Coach hockeyheren positief na ruime zege

Michel van den Heuvel was tevreden over het spel van zijn team tijdens de 9-0-overwinning op Polen. Maar de bondscoach benadrukte dat zijn team nog in ontwikkeling is.


"Het was positief om te zien dat zijn dat de groep heel breed is", zei de coach na de wedstrijd. "Jongens als Kemperman, Jonker en Hofman hebben de minste ervaring en interlands en laten zich vandaag goed zien. En dat is in deze omgeving, op een groot toernooi in eigen huis, mooi om te zien." Van den Heuvel zag, ondanks de zeer ruime overwinning, ook wat verbeterpunten. "Het middenveld maakte soms de verkeerde keuzes en ook het schakelen bij balverlies liet af en toe te wensen over. En in de eerste helft wilde we te snel en te hard de cirkel in."

Relativerend: "Vandaag konden we het brengen. Hopelijk kan dat ook in de volgende wedstrijd, tegen Spanje."Nederland speelt maandag zijn tweede poulewedstrijd, tegen Spanje, dat vanavond Frankrijk trof.
Recordinternational Teun de Nooijer oogde ontspannen na de wedstrijd tegen Polen. De 33-jarige aanvoerder van de Nederlandse equipe speelde zijn recordinterland, nummer 402. Hiermee verbreekt hij het record van Jeroen Delmee. En passant maakte de aanvaller zijn tweehonderdste doelpunt in Oranje.

"Het voelde vandaag heel speciaal", vertelt de nieuwbakken recordhouder. "Het allermooiste is, dat het hier plaatsvindt. In Nederland, met mooi weer, veel publiek in dit stadion. We hebben waanzinnig mooie veldgoals gemaakt", vertelt de aanvoerder trots. "Een mooier plaatje is niet mogelijk."

Dat hij zijn jubileuminterland opsierde met een doelpunt, was belangrijk, zegt De Nooijer. "Scoren is altijd belangrijk. Ik wilde mijn bijdrage leveren. Eerlijk gezegd dacht ik in de eerste helft al dat ik gescoord had." De Nooijer doelt op het moment dat hij door Taeke Taekema alleen voor de Poolse keeper werd gezet. "Taeke had een veldgoal kunnen maken, maar ik riep zo hard, dat hij niet om me heen kon. Maar de keeper zat er toen goed bij."

De dag van De Nooijer kreeg aan het begin van de avond nog meer glans. De Bloemendaler werd toen uitgeroepen tot Beste Nederlandse Hockeyer aller tijden.