Gall: "Winnen enige medicijn voor ons"

Olga (Nuongirl)
Voor BV Veendam is de zesde periode de laatste kans om het teleurstellende seizoen nog enigszins wat glans te geven. Joop Gall, trainer van de Oost-Groningers, is zich ervan bewust dat de weg naar boven moet worden ingezet.

"Iedereen weet zo langzamerhand dat wij strijden voor onze laatste kans", aldus Gall. "Immers, de strijd om de zesde en laatste periodetitel gaat van start. En het is aan ons om via deze serie een moeilijk seizoen op waardige wijze af te sluiten."

Vanavond neemt Veendam het op tegen Haarlem. Volgens de oefenmeester is winnen het enige medicijn om de neerwaartse spiraal te onderbreken. "Voor ons is er maar één medicijn, dat ons op de been kan helpen: winnen. En het maakt mij persoonlijk even niet uit hoe wij dit doen. Als het maar gebeurt."

Vertrouwen heeft Gall er in ieder geval wel in. "Wij hebben een ploeg die voor een stunt kan zorgen. En het programma dat wij voor de boeg hebben, biedt wat mij betreft zeker perspectief. TOP Oss won de vijfde periode met vijf verliespunten, dus alles is mogelijk."