Coureurs tegen reglementswijzigingen

Peterselieman
De Formule 1-coureurs willen af van de constante reglementswijzigingen die deze winter in de sport plaats hebben gevonden. De rijders weten niet meer waar ze aan toe zijn en willen dat er geen overhaaste beslissingen meer worden genomen.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso schreef er over op zijn website: "Ik begrijp niet waarom de regels van deze sport zo vaak moeten worden veranderd. Volgens mij raakt iedereen hier alleen maar door in de war. De Formule 1 bestaat al meer dan vijftig jaar dankzij de teams, sponsoren en rijders en vooral de fans over de wereld. De FIA heeft niemand zijn ideeën gehoord. Ik maak me niet zoveel zorgen over de beslissingen die voor komend seizoen genomen, maar over de toekomst. Ik hoop dat er over niet al te lange tijd over deze maatregelen kan worden gesproken."

Ook Jarno Trulli uit zijn zorgen over de wijzigingen die er voor moeten zorgen dat alles goedkoper wordt en het showelement verhoogd wordt. "Heel, heel bezorgd. Het lijkt erop alsof de Formule 1 dood wil gaan en we allemaal maar in een ander kampioenschap moeten gaan racen. Natuurlijk moet je de show verbeteren voor het publiek, maar dat moet de essentie van Formule 1 niet aantasten," aldus de Italiaan in La Stampa.

Ook Jenson Button, Nick Heidfeld en Nico Rosberg hebben zich al tegen de veranderingen uitgesproken. Force India-coureur Adrian Sutil voegde zich bij dat rijtje. "Het lijkt alsof ze wanhopig proberen de Formule 1 altijd interessanter en spectaculairder te maken," aldus de Sutil tegen het Duitse RTL. Hij wil dat de rust terugkeert. "Misschien kunnen ze simpelweg alles laten zoals het is, zodat de fans daaraan gewend kunnen raken."