amsterdam. Oranje kwam wat moeilijk op gang. In het eerste kwartier had het team van Michel van den Heuvel moeite om de Poolse verdedigingmuur te doorbreken.

Cornerkanon Taeke Taekema opende de score voor Oranje. Nederland had uitstekende kansen op een grotere voorsprong, maar Constantijn Jonker en Teun de Nooijer lieten in de eerste helft een aantal kansen liggen. Het was opnieuw de corner die uitkomst bood. Taekema sleepte de 2-0 langs de Poolse keeper.

Na rust gebeurde toch waar het hele Wagener Stadion op hoopte. Teun de Nooijer, die zijn recordinterland (402 caps) speelde, scoorde. Het betekende de 3-0 voor Oranje en de tweehonderdste voor de nummer 14 in Oranje. Polen kwam amper nog over de middenlijn en Nederland draaide de duimschroeven strakker aan. Robbert Kemperman scoorde met een knappe backhand de 4-0.

Het Pools verzet was toen defintief gebroken. Als rijpe appels vielen de Oranje-doelpunten van de bomen. Via een backhandshot van Rogier Hofman, een intikker van Jeroen Hertzberger en een corner van opnieuw Taeke Taekema en tweemaal Ronald Brouwer stond er na zeventig minuten 9-0 op het bord. Het publiek hoopte nog op een evenaring van de monsterscore van de Oranje-vrouwen (10-0), maar dit bleef de moegestreden Polen bespaard.


Karakteristieken

Nederland - Polen 9-0 (2-0)
15' 1-0 Taeke Taekema (sc)
26' 2-0 Taeke Taekema (sc)
40' 3-0 Teun de Nooijer
50' 4-0 Robbert Kemperman
53' 5-0 Rogier Hofman
60' 6-0 Jeroen Hertzberger
62' 7-0 Taeke Taekema (sc)
66' 8-0 Ronald Brouwer
68' 9-0 Ronald Brouwer