Adriaanse: "Logisch dat PSV interesse heeft"

Co Adriaanse is niet verrast door de interesse van PSV. Volgens de oefenmeester van Red Bull Salzburg is het zelfs normaal dat de Eindhovenaren hem benaderen. Volgens hem zou het te maken hebben met zijn CV en het type voetbal dat hij brengt.

"Ik haal het maximale of meer uit een elftal èn het individu. Dat zie je aan de prestaties van mijn teams. Daarnaast kan ik wel twintig spelers opnoemen die, mede dankzij mij, miljonair zijn geworden," liet Adriaanse weten. "Ik voel geen drang om me nog eens in Nederland te bewijzen, dat heb ik allang gedaan, maar PSV is natuurlijk wel een aantrekkelijke club. Het is een eer om met zulke clubs in verband te worden gebracht."

"Ik ken de club alleen van de bezoekjes uit het verleden, maar heb bij de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal zeer prettig samengewerkt met Jan Reker. Een keiharde werker, die altijd vol met verrassende plannen zit," ging de Adriaanse verder. De oefenmeester heeft overigens nog geen nieuwe aanbieding van de koploper in de Oostenrijkse competitie ontvangen. In diverse media werd gesuggereerd dat dit wel het geval was.

Adriaanse gaf toe het vreemd te vinden en zal voorlopig overhaaste beslissingen nemen. "Ze moeten niet al te lang meer wachten, maar ik ben een correcte werknemer en wil Red Bull een kans geven. Ik ben een warm, sociaal mens. Niet hard, maar wel heel duidelijk. Ik maak altijd hele normale afspraken en die bewaak ik. Dat doe ik in het belang van het team. Ik zit hier prima op mijn plaats. Deze club heeft mogelijkheden, ik zit in een prachtig land en heb een goede selectie waarmee ik kampioen kan worden."

Red Bull Salzburg was overigens minder blij met de interesse van PSV in hun trainer. De directie van de Oostenrijkse formatie heeft de trainer inmiddels een ultimatum opgelegd. Voor Pasen moet de Nederlandse trainer laten weten wat hij gaat doen. Als er dan nog geen duidelijkheid is, zal de ploeg deze zelf scheppen.