Sony: "Marketing schuldig aan slecht imago"

Als je vaker op FOK!games komt, regelmatig het acht uur journaal kijkt of wel eens een krant openslaat dan zal je hebben gemerkt dat gamen te lijden heeft onder een slecht imago. Geweld en gezondheidsklachten worden eens in de zoveel tijd gelinkt aan de hobby waar we allemaal zoveel van genieten. Sony heeft nu laten weten dat we dit slechte imago met z'n allen moeten bestrijden.

Ray Maguire, baas bij Sony in Groot Brittannië, vindt dat er een hoop negatieve stereotypes in de wereld bestaan over gamen en gamers. Volgens hem is dit de schuld van de gameindustrie zelf die in de jaren '80 en '90 adverteerden met nogal controversiële middelen.

Games marketing in the 1980s and '90s was anarchic and controversial, with giant poster ads featuring baths full of blood for Resident Evil and all sorts of other shock tactics. That's what the population saw. And that's what they remember.

Volgens Maguire zijn er veel mensen buiten de gameindustrie die graag een negatief beeld willen geven over games. Hij vindt dat de gameindustrie zelf moet laten zien wat voor positieve kanten er aan het spelen van games zitten zoals het gebruik van games voor training en scholing.