Vlemmings: "Feyenoord kan winnen van AZ"

Met tien punten uit vier wedstrijden lijkt Feyenoord de weg naar boven te hebben ingezet. De Rotterdammers zijn zelfs nog in de race voor de play-offs om Europees voetbal.

"We kunnen nog wat van het seizoen maken, ja. Die wetenschap inspireert", zegt interim-trainer Leon Vlemmings tegenover Voetbal International. "Je merkt het ook aan de ploeg. De spelers willen revanche voor de eerste seizoenshelft en dat kan door ons te plaatsen voor Europees voetbal."

"Ik heb dat altijd als doel gehad, ook in de moeilijke tijd. Op zulke momenten moet je zoeken naar uitdagingen, doelen en niet naar beneden kijken. Dat zorgt voor negativisme, terwijl deze groep juist behoefte had aan positivisme."

Om dit doel te bereiken zal er komende zondag in de wedstrijd tegen AZ een goed resultaat moeten worden behaald door Feyenoord. Vlemmings: "Ik kijk uit naar die wedstrijd. We hebben gewonnen van NAC Breda en PSV, maar AZ is de koploper en best voetballende ploeg in de Eredivisie. Ik ben benieuwd hoe ver wij zijn. Maar als NAC daar kan winnen, kan Feyenoord het ook."