CD: In Trance We Trust 013

Claudia Angenent
Het getal dertien wordt al in jaar en dag samen gezien met ongeluk. Misschien hadden ze bij platenmaatschappij nummer dertien van deze reeks over moeten slaan. Rust er ongeluk op, of is het gewoon een heerlijke cd?

De ‘In Trance We Trust' reeks wordt zeer gewaardeerd onder de tranceliefhebbers en het is dan ook niet zo vreemd dat we dan nu ook aangekomen zijn bij nummer dertien in deze serie. Na gerespecteerde namen zoals Johan Gielen, Mark Norman en Misja Helsloot is het nu de buurt aan de Zweedse DJ en producer Carl B. om zijn kunsten te vertonen in deze nieuwe compilatie.


Carl Barrdahl wordt ondanks zijn nog relatief korte carrière al beschouwd als een gevestigde artiest en een leidende factor bij de nieuwe generatie producers. Zijn pompende beats, aanstekelijke melodieën en “big room” producties leken in 2005 uit het niets te komen. Vanaf dat moment heeft Carl dan ook zijn sporen in tranceland achtergelaten. Het was Tiësto die deze jonge Zweedse producer ontdekte en hem een contract bij Black Hole Recordings aanbood. Vanaf dat moment maakte Carl B. dan ook deel uit van het In Trance We Trust artiestenlabel, wat voor hem zijn definitieve doorbrak betekende. 2009 begon goed voor de jonge Zweed, hij mocht namelijk het dertiende deel van deze reeks gaan mixen en samenstellen. Met zijn muzikale bijdrage aan deze serie eist hij dan ook onmiddellijk een plek op in de Trance-historie, en mag hij zijn naam toevoegen aan de “Hall of Trance Fame”.

Deze reeks staat bekend om zijn energieke en pakkende nummers in de tracklist en dat is zeker ook het geval bij nummer dertien. Niets zweverig en rustig beginnen, nee de tracklist begint met ‘Disappear’ van Cor Fijneman. Meteen al een heerlijk uptempo nummer met zwoele vocals van Melissa Mather. Carl zet deze lijn goed door in het eerste gedeelte van zijn tracklist, want niet heel snel daarna kom je de heerlijk ‘Simple Pleasures’ tegen van Jonas Steur. Dit nummer moet het niet hebben van zwoele vocals maar is een instrumentale track die echt heerlijk in het gehoor ligt. Op dit schijfje kom je ook aardig wat nummers uit eigen producties van Carl B. tegen. Dan heb ik het over ‘Breath In The Radar’, een mashup van ‘First State - Off The Radar’ en ‘Alex Kunnari - Breathe In’ en zijn nieuwe nummer ‘On Short Notice’. Het is natuurlijk niet allemaal eigen productie wat de klok slaat, er staan ook nog wat oudere bekende tracks op. ‘Cygnes’ van Mr Sam ft. clAud9 is daar een mooi voorbeeld van, maar laten we dan bijvoorbeeld ook niet de stevige en pakkende bijdrage van ‘Directions’ vergeten.

Nummer dertien brengt in het geval van Carl B. absoluut geen ongeluk. In Trance We Trust 013 is een album vol aaneensluitende trancehits, die zorgvuldig zijn uitgezocht en gemixt zijn door Carl. Van heerlijke vocals tot aan opzwepende trance, bijna stuk voor stuk een juweeltje om naar te luisteren. Door de afwisseling in de lijst gaat deze cd je ook niet zo heel snel vervelen, je kunt dus wel zeggen dat er een goede combinatie is tussen zwoele vocals en uptempo beats. Zeker een aanrader voor elke tranceliefhebber, als je hem dan nog niet in huis hebt natuurlijk.

Tracklist:
01. Cor Fijneman ft. Melissa Mathes - Disappear (Cliff Coenraad & Thomas Hagenbeek Repimp)
02. Carl B - On Short Notice
03. Jonas Steur - Simple Pleasures
04. Mr Sam ft. clAud9 - Cygnes
05. First State vs. Alex Kunnari - Breath In The Radar (Carl B Mashup)
06. Chris R vs. Carl B - Take Off
07. Carl B vs. JPL - Orchid Blossom (This Mix)
08. Virtual Vault - Definition
09. Existone - Sunshower (Club Mix)
10. Thomas Sagstad & Tyler Michaud - Renegades (Elevation Remix)
11. Patrick Plaice & Frank Ellrich - Sticky Tape
12. Van Riel en Huinink - Sun Rise (Original vs.Topher Jones Remix)
13. Fred Numf - Directions
14. Setrise vs. Braend - Tropical Shores


Label: Black Hole Recordings Releasedatum:maart 2009
Waardering: