Force India gematigd tevreden na kwalificatie

Peterselieman
Het Formule 1-team van Force India kende een uitstekende zaterdag, al bleek dat niet helemaal uit de kwalificatie. Adrian Sutil zal zondag in de straten van Valencia van plaats twaalf starten, terwijl teamgenoot Giancarlo Fisichella als zestiende begint.

Sutil was in de ochtendsessie nog de snelste, maar in de kwalificatie bleef de Duitser steken in Q2. Hij was blij dat hij op slechts één tiende van plaats tien wist te komen. "We zijn het hele weekend al snel en alles werkt prima. Ik ben blij met de nieuwe delen op de auto en het team verricht fantastisch werk. We hebben de laatste maanden een enorme stap voorwaarts gezet en ik geniet nu van elke sessie. Vanochtend was de beste manier om je voor te bereiden voor de kwalificatie, maar we wisten ook dat herhalen lastig zou worden. We kwamen net te kort voor Q3 en het is redelijk voor ons om te zeggen dat we voor de punten gaan."

Zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella was heel wat minder tevreden. "Ik ben zwaar teleurgesteld over het resultaat, omdat ik het gevoel had dat ik wel in Q2 kon komen. Jammer genoeg kwam ik in mijn laatste run in verkeer terecht en verloor in de laatste sector ongeveer zes tot zeven tiende. Anders hadden we na het weekend dat we gehad hebben echt door kunnen gaan. Het zal morgen een zware race worden."