Gomes: "Knokken voor lijfsbehoud"

Sjors (Sj0rSz)
Heurelho da Silva Gomes kan voorlopig niets anders doen dan dromen over de Champions League. De kans is nihil dat zijn ploeg, Tottenham Hotspur, dit seizoen plaatsing voor het miljoenenbal kan afdwingen.

"Als ik dat had geweten, was ik nooit naar Tottenham gegaan," liet een ontevreden Gomes weten. "Ik ben overgestapt om Champions League-voetbal te spelen. Nu moeten we knokken voor lijfsbehoud. De spelers zelf zitten er het meest mee in hun maag."

Ondanks deze tegenslag denkt de Braziliaanse keeper er nog niet aan om Engeland te verlaten. "Ik ben hier niet gekomen vanwege het geld; ik ben gekomen om bekers te winnen. Het is voor een club met deze rijke historie de hoogste tijd om de Champions League te halen."

Toch kende Gomes een beroerde start bij The Spurs. Een geïrriteerde heup zorgde er namelijk voor dat de keeper niet voluit kon gaan, waardoor de fans dreigde hem de titel Miskoop van het Jaar wilde geven. "Eigenlijk was ik niet fit genoeg om te keepen. Maar Ramos en Redknapp stonden erop, dat ik het doel verdedigde. Na de winterstop is Cudicini naar Tottenham gehaald als reverve-doelman. Sindsdien gaat het met mij ook de goede kant op, want als ik de rust echt nodig heb, staat hij zijn mannetje."