Feyenoord moet flink bezuinigen

Peterselieman
Enkele weken geleden werd bekend dat Feyenoord geld moest lenen om de salarissen van spelers te kunnen betalen. Naar nu blijkt moet de Stadionclub voor volgend seizoen zes miljoen euro gaan besparen om de proflicentie te behouden.

Feyenoord heeft inmiddels de begroting naar beneden bij moeten stellen van 45 miljoen naar 42 miljoen en komend jaar zal dit minder dan 40 miljoen zijn. In een bijeenkomst met het personeel gaf algemeen directeur Eric Gudde aan dat overal naar gekeken zal worden om geld te besparen. "Contracten zullen uiteraard worden gerespecteerd, maar verder kijken we zo'n beetje naar alle kosten."

Dat er nu bij Feyenoord ingegrepen moet worden, komt door de economische crisis, maar ook door de sportieve malaise die de club teistert. "Hierdoor zijn we gedwongen een ingrijpend kostenbesparingsprogramma door te voeren. Dat we heel flink in de kosten gaan snijden heeft voor iedereen consequenties, van stagiair tot grootverdiener. Natuurlijk zijn het geen leuke boodschappen om te vertellen, maar het is de verantwoordelijkheid van iedereen die hier werkt om de club weer gezond te maken," aldus Gudde die een gat van zes miljoen euro moet zien te dichten.

Daarnaast kampt de Stadionclub met een schuldenlast van 21 miljoen euro. Deze zal in de toekomst verminderd moeten worden. Een van de opties hiervoor is salarisverlaging voor de spelers, maar na protesten van de spelers heeft Feyenoord daar vanaf gezien. Een andere optie die wel kan, is het laten vertrekken van de dure spelers. Wel krijgt Feyenoord de helpende hand van supporters die geld inzamelen voor de noodlijdende club.