FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 20 maart 2009

Lindgren terug bij selectie van Ajax

Rasmus Lindgren maakt komende zondag weer deel uit van de Ajax-selectie voor de uitwedstrijd tegen NAC. De Zweedse middenvelder is voldoende hersteld van de hersenschudding die hij vorige week donderdag opliep tijdens de wedstrijd in en tegen Marseille.

Door deze blessure miste Lindgren afgelopen woensdag de return in Amsterdam tegen de Franse ploeg. Drie dagen eerder miste hij ook al de gewonnen ontmoeting met De Graafschap. Lindgren maakt tevens ook deel uit van de Zweedse selectie voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Portugal en Servië.

Gabri en Jan Vertonghen behoren nog niet tot de wedstrijdselectie van komende zondag. Gabri kampt nog steeds met een kuitblessure, terwijl Vertonghen aan de kant zit met een blessure aan zijn dijbeen.

Van der Gun: "Liever naar Ajax dan Feyenoord"

Cedric van der Gun kan door zijn sterke spel genieten van de interesse van verschillende clubs. Feyenoord is één van die clubs die naar de diensten van de na dit seizoen transfervrije Van der Gun dingt.

Ondanks de interesse van de Rotterdamse club, ziet Van der Gun een overstap naar Feyenoord niet zitten. "Ik heb de jeugdopleiding van Ajax doorstaan en ik ben opgegroeid in Den Haag. Daardoor zitten die clubs automatisch meer in je hart dan welke club dan ook. Ook meer dan Feyenoord inderdaad. Ik ben me nu aan het oriënteren op alle opties", aldus de aanvaller van FC Utrecht.

Het is overigens niet zeker of De Domstedelingen hun aanvaller kwijt zullen raken. Van der Gun: "Utrecht heeft me de mogelijkheid gegeven om op te bloeien, aan de andere kant zijn ze pas hun best voor me gaan doen toen ik in vorm kwam. Stel dat ik straks weer geblesseerd raak? Kan ik dan wel op de club rekenen?"

Beerens: "We hebben hier punten weggegooid"

Heerenveen verloor vanavond drie dure punten tegen De Graafschap. Roy Beerens baalde flink van de nederlaag.

Beerens kwam vloekend de catacomben binnen: "Ja dat is logisch, we hebben hier drie punten weggegooid. We hebben vandaag genoeg kansen gehad om te winnen. We hebben gevochten voor wat we waard waren maar de effectiviteit was niet best."

Zelf had Beerens de grootste kans op een doelpunt in de eerste helft. "Dat was een mooie steekbal van Viktor Elm. Ik kwam op de keeper af en dacht ik omspeel hem, maar hij bleef goed kijken en pake 'm. Ik had deze moeten maken maar we hadden er meer moeten maken. Meer zat er niet in vandaag."

Door deze nederlaag raakt de tweede plaats uit zicht. Beerens ziet dit anders: "Andere teams hebben nog moeilijke wedstrijden voor de boeg. We hebben nog hoop."

Bananen verhullen 28 kilo cocaïne

Een medewerkster van een Duitse supermarkt heeft zeker 28 kilo cocaïne gevonden in een lading bananen. Het fruit kwam uit Colombia via de haven van Antwerpen naar de supermarkt in Berlijn. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Volgens een woordvoerder is er een fout gemaakt met het laden van de dozen. De lading drugs is daardoor vermoedelijk op de verkeerde vrachtwagen terechtgekomen. "De dealers hebben vast de verkeerde dozen ingepakt", aldus de zegsman. Hij zei dat hij graag de gezichten van de drugsdealers had gezien tijdens het uitpakken van de bananen.

Uitslag De Graafschap - sc Heerenveen

Vanavond stond er in de Eredivisie een wedstrijd op het programma. In Doetinchem nam De Graafschap het op tegen sc Heerenveen. Hieronder vind je de uitslag.

De Graafschap - sc Heerenveen 2-0
30’ Sahar 1-0
76’ Jungschläger 2-0

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Van Egmond
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Gele kaart: Meijer (De Graafschap)

Opstellingen

De Graafschap: Heijblok, Nalbantoglu, Drost, Volmer, J. Buijs, Schuurman, Meijer, Wuytens (Jungschläger/59), Van den Ouweland, De Jong (De Ridder/90), Sahar (Oost/74)

sc Heerenveen: Vonk, Breuer (Janmaat/77), Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Grindheim (Smárason/77), Svec, Pranjic, Beerens, Elm, Paulo Henrique (Ingelsten/46)

Upd: Natalee Holloway niet gevonden

De Arubaanse autoriteiten hebben een lichaam gevonden dat zou toebehoren aan Natalee Holoway.

Door middel van een lijkhond proberen ze te bevestigen dat het hier daadwerkelijk om het lichaam van de 18-jarige vrouw gaat, aldus een stewardess.

Update 22.00 uur
Nothing to see here, move on people. Het was een hoax. Een stewardess die het hoorde van een politieman in een vliegtuig was de bron. Aruba heeft al ontkend aan RTL Nieuws. Joran kan weer rustig slapen.

Move on, there is no cadaverdog!

 

 

FIA bereid kampioensregel uit te stellen

De FIA is bereid om de omstreden kampioensregel, waarbij niet het aantal punten maar het aantal overwinningen de wereldkampioen bepaald, een jaar uit te stellen.

Dit heeft de autosportbond vandaag laten weten. Het reageert daarmee op de vereniging van F1-teams (FOTA), die eerder vandaag liet weten dat de nieuwe regel niet geldig zou zijn. Volgens de teams is het zo laat veranderen van de regels in strijd met de Internationale Sportcode, waarin staat dat een wijziging aan het sportieve reglement nooit later dan 30 november mag worden gepubliceerd. Enige uitzondering hierop is als alle teams unaniem met de wijziging akkoord gaan.

Feyenoord moet flink bezuinigen

Enkele weken geleden werd bekend dat Feyenoord geld moest lenen om de salarissen van spelers te kunnen betalen. Naar nu blijkt moet de Stadionclub voor volgend seizoen zes miljoen euro gaan besparen om de proflicentie te behouden.

Feyenoord heeft inmiddels de begroting naar beneden bij moeten stellen van 45 miljoen naar 42 miljoen en komend jaar zal dit minder dan 40 miljoen zijn. In een bijeenkomst met het personeel gaf algemeen directeur Eric Gudde aan dat overal naar gekeken zal worden om geld te besparen. "Contracten zullen uiteraard worden gerespecteerd, maar verder kijken we zo'n beetje naar alle kosten."

Dat er nu bij Feyenoord ingegrepen moet worden, komt door de economische crisis, maar ook door de sportieve malaise die de club teistert. "Hierdoor zijn we gedwongen een ingrijpend kostenbesparingsprogramma door te voeren. Dat we heel flink in de kosten gaan snijden heeft voor iedereen consequenties, van stagiair tot grootverdiener. Natuurlijk zijn het geen leuke boodschappen om te vertellen, maar het is de verantwoordelijkheid van iedereen die hier werkt om de club weer gezond te maken," aldus Gudde die een gat van zes miljoen euro moet zien te dichten.

Daarnaast kampt de Stadionclub met een schuldenlast van 21 miljoen euro. Deze zal in de toekomst verminderd moeten worden. Een van de opties hiervoor is salarisverlaging voor de spelers, maar na protesten van de spelers heeft Feyenoord daar vanaf gezien. Een andere optie die wel kan, is het laten vertrekken van de dure spelers. Wel krijgt Feyenoord de helpende hand van supporters die geld inzamelen voor de noodlijdende club.

Actie om afschieten honden in game

Videogames hebben het de laatste tijd zwaar te voorduren. Eerder deze week kondige een Duitse winkelketen aan te stoppen met het verkopen van 18+ games nadat een 17-jarige jongen vijftien mensen doodschoot, nu is een groep Amerikaanse studenten een petitie begonnen tegen het schietspel Call of Duty: World at War. De actie is geïnitieerd door de 19-jarige Breanna Lucci studerend aan de Academy of Notre Dame. De reden voor de actie is dat ze haar broertje het spel zag spelen en dat hij honden aan het neerschieten was. De petitie is inmiddels ondertekend door 100 medestudenten en Lucci is van plan de petitie binnenkort door te sturen naar uitgever Activision.

"Honden doodschieten als een vorm van vermaak... opnieuw en opnieuw. Dat is één van de elementen van het spel. Ouders moeten weten wat ze voor hun kinderen kopen. Dieren doden zou geen vorm van vermaak moeten zijn," aldus Lucci.

Of Activision aan de hand van deze petitie wat gaat doen is nog maar de vraag. Dat er honden in de oorlogsgame zitten is waarheidsgetrouw, en aangezien mensen doodschieten al geen probleem is, zal een klacht over het doodschieten van honden niet snel een reden zijn om de verkoop stop te zetten.

Voor meer gamesnieuws kun je terecht op FOK!games.

 

Duran Duran schakelt producer Mark Ronson in

Duran Duran is de studio ingegaan met producer Mark Ronson. Ronson is vooral bekend van zijn samenwerking met Amy Winehouse, aldus de Britse zender BBC vandaag. De band, die in de jaren tachtig hits scoorde als Rio en Save a Prayer, werkt aan zijn dertiende album.

Ronson werkte afgelopen zomer samen met de Britse groep voor een optreden in Parijs, waarbij de nummers van Duran Duran eenmalig in een nieuw jasje werden gestoken. De muziekproducent noemde Duran Duran toen de enige band waar hij ooit idolaat van was geweest. Bassist John Taylor was een vriend van de familie van Ronson.

Duran Duran schakelt producer Mark Ronson in  (foto: ANP)

Studente start petitie tegen Call of Duty: World at War

Het is weer zover: onvrede over een situatie in een game. Deze keer zijn het de studenten die studeren aan de Academy of Notre Dame in Tyngsboro, Massachusetts. Breanna Lucci, de negentienjarige president van de Animal Rights Club van de school is een petitie gestart vanwege de honden in Call of Duty: World At War. Ze zag haar broertje de game spelen en tot haar schrik schoot de goede knul een stel honden dood in de game.

"Killing dogs as a form of entertainment ... over and over again. That's one o the objects of the game. Parents need to know what they are buying their kids. Killing animals should not be a form of entertainment,"

aldus Lucci. Lucci heeft zelf twee honden, Fluffy en Winnie the Pooh en staat niet in voor de gevolgen als iemand besluit om door de game in het echte leven ook op honden gaat schieten. Of de petitie zin gaat hebben? Wij denken van niet, de beste meid heeft games als Resident Evil 5, waar je ook op honden schiet, waarschijnlijk nog niet gezien.

Feyenoord: Van kwaad tot erger

Bij Feyenoord gaat het in financieel opzicht van kwaad tot erger. De Rotterdamse club moet komend seizoen 6 miljoen euro bezuinigen om bij de KNVB een sluitende begroting te kunnen indienen. Dat is noodzakelijk om de proflicentie veilig te stellen.

Eerder deze maand maakte Feyenoord al bekend dat de club bij stadion De Kuip en bij een particuliere investeerder ruim 3 miljoen euro heeft moeten lenen om dit seizoen aan de lopende verplichtingen te kunnen voldoen. De begroting is tussentijds bijgesteld van 45 miljoen tot 42 miljoen. Komend seizoen zakt het budget zelfs onder 40 miljoen.

Algemeen directeur Eric Gudde maakte deze cijfers vandaag bekend tijdens een bijeenkomst met het personeel van Feyenoord. Hij gaf daarbij aan dat de directie gedwongen ontslagen hoopt te voorkomen door een reeks van bezuinigingsmaatregelen. "Contracten zullen uiteraard worden gerespecteerd, maar verder kijken we zo'n beetje naar alle kosten", gaf Gudde aan.

De algemeen directeur noemde het tekort van 6 miljoen euro voor het komende seizoen onacceptabel. Hij voerde het sportief matige seizoen en de economische crisis als belangrijkste oorzaken voor de acute financiële problemen bij Feyenoord. "Hierdoor zijn we gedwongen een ingrijpend kostenbesparingsprogramma door te voeren."

Gudde: "Dat we heel flink in de kosten gaan snijden heeft voor iedereen consequenties, van stagiair tot grootverdiener. Natuurlijk zijn het geen leuke boodschappen om te vertellen, maar het is de verantwoordelijkheid van iedereen die hier werkt om de club weer gezond te maken."

Feyenoord kampt met een schuldenlast van ruim 21 miljoen euro. De clubleiding voert gespreken met vermogende supporters die in ruil voor inspraak tientallen miljoenen euro's willen investeren. Deze rijke fans willen echter niet dat Feyenoord het nieuwe geld gebruikt om oude rekeningen te betalen.

De kapitaalkrachtige supporter Michel Perridon. eigenaar van Trust International, opperde onlangs dat alle werknemers van Feyenoord loon zullen moeten inleveren om de club weer gezond te maken. De spelers wezen dat voorstel meteen nadrukkelijk af. Een vrije transfer van de dure voetballers (Makaay, Van Bronckhorst, Landzaat, Tomasson, Hofland) zou komende zomer wel een optie zijn.

Het legioen trekt zich de financiële malaise bij Feyenoord zeer aan. De supportersvereniging heeft een omvangrijke collecte in gang gezet. Tot aan het begin van het nieuwe seizoen kunnen alle fans van de Rotterdamse club een bedrag storten. Via een poll op de website van de supportersvereniging wordt het doel van het verzamelde bedrag gekozen.

  (foto: ANP)

MRSA-bacterie op ic Sophia Kinderziekenhuis

Bij patiëntjes op de afdeling intensieve zorg van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is de mrsa-bacterie aangetroffen. Voor een deel van de afdeling is een opnamestop van kracht. Dat maakte het Erasmus MC vandaag bekend. Sophia maakt deel uit van het Erasmus MC.

De afdeling intensieve zorg bestaat uit 28 bedden, verdeeld over vier units. Mrsa is een op zich onschuldige huidbacterie die bij patiënten kan leiden tot infecties die moeilijk te bestrijden zijn. De getroffen patiënten worden voorlopig geïsoleerd. Personeel en bezoekers moeten wegwerpkleding dragen.

Vorige week werd op de volwassenenafdeling intensieve zorg van het Erasmus MC de Acinebacter-bacterie ontdekt. Ook deze bacterie kan infecties veroorzaken bij mensen met een verminderde weerstand. Het academisch ziekenhuis sloot de ic. Vrijdag ging deze weer open.

Sluiter naar laatste vier in Albufeira

Raemon Sluiter heeft de laatste vier van het futuretoernooi in Albufeira bereikt. De Rotterdammer, die in Portugal zijn rentree maakt, walste over de Spanjaard Javier Marti heen. De setstanden waren 6-2 en 6-1.

Sluiter wil graag met stip op de nieuwe wereldranglijst verschijnen en lijkt het op deze manier te gaan bewerkstelligen. In de halve finale moet de tennisser het opnemen tegen zijn landgenoot Antal van der Duim. Hij overtuigde in zijn kwartfinale-partij tegen de Zwitser Dylan Sessagesimi en won in twee sets (6-3 en 6-2).

Naamgenoot Duitse schoolschutter ontslagen

Een naamgenoot van de 17-jarige Tim Kretschmer die vorige week in Winnenden een bloedbad aanrichtte, is ontslagen omdat hij zich voordeed als de schoolschutter. De 'grap' viel verkeerd bij de werkgever van de 21-jarige Duitser uit Bremen.

De naamgenoot kreeg na het bloedbad ontelbare beledigende mails en telefoontjes. Geërgerd deed hij alsof hij de dader was geweest, hoewel de schutter meteen na zijn daad zelfmoord pleegde. De man uit Bremen schreef in zijn profiel op een internetplatform dat hij vuurwapens zocht en handgranaten te koop aanbood.

Toen zijn werkgever dat ontdekte, kon hij vertrekken. De ontslagen werknemer ziet zichzelf als slachtoffer van een mediahype en van de transparantie van het internet.

Geschiedenis van de striptease

Er zijn users die graag zaken met ons willen delen en als striptease en venusheuvel in één zin staan, dan heb je onze aandacht te pakken:

…..de geschiedenis van de striptease en de macht van de blote venusheuvel…(deel 1)

Voorwoord. Hier moet een verhaal ontstaan over een kunstvorm die door vrijwel iedereen als buitengewoon aangenaam ervaren wordt om naar te kijken, maar toch weinig over besproken: Het plagerig ontbloten van een mooi vrouwenlichaam, ofwel de striptease…!

Robben blesseert zich bij voetvolley

Arjen Robben heeft zich op een wel heel opmerkelijke manier weten te blesseren tijdens een training. Op de training van Real Madrid blesseerde de vleugelaanvaller zich met een potje voetvolley.

Bij een actie trapte hij met zijn rechterbeen tegen een van de palen van het net. Hierbij haalde Robben zijn been open, welke gedicht moest worden door middel van drie hechtingen. Bij onwetendheid lachten de medespelers Robben eerst uit, maar de Nederlander zal er zelf niet om gelachen hebben.

Aanstaande zondag zal Robben echter gewoon weer mee kunnen spelen. Dan staat in de Primera División de thuiswedstrijd tegen UD Almería op het programma.

Gomes: "Knokken voor lijfsbehoud"

Heurelho da Silva Gomes kan voorlopig niets anders doen dan dromen over de Champions League. De kans is nihil dat zijn ploeg, Tottenham Hotspur, dit seizoen plaatsing voor het miljoenenbal kan afdwingen.

"Als ik dat had geweten, was ik nooit naar Tottenham gegaan," liet een ontevreden Gomes weten. "Ik ben overgestapt om Champions League-voetbal te spelen. Nu moeten we knokken voor lijfsbehoud. De spelers zelf zitten er het meest mee in hun maag."

Ondanks deze tegenslag denkt de Braziliaanse keeper er nog niet aan om Engeland te verlaten. "Ik ben hier niet gekomen vanwege het geld; ik ben gekomen om bekers te winnen. Het is voor een club met deze rijke historie de hoogste tijd om de Champions League te halen."

Toch kende Gomes een beroerde start bij The Spurs. Een geïrriteerde heup zorgde er namelijk voor dat de keeper niet voluit kon gaan, waardoor de fans dreigde hem de titel Miskoop van het Jaar wilde geven. "Eigenlijk was ik niet fit genoeg om te keepen. Maar Ramos en Redknapp stonden erop, dat ik het doel verdedigde. Na de winterstop is Cudicini naar Tottenham gehaald als reverve-doelman. Sindsdien gaat het met mij ook de goede kant op, want als ik de rust echt nodig heb, staat hij zijn mannetje."

Janssen tot en met 2012 bondscoach dressuurploeg

Sjef Janssen zal tot en met de Olympische Spelen van 2012, die in Londen worden gehouden, als bondscoach van de Nederlandse dressuurploeg blijven fungeren. De paardensportbond KNHS heeft dit op een persconferentie bij Indoor Brabant bekend gemaakt.

Tijdens de Olympische Spelen van afgelopen zomer, die in Peking werden gehouden, behaalde Janssen een gouden en een zilveren medaille.

Janssen maakte overigens ook bekend een aantal aanbiedingen niet geaccepteerd te hebben. "Er zit veel toekomst in de Nederlandse dressuur. Bovendien wil ik ook tijd houden voor mijn gezin en onze kinderen," lichtte de bondscoach toe.

Met nieuwe Shell-benzine 'vaker naar oma'

Automobilisten kunnen binnenkort een zuiniger type benzine tanken. Olieconcern Shell vervangt vanaf 6 april de huidige Euro 95 door de zogeheten FuelSave Euro 95. Met de nieuwe benzine, die evenveel kost als het oude type, bespaart de consument tot een liter per tank. En Nederland heeft de primeur.

"Een liter staat al snel gelijk aan dat ene ritje naar oma, het sportveld of de supermarkt", aldus manager Arthur Reijnhart van de verkoopafdeling van Shell Nederland.

De oliemaatschappij heeft aan de nieuwe benzine een wrijvingsverminderaar toegevoegd, waardoor energieverlies in de motor vermindert, vooral op plaatsen waar motorolie moeilijk bij komt. Daarnaast bevat de nieuwe benzine speciale reinigende bestanddelen, die het vormen van vuilafzettingen in de motor tegengaan. Met een schone motor verbetert de verbranding, aldus Shell. "De nieuwe benzine is efficiënter en zorgt ervoor dat de motor soepeler draait", zei een woordvoerder.

De nieuwe benzine is voor elk type auto geschikt. Bij de pompstations wordt tegelijkertijd de oude diesel vervangen door een FuelSave diesel. Voor heel Nederland betekent de FuelSave-benzine volgens Shell een besparing van meer dan 110 miljoen liter benzine per jaar. Dat komt neer op ongeveer 2300 volle tankwagens, of 41.000 keer de wereld rond.

Dankzij Shell vaker naar oma toe  (foto: ANP)

Armstrong kijkt uit naar Milaan - San Remo

Lance Armstrong staat aan de vooravond van zijn rentree in een Europese wielerwedstrijd. De renner van Astana neemt zaterdag namelijk deel aan de wielerklassieker Milaan - San Remo.

De kans is klein dat Armstrong het sprintersfestijn op zijn naam zal schrijven. Toch hoopt de Amerikaan zich voorin te laten zien. "Ik hoop erbij te zijn als er vooraan nog twintig, dertig man over zijn," liet hij tijdens de persconferentie in Milaan weten.

"De strijd tegen kanker is de belangrijkste reden dat ik terug ben in het peloton. Maar ik moet me nu vooral concentreren op wielrennen," ging de zevenvoudig winnaar van de Tour de France verder. "Voor de start van de Ronde van Italië heb ik wel een onderhoud met Berlusconi."

Van Gaal: "De druk wordt minder"

Tijdens het wekelijkse perspraatje blikte AZ-trainer Louis van Gaal vooruit op de wedstrijd tegen Feyenoord. De oefenmeester bekende dat de druk minder wordt.

"We hebben nu weer 23 fitte spelers," opende Van Gaal. "David Mendes da Silva is ook weer fit, maar nog niet wedstrijdfit." De twee blessuregevallen zijn Sergio Romero (hand) en Héctor Moreno (voet).

FC Twente en Ajax zijn de enige twee ploegen waar AZ nog enige concurrentie voor voelt, maar ook dat wordt minder. "De druk wordt juist steeds minder. Ik heb ook de indruk dat deze selectie gefocust is. Als iedereen zich aan zijn afspraken houdt, komt het over het algemeen wel goed", aldus de trainer op de clubsite van AZ.

Aanstaande zondag staat Feyenoord op de stoep. "Ze beschikken over individueel goede spelers. Maar die spelers moeten wel een team vormen. Ik denk dat ze dat onderhand meer doen dan in de periode dat Jan en alleman ze afmaakten. Waarschijnlijk reageren de spelers toch anders op deze trainer dan op de vorige. Ook de goede resultaten hebben een positief effect; geven ze steeds meer zelfvertrouwen."

Het belooft zondag een mooie wedstrijd te worden. Aan de grasmat zal het in ieder geval niet liggen. "Ons veld is niet het beste van Nederland, maar kan het wel worden. PSV en Feyenoord hebben nu nog de beste mat. Ons veld ligt er nog niet zo lang in als dat van die andere clubs, dat speelt mee. Het stadion van Feyenoord is ook veel meer open dan dat van ons. Wij zijn nu de nummer drie op dat gebied, maar het verschil met de top twee is marginaal. Wij volgen de ontwikkelingen over de hele wereld wat betreft gras."

Eerste legale rookcafé in Groningen

Mensen die in Groningen wonen en niet meer in het café komen omdat de gezelligheid weg is door het rookverbod, kunnen voortaan in buurtcafé De Balk terecht. Enige coulance is gewenst, je moet zelf je consumpties halen en lege glazen terugbrengen naar het opberghok want daar staat de bar van het café tegenwoordig. 

Door het bargedeelte naar het opberghok te verplaasten, is het café zelf de rookruimte van het café geworden, en hierdoor wordt er geen overtreding begaan. Dat maakte de eigenaresse Aethne Mc Ghie vandaag bekend. De Voedsel en Warenautoriteit (VWA) bevestigt dat het café geen regels overtreedt: "We zijn van de situatie op de hoogte en het café is niet in overtreding zolang er in de rookruimte niet bediend wordt en deze afsluitbaar is." zo verklaarde een woordvoerster.

Voor de verbouwing, die eind januari gereed was, stond iedereen in het berghok te roken. Dat kwam de gezelligheid niet ten goede. Nu het is omgedraaid is het veel gezelliger aldus Mc Ghie. "Het personeel mag niet meer in het café zelf komen vanwege de rook, maar we krijgen tweehonderd procent medewerking van onze klanten. Er heerst een grote sociale verantwoordelijkheid. En boetes? Nee, die hoeven we niet te verwachten."

Met dank aan japjongetje voor de submit. 

Nieuwe tips Marianne Vaatstra dankzij paragnosten

De politie heeft veertien tips binnengekregen over de moord op Marianne Vaatstra in 1999 na een uitzending van het televisieprogramma ‘Het zesde zintuig’, donderdagavond op RTL 4. Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden vandaag. Het Cold Caseteam van de politie gaat de tips aandachtig bekijken.

De woordvoerster kan nog niet zeggen of de zaak wordt heropend. "Dat is nog veel te voorbarig. We kennen de waarde en de bruikbaarheid van de tips nog niet, dat wordt eerst onderzocht.”

In het televisieprogramma werd op aanwijzingen van paragnosten een schets gemaakt van twee mogelijke daders. Ook noemden de paragnosten letters en cijfers van het nummerbord van de auto, waarin de daders reden toen ze Vaatstra tegenkwamen tijdens de nacht voor Koninginnedag in 1999.


Nieuwe tips Marianne Vaatstra dankzij paragnosten  (foto: DAG)

Bos: harde afspraken over bonus bij nieuwe steun

Banken en verzekeraars die bij de overheid aankloppen voor nieuwe financiële steun, zullen een harde toezegging moeten doen dat ze geen hoge bonussen uitkeren aan hun personeel. Dat heeft minister Wouter Bos van Financiën vandaag gezegd na afloop van de ministerraad.

"Ik ben bereid om bij volgende steunoperaties nog strengere eisen te stellen aan de bonussen", aldus de vicepremier. Hij zegde ook toe te kijken naar het voorbeeld van een Amerikaanse wet die regelt dat bonussen voor werknemers van bedrijven met staatssteun zwaar worden belast. "Ik sluit op dit moment niks uit." Bos waarschuwde wel dat bedrijven zo’n wet makkelijk kunnen ontduiken door bonussen te vervangen door een hoger vast salaris.

Minister Bos riep de banken vandaag op voorlopig geen hoge bonussen te betalen.


Bos: harde afspraken over bonus bij nieuwe steun  (foto: DAG)

The Godfather II met nieuwe multiplayermodus: Don Control

Electronic Arts komt met een nieuwe multiplayermodus voor The Godfather II. Deze nieuwe modus zal gratis als patch gedownload kunnen worden en zal beschikbaar zijn vanaf het moment dat de game op 10 april uitkomt op de Xbox 360, Playstation 3 en PC. Met de Don Control kunnen spelers de strategische "Denk als een Don"-gameplay ook online beleven, zodat ze een familie kunnen opbouwen, deze aan kunnen sturen tijdens de strijd en de actie vanuit de lucht kunnen aanschouwen. Wat alle mogelijkheden zijn van de Don zie je in onderstaande video.

Gebaseerd op de gelijknamige film neemt The Godfather II je mee naar het Florida, Cuba en New York van de jaren '60. Je bent door Michael Corleone gepromoveerd tot Don en je zal in nieuwe steden proberen aan de macht te komen. Dit doe je door afpersing, rivaliserende families verslaan en de georganiseerde criminaliteit beheersen.

PlayStation Store update VS van negentien maart

De donderdag is alweer voorbij en dat betekent dat het weer tijd is voor een PlayStation Store update. Dit artikel bevat alle informatie over de geupdate VS-store. PS3-gamers kunnen nu genieten van de demo van Red Alert 3: Ultimate Edition of genieten van enkele nieuwe Infamous trailers.

Speelbare demo's
-Red Alert 3: Ultimate Edition Demo (1.36 GB)

Volledige Games
-Wheel of Fortune ($14.99)

Price drop
-Ratchet & Clank Future: Quest for Booty Price Drop (now $9.99 )(*Limited Time Offer)

Game content
LittleBigPlanet
-Killzone Mini-Pack ($2.99)

High Velocity Bowling
-Jill's Totally Straight Trick Shot Pack (free)

Rock Band
-Get the Funk Out Pack 01 ($5.49)
-Pick Up the Pieces - Average White Band
-Get Up (I Feel Like Being a) Sex machine - Pt. 1 - James Brown
-Shining Star - Earth, Wind & Fire

-Lifeline - Papa Roach ($1.99)
-Last Resort - Papa Roach ($1.99)
-Thrash Unreal - Against Me! ($1.99)
-Use It - The New Pornographers ($1.99)
-All the Things That Go to Make Heaven and Earth - The New -Pornographers ($1.99)
-Shining Star - Earth, Wind & Fire ($1.99)
-Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine - Pt. 1 - James Brown ($1.99)

Rock Band
-Jimi Hendrix Track Pack 02 ($5.49)
-Foxey Lady (Live from Woodstock)
-Freedom
-Angel

European Track Pack 04 ($5.49)
-What Have You Done - Within Temptation (feat. Keith Caputo)
-Hier kommt Alex - Die Toten Hosen
-Carolina - M-Clan

-What Have You Done - Within Temptation feat. Keith Caputo ($1.99)
-Hier kommt Alex - Die Toten Hosen ($1.99)
-Carolina - M-Clan ($1.99)

PAIN
-Smack Pack ($2.99)

Karaoke Revolution Presents: American Idol Encore 2
-Black Velvet ($1.49)
-Brick House ($1.49)
-Call Me ($1.49)
-Hemorrhage (In My Hands) ($1.49)
-More Than A Feeling ($1.49)
-Rio ($1.49)
-Saving All My Love For You ($1.49)
-Smooth Criminal ($1.49)
-Stickwitu ($1.49)
-Tainted Love ($1.49)
-These Words (I Love You, I Love You) ($1.49)
-Toxic ($1.49)
-Unchained Melody ($1.49)
-Unforgettable ($1.49)
-Waiting For A Girl Like You ($1.49)
-What I Like About You ($1.49)
-You Can’t Hurry Love ($1.49)
-You’ve Lost That Lovin’ Feeling ($1.49)

Call of Duty: World at War
-Map Pack 1 ($9.99)

Midnight Club: Los Angeles
-South Central Map Expansion (free)
-South Central Premium Upgrade ($9.99)

NCAA Basketball 09
-Bracket Pack (free)

Street Fighter IV
-Classic Pack ($3.99)

Trivial Pursuit
-Movies Pack (free)

Unreal Tournament 3
-Titan Pack (free)

FIFA 09
-Ultimate Team - English (free)
-Ultimate Team - French (free)
-Ultimate Team - Spanish (free)

Game video's
inFamous
-Poisoned Water
-Powers Trailer
-Prison Battle Trailer
-Superpowers Trailer

Resistance: Retribution (PSP)
-Cutscenes
-Gameplay
-Motion Capture
-Music
-The Story

Monster vs. Aliens
-Teaser Trailer

Red Alert 3
-Battlecast Primetime Special Edition

F.E.A.R. 2: Project Origin
-Alma Vignette

Unreal Tournament 3
-Titan Pack Trailer

Patapon 2 (PSP)
-Teaser Trailer

Red Faction: Guerrilla
-Declaration of independence Trailer
-Story Trailer

Wheel of Fortune
-Trailer

Film en Blu-ray Disc Trailers
-MTV See You Sunday
The CollegeHumor Show Promo 2
-The CollegeHumor Show Promo 2
-Nitro Circus Promo 2

Thema's en Wallpapers
MLB 09 The Show Team Themes Pack 3, inclusief Diamondbacks, Indians, Royals, Athletics and Rangers (free)

Wheel of Fortune Theme (free)

Azmodeus Dark Angels Theme 2 ($0.99)

FIFA 09 Ultimate Team Theme (free)

Creëer je eigen levels in Flock

Voor wie de Mona Lisa namaken wat veel moeite is komt Capcom binnenkort met de schapendrijfgame Flock. Hierin zul je met ufo's kudden schapen moeten opdrijven. De game zal ook de mogelijkheid bieden tot het ontwerpen van je eigen levels, daarvan kun je hieronder een filmpje bekijken.


In FLOCK! bestuur je een UFO met de taak om kuddedieren naar je moederschip te lokken. Zorg ervoor dat je obstakels ontwijkt en het temperament van de beestjes onder controle houdt zodat ze niet weglopen van waar ze naartoe moeten. Zorg dat je de kudde binnen de tijd naar het moederschip lokt en ontdek verborgen bonussen.

Sneeuw en ijs van hoog niveau in Uncharted 2

Uncharted is onder andere geroemd om de prachtige graphics. De watereffecten waren van een hoog niveau en dat wil Naughty Dog graag doorzetten met Uncharted 2. In Uncharted 2 spendeert Nathan ook tijd in het Himalaya gebergte, dus dat betekent dat er een hoop sneeuw zal zijn. Naughty Dog besteedt ook hier veel aandacht aan.

"We've spent a lot of time focused on the distinctive look that snow has as it falls and is blown by the wind, and of course on the way in which Drake leaves footprints as he trudges through the snowdrifts in the Himalayan mountains that he ventures to. When he's out in the snow he'll accumulate a layer of snowflakes on his clothes and in his hair, which will slowly thaw when he gets back inside, under cover," aldus co-lead designer Richard Lemarchand.

Ook ijs moet erg realistisch in beeld gaan komen in Uncharted 2. Lemarchand geeft bovendien aan dat het weer een grote rol gaat spelen en invloed zal hebben om de gameplay. "One thing I will say is that if you've ever tried to fight an intense cover-based gun battle against a vicious enemy in the middle of a Force Ten snowstorm, then you'll appreciate how complicated the reduced visibility can make things for combatants on both sides."



Doelman Zegers naar Barendrecht

Doelman Mark Zegers verruilt FC Omniworld voor zaterdaghoofdklasser Barendrecht. De 32-jarige Rotterdammer kreeg in Almere geen nieuw contract meer. Daarom wil hij zijn maatschappelijke loopbaan oppakken en die combineren met spelen in de hoofdklasse.

Zegers speelde vanaf 1995 240 wedstrijden in de Jupiler League. Hij deed dit namens Excelsior, Fortuna Sittard, Helmond Sport, FC Emmen en FC Omniworld. In het verleden kwam Zegers ook uit voor Jong Oranje. De goalie is ook al enige seizoenen keeperstrainer bij RVVH in Ridderkerk. In Barendrecht zal Zegers de concurrentie moeten aangaan met Edwin van Zwieteren.

Tweede aanhouding in mensensmokkelzaak

De politie heeft vandaag een tweede man (28) uit Hengelo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mensensmokkelzaak. Dat maakte de politie vandaag bekend. Tijdens een huiszoeking trof de politie bij de verdachte een vals reisdocument aan.

De mensensmokkelzaak houdt verband met een tiental van dergelijke zaken waarvoor de politie op 10 maart een 24-jarige Hengeloër aanhield. Hij zit nog steeds vast. Deze man van Iraakse afkomst geldt als hoofdverdachte.

De politie kwam de smokkel van overwegend illegale Irakezen op het spoor dankzij samenwerking met de marechaussee en de douane uit Griekenland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Mexico, Canada, Jordanië, Australië en Portugal. Naar deze landen werden ook mensen gesmokkeld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Omniworld: Kappenberg blijft, Arana Barrantes gaat

FC Omniworld gaat verder met middenvelder Mitchell Kappenberg. De 22-jarige speler tekende een contract tot medio 2010, met daarin een optie voor nog een seizoen.

Kappenberg kwam in de zomer van 2007 over van AZ. Vorig seizoen kwam de middenvelder zeven keer in actie. Dit seizoen brak hij door in Almere. De Haarlemmer speelde negentien duels in de Jupiler League en scoorde daarin twee keer.

Vleugelverdediger Shane Arana Barrantes verlaat FC Omniworld. De 27-jarige Amsterdammer speelde de afgelopen drie seizoenen in Almere en kwam tot nu toe tot zestig wedstrijden, waarin hij één treffer maakte.

Omniworld plukte Arana Barrantes weg bij zondaghoofdklasser Argon. Na dit seizoen zal de speler weer in de hoofdklasse actief zijn. Arana Barrantes gaat zijn maatschappelijke loopbaan namelijk combineren met het spelen bij zaterdaghoofdklasser Spakenburg. Bij die club zal hij tevens zijn oude positie weer gaan bekleden en dus als vleugelspits actief zijn.

Opnieuw bronzen stier voor Honda

VVV-middenvelder Keisuke Honda heeft wederom een bronzen stier gewonnen. De Japanner werd door het publiek gekozen tot beste speler van de vijfde periode in de Jupiler League.

Honda liet de andere genomineerden ruim achter zich. Zijn concurrenten waren Emrullah Güvenç (TOP Oss), Erik Quekel (TOP Oss), Cecilio Lopes (FC Dordrecht) en Kevin Vink (Excelsior). De Japanner kreeg echter veruit de meeste stemmen en won daarmee voor de derde keer op rij de bronzen stier.

De andere bronzen stieren in de vijfde periode gingen naar topscorer Erik Quekel (TOP Oss), trainer Hans de Koning (TOP Oss), de ploeg TOP Oss en talent Rick ten Voorde (FC Emmen).

[Upd]Schietpartij Franse kleuterschool

Door een schietpartij bij een kleuterschool in Frankrijk zijn vandaag ten minste vijf mensen lichtgewond geraakt. Een man schoot met een luchtbuks op moeders die hun kinderen van school kwamen halen in de Zuid-Franse stad Lyon. Dat heeft de politie laten weten.

Ooggetuigen zeggen dat de man vanuit een gebouw tegenover de school schoot. Twee mensen raakten gewond in het gezicht, maar niemand hoefde voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie heeft de omgeving van de school afgezet en is een klopjacht op de voortvluchtige schutter begonnen.

Update 16:00 uur:

Zojuist is bevestigd dat er bij de schietpartij acht mensen gewond zijn geraakt, 7 moeders en een agent, niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De kermis die vandaag geopend zou worden in Lyon is afgelast.

Vreemdelingen hooguit vijf dagen in politiecel

De Nederlandse Staat mag vreemdelingen voortaan niet langer dan vijf dagen vasthouden in een politiecel. Daarna moeten ze worden overgebracht naar een huis van bewaring of een andere inrichting. Dat heeft de Haarlemse voorzieningenrechter vandaag in kort geding bepaald.

De Vereniging van Asieladvocaten en -juristen Nederland (VAJN) had de zaak tegen de Staat aangespannen. Volgens de asieladvocaten is er sprake van willekeur in de vreemdelingenbewaring. De Haarlemse rechter vindt dat de Staat niet heeft aangetoond waarom vreemdelingen in sommige gevallen tien dagen in een politiecel moeten zitten. Dat is op grond van internationale regels verboden, zo stelt hij.

Vreemdelingen hooguit vijf dagen in politiecel  (foto: ANP)

Heidfeld wil antwoorden in Melbourne

Nick Heidfeld heeft gezegd dat hij denkt dat er volgende week in Melbourne, waar de eerste Grand Prix van dit seizoen zal worden verreden, veel vragen zullen worden beantwoord.

De Duitser zegt dat, door alle nieuwe regels voor het komende seizoen, het afwachten is hoe het eerste weekend zal verlopen. "Ik kijk enorm uit naar de start van het seizoen in Australië. Ik vraag me echt af hoe de verhoudingen tussen de teams en rijders liggen. Vanaf nu kan er niet meer worden gespeculeerd en draait het om feiten. Er is natuurlijk veel veranderd sinds vorig jaar, dus er zijn ook veel vragen: welk effect zullen KERS en de beweegbare vleugels hebben? Wat zal er bij de start gebeuren wanneer we voor het eerst met de grote vleugels de eerste bocht in duiken? Wordt inhalen echt makkelijker?," aldus Heidfield.

Duhamel, Rasmussen fluiten Oranje

Laurent Duhamel fluit volgende week zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Schotland. De 42-jarige Fransman leidde eerder de vriendschappelijke duels van Oranje met Engeland (1-1) en Zwitserland (2-1).

Peter Rasmussen zal de woensdag daarop het thuisduel met Macedonië fluiten. Het is voor de Deen de eerste maal dat hij een wedstrijd van het Nederlands elftal gaat leiden.

Windstorm Studios: "Tomorrow's games today!"

Voormalig Ensemble-medewerker Dusty Monk heeft een nieuwe gamestudio opgericht, genaamd Windstorm Studios. Het is na de oprichting van Robot Entertainment en Bonfire Studios alweer de derde studio die is opgericht door ex-Ensemble medewerkers, na het opheffen van laatst genoemde studio.

Dusty Monk meldt op de website van de gloednieuwe studio dat hij op zoek is naar nieuwe partners die delen in de visie van Monk, namelijk het creëren van "a brighter, better online game of tomorrow!".

Verder wordt op de site aangegeven dat gewerkt wordt aan een online game zoals we die nog nooit hebben gezien. De precieze woorden:

"We’re not quite ready to reveal all of the details of what we’re working on just yet, but we can promise you this – it will be an online game unlike anything you’ve ever seen! [...] If you’re eager to travel to some place new… some place you haven’t been before, then stay tuned!"

Er wordt verder nog niks verteld over wat deze game gaat inhouden of wanneer we hem kunnen verwachten.



Rechtbank verlost man van onterechte tbs

Een 65-jarige man uit Tilburg heeft vijftien jaar onterecht vastgezeten in de Pompekliniek in Nijmegen. De rechtbank in Breda heeft vandaag ingestemd met het verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) om de tbs van de man niet te verlengen.

Uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum (PBC) is onlangs vast komen te staan dat B.N. geen psychische stoornis heeft, ook vijftien jaar geleden niet. Psychologen en psychiaters vonden in 1994 echter wel een afwijking, waardoor de rechter hem tbs oplegde.

Het oordeel van de rechtbank in Breda houdt in dat de man al die tijd ten onrechte heeft vastgezeten, aldus advocaat Joe de Goeij die B.N. bijstaat.

Rechtbank verlost man van onterechte tbs  (foto: ANP)

Blizzard gaat Battle.net aanpakken

Blizzard heeft aangekondigd Battle.net nieuw leven in te blazen. Battle.net is een portaal van Blizzard dat het mogelijk maakt spellen van Blizzard, zoals bijvoorbeeld Warcraft III, Diablo II en Starcraft, online tegen anderen op te nemen.

Het systeem wordt op dit moment alleen nog gebruikt voor de oudere spellen van Blizzard. Blizzard wil hier verandering in brengen door Battle.net te vernieuwen en het verplicht te maken voor ieder spel van Blizzard. De vele World of Warcraft-spelers zullen in de toekomst ook gebruik moeten gaan maken van Battle.net.

Belangrijk onderdeel van de vernieuwing is dat het voor spelers makkelijker moet worden om onderling te communiceren, ook als er verschillende games gespeeld worden. De gegevens van Battle.net gaan in de toekomst dienen als inloggegevens voor alle Blizzard games, wat betekent dat er alleen via Battle.net ingelogd hoeft te worden.

Blizzard wil voor de rest nog niet al teveel kwijt over het vernieuwen van Battle.net.



FNV wil meer toezicht op probleemstations

FNV Bondgenoten wil dat er meer persoonlijk (politie-)toezicht komt op zogenoemde probleemstations. Ook moeten er weer controleurs komen te staan bij de in- en uitgangen van de NS-stations waar vaak problemen zijn.

Een woordvoerder van FNV liet dat vandaag weten naar aanleiding van de mishandeling van twee conducteurs van de NS op station Almere-Centraal donderdagavond. Een van de twee conducteurs kwam met ernstig letsel aan zijn gezicht in het ziekenhuis terecht.

De zegsman zei hevig geschokt te zijn over de "misdadige agressie" tegen de conducteurs. "De teams die op dit soort meldingen af gaan moeten uit minstens zes personen bestaan. De in- en uitgangscontroles zorgen er in ieder geval voor dat zwartrijders uit de treinen blijven."

FNV wil meer toezicht op probleemstations  (foto: ANP)

Roze olifant gezien in Botswana

In Botswana is een roze olifant gesignaleerd. Een reporter van de BBC maakte foto’s van de roze baby-olifant. Het diertje leeft in een groep van zo'n 80 olifanten.

Het is waarschijnlijk een albino en het is nog maar de vraag of het dier in Botswana overleeft. Door de felle zon kan hij huidkanker krijgen en blind worden.

Albino’s zijn extreem zeldzaam bij Afrikaanse olifanten. Bij Aziatische olifanten komen ze vaker voor.

Waarschuwingstekst 'pro-ana site' heeft effect

Waarschuwingsteksten tegen het bezoeken van websites die anorexia propageren, hebben een groter effect dan wetenschappers verwachtten. Een derde (33,6 procent) klikt niet door naar de gewraakte ‘pro-ana site’ na het lezen van zo’n waarschuwingstekst.

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hadden gerekend op zo’n 5 tot 10 procent. Dat maakte de Universiteit Maastricht vrijdag bekend. Wetenschappers van deze instelling deden in van oktober 2006 tot en met september 2007 in samenwerking met het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoek naar het effect van waarschuwingsteksten.


Waarschuwingstekst 'pro-ana site' heeft effect  (foto: DAG)

U2-gitarist verwikkeld in burenruzie

U2-gitarist The Edge is verwikkeld in een ruzie met zijn buren over de bouwplannen op zijn landgoed. De rockveteraan wil vijf huizen bouwen op zijn stuk grond in het Californische Malibu.

De buren vinden dat die gebouwen hun uitzicht verpesten en vrezen aantasting van de natuur in de omgeving, berichtte de Los Angeles Times vandaag.

De popster liet de buren eerder weten dat zij zich geen zorgen hoefden te maken over eventuele bouwplannen. "Twee jaar geleden stopte hij bij mijn huis en stelde hij zich voor als de nieuwe buurman", vertelde buurtbewoner Jim Smith tegen de krant. "Hij was vriendelijk en charismatisch. Ik was blij dat hij het stuk land had gekocht omdat hij rekening zou houden met het milieu. Dat is helaas niet het geval."

Hofland niet tegen AZ

Kevin Hofland mist zondag de uitwedstrijd van Feyenoord tegen koploper AZ. De centrale verdediger heeft nog te veel last van de blessure aan zijn nek. Die liep hij twee weken geleden op in de wedstrijd tegen NAC Breda. Henk Timmer is gewoon weer inzetbaar.

Afgelopen weekend, tegen PSV, viel Hofland in de rust uit, omdat hij opnieuw last kreeg van zijn nek. Hij volgt nu een individueel trainingsprogramma.

Huta Galung naar halve finales Caltanissetta

Jesse Huta Galung heeft zich vanmiddag geplaatst voor de halve finale van het challengertoernooi in het Italiaanse Caltanissetta. De Nederlander was met 7-6 en 6-1 te sterk voor de Belg Niels Desein.

Huta Galung keek in de eerste set al snel tegen een achterstand van 4-1 aan, maar hij wist zich terug te vechten. De tiebreak die volgde won de Nederlander met 7-5. In het tweede bedrijf wist hij de partij overtuigend naar zich toe te trekken.

Huta Galung speelt in de halve eindstrijd tegen de Spanjaard David Marrero. Marrero was met 6-2 en 6-3 te sterk voor de Argentijn Juan Pablo Brzezicki.

De Bruijn zet punt achter profcarrière

TOP Oss-speler Sjors de Bruijn heeft besloten om aan het einde van dit seizoen een punt te zetten achter zijn carrière als betaald voetballer. De Bruijn die op zijn zeventiende debuteerde in de hoofdmacht van TOP Oss kiest voor een maatschappelijke carrière.

Maar liefst zestien jaar was De Bruijn verbonden aan TOP Oss. Nadat hij bij de amateurs van SV TOP was begonnen als jeugdkeeper, doorliep hij de volledige jeugdopleiding van TOP Oss om uiteindelijk vanaf het seizoen 2004/2005 deel uit te maken van de selectie van de Osse eerstedivisionist.

"Ik heb altijd met trots en plezier alles gegeven voor deze club. Ik heb hier hele mooie dingen mee mogen maken en heel veel ervaring opgedaan”, aldus de Ossenaar.

Vlemmings: "Feyenoord kan winnen van AZ"

Met tien punten uit vier wedstrijden lijkt Feyenoord de weg naar boven te hebben ingezet. De Rotterdammers zijn zelfs nog in de race voor de play-offs om Europees voetbal.

"We kunnen nog wat van het seizoen maken, ja. Die wetenschap inspireert", zegt interim-trainer Leon Vlemmings tegenover Voetbal International. "Je merkt het ook aan de ploeg. De spelers willen revanche voor de eerste seizoenshelft en dat kan door ons te plaatsen voor Europees voetbal."

"Ik heb dat altijd als doel gehad, ook in de moeilijke tijd. Op zulke momenten moet je zoeken naar uitdagingen, doelen en niet naar beneden kijken. Dat zorgt voor negativisme, terwijl deze groep juist behoefte had aan positivisme."

Om dit doel te bereiken zal er komende zondag in de wedstrijd tegen AZ een goed resultaat moeten worden behaald door Feyenoord. Vlemmings: "Ik kijk uit naar die wedstrijd. We hebben gewonnen van NAC Breda en PSV, maar AZ is de koploper en best voetballende ploeg in de Eredivisie. Ik ben benieuwd hoe ver wij zijn. Maar als NAC daar kan winnen, kan Feyenoord het ook."

Wetenschappers maken echte 'babycrème'

Deze crème lijkt op de huidcrème waarmee pasgeboren baby's bedekt zijn. Volgens wetenschappers, uit Leiden en Utrecht, die deze crème ontwikkeld hebben, kunnen hier miljoenen patiënten mee geholpen worden. De huidcrème die baby's hebben heet vernix caseosa en beschermt de huid van een baby negen maanden lang tegen het vruchtwater.
 
De huid van een pasgeboren baby is zacht en soepel. De huid van een volwassene, na een lang bad, ziet er totaal anders uit. Uit tests is gebleken dat de ontwikkelde crème een positief effect heeft op de beschadigde en onderontwikkelde huid. De resultaten zullen er waarschijnlijk toe leiden dat er binnenkort begonnen kan worden met klinische studies waarin de voordelen van de crème kunnen worden aangetoond.

De Leidse onderzoeker Robert Rissman promoveerde dinsdag op het onderzoek. Hij maakte gebruik van een deeltjesversneller, de European Synchrotron Radiation Facility (ESRF), om de samenstelling en structuur van vernix caseosa te achterhalen.

Mariah aast op een van duurste landgoederen

Mariah Carey heeft het gehad in haar nederige stulpje en is op zoek naar een ander huis. De succesvolle zangeres liet eerder al weten graag van New York naar Californië te willen verhuizen. Ze  heeft een bod gedaan op een van de duurste landgoederen ter wereld, Fleur de Lys in Beverly Hills.

Deze villa in Franse stijl heeft onder meer vijftien slaapkamers, een bioscoop met vijftig stoelen, personeelsvertrekken die ruimte bieden aan tien werknemers, een garage met plaats voor negen auto’s en een privé hardloopparcours. Wat dit optrekje kost? 125 miljoen dollar (ruim 90 miljoen euro).

Het is niet bekend hoeveel Mariah en haar echtgenoot Nick Cannon hebben geboden, evenmin of hun bod wordt geaccepteerd.

East India Company niet langer bij Lighthouse Interactive

De Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive is de publishing rechten kwijt voor de strategiegame East India Company. Het Zweede Paradox Interactive maakte dat bekend op de Game Developers Conference, het bedrijf kondigde namelijk aan de rechten te hebben verkregen om de game wereldwijd uit te mogen geven. Waarom de rechten niet langer bij Lighthouse liggen is onbekend. Fredrik Wester, Executive Vice-President van Paradox Interactive, was erg blij met de rechten.

East India Company is an excellent addition to the Paradox portfolio of quality games. With a combination of challenging gameplay and outstanding production value, East India Company is sure to impress the most demanding gamer

East India Company moet later dit jaar uitkomen voor de PC.

Neem een reis terug in de tijd, naar een periode waarin Europese grootmachten als Engeland, Spanje en Nederland de zeeën beheersen en hun macht uitbreiden naar andere continenten. Kies een van de acht speelbare landen en trek er op uit om nieuwe kolonieën te stichten, zeldzame specerijen te importeren en je rivalen een kopje kleiner te maken. Bouw een vloot van zeilschepen en wordt het machtigste land in de wereld.

Neeskens selecteert Loovens en Wisgerhof

Johan Neeskens en Dennis Bergkamp hebben vanmiddag de selectie van Nederland-B bekendgemaakt voor de oefenwedstrijden tegen Jong Duitsland en Jong Italië eind deze maand.

Wegens blessures onbreken Hedwiges Maduro, Kevin Hofland en Arnold Kruiswijk. Neeskens en Bergkamp hebben Glenn Loovens en Peter Wisgerhof opgeroepen als vervangers.



Selectie Nederland-B:

Doel: Erwin Mulder (Excelsior), Piet Velthuizen (Vitesse), Kenneth Vermeer (Ajax)

Verdediging: Glenn Loovens (Celtic), Erik Pieters (PSV), Paul Verhaegh (Vitesse), Robbie Wielaert (Ajax), Peter Wisgerhof (FC Twente), Gianni Zuiverloon (West Bromwich Albion)

Middenveld: Otman Bakkal (PSV), Wout Brama (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), Leroy Fer (Feyenoord), Danny Holla (FC Groningen), Marcel Meeuwis (Roda JC)

Aanval: Nordin Amrabat (PSV), Roy Beerens (SC Heerenveen), Diego Biseswar (Feyenoord), Eljero Elia (FC Twente), Rydell Poepon (Sparta Rotterdam), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse)

Atkinson blijft maar winnen

Vanessa Atkinson is op indrukwekkende wijze doorgedrongen tot de eindstrijd van de NSC Series No.4 2009.

De 33-jarige squashster was in de halve finale van het WISPA toernooi in Kuala Lumpur veel te sterk voor Tania Bailey. De als eerste geplaatste Nederlandse, de mondiale nummer elf, stond in totaal slechts twaalf punten af aan haar Engelse tegenstandster, die het afgelopen jaar door blessureleed en ziekte flink is weggezakt op de wereldranglijst. Alleen in de derde game kwam de voormalige nummer vier van de wereld, in Maleisië als vijfde gerangschikt, enigszins in de buurt van de sterke Atkinson. Het werd 11-4, 11-1 en 11-7 in het voordeel van de nationaal kampioene.

In de finale van het met $16.000usd gedoteerde proftoernooi in de Maleisische hoofdstad moet de ex-wereldkampioene het nu opnemen tegen Shelley Kitchen. De nummer twee van de plaatsingslijst had tegen de Engelse Dominique Lloyd-Walter (4) eveneens slechts drie games nodig om de eindstrijd te bereiken: 11-7, 11-8 en 11-8. In onderlinge ontmoetingen tussen Atkinson en Kitchen staat het 5-2 in het voordeel van de Nederlandse. De laatste twee keer ging de overwinning echter naar de Nieuw-Zeelandse speelster, die één positie lager staat op de wereldranglijst dan Atkinson.

[F1-teamportret] Scuderia Toro Rosso

Het nieuwe Formule 1-seizoen nadert snel en voor de teams is het vanwege alle reglementswijzigingen spannender dan ooit. Daarom zet FOK!sport in tien weken op een rij welke teams er aan het kampioenschap deelnemen en welke coureurs zij hiervoor inzetten. Vandaag is het de beurt aan het team van Scuderia Toro Rosso.

Teamnaam Scuderia Toro Rosso
Hoofdsponsor Red Bull
Teambaas Franz Tost
Chassis Toro Rosso STR4
Motor Ferrari 056
Nationaliteit Italiaans
Website http://www.scuderiatororosso.com
Coureur 1 Sébastien Bourdais (nr. 11)
Coureur 2 Sébastien Buemi (nr. 12)
Testcoureurs Brendon Hartley

Scuderia Toro Rosso is in 2005 ontstaan toen Red Bull het Minardi-team opkocht. Dat team was opgericht door Giancarlo Minardi en debuteerde in 1985 in de Formule 1. De renstal die veel fans had maar weinig successen kende, werd in 2001 door Paul Stoddart overgenomen. De Australiër verkocht het team aan Dietrich Mateschitz en Gerhard Berger die ondanks felle protesten van de fans de naam van het team veranderden.

Toro Rosso, Italiaans voor Red Bull, moest het opleidingsteam voor Red Bull Racing worden. Jonge talenten krijgen bij het team de kans om zich in de picture te rijden en zich klaar te stomen voor een plaats bij de grotere teams. In 2006 debuteerde het team met Vitantonio Liuzzi en Scott Speed. Met een aangepast RB1-chassis en een geknepen V10-motor behaalde het team met Liuzzi één punt in de race in de Verenigde Staten.

Een jaar later waren wederom Liuzzi en Speed de coureurs, maar de laatstgenoemde werd halverwege het seizoen vervangen door Sebastian Vettel. De jonge Duitser liet in de één-na-laatste race in 2007 in China zien dat hij in lastige omstandigheden goed kan racen. Hij behaalde in de met een Ferrari-motor uitgeruste auto een vierde plaats, terwijl Liuzzi zesde werd.

Vorig seizoen met viervoudig Champ Car-kampioen Sébastien Bourdais en Sebastian Vettel beleefde Toro Rosso een goed seizoen. De STR3 bleek uitermate snel te zijn en met name de Duitser liet mooie dingen zien. Vettel wist in Italië onder regenachtige omstandigheden poleposition te pakken en uiteindelijk de race te winnen. Mede hierdoor verdiende hij een stoeltje bij Red Bull. Met Bourdais en Sébastien Buemi probeert het team dit jaar het succes te evenaren. Zeker omdat het team al een tijd in de etalage staat en voor eind 2009 verkocht zal moeten worden.

Statistieken

Gereden GP's 53
Constructeurtitels 0
Wereldtitels 0
Overwinningen 1
Dubbels 0
Podiumplaatsen 1
Snelste rondes 0
Poles 1
Puntentotaal 48


Sébastien Bourdais

De Fransman Sébastien Bourdais is een laatbloeier in de autosport. Hij won in 2002 het Formule 3000-kampioenschap nadat Thomas Enge gediskwalificeerd werd, omdat hij doping had gebruikt. Bourdais kon voor het volgende jaar geen stoeltje in de Formule 1 vinden en tekende in de Verenigde Staten bij het Champ Car-team van Newman/Haas. Het was een beslissing die hem geen windeieren zou leggen.

De Fransman boekte vele overwinningen en behaalde vier titels op rij. Toch wilde hij terug naar Europa en Scuderia Toro Rosso bood hem de kans om in de Formule 1 te debuteren in 2008. In de eerste race in Australië behaalde Bourdais gelijk een zevende plaats en twee punten. Deze prestatie wist hij alleen nog in België te evenaren. De Fransman worstelde met de nieuwe STR 3, maar kreeg uiteindelijk toch de contractverlenging waar hij op uit was. In 2009 zal Bourdais zijn kwaliteiten moeten tonen, want anders kan het voor hem snel afgelopen zijn in de Formule 1.

Naam Sébastien Bourdais
Nationaliteit Frans
Geboren 28-02-1979
Team Scuderia Toro Rosso
Vorige teams Geen
Aantal gereden GP's 18
Aantal overwinningen 0
Aantal wereldtitels 0
Aantal podiums 0
Aantal poles 0
Aantal snelste ronden 0
Totaal punten GP’s 4
Website http://www.sebastien-bourdais.com


Sébastien Buemi

De Zwitser Sébastien Buemi is de benjamin in de Formule 1 dit seizoen. De 20-jarige coureur rijdt voor Scuderia Toro Rosso in is via allerlei opstapklasses in de Formule 1 terecht gekomen. Via de Formule BMW kwam Buemi terecht in de Formule 3 Euro Series, waarin hij in 2007 tweede in het kampioenschap werd. Ook mocht hij dat jaar al ruiken aan de F1 middels een testsessie bij het team van Red Bull Racing.

Het leverde de Zwitser voor 2008 een contract op als derde rijder bij het Oostenrijkse team. Ook was hij dat jaar net als een deel van 2007 actief als rijder in de GP2 Series. Daarin wist Buemi enkele races te winnen en nog enkele podiumplaatsen binnen te slepen. Daarnaast was hij deze winter actief in de GP2 Asia Series, waarin hij een race won en vele podiumplaatsen pakte. In de Formule 1 wil de Zwitser proberen deze lijn door te trekken, al zal dat lastig worden bij Toro Rosso dat het met veel minder budget moet stellen dan de topteams.

Naam Sébastien Buemi
Nationaliteit Zwitsers
Geboren 31-10-1988
Team Scuderia Toro Rosso
Vorig team Red Bull Racing
Aantal gereden GP's 0
Aantal wereldtitels 0
Aantal overwinningen 0
Aantal podiums 0
Aantal poles 0
Aantal snelste ronden 0
Totaal punten GP’s 0
Website www.buemi.ch

Loting UEFA Cup

Zojuist is ook de loting voor de kwartfinales en halve finales van de UEFA Cup verricht. De loting leverde twee Frans-Oekraïense ontmoetingen op. Een Duitse halve finale behoort tot de mogelijkheden.

 

Kwartfinales: 

1. Hamburger SV (GER) - Manchester City FC (ENG)

2. Paris Saint-Germain FC (FRA) - FC Dynamo Kyiv (UKR)

3. FC Shakhtar Donetsk (UKR) - Olympique de Marseille (FRA)

4. SV Werder Bremen (GER) - Udinese Calcio (ITA)


Halve finales

1. Winnaar kwartfinale 4 - Winnaar kwartfinale 1

2. Winnaar kwartfinale 2 - winnaar kwartfinale 3


Finale

Winnaar halve finale 2 - Winnaar halve finale 1

Acht Nederlanders in Milaan - San Remo

Er zullen dit weekend acht Nederlanders aan de start verschijnen van Milaan - San Remo, een meer dan vorig jaar.

De helft rijdt bij Rabobank, te weten Sebastian Langeveld, Maarten Tjallingii, Tom Leezer en Joost Posthuma. De overige vier wielrenners rijden in buitenlandse dienst: Thomas Dekker (Silenco-Lotto), Niki Terpstra (Milram), Martijn Maaskant (Garmin-Slipstream) en Karsten Kroon (Saxo Bank).

Motion capture en meer in Resistance: Retribution video's

Ben jij een groot fan van de Resistance serie en heb je een Playstation Portable? Ren dan snel naar de winkels, want vanaf vandaag ligt Resistance: Retribution in de winkels. Reviews van de game tonen aan dat we hier niet te maken hebben met een middelmatige game. Vandaag heeft Insomniac drie nieuwe video's online gezet. De nadruk ligt in de eerste video op het verhaal, in de tweede op de modi die de game biedt, en in de derde zien we hoe aan de hand van motion capture de animaties gemaakt zijn.



Loting UEFA Cup

Zojuist is de loting voor de kwartfinales en halve finales van de UEFA Cup verricht. De loting leverde twee Frans-Oekraïense ontmoetingen op. Ook een Duitse halve finale is mogelijk.

1. Hamburger SV (GER) - Manchester City FC (ENG)

2. Paris Saint-Germain FC (FRA) - FC Dynamo Kyiv (UKR)

3. FC Shakhtar Donetsk (UKR) - Olympique de Marseille (FRA)

4. SV Werder Bremen (GER) - Udinese Calcio (ITA)


Halve finales

1. Winnaar kwartfinale 4 - Winnaar kwartfinale 1

2. Winnaar kwartfinale 2 - winnaar kwartfinale 3


Finale

Winnaar halve finale 2 - Winnaar halve finale 1

Loting Champions League

Zojuist is de loting voor de kwartfinales en halve finales van de Champions League verricht. Hieronder vind je de vier duels die ontstaan zijn, alsmede de plaatsingen in volgende rondes.

 

Kwartfinales

1. Villarreal (ESP) - Arsenal FC (ENG)

2. Manchester United (ENG) - FC Porto (POR)

3. Liverpool FC (ENG) - Chelsea FC (ENG)

4. FC Barcelona (ESP) - FC Bayern München (GER)

Halve finales

1. Winnaar kwartfinale 2 - Winnaar kwartfinale 1

2. Winnaar kwartfinale 4 - Winnaar kwartfinale 3

Finale

Winnaar halve finale 2 - Winnaar halve finale 1

Demo Guitar Hero: Metallica nu op Xbox Live

Goed nieuws voor alle 'Tallica fanaten onder ons: er is nu een Guitar Hero: Metallica demo te vinden op de Xbox Live Marketplace!

De demo bevat vier nummers waarvan er twee van Metallica zijn:

Alice In Chains - No Excuses
Metallica - Sad But True
Metallica - Seek & Destroy
Queen - Stone Cold Crazy

De demo is 1,02 GB groot is en dat hij is hier te vinden. Zoals altijd is de demo voorlopig alleen voor Gold-leden beschikbaar, over een weekje kunnen Silver-leden ook van de demo genieten.

Of en wanneer de demo naar het PlayStation Network komt is voor ons nog onbekend, zodra we hier meer over weten dan zullen we dit bericht updaten.

Trickett mist 100 meter vlinderslag

Marleen Veldhuis en Inge Dekker hebben tijdens het WK zwemmen komende zomer een concurrent minder op de 100 meter vlinderslag.

Olympische kampioene Libby Trickett wist er bij de Australische kampioenschappen niet in de te slagen om een ticket op dat nummer af te dwingen. Ze werd in de finale vierde.

Trickett wist wel WK-tickets te behalen op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag.

Mario: "zeg nee tegen drugs!"

Kennen jullie The Super Mario Bros. Super Show! nog? Louis Vincent Albano speelde Mario in deze serie. De WWE worstelaar die ook door het leven ging als Captain Lou Albano was daarmee de ster van de serie. Hij speelt ook in onderstaande reclame. De reclame is weliswaar jaren oud, maar we wilden hem jullie zeker niet onthouden. In de reclame vertelt Albano ons als Mario dat drugs slecht zijn. Dus mocht je door Mario gemotiveerd worden om paddo's te nemen: niet doen!

Selectie WK-kwalificatieduels bekend

Bert van Marwijk heeft 23 spelers opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels tegen Schotland (28 maart) en Macedonië (1 april). De bondscoach van het Nederlands elftal maakte de namen vandaag bekend.

In tegenstelling tot de oefenwedstrijd, die Oranje in februari tegen Tunesië (1-1) speelde, keren Ibrahim Afellay, Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst en Michel Vorm weer terug. Ook Edson Braafheid en Gregory van der Wiel ontvingen een uitnodiging van de oefenmeester.

De hele selectie zal zich dinsdag in Noordwijk melden. Alleen Orlando Engelaar en Jan Vennegoor of Hesselink zitten hier nog niet bij. Zij zullen zich op een later moment bij de groep voegen.


De volledige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord), Michel Vorm (FC Utrecht)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (FC Twente), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Dirk Marcellis (PSV), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (Blackburn Rovers), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ), Nigel de Jong (Manchester City)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Real Madrid), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid)

Gall: "Winnen enige medicijn voor ons"

Voor BV Veendam is de zesde periode de laatste kans om het teleurstellende seizoen nog enigszins wat glans te geven. Joop Gall, trainer van de Oost-Groningers, is zich ervan bewust dat de weg naar boven moet worden ingezet.

"Iedereen weet zo langzamerhand dat wij strijden voor onze laatste kans", aldus Gall. "Immers, de strijd om de zesde en laatste periodetitel gaat van start. En het is aan ons om via deze serie een moeilijk seizoen op waardige wijze af te sluiten."

Vanavond neemt Veendam het op tegen Haarlem. Volgens de oefenmeester is winnen het enige medicijn om de neerwaartse spiraal te onderbreken. "Voor ons is er maar één medicijn, dat ons op de been kan helpen: winnen. En het maakt mij persoonlijk even niet uit hoe wij dit doen. Als het maar gebeurt."

Vertrouwen heeft Gall er in ieder geval wel in. "Wij hebben een ploeg die voor een stunt kan zorgen. En het programma dat wij voor de boeg hebben, biedt wat mij betreft zeker perspectief. TOP Oss won de vijfde periode met vijf verliespunten, dus alles is mogelijk."

Van Marwijk roept 23 spelers op

Bert van Marwijk heeft 23 spelers opgeroepen voor de WK-kwalificatieduels tegen Schotland (28 maart) en Macedonië (1 april). De bondscoach van het Nederlands elftal maakte de namen vrijdag bekend.

In tegenstelling tot de oefenwedstrijd, die Oranje in februari tegen Tunesië (1-1) speelde, keren Ibrahim Afellay, Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst en Michel Vorm weer terug. Ook Edson Braafheid en Gregory van der Wiel ontvingen een uitnodiging van de oefenmeester.

De hele selectie zal zich dinsdag in Noordwijk melden. Orlando Engelaar en Jan Vennegoor of Hesselink zijn afgevallen en zullen de duels met Schotland en Macedonië aan zich voorbij moeten laten gaan.


De volledige selectie:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord), Michel Vorm (FC Utrecht)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (FC Twente), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Dirk Marcellis (PSV), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (Blackburn Rovers), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ), Nigel de Jong (Manchester City)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Real Madrid), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid)

Fuji-Servetto gaat uitsluiting aanvechten

Fuji-Servetto, het vroegere Saunier Duval, is van plan om bij het international sporttribunaal (CAS) in beroep te gaan tegen de beslissing om het team te weren uit de Giro d’Italia en de Tour de France.

Beide organisaties weren de Spaanse formatie vanwege het dopingverleden van voorloper Saunier Duval. Vorig jaar, tijdens de Ronde van Frankrijk, werden Riccardo Riccò en Leonardo Piepoli betrapt op doping, waarop de gehele ploeg zich terugtrok uit La Grande Boucle.

Fuji-Servetto vocht vorige week met succes de beslissing tot uitsluiting van Milaan-San Remo aan. Het beroep inzake deelname aan Parijs-Nice was minder succesvol. De ploegleiding van Fiji-Servetto is bang dat het team geen lang leven is beschoren als het wordt uitgesloten van de grote rondes.

Van Marwijk: "Timmer bij mij niet ter discussie"

Daar Maarten Stekelenburg bij Ajax is gedegradeerd tot tweede keeper en Edwin van der Sar bedankte voor een terugkeer, is de kans aanwezig dat Henk Timmer binnenkort het doel van het Nederlands elftal zal verdedigen in de WK-kwalificatieduels tegen Schotland en Macedonië.

Timmer is dit seizoen vaak het mikpunt van kritiek geweest, maar dat betekent voor bondscoach Bert van Marwijk niet dat zijn status bij Oranje verandert. Van Marwijk blijft het vertrouwen schenken aan de ervaren goalie van Feyenoord. "Ik heb met Henk aardig wat ervaring", zegt de keuzeheer in een gesprek met het Algemeen Dagblad. "Vorig jaar heeft Henk heel veel punten gepakt voor Feyenoord en dit jaar weer. Alleen is er een vertekend beeld ontstaan. De spelersgroep werd als schuldige aangewezen voor de slechte prestaties en het ontslag van Gertjan Verbeek en dan is het altijd zo dat de meest ervaren spelers het op hun brood krijgen."

"Ik vind dat Henk onder die omstandigheden steeds zijn niveau is blijven halen. Hij staat bij mij niet ter discussie."

Wereldpremière nieuwe Star Trek in Sydney

De wereldpremière van de nieuwe Star Trek-film vindt op 7 april plaats in het Opera House in het Australische Sydney. Dat heeft de filmproducent vandaag laten weten, meldde de BBC.

De film is kort daarna te zien in landen als Frankrijk, Japan, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse première staat gepland voor 7 mei.

De elfde film in de reeks met de simpele titel Star Trek van regisseur J.J. Abrams gaat over de jonge jaren van Captain Kirk en mr. Spock. Het verhaal toont hoe het tweetal elkaar leert kennen op de Starfleet Academy.

Acteurs Zachary Quinto en Chris Pine spelen de rollen van de jonge Kirk en Spock. De Australische acteur Eric Bana heeft getekend voor de rol van Nero, de schurk van de film. De Nederlandse bokskampioene Lucia Rijker heeft een bijrol als buitenaards wezen.

Een trailer van de film verbrak eerder deze maand alle records: het werd binnen 24 uur liefst 1,8 miljoen keer opgevraagd.

Alle Trekkies opgelet!  (foto: ANP)
De trailer van de elfde film.

Roelofsen sleutelt niet aan doelstelling Zwolle

Marco Roelofsen wil met FC Zwolle bij de eerste vijf eindigen in de Jupiler League. De ex-middenvelder van de club staat sinds het op non-actief stellen van Jan Everse aan het roer bij Zwolle.

Roelofsen kan in de uitwedstrijd tegen Excelsior weer gebruik maken van de spelers Eric Botteghin, Bram van Polen en Brandon Bonifacio. Daarentegen ontbreken de geblesseerden Zdenko Kapralik en Dave Huymans.

"De doelstelling blijft staan. Daarna heb je nog vier wedstrijden om de eredivisie te halen", zet Roelofsen alles op een rijtje in De Stentor. Vanwege de arbitragezaak tussen FC Zwolle en Everse is het niet zeker of Roelofsen het seizoen helemaal afmaakt. "Het is een beetje ad hoc werken, op de korte termijn gericht. Maar dat wist ik toen ik eraan begon."

Man rijdt 42 jaar zonder rijbewijs

De politie heeft gistermiddag een 60-jarige man uit Hoogezand van de weg geplukt, die niet alleen dronken achter het stuur zat maar ook sinds zijn achttiende al zonder rijbewijs bleek te rijden. Op het bureau bleek de man ook nog eens meerdere boetes open te hebben staan. Dat meldde de politie vandaag.

De politie zette de man langs de kant van de weg voor een blaastest, maar zover kwam het niet. Nog voor het tot blazen kwam, gaf hij al aan dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau werd een bloedtest afgenomen. Ook biechtte de bestuurder hier op dat hij al 42 jaar zonder roze papiertje reed.

De man heeft een proces-verbaal gekregen. De uitslag van de bloedtest is volgens een politiewoordvoerder nog niet bekend.

Loting Champions League

Zojuist is de loting voor de kwartfinales en halve finales van de Champions League verricht. Hieronder vind je de vier duels die ontstaan zijn, alsmede de plaatsingen in volgende rondes.

Kwartfinales

1. Villarreal (ESP) - Arsenal FC (ENG)

2. Manchester United (ENG) - FC Porto (POR)

3. Liverpool FC (ENG) - Chelsea FC (ENG)

4. FC Barcelona (ESP) - FC Bayern München (GER)

Halve finales

1. Winnaar kwartfinale 2 - Winnaar kwartfinale 1

2. Winnaar kwartfinale 4 - Winnaar kwartfinale 3

Finale

Winnaar halve finale 2 - Winnaar halve finale 1

Vooral oudere werknemer dupe van pensioenproblemen

Vooral oudere werknemers zijn financieel de dupe van de problemen, waarin pensioenfondsen terecht zijn gekomen door de financiële crisis. Het totale verlies voor werknemers die nu rond de 55 jaar zijn, kan oplopen tot ongeveer 30.000 euro van hun opgebouwde pensioen door maatregelen die fondsen de komende jaren moeten nemen om hun buffers op orde te krijgen.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd artikel van medewerkers van het Centraal Planbureau (CPB) in het economenblad ESB. De pensioenfondsen hebben hun buffers sterk zien verzwakken door de flinke koersdalingen op effectenbeurzen. Ook lagere rentestanden hebben een gat geslagen in de mate waarin de fondsen aan hun toekomstige pensioenverplichtingen kunnen voldoen.

Diarreevlaai voor parkeerwachters

Gisterochtend dachten de parkeerwachters eens gewaardeerd te worden voor hun ondankbare werk, er werd door een koerier een overheerlijke Limburgse vlaai bezorgd op hun kantoor aan het Noordse Bosje in Hilversum.

De vlaai werd vergezeld door een kaartje met de tekst "smul ervan, een tevreden burger die trots is op jullie correcte strenge handhaving". Het plezier was echter van korte duur voor de parkeerwachters, 's middags kregen maar liefst acht parkeerwachters last van hevige diarree. Hierop werd er door de dienst Voedsel en Waren Autoriteit onderzoek gedaan op de vlaai die over was, uit dit onderzoek bleek dat er zeer veel laxeermiddel in de vlaai zat.

De acht parkeerwachters zullen vandaag waarschijnlijk geen parkeerbonnen uitdelen aangezien ze per direct in de ziektewet zijn gegaan.
De politie is inmiddels een onderzoek gestart om te achterhalen wie de afzender van de vlaai is geweest.

PS3-verkopen nemen flink toe in Amerika

De maand februari was er één waar alle drie de consoledevelopers tevreden over kunnen zijn. Nintendo, omdat het bedrijf nog steeds de meeste consoles verkoopt aan de Amerikaanse consument, Microsoft, omdat de Xbox 360 nog nooit buiten de decembermaand zo goed verkocht en Sony, omdat de PlayStation 3 een flinke groei kende ten opzichte van januari. Dit alles zorgt er voor dat de lijst er nog steeds vrij standaard uitziet, maar dan met hogere cijfers dan normaal.

1. Nintendo Wii: 753.000
2. Nintendo DS: 588.000
3. Xbox 360: 391.000
4. PlayStation 3: 276.000
5. PlayStation Portable: 199.000
6. PlayStation 2: 131.000

Weer record voor N'Kufo in zicht

Blaise N'Kufo lijkt er steeds meer een gewoonte van te maken om records te pakken. Dit weekend kan de aanvaller van FC Twente een nieuwe mijlpaal in zijn carrière als voetballer bereiken.

Mocht N'Kufo in het duel met de Groningse formatie scoren, dan komt hij op gelijke hoogte met Jan Jeuring, clubtopscorer aller tijden van De Tukkers. Deze voormalige voetballer trof in zijn periode als profvoetballer bij FC Twente 103 keer doel. Dat is hetzelfde aantal wat de geboren Congolees dan achter zijn naam heeft staan.

Het enige verschil tussen Jeuring en N'Kufo is dat de eerstgenoemde elf seizoenen nodig had om 103 keer te scoren. De geboren Congolees zou dit resultaat al in zes seizoenen kunnen bereiken.

Begin maart maakte N'Kufo zijn honderdste doelpunt in de Eredivisie en voegde zich hiermee bij de zogenaamde Club van Honderd.

Hamilton niet blij met nieuwe WK-regels

Lewis Hamilton kan zich niet vinden in de nieuwe opzet van het wereldkampioenschap. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt de coureur met de meeste overwinningen tot kampioen uitgeroepen. De coureur van McLaren zou liever zien dat een coureur, die de meeste punten pakt, deze eer toekomt.

Voor veel Formule 1-fans zullen de woorden van Hamilton niet als een verrassing komen. Mochten de nieuwe regels al in 2008 van kracht zijn, dan had hij geen wereldtitel gewonnen. De Brit kwam vorig seizoen namelijk tot vijf overwinningen. Zijn directe concurrent Felipe Massa was zes keer de beste, maar kwam uiteindelijk één punt tekort.

"Ik vind het eerlijk gezegd niets. Wij willen altijd goed presteren, of we nou eerste of derde worden," liet Hamilton in het Duitse blad Bild weten. "Het moet erom gaan dat team en coureur als eenheid over het hele jaar het beste zijn en niet wie de meeste zeges pakt."

Tienermeisje deelt Viagra uit op school

Een tienermeisje uit het Engelse Somerset is van school gestuurd nadat ze Viagra-pillen uitdeelde aan haar mannelijke klasgenootjes. Het meisje nam de pillen mee van huis, om ze op school weg te geven.

Het uitdelen van drugs op de school, ongeacht wat voor soort, is niet toegestaan. De school wil echter geen commentaar kwijt over deze kwestie, behalve dat veel middelbare scholen met drugs te maken hebben en dat deze school geen uitzondering is.

Waarom het meisje de Viagra pillen uitdeelde is nog onbekend. Waarschijnlijk wilde ze eens flink van bil, maar kwam ze er achter dat haar minderjarige mannelijke klasgenoten 'm nog niet goed omhoog kregen. Het toedienen van Viagra aan een minderjarige jongen kan meestal geen kwaad, maar zorgt wel voor nare bijwerkingen. Hoe dan ook, het toedienen van medicatie zonder recept is niet verstandig.

Sollied waakt voor onderschatting

Trond Sollied zal sc Heerenveen de komende weken scherp moeten houden. De Friese formatie neemt het in de komende duels namelijk op tegen ploegen, die in de onderste regionen van de Eredivisie staan.

sc Heerenveen trekt tegen achtereenvolgens De Graafschap, Heracles Almelo en FC Volendam ten strijde. "Alle spelers willen winnen, maar onbewust wil er wel eens gemakzucht in sluipen," aldus Sollied in een verklaring. "Hard werken is de basis van presteren. Daar begint alles mee."

Sollied is overigens wel van mening dat winst op de drie eerdergenoemde ploegen een prima prestatie is. "Als je kijkt naar de statistieken weet je dat dat zelden lukt. We moeten in dit soort wedstrijden wel stappen zetten. Ook als de tegenstander minder aansprekend is, het veld wat minder en er geen 50.000 mensen op de tribune zitten, moeten we presteren."

Fàbregas traint weer mee bij Arsenal

Middenvelder Cesc Fàbregas heeft donderdag de groepstraining hervat bij zijn club Arsenal. De Spaanse spelmaker stond sinds december aan de kant met een knieblessure.

Fàbregas beschadigde eind vorig jaar de banden van zijn knie. De Spanjaard hoopt begin april weer wedstrijdfit te zijn. Voor Arsenal staat dan de kwartfinale van de Champions League op het programma. "Fysiek is hij in orde, maar hij heeft nog een paar trainingssessies nodig", zegt zijn manager Arsène Wenger.

Overigens kwam Fàbregas dinsdag negatief in het nieuws. Hull City-manager Phil Brown beschuldigde de middenvelder, die zelf niet meedeed, ervan dat hij naar diens assistent zou hebben gespuugd na de door Arsenal met 2-1 gewonnen FA Cup-wedstrijd. Fàbregas ontkende daags na het duel dat hij zou hebben gespuugd.

Man dreigt met bloedbad op Haagse school

Afgelopen zondag is een 23-jarige Hagenaar gearresteerd, omdat hij op een Amerikaanse site vertelde dat hij het voorbeeld zou volgen van de scholier in het Duitse Winnenden.

Hij zou dit willen gaan doen op het Maerlant Lyceum in Den Haag. De politie heeft dit vandaag bevestigd. Het nieuws is niet eerder bevestigd omdat men eerst het onderzoek wilde afronden. "We willen geen onrust veroorzaken", aldus de woordvoerster van de politie Haaglanden.

Het Maerlant Lyceum is gevestigd in de wijk Benoordenhout en biedt onderwijs aan 692 leerlingen.

Adriaanse: "Logisch dat PSV interesse heeft"

Co Adriaanse is niet verrast door de interesse van PSV. Volgens de oefenmeester van Red Bull Salzburg is het zelfs normaal dat de Eindhovenaren hem benaderen. Volgens hem zou het te maken hebben met zijn CV en het type voetbal dat hij brengt.

"Ik haal het maximale of meer uit een elftal èn het individu. Dat zie je aan de prestaties van mijn teams. Daarnaast kan ik wel twintig spelers opnoemen die, mede dankzij mij, miljonair zijn geworden," liet Adriaanse weten. "Ik voel geen drang om me nog eens in Nederland te bewijzen, dat heb ik allang gedaan, maar PSV is natuurlijk wel een aantrekkelijke club. Het is een eer om met zulke clubs in verband te worden gebracht."

"Ik ken de club alleen van de bezoekjes uit het verleden, maar heb bij de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal zeer prettig samengewerkt met Jan Reker. Een keiharde werker, die altijd vol met verrassende plannen zit," ging de Adriaanse verder. De oefenmeester heeft overigens nog geen nieuwe aanbieding van de koploper in de Oostenrijkse competitie ontvangen. In diverse media werd gesuggereerd dat dit wel het geval was.

Adriaanse gaf toe het vreemd te vinden en zal voorlopig overhaaste beslissingen nemen. "Ze moeten niet al te lang meer wachten, maar ik ben een correcte werknemer en wil Red Bull een kans geven. Ik ben een warm, sociaal mens. Niet hard, maar wel heel duidelijk. Ik maak altijd hele normale afspraken en die bewaak ik. Dat doe ik in het belang van het team. Ik zit hier prima op mijn plaats. Deze club heeft mogelijkheden, ik zit in een prachtig land en heb een goede selectie waarmee ik kampioen kan worden."

Red Bull Salzburg was overigens minder blij met de interesse van PSV in hun trainer. De directie van de Oostenrijkse formatie heeft de trainer inmiddels een ultimatum opgelegd. Voor Pasen moet de Nederlandse trainer laten weten wat hij gaat doen. Als er dan nog geen duidelijkheid is, zal de ploeg deze zelf scheppen.

BioShock 2 verliest subtitel, geen Sea of Dreams meer

Toen de eerste teaser van BioShock 2 vrijkwam, had de game als subtitel "Sea of Dreams". In de laatste nieuwtjes echter wordt de subtitel nergens meer genoemd. Grote vraag is dan ook: hoe heet de game nu precies?

Primotech.com ging op onderzoek uit en kwam terug met een reactie van 2K games:

You won’t be seeing ‘Sea of Dreams’ moving forward, just ‘BioShock 2.’

Duidelijk verhaal!

Tribes komt terug, nieuwe game in de maak?

Legendarische PC-game Starsiege: Tribes komt weer terug! De oorspronkelijke developer van de game, Dynamix, is al enkele jaren failliet maar bestaat inmiddels nog voor een gedeelte in de vorm van GarageGames. Naast het maken van goedkope engines voor vele indie-games houdt Garage Games zich ook bezig met InstantAction.com, een site waar games rechtstreeks vanuit de browser gespeeld kunnen worden.

Goed, nu dat duidelijk is: GarageGames heeft de rechten op de Tribes IP eind vorig jaar terug gekocht van Activision/Vivendi en zijn nu hard aan het werk om de oorspronkelijke Starsiege: Tribes te poorten naar InstantAction. De versie zal nieuwe bugfixes bevatten en de Master Server zal weer werkend gemaakt worden. Helaas, of gelukkig, zijn de graphics niet aangepast naar hedendaagse standaarden.

Leuk en aardig natuurlijk dat de oorspronkelijke game weer speelbaar zal worden, maar hoop op een nieuw deel ligt ook verscholen in het nieuws. GarageGames heeft namelijk de IP gekocht van alle Tribes games en dus ook van het universum in het algemeen. Dit betekent dat het voor GarageGames mogelijk is om een nieuwe game te maken zonder ruzie met uitgevers, iets wat GarageGames best wel eens zou kunnen doen: er is nog steeds een grote online Tribes community en de developer zelf heeft toch ook zijn hart bij de gameserie. Mocht er meer duidelijk worden dan zullen we dat, nadat we een extreem lange vreugdedans hebben gemaakt, zeker aan jullie melden.


Starsiege: Tribes

Ivanovic naar halve finale Indian Wells

Ana Ivanovic heeft zich voor de halve finales van het tennistoernooi in Indian Wells geplaatst. De Servische tennisster hoefde hier overigens niets voor te doen. Haar opponente, de Oostenrijkse Sybille Bammer, trok zich namelijk terug met een schouderblessure.

Ivanovic moet het in de finale opnemen tegen de verrassing van het toernooi in de Amerikaanse stad, de ongeplaatste Anastasia Pavljoetsjenkova. De 17-jarige Russin was in de kwartfinale te sterk voor de Poolse Agnieszka Radwanska. De setstanden in deze partij waren 7-6(8) en 6-4.

Daarnaast baarde Pavljoetsjenkova in de tweede ronde opzien door Jelena Jankovic te verslaan. De andere halve finale gaat tussen de Wit-Russische Victoria Azarenka en de Russische Vera Zvonareva.

Schumacher: "Ferrari staat er goed voor"

Michael Schumacher denkt dat Scuderia Ferrari ook in het nieuwe Formule 1-seizoen weer goed kan presteren. De voormalig wereldkampioen was tijdens de laatste test, die op het circuit van Jerez werd afgewerkt, één van de aanwezigen.

"We lijken er redelijk goed voor te staan. We zouden dit jaar opnieuw voor beide wereldtitels moeten kunnen gaan vechten," aldus Schumacher, die vijf keer de wereldtitel in dienst van Scuderia Ferrari pakte. "Maar het beeld dat ik momenteel heb, is dat er meerdere teams vooraan kunnen rijden."

Daarmee doelde Schumacher op Renault, Toyota, BMW Sauber en Williams. Ook zij moeten dit seizoen in staat zijn om op het podium te eindigen. "En na Barcelona mogen we ook wel zeggen dat het team van Ross Brawn er uitstekend voor staat. Ze waren een seconde los van de rest en als ze die vorm kunnen vasthouden tot in het seizoen, dan zouden ze heel erg sterk kunnen zijn."

CD: Julian Thomas - 35 Some Months

Het is weer eens wat anders, twaalf jaar wachten totdat er een album klaar is. Zo’n lange schrijf- en productie doet je bijna denken aan het tegenvallende nieuwe album van Guns ’N Roses of de game Duke Nukem Forever (die al vanaf 1998 in ontwikkeling is), maar niets is minder waar. De artiest Julian Thomas heeft twaalf jaar aan zijn eerste, titelloze album gewerkt. Toch zag in 2005 de plaat eindelijk het licht omdat Julian volgens hem ‘in ieder geval één cd in mijn leven wil maken’. In februari van dit jaar is het tweede album van Thomas uitgekomen. Deze keer geen twaalf jaar, maar een maandje of 35. Daarom heet het album ook logischerwijs 35 Some Months.

Kwart FOK!kers steunt PowNed/GS

Een kwart van alle FOK!kers steunt PowNed, de aspirant-omroep van GeenStijl. Dat blijkt uit de poll op de FrontPage waar tot nu toe 2400 users op stemden.

Dat ruim 75 procent zegt PowNed no FOK!king way te steunen zat in de lijn van verwachtingen. Hoewel FOK! en GS geen echte concurrenten zijn, worden er al vijf jaar speldenprikjes naar elkaar uitgedeeld. Onlangs nam GS echter contact op met FOK! voor het starten van een actie om de benodigde 50.000 leden te halen om überhaupt toe te mogen treden tot de publieken. Daarop bedacht eigenaar Danny een campagne waarbij je én lid wordt van PowNed (die het inschrijfgeld na 1 april terugstort) en een gratis FOK! abonnement krijgt.

11 procent van de FOK!kers geeft aan speciaal door deze actie lid te zijn geworden van PowNed. Een kleine 13 procent was voor Danny's actie al lid. Wil je meer weten over de campagne, kijk dan hier. Uiteraard kun je ook nog gewoon meestemmen!

Van Barneveld verslaat Klaasen

Raymond van Barneveld is er donderdag in geslaagd om in de Premier League Darts van Jelle Klaasen te winnen. De Hagenaar versloeg zijn landgenoot met ruime cijfers (8-3). Eerder zegevierde hij ook al in de partijen tegen Terry Jenkins en Mervyn King.

King raakte zijn leidende positie in het algemeen klassement overigens kwijt door weer te verliezen. Jenkins was in dit geval de betere en won met 8-5.

James Wade is nu de nieuwe koploper in de Premier League Darts, nadat hij van Wayne Mardle (8-3) had gewonnen. Wade wordt op de voet gevolgd door Phil Taylor, die te sterk was voor John Part (8-3).

Deurwaarders willen computer laten staan

Deurwaarders willen dat de regels met betrekking tot inbeslagname soepeler worden. Directeur Karen Weisfelt van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) bevestigde vandaag berichtgeving hierover in het AD. Ze willen dat voorwerpen als televisie, computer en koelkast mogen blijven staan bij inbeslagname.

"Een computer is een mooi voorbeeld", aldus Weisfelt. "Die hebben mensen nodig om te kunnen solliciteren." Deurwaarders mogen nu volgens de wet bijna de hele huisraad meenemen als er beslag wordt gelegd. Volgens Weisfelt is die wetgeving gedateerd. De KBvG heeft de ideeën neergelegd bij het ministerie van Justitie. "Maar het is niet vanaf morgen geregeld. Daar is een wetswijziging voor nodig. Maar we gaan serieus in discussie met het ministerie hierover", aldus Weisfelt.

Nederland telt ongeveer negenhonderd gerechtsdeurwaarders. Ze zijn, net als notarissen, zowel ondernemer als openbaar ambtenaar. Ze brengen bijvoorbeeld dagvaardingen uit, leggen beslag op goederen of doen commercieel incassowerk. Eerder deze week kwam een rapport uit over het functioneren van de beroepsgroep.

[Gerucht] Guitar Hero: Mötley Crüe in de maak?

Er komt dit jaar al flink wat Guitar Hero onze kant op, denk aan Guitar Hero: Metallica en Guitar Hero: Greatest Hits, maar er lijkt nu nog een Guitar Hero in de maak te zijn. Deze nieuwe variant zou zich helemaal richten op de Mötley Crüe, net zoals Guitar Hero: Metallica zich helemaal richt op Metallica.

De basis voor dit gerucht ligt bij MTV.com waar in een stukje over de nieuwe zomertour van de Crüe gemeld wordt dat de band naast de tour ook werkt aan zijprojectjes, een nieuw album en dus een Crüe -versie van Guitar Hero.

Of het waar is moeten we nog even in het midden laten, de Mötley Crüe is niet de grootste band op aarde (in ieder geval niet in vergelijking met Aerosmith en Metallica die beiden hun eigen Guitar Hero kregen) en het is de vraag of de reporter van MTV niet simpelweg een opmerking over komende DLC fout heeft begrepen.


De Crüe in Guitar Hero 2 (al is het wel een cover )

Prijzen koopwoningen dalen

De prijzen van koopwoningen zijn in februari met 0,5 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend. Het is de eerste daling sinds het CBS in 1995 met meting van de huizenprijzen begon.

Uit de cijfers van het CBS en het Kadaster blijkt dat bijna alle typen huizen in februari goedkoper waren dan in februari 2008. Hoekwoningen en appartementen daalden het meest in prijs. Alleen tussenwoningen werden iets duurder. Vergeleken met januari daalden de huizenprijzen met 1,1 procent.

Met dank aan rvlaak_werk2 voor de submit.

Ronaldo vreest Bayern München

De Champions League-loting wordt vanmiddag bekend gemaakt. Cristiano Ronaldo gaf aan dat hij Bayern München liever niet wil treffen in de kwartfinales van het toernooi.

Sporting Lissabon, de oude club van de middenvelder van Manchester United, werd genadeloos afgestraft door de Duitse grootmacht. Het eerste duel werd met 5-0 gewonnen, en de return leverde maar liefst een 7-1 winst op voor Bayern. "Bayern is erg sterk", vertelt de international vrijdag in The Daily Mirror. "Ik heb gekeken hoe ze met Sporting hebben gespeeld en ik was erg verdrietig omdat ik niet verwacht had dat mijn oude club met zoveel verloor."

"Bayern heeft volgroeide spelers, sterke spelers en snelle spelers. Franck Ribéry en Miroslav Klose maken veel indruk. Ze spelen als een team en zien er lastig uit om te verslaan", aldus de 24-jarige Ronaldo. "Ze hebben een goede kans om de Champions League te winnen."

Türk vertrekt naar Cambuur

Oguzhan Türk speelt volgend seizoen voor sc Cambuur Leeuwarden. De 22-jarige middenvelder speelt momenteel op huurbasis voor Go Ahead Eagles, maar gaat niet in op een tweejarige aanbieding van de club uit Deventer.

Türk is aan zijn tweede seizoen op huurbasis bezig bij Go Ahead Eagles. De middenvelder is eigendom van sc Heerenveen, dat echter niet met hem verder wil. Cambuur wil daarentegen wel in zee gaan met Türk.

"Ik denk dat het goed is om van club te veranderen na twee jaar", aldus Türk in De Stentor. De middenvelder ziet de overstap naar Cambuur enorm zitten. "Ze staan nu derde in de eerste divisie en willen volgend jaar zeker promoveren als het dit jaar niet lukt. Die ambitie spreekt me aan. Het wordt Cambuur tenzij zich alsnog een club uit de eredivisie meldt."

'Koevermans vervangt Toivonen'

Volgens het Eindhovens Dagblad verdringt Danny Koevermans aankoop Ola Toivonen uit de basis bij PSV, dat zaterdag thuis aantreedt tegen Vitesse. Het medium baseert zich in dit kader op de geheime training van donderdag.

Toivonen had met drie goals in vier wedstrijden een sterke entree in Nederland. Sinds zijn schorsing gaat het echter wat minder met de Zweed, wat coach Dwight Lodewegs ertoe lijkt te bewegen Koevermans op te stellen tegen Vitesse.

Bij PSV keert Nordin Amrabat zaterdag terug van een schorsing. Middenvelder Edison Méndez ontbrak de afgelopen dagen op de training vanwege een blessure.

NAC mag niet met drie uitduels beginnen

Het verzoek van NAC Breda om het seizoen 2009/2010 met drie uitwedstrijden te beginnen is afgewezen door de KNVB, aldus BN/De Stem.

In Breda vinden er komende zomer werkzaamheden aan het Rat Verlegh Stadion plaats, waardoor NAC graag wilde starten met drie uitwedstrijden. Bovendien beginnen dit jaar de schoolvakanties in het zuiden des lands op 27 juli, waardoor een aantal Bredase fans de start van het nieuwe seizoen zullen missen.

De KNVB is echter van mening dat elke club het verplicht is om één van de twee eerste competitieduels thuis te spelen. Waarschijnlijk speelt NAC de eerste competitiewedstrijd wel buitenshuis.

Grey's Anatomy-ster betrokken bij auto-ongeluk

De Amerikaanse acteur T.R. Knight, die bekend is geworden door de rol van Dr. George O’Malley in de ziekenhuisserie , raakte gisteren betrokken bij een licht auto-ongeluk in Los Angeles.

Bij het ongeval waren twee andere auto’s betrokken, aldus het showbizzblad People vandaag. Niemand raakte ernstig gewond.

De 35-jarige acteur reed op Hollywood Boulevard toen hij in botsing kwam met een ander voertuig, aldus de politie in Los Angeles. Vervolgens reed een derde auto met twee inzittenden tegen de twee wagens aan. De bestuurster van een van de auto’s klaagde over pijn en is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

'Suárez ook volgend seizoen bij Ajax'

Luis Suárez heeft tegenover AT5 bevestigd dat hij ook volgend seizoen in het shirt van Ajax te bewonderen is. Hij vindt dat hij nog een hoop kan leren bij de club uit Amsterdam.

Ondanks weer een teleurstellend seizoen ziet de 21-jarige Suárez het niet gebeuren dat hij Ajax de rug toe zal keren: "Natuurlijk wil iedereen bij een grote club spelen en Champions League spelen. Maar ik ga eerst mijn contract bij Ajax uitdienen en dat is nog drie jaar." Daarbij speelt mee dat de Uruguayaan het erg naar zijn zin heeft in Amsterdam: "Ik ben hier tevreden met de mensen, met het team, met alles."

In 2007 nam Ajax de aanvaller over van FC Groningen. In zijn eerste seizoen liet Suárez meteen zien een aanwinst te zijn, hij scoorde zeventien doelpunten voor Ajax. Dit seizoen trof Suárez al dertien maal doel.

Bijna helft meisjes komt niet voor vaccinatie

Bijna de helft (48 procent) van alle opgeroepen meisjes heeft in de eerste twee weken van de campagne geen prik tegen baarmoederhalskanker gehaald. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag laten weten.

Het opkomstcijfer in de tweede week (52 procent) was opnieuw lager dan de verwachte 70 procent. De eerste week kwam 60 procent van de 70.725 opgeroepen meisjes voor de prik, de tweede week daalde het percentage verder naar 47 procent van de 98.561 opgeroepen meisjes.

Het RIVM wijt de lage opkomst onder meer aan de 'indianenverhalen' die rondgaan over de vaccinaties en roept mensen op hun keuze te baseren op informatie die is gestoeld op feiten.

Op 2 maart begon de landelijke campagne van RIVM. Voor de zogenoemde inhaalcampagne zijn ruim 380.000 meisjes tussen de 13 en 16 jaar uitgenodigd om zich te laten inenten tegen baarmoederhalskanker. Vanaf september kunnen alle meisjes vanaf twaalf jaar prikken tegen baarmoederhalskanker krijgen.

Bijna helft meisjes komt niet voor vaccinatie  (foto: ANP)

Van Lanschot schrapt 150 banen

Van Lanschot Bankiers schrapt dit jaar 150 arbeidsplaatsen. Enkele tientallen mensen zullen boventallig worden verklaard en Van Lanschot moeten verlaten. Dat maakte de bank voor vermogende particulieren en familiebedrijven vandaag bekend.

Van Lanschot liet eerder al weten banen te moeten schrappen, maar het was nog niet bekend hoeveel. De bank heeft in 2008 een winst behaald van 30,1 miljoen euro. Dat betekende een forse daling ten opzichte van 2007, toen het onder de streep nog ruim 215 miljoen euro overhield.

Van Lanschot heeft last van de moeilijke omstandigheden op de financiële markten. De baten liepen vorig jaar met 24 procent terug naar 493,5 miljoen euro

Mysterieus internetvirus kan hele landen offline halen

Een mysterieus virus dat al maanden over het internet waart, is inmiddels zo wijdverbreid en geavanceerd dat het door de makers gebruikt kan worden om complete landen offline te halen. Het is zelfs mogelijk dat het internet ontregeld raakt. Dat stellen computerwetenschappers van het Amerikaanse SRI International.

Wie er achter Conficker of Downadup, zoals de kwaadaardige software genoemd wordt, zitten, weet niemand. Evenmin is duidelijk waar het virus vandaan komt. Zelfs de bedoeling van Conficker is onbekend. Het virus verspreidt zich en past zich telkens aan om antivirussoftware te omzeilen, maar verder doet het niets.

Volgens schattingen van de Finse virusbestrijder F-Secure waren in februari wereldwijd acht miljoen computers besmet. SRI gaat uit van een lager aantal, maar stelt dat het gaat om de grootste besmetting sinds 2004, toen het Sasser-virus miljoenen pc's ontregelde.

Experts denken dat Conficker wacht op instructies van de onbekende makers. Deze instructies zullen verlopen via een van de 50 duizend domeinnamen die de nieuwste versie van Conficker dagelijks 'bedenkt'. Als de makers een van die domeinnamen activeren, zal het virus van deze site instructies downloaden voor een volgende stap.

Dat kan van alles zijn, zei onderzoeker Phillip Porras van SRI International tegen The New York Times. 'Het meest beangstigende aspect van Conficker is zijn potentiële mogelijkheden schade aan te richten. In het beste geval, zegt Porras, wordt het gebruikt voor massale internetfraude. In het slechtste wordt Conficker ingezet voor elektronische oorlogsvoering en kunnen complete landen worden ontregeld.

Patrik Runald van F-Secure acht de kans niet groot dat een overheid achter het virus zit. 'Maar uit te sluiten is het niet', zegt Runald.

Het lijkt erop dat de makers reageren op wat virusbestrijders bekend maken over Conficker. Aanvankelijk genereerde het virus dagelijks slechts 250 domeinnamen, maar toen enkele antivirusconcerns het algoritme kraakten, waardoor deze domeinnamen geblokkeerd konden worden, pasten de makers het virus aan.

Op 1 april verschijnt de derde versie van Conficker, dat vanaf dat moment dagelijks 50 duizend namen 'bedenkt', ontdekte de Amerikaanse virusbestrijder CA. Daardoor wordt het voor virusbestrijders een stuk lastiger deze domeinnamen te blokkeren.

Er zijn aanwijzingen dat het virus afkomstig is uit de Oekraïne. In de eerste versie zat een code die computers met IP-adressen uit dit land vrijwaarden van besmetting. In latere versies is deze 'vrijstelling' verdwenen.

Het virus verspreidt zich via een lek in het besturingssysteem Windows van Microsoft. Dat lek is al in oktober gedicht, maar doordat niet elke gebruiker zijn systeem updatet, kan Conficker zich toch verspreiden. Eenmaal geïnstalleerd laat Conficker zich lastig verwijderen, onder meer doordat het de toegang blokkeert tot antivirussites. Ook voorkomt het dat Windows een pleisterprogramma installeert. Doordat het virus zich vooralsnog slapende houdt, merken veel gebruikers niet dat ze zijn geïnfecteerd.

Microsoft heeft onlangs een beloning uitgeloofd van 250 duizend dollar aan degene die informatie verschaft die leidt naar de makers. Diverse bedrijven hebben inmiddels hulpmiddelen ontwikkeld om het virus van een pc te verwijderen, maar het is onduidelijk of die ook werken voor de versie die op 1 april actief wordt. Het lijkt erop dat Conficker zich niet langer probeert te verspreiden, zeggen medewerkers van Symantec, maar dat het vooral probeert niet ontdekt te worden op machines waarin het zich genesteld heeft.

Lees hier voor meer informatie over een controle/verwijdertool  


Mysterieus internetvirus kan hele landen offline halen  (foto: DAG)

Ratchet and Clank als action-figures

The speelgoedlijn DC comics voegt binnenkort een nieuwe familie aan hun producten toe; de Ratchet & Clank action-figures. De nieuwe telgen waren al even te zien tijdens de het ComicsPro 2009 evenement. Zo waren onder anderen Ratchet, Doctor Nefarious en Captain Quark te zien. De prijs van de action-figures is nog niet bekend. Ook is het nog maar de vraag of ze hier in europa te verkrijgen gaan zijn...



'Onderzoeksraad verstoorde hulpverlening'

Michel Bezuijen, wethouder van Haarlemmermeer en voorzitter van het beleidsteam dat de vliegramp vorige maand bestreed, wil een onderzoek naar de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De Onderzoeksraad was erg snel aanwezig op de plek waar vorige maand het vliegtuig van Turkish Airways neerstortte en zou de hulpverlening hebben verstoord.

Bezuijen: "De Onderzoeksraad heeft de bevoegdheid om het terrein van het ongeval te betreden, maar dat is een lastige als je als beleidsteam hebt besloten dat daar niemand mag komen behalve de hulpverlening. Hulpverleners probeerden leden van de Onderzoeksraad tegen te houden. Afgesproken was dat alleen hulpverleners op de rampplek mochten zijn. Leden van de Onderzoeksraad zeiden: wij mogen hier zijn." Ook de aanwezigheid van Pieter van Vollenhoven, de voorzitter van de Onderzoeksraad, wordt bekritiseerd. "Later hoorden we dat hij de zwarte doos had meegenomen."

De Onderzoeksraad zegt zich niet te herkennen in de gang van zaken. Er wordt niets gedaan zo lang de hulpverlening bezig is.

'Parkeergarages zijn duur en vies'

Het Platform Detailhandel Nederland is naar aanleiding van een parkeergararetest niet te spreken over het grootste deel van de parkeergarages. De tarieven zijn te hoog en de kwaliteit kan stukken beter. De garages werden beoordeeld op bereikbaarheid, prijs, betaalmogelijkheden, veiligheid en service.

Er werden tachtig parkeergarages in meer dan vijftig steden bezocht en beoordeeld. "Mensen moeten hun auto bij de winkels snel, gemakkelijk en voor een goede prijs kunnen parkeren. Dit blijft zeer problematisch. Parkeerplaatsen worden alsmaar schaarser en de tarieven alsmaar hoger, terwijl de kwaliteit en service achterblijven."

In veel parkeergarages moet per uur worden betaald, ook als er maar een deel van een uur is geparkeerd. Volgens de exploitanten zijn de kosten van een parkeergebouw hier de oorzaak van. Een parkeerplek op straat is qua onderhoud goedkoper dan die in een garage.

Veiligheid en service zijn ook twee belangrijke aspecten van parkeergarages. Aan de veiligheid kan vaak nog wel een en ander verbeteren. Zo zijn de vluchtwegen niet altijd goed aangegeven, is het te donker, of is er te weinig toezicht in de vorm van camera's en/of bewaking. Het Platform is verder van mening dat de geleverde diensten niet in verhouding staan tot de hoge parkeertariven. Over het algemeen zijn de parkeergelegenheden wel redelijk schoon te noemen.

Parkeergarage De Baronie in Breda kwam als beste uit de test. Het volledige rapport kan hier (pdf) worden bekeken.

Slowmotion en bliksem in Infamous beelden

Infamous is één van de grote titels die dit jaar uit moet gaan kom op de Playstation 3. Enkele dagen terug hadden we een trailer voor jullie waarin de superkrachten centraal stonden. Vandaag komt daar weer een stijlvolle trailer bij boordevol slowmotion. Als klap op de vuurpijl heeft Sucker Punch ook nog eens een video online gezet vol met gameplay. Infamous zal in het najaar exclusief voor de Playstation 3 in de winkels liggen.


Sony: "Marketing schuldig aan slecht imago"

Als je vaker op FOK!games komt, regelmatig het acht uur journaal kijkt of wel eens een krant openslaat dan zal je hebben gemerkt dat gamen te lijden heeft onder een slecht imago. Geweld en gezondheidsklachten worden eens in de zoveel tijd gelinkt aan de hobby waar we allemaal zoveel van genieten. Sony heeft nu laten weten dat we dit slechte imago met z'n allen moeten bestrijden.

Ray Maguire, baas bij Sony in Groot Brittannië, vindt dat er een hoop negatieve stereotypes in de wereld bestaan over gamen en gamers. Volgens hem is dit de schuld van de gameindustrie zelf die in de jaren '80 en '90 adverteerden met nogal controversiële middelen.

Games marketing in the 1980s and '90s was anarchic and controversial, with giant poster ads featuring baths full of blood for Resident Evil and all sorts of other shock tactics. That's what the population saw. And that's what they remember.

Volgens Maguire zijn er veel mensen buiten de gameindustrie die graag een negatief beeld willen geven over games. Hij vindt dat de gameindustrie zelf moet laten zien wat voor positieve kanten er aan het spelen van games zitten zoals het gebruik van games voor training en scholing.

Jol looft veerkracht Hamburger SV

Martin Jol kan met Hamburger SV nog altijd drie prijzen pakken. De Duitse formatie kan de Duitse titel, de DFB Pokal en sinds gisteren ook de UEFA Cup nog winnen. Dat laatste werd bereikt door Galatasaray uit te schakelen.

Hamburger SV kwam in Turkije met 2-0 achter te staan, maar toonde veerkracht en won het duel uiteindelijk door drie maal te scoren. "Heel knap, we hebben mentale veerkracht getoond en ons terug in de wedstrijd geknokt," liet Jol in een reactie weten. "De twee treffers van Guerrero kwamen precies op het juiste moment. Het enige wat ik mijn team kan verwijten, is dat we het karwei daarna niet snel genoeg afmaakten."

Het laatste doelpunt van de Duitsers werd pas in de laatste minuut van de wedstrijd door Ivica Olic gemaakt.

Gattuso wil deel salaris inleveren

Door de toenemende financiële crisis hebben vele topclubs het ook moeilijk. AC Milan kan in ieder geval rekenen op steun van middenvelder Gennaro Gattuso. De Italiaanse international wil best een deel van zijn loon inleveren om zijn club financieel te helpen.

Gattuso herstelt op dit moment van een knieblessure maar sprak met de voorzitter over zijn voorstel. ”In deze tijden ben ik eventueel bereid om salaris in te leveren. Ik heb er al met voorzitter Galliani over gesproken. Als de club erom vraagt, ben ik er klaar voor.” Gattuso begon bij Perugia, waar hij drie seizoenen speelde, waaronder één in de Serie A. In 1997 verhuisde hij naar het Schotse Glasgow Rangers, waar hij iets meer dan één seizoen speelde en drie keer scoorde. In 1999 kwam zijn doorbraak met een transfer naar het grote AC Milan. Met deze club veroverde hij al enkele titels en in 2003 en 2007 de Champions League.

Wilders: Geef iedereen 400 euro

Met vierhonderd euro per volwassene wil Wilders de economie helpen. 'Eén van de oorzaken van de huidige crisis is vraaguitval', zegt Wilders. 'Daar wil ik wat aan doen. En mensen kunnen een extraatje hartstikke goed gebruiken'. De kosten van dit plan, ruim 5,2 miljard euro, zouden betaald kunnen worden door de missie in Afghanistan vanaf dit voorjaar te schrappen.

Wilders wil verder nog een streep zetten door de schuldsanering aan de Nederlandse Antillen en nog één door de aanschaf van de JSF. De opbrengsten hiervan komen overeen met de uitgaven van deze economie oppepper. 'We halen de kosten niet uit posten die de mensen pijn doen', aldus de PVV-leider, die van mening is dat miljonairs net als personen met een minimumloon deze bonus ook zouden moeten krijgen.


Boete dreigt voor Ajax

De verjaardag van Ajax werd door Olympique Marseille een beetje verpest. De Amsterdammers werden op hun 109e verjaardag in de 109e minuut uitgeschakeld in de UEFA Cup. De wedstrijd kan nogmaals vervelend uitvallen voor Ajax. Er dreigt een boete voor het laserpen-incident.

De Duitse scheidsrechter Florian Meyer legde de wedstrijd even stil in de eerste helft omdat er vanaf de tribunes op Boudewijn Zenden geschenen werd met een laserpen. Dit werd door de Duitser op het wedstrijdformulier vermeld, waardoor de UEFA de mogelijkheid heeft een boete uit te delen. Overigens heeft de scheidsrechter toegegeven dat de rode kaart voor Bruno Silva onterecht was.

Ajax en trainer Marco van Basten weten niet of ze de rode kaart gaan aanvechten. "Bruno raakte die jongen niet of zacht, maar maakte wel een beweging. Ik denk dat dit een lastig punt is."

Call of Duty: World at War DLC beschikbaar

Vanaf vandaag is de DLC van Call of Duty: World at War beschikbaar. Deze DLC biedt spelers vier nieuwe levels aan, te weten Nightfire, Knee Deep, Station en Verrückt. In onderstaande video's laat Activision alle vier de nieuwe maps uitgebreid in beeld komen, mochten jullie nog twijfelen of je deze DLC gaat halen of niet. Alsof dit nog niet genoeg is, heeft Activision ook nog eens uitgebreide beschrijvingen van de maps online gezet.


"The fan favourite 4-player co-op Nazi Zombies Bonus Mode returns with “Verrückt,” a terrifying Zombie asylum located in the outskirts of Berlin. The map splits the four players into pairs, challenging the two teams to find each other for survival. Featuring more weapons, perks via the addition of Perks-a-Cola machines, electroshock defenses and the endless Nazi Zombie horde, “Verrückt” will push you to the edge of your sanity."



"Fire-bombed Berlin provides the backdrop for “Nightfire,” an intense battlefield for mid to large-scale team games. Shelled buildings and ruins of the city provide coverage among the war-ravaged streets, and the flames of the burning city expose the enemy running through the night. Fight for your life knowing that this fiery urban battlefield may soon be your grave."



"“Knee Deep” takes place on the island of Peleliu in a once tranquil village turned chaotic Japanese command centre. Aiming to retrieve the valuable intel housed in the command post, troops fight through the jungle, wade knee deep in streams and take battle positions in fortified Japanese bunkers to secure this important communication center. Ideal for all combat scenarios and designed for larger team games and objective matches."



"”Station” offers a bombed out underground train station littered with destroyed subway cars, hidden passageways, loading platforms and second story overlooks. This medium sized map is perfect for dominating Capture the Flag and other team games and provides a wide range of combat options from close range choke points to hidden sniper spots."

Duizenden mensen verwacht op eerste kerkenbeurs

De eerste kerkenbeurs in Nederland gaat vanochtend open. De organisatoren verwachten dat duizenden mensen tot en met morgenmiddag langs de 170 stands in de Jaarbeurs in Utrecht zullen trekken.

De beurs, een initiatief van De Wild & Van de Wetering Events uit Barneveld, is allereerst bedoeld voor mensen die een actieve rol in de kerk spelen. De standhouders komen uit alle kerkelijke gezindten. Niet alleen kerkelijke organisaties, maar ook uitgevers, restaurateurs, reisbureaus en beeldend kunstenaars hebben zich aangemeld.

De initiatiefnemers zijn verrast door de grote belangstelling. Zij hadden gehoopt op tachtig tot negentig standhouders. Door het grote aantal aanmeldingen is de eerste editie van de kerkenbeurs kostendekkend.

Vanmiddag debatteren bisschop Gerard de Korte van Groningen-Leeuwarden en de secretaris-generaal van de Protestantse Kerk in Nederland, Arjan Plaisier, met elkaar en met KRO-presentator Leo Fijen en EO-coryfee Andries Knevel over de rol van de kerk in de samenleving. Kerkmusici, zangers en cabaretiers, maar ook het byzantijns koor Lysenko treden op.

Morgen ontvangen Knevel en zijn EO-collega Tijs van den Brink gasten uit de kerk en de politiek.

Acteerwereld eert Richardson

Britse en Amerikaanse regisseurs en acteurs hebben de onlangs overleden toneel- en filmactrice Natasha Richardson gisteravond de laatste eer bewezen.

Verschillende acteurs kwamen op Broadway in New York bijeen. De theaters doofden daar om acht uur lokale tijd de lampen vooréén minuut stilte.

"Ze had een geweldig talent dat je zelden ziet, en een groot gevoel voor humor. Ze was een groot actrice", aldus de Britse topactrice Judi Dench. De Amerikaanse Kevin Spacey eerde Richardsons "passie, toewijding en talent".

De 45-jarige Britse actrice liep maandag ernstig hoofdletsel op bij een skiongeval bij het Canadese Montréal. Woensdag overleed ze aan haar verwondingen. Richardson is de dochter van de bekende actrice Vanessa Redgrave en regisseur Tony Richardson.

Natasha Richardson  (foto: ANP)

Obama in late-night talk show

Barack Obama is gisteravond als eerste zittende president van de Verenigde Staten in een late-night talk show verschenen.

Hij sprak met presentator Jay Leno vooral over de economische crisis en nam het op voor zijn minister van Financiën Timothy Geithner. Het praatprogramma was te zien op de tv-zender NBC.

"Mensen denken dat het geweldig is dat de president 5000 kilometer reist om hier in Californië te komen", zei Leno voordat Obama het podium betrad. "Maar dat overkomt veel mannen wanneer hun schoonmoeder bij hen intrekt." Ook grapte Leno dat hij vicepresident Joe Biden had willen uitnodigen, maar daar vanaf had gezien omdat de show maar een uur duurt. Biden staat bekend als breedsprakig.

Obama bracht zijn economische plannen opnieuw onder de aandacht en sprak ook weer schande van de bonussen die verzekeraar AIG aan topmedewerkers uitkeerde. Hij verzekerde het publiek dat zijn regering er alles aan deed het bonusgeld terug te krijgen.

Naast politieke onderwerpen kwamen ook luchtigere thema's aan bod, zoals het leven in het Witte Huis en de langverwachte komst van de nieuwe hond. Die neemt in april zijn intrek in het Witte Huis.

Ook spraken de beide mannen over sport. Obama vertelde dat hij beter leerde bowlen. Hij grapte dat zijn bowlingcapaciteiten nu nog vergelijkbaar waren met die van de Special Olympics. Dat zijn Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke handicap. Na de uitzending haastte een woordvoerder van het Witte Huis zich te zeggen dat Obama geen gehandicapten had willen kwetsen en dat de Special Olympics een geweldig evenement is.

[NBA] Hawks zetten Mavs opzij

De Atlanta Hawks hebben hun 41ste overwinning van het seizoen behaald. De spelers van Atlanta hadden moeite met de heren uit Dallas maar uiteindelijk werd het 95-87 in het Philips Arena.

Joe Johnson is een van de spelers bij Atlanta die keer op keer zijn waarde laat blijken. Hij scoorde 24 punten, pakte zeven rebounds en gaf vier assists. Ronald Murray, die 31 minuten speeltijd kreeg, kwam tot negentien punten. Josh Smith was goed voor vijftien punten en negen rebounds. De topverdediger had moeite de Duitser Dirk Nowitzki te bewaken.

Nowitzki scoorde zelf 23 punten en pakte twaalf rebounds. Jason Kidd behaalde bijna een triple double maar met geringe cijfers. Hij scoorde slechts acht punten, pakte ook acht rebounds en gaf zes assists. Jason Terry speelde een mindere rol van betekenis met ook slechts acht punten, wat ver onder het gemiddelde van de speler is.

'Kuyt krijgt nieuw contract aangeboden'

Liverpool wil Dirk Kuyt voor zijn diensten bedanken door het contract open te breken. Kuyt staat bekend om zijn inzet en harde werken. De trainer Rafael Benítez wil dan ook graag de Nederlander op een goede manier hiervoor bedanken.

Daniel Agger en Kuyt kunnen beiden rekenen op een nieuwe contract. De Spaanse oefenmeester is zeer tevreden over de beide spelers. "We willen stappen maken in alle geledingen, zowel op mentaal vlak als met het elftal. We willen succesvol zijn en prijzen winnen met deze club."

Het was nog even afwachten of de trainer zelf wel een nieuw contract wilde tekenen maar voor hemzelf was de keuze makkelijk. "Het was een eenvoudige beslissing voor mij toen ik het contract kreeg aangeboden. Hier blijven was immers het enige dat ik voor ogen had", sloot de succesvolle trainer zijn verhaal af.

Zes overvallers aangehouden na achtervolging

De politie heeft gisteravond na een achtervolging zes overvallers aangehouden vlakbij de Zwarte Markt in Beverwijk. Bij de arrestatie is ook geschoten, waarbij twee overvallers lichtgewond zijn geraakt. Dat heeft een politiewoordvoerder laten weten.

De zes daders hadden rond half tien vier personen in een woning aan het Wagenplein in Warmenhuizen overvallen. Een van de bewoners werd bedreigd met een vuurwapen. De overvallers maakten geld en sieraden buit. Doordat een nog onbekend persoon het kenteken van de vluchtauto had genoteerd, kon de politie de daders traceren. Ze waren op dat moment bij Krommenie.

Na een achtervolging reed het zestal zich klem in Beverwijk, waarna de politie de mannen kon arresteren. Verdere details zijn nog niet bekend.

 


Zes overvallers aangehouden na achtervolging  (foto: DAG)

'Beatrix bemoeit zich met benoemingen topfuncties'

Koningin Beatrix zou geregeld invloed uitoefenen op de benoeming van mensen op bestuurlijke topfuncties. Daarover vertellen oud-bewindspersonen Henk Koning, Ben Bot en Pieter Kooijmans in het televisieprogramma KRO Reporter, dat zondag wordt uitgezonden.

De oud-politici hebben daar overigens geen probleem mee. De minister die het besluit neemt, blijft uiteindelijk verantwoordelijk.

Zo zou de koningin hebben gewild dat oud-staatssecretaris van Financiën Henk Koning (VVD) in 1991 president zou worden van de Algemene Rekenkamer, vertelt Koning in het programma. Een andere kandidaat was Saskia Stuiveling. Beatrix zou haar voorkeur kenbaar hebben gemaakt aan toenmalig premier Ruud Lubbers. Het kabinet koos uiteindelijk voor Koning. Lubbers zegt in een reactie het verhaal "noch te bevestigen, noch te ontkennen”.


'Beatrix bemoeit zich met benoemingen topfuncties'  (foto: DAG)

DVD: Pablo Francisco - Bits and Pieces

Ons land kent zo zijn eigen stand-up comedians, maar Amerika heeft ook zijn bekende namen. Om het dáár te maken heb je echter wel wat meer concurrentie. En om dan uiteindelijk een dvd in het buitenland uit te brengen, is weer een ander verhaal. Pablo Francisco heeft dit voor elkaar gekregen, zijn humor was blijkbaar leuk genoeg om in ons land te vertonen. Sinds februari is zijn show Bits and Pieces verkrijgbaar. Goed voor 55 minuten Amerikaanse humor.

Hof buigt zich over Maasmeisje

Het gerechtshof in Den Haag buigt zich vandaag over de zaak van het 'Maasmeisje' Gessica. Het is de eerste regiezitting. Dat betekent dat het Openbaar Ministerie en de advocaat van de 49-jarige vader van het meisje hun wensen over het verloop van de rest van de zaak kenbaar kunnen maken. De inhoudelijke behandeling volgt later.

De vader besloot in hoger beroep te gaan tegen de straf die de rechtbank hem eerder oplegde. Hij kreeg acht jaar cel en tbs. De rechters achten bewezen dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn 12-jarige dochter. Het lichaam van het Rotterdamse kind werd in 2006 in stukken teruggevonden in de Nieuwe Maas.

In de rechtszaak betoogde de advocaat van de vader dat het meisje ook kan zijn overleden aan een overdosis medicijnen. De exacte doodsoorzaak van Gessica is nooit vastgesteld. De vader heeft nooit toegegeven het misdrijf te hebben gepleegd.

Gratis FOK!abonnement bij gratis PowNed!

Beste FOK!kers,

We zijn watjes en we weten het. GeenStijl heeft ons benaderd en ons zo goed als gesmeekt ze te helpen de 50.000 benodigde PowNed leden te behalen zodat we de PowNed programma's voortaan op de publieke omroep kunnen wegzappen en negeren in plaats van op Veronica.  Gouden bergen zijn ons beloofd, want 'zonder de kudtFOK!kertjes kunnen we het niet halen!' (boo-hoo).

Vergevingsgezind als we zijn hebben we hun jarenlange gebash op alles en iedereen van FOK! vergeven (maar niet vergeten!) en besloten ze te helpen.  Een beetje zoals een grote broer zijn kleine broertje te hulp schiet als hij in de problemen is of zijn kleurplaat niet netjes binnen de lijntjes kan kleuren. Niet dat GeenStijl ons broertje is, of we dat zouden willen, maar je snapt waar we heen willen.  Wij zijn goed en zij hebben ons nodig, lekker puh.

Na veel vijven en zessen en onderhandelen gaan wij je de mogelijkheid geven gratis lid te worden van PowNed EN FOK!  Gewoon, omdat wij het beter kunnen.

Dat werkt in het kort als volgt:
Je gaat even naar deze pagina  (waar de werking in het niet-zo-kort staat uitgelegd), en daarvandaan kun je naar het PowNed FOK!formulier op PowNed.  Daar vul je je gegevens in EN je FOK!usernummer.  PowNed int 5,72 euro en je bent lid van PowNed.  Wij geven je nadat we van PowNed je usernummer weer hebben gekregen een FOK!pimp abonnement  twv 12 euro. (ook leuk; geef het userid van iemand anders op en DIE persoon krijgt JOUW FOK!abonnement!) 

Na 1 april krijg je van PowNed je 5,72 euro weer terug en zo ben je opeens GRATIS EN VOOR NIKS lid van PowNed met ook nog eens zo'n ubergeil FOK!pimp abonnement (waarvan we natuurlijk hopen dat je die na afloop gaat verlengen!)

Maar FOK! gaat natuurlijk niet zomaar zoiets doen, die extra views zijn leuk, die linkjes ook, hulp aan de kneuzenparade ook, maar we zien een groter doel.
TV is nog altijd traditioneel, non-interactief, eenrichtingsverkeer. Dus niet meer van deze tijd. Zij willen uiteindelijk internet-televisie gaan maken, interactief, met veel inbreng en zelfs sturing door de gebruikers.
Dat is echt dé toekomst.

Powned TV zal wat dat betreft een verwijzing kunnen worden naar die grotere, achterliggende internet-producties. 
Wij vinden dat als FOK!, vanwege ons tov GeenStijl TV superieure FOK!tv erg belangrijk. We zijn gek op internet en geloven heilig in de kracht er van. Dus bij nieuwe ontwikkelingen doen we graag mee, of dragen indien mogelijk een steentje bij!

Natuurlijk wordt FOK! er ook beter van, want misschien hoor je ons binnenkort wel gewoon in de auto op je radio.  Kortom; help PowNed, help FOK! én help jezelf (want meer PowNed op tv betekent minder Jan Smit en minder EO op tv!) en klik nu hier !

En vergeet niet; de GeenStijl reaguurderts hebben WEL gewoon voor hun abonnement op PowNed moeten dokken waar wij FOK!kers 'm gewoon gratis scoren.  Alleen daarom moet je 'm al gratis afnemen natuurlijk! 
 
Update voor geïnteresseerden:
Om 20:00 stond de teller op 176 aanmeldingen.  Keep 'em comin' ! 
 
Update 09:10 uur:
Om 9 uur stond de teller op 290 aanmeldingen.
 
Update 19:50 uur:
De teller staat op 408 stuks inmiddels... 
 
Update 07:30 uur:
468 

Legervliegtuig stort neer in woonwijk Ecuador

Een klein legervliegtuig is gisteravond middenin een woonwijk neergestort in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. Zeker zes mensen zijn omgekomen, vijf inzittenden en een persoon op de grond.

Dat zei de minister van Defensie Javier Ponce. Het tweemotorige toestel raakte twee woningen in een welgestelde buurt voordat het in een achtertuin crashte.

Mist zorgt vaak voor vertragingen en moeilijkheden bij de luchtvaart in de bergstad in de Andes. De oorzaak van deze crash is echter nog onbekend.

Het is niet de eerste keer dat een vliegtuig in de rijke buurt neerstort. In de afgelopen twintig jaar kwam het verscheidene malen voor, doordat de wijk op de landingsroute ligt. Een ander vliegveld buiten de hoofdstad is in aanbouw.

Vliegtuigcrash midden in woonwijk  (foto: ANP)

Nieuwe STR verschilt behoorlijk van Red Bull

Scuderia Toro Rosso-teambaas Franz Tost heeft de geruchten dat de nieuwe STR4 te veel lijkt op de Red Bull Racing RB5 naar het land der fabelen verwezen. De Oostenrijker stelt dat Toro Rosso voor haar eigen succes moet zorgen en niet te veel hulp krijgt van Red Bull.

"Op sommige fronten is het dezelfde auto, dat klopt. Toch zijn er genoeg verschillen." aldus Tost tegen Formula1.com. De Oostenrijker zegt dat de verschillen op motorisch vlak groot zijn. Toro Rosso maakt gebruik van de Ferrari-motor, terwijl Red Bull Racing een Renault-krachtbron heeft.

"We hebben een andere motor dan Red Bull Racing en ook ons KERS is heel anders. Hierdoor is de gewichtsverdeling van de auto heel anders en kunnen we lang niet alle dezelfde data gebruiken. Het belangrijkste zullen we dus gewoon zelf moeten doen. Bovendien hebben verschillende coureurs ook verschillende wensen wat betreft de afstelling van de auto, dus voor elke coureur moet je weer andere beslissingen nemen,".

Coureurs tegen reglementswijzigingen

De Formule 1-coureurs willen af van de constante reglementswijzigingen die deze winter in de sport plaats hebben gevonden. De rijders weten niet meer waar ze aan toe zijn en willen dat er geen overhaaste beslissingen meer worden genomen.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso schreef er over op zijn website: "Ik begrijp niet waarom de regels van deze sport zo vaak moeten worden veranderd. Volgens mij raakt iedereen hier alleen maar door in de war. De Formule 1 bestaat al meer dan vijftig jaar dankzij de teams, sponsoren en rijders en vooral de fans over de wereld. De FIA heeft niemand zijn ideeën gehoord. Ik maak me niet zoveel zorgen over de beslissingen die voor komend seizoen genomen, maar over de toekomst. Ik hoop dat er over niet al te lange tijd over deze maatregelen kan worden gesproken."

Ook Jarno Trulli uit zijn zorgen over de wijzigingen die er voor moeten zorgen dat alles goedkoper wordt en het showelement verhoogd wordt. "Heel, heel bezorgd. Het lijkt erop alsof de Formule 1 dood wil gaan en we allemaal maar in een ander kampioenschap moeten gaan racen. Natuurlijk moet je de show verbeteren voor het publiek, maar dat moet de essentie van Formule 1 niet aantasten," aldus de Italiaan in La Stampa.

Ook Jenson Button, Nick Heidfeld en Nico Rosberg hebben zich al tegen de veranderingen uitgesproken. Force India-coureur Adrian Sutil voegde zich bij dat rijtje. "Het lijkt alsof ze wanhopig proberen de Formule 1 altijd interessanter en spectaculairder te maken," aldus de Sutil tegen het Duitse RTL. Hij wil dat de rust terugkeert. "Misschien kunnen ze simpelweg alles laten zoals het is, zodat de fans daaraan gewend kunnen raken."

Senna wil naar DTM

Bruno Senna baalde dat hij een stoeltje in de Formule 1 misgelopen was, maar de Braziliaan kreeg deze week de kans in de DTM te testen. Hij reed met een Mercedes uit 2008 en is erg te spreken over de bolide.

"Het was erg leuk en ik zat eigenlijk vrijwel meteen op snelheid. Ik onderschat deze klasse zeker niet. Het is een geweldig kampioenschap met mooie gevechten. Er is natuurlijk nog veel te bespreken, maar de spannende races en hoge snelheid zijn wel dingen waar ik me in kan vinden. Mijn doel voor de toekomst is nog steeds de Formule 1 en deze ervaring kan dan zeker van pas komen," aldus Senna die op een contract bij het Duitse automerk hoopt.

Ook Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug is over de Braziliaan te spreken. "Senna heeft erg genoten van zijn eerste DTM-test. Hij zal donderdag weer testen en daarna zullen we met elkaar om de tafel gaan zitten en beslissen wat er verder gaat gebeuren."

Senna moest op zoek naar een alternatief voor de Formule 1, nadat hij bij Brawn GP een stoeltje misliep en alle goede stoeltjes in de GP2 al bezet waren. In een eerder stadium testte de Braziliaan ook al voor Team Oreca in de Le Mans Series.

Maak kennis The Immortal en The Guardians van Wanted

Eind van deze maand verschijnt Wanted: Weapons of Fate. Net als Stranglehold een is van Hard Boiled zal de game een vervolg zijn van de film Wanted. Dat betekent dat de game nieuwe personages zal introduceren. Vandaag kunnen we alvast kennismaken met The Immortal en The Guardians. Wat hun rol precies zal zijn in de game is niet bekend, maar onderstaande video's geven alvast wat informatie. Wanted: Weapons of Fate zal verschijnen op de Xbox 360, Playstation 3 en PC.


Kruip in de schoenen van de Vampire Lord

Een kleine maand voor de release van Demigod komt Gas Powered Games met een trailer waarin te zien is hoe je de Vampire Lord zou kunnen spelen.

Demigod is een real-time, tactische strategie game, die role-playing elementen bevat. Kies uit een van de Demigods, die ieder hun eigen specifieke mogelijkheiden en krachten hebben. Overwin de andere wannabe-goden om ook in het Pantheon terecht te komen. Lees meer over het spel in onze preview.

Vleugje Disney in Kingdom Hearts screens en video

Eerst kregen we scans, maar nu krijgen we screenshots en een video. Kingdom Heats is van Square-Enix' belangrijkste franchises. Kingdom Hearts: 358/2 Days is een prequel van de Kingdom Hearts serie en vertelt het verhaal van Roxas en zijn tijd in The Organization. Het spel speelt zich af in de tijd tussen Chains of Memories en Kingdom Hearts II en bevat onder andere multi-player met maximaal vier spelers. Over een paar maanden kunnen de Japanse gamers met dit spel aan de slag, wij pas later in 2009.





Zeno Clash 24 uur met 50% korting te pre-orderen op Steam

Zeno Clash, de eerste game van het ACE team, is nu te pre-orderen op Steam. Zeno Clash is een first-person fighter met een unieke look, zoals je in de onderstaande trailer kunt zien. Als je de game in de eerste 24 uur pre-ordert, krijg je 50% korting en kost de game slechts 8 euro. Na die 24 uur kan je de game met 25% korting kopen, tot de release op 21 april. De game is gemaakt op Valve's Source engine en maakt ook gebruik van Steamworks. Vandaar dat Valve deze game waarschijnlijk relatief groots aankondigt. Klik hier om naar de productpagina te gaan.

Jol wil niks weten van finale UEFA Cup

Martin Jol plaatste zich met Hamburger SV donderdagavond ten koste van Galatasaray op miraculeuze wijze voor de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi.

Door een 2-3 overwinning wist HSV de volgende ronde te bereiken. Opvallend is dat de finale van het prestigieuze toernooi wordt gespeeld in Istanbul, de stad waar de Duitsers donderdag zegevierden.

Desondanks wil Jol nog niks weten van een eventuele finale. "Zondag spelen we tegen Schalke 04, daar gaan we ons eerst op richten", zei de oefenmeester na afloop.

In een eerder stadium knikkerde HSV het NEC van Mario Been uit de UEFA Cup.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.