Senna wil naar DTM

Peterselieman
Bruno Senna baalde dat hij een stoeltje in de Formule 1 misgelopen was, maar de Braziliaan kreeg deze week de kans in de DTM te testen. Hij reed met een Mercedes uit 2008 en is erg te spreken over de bolide.

"Het was erg leuk en ik zat eigenlijk vrijwel meteen op snelheid. Ik onderschat deze klasse zeker niet. Het is een geweldig kampioenschap met mooie gevechten. Er is natuurlijk nog veel te bespreken, maar de spannende races en hoge snelheid zijn wel dingen waar ik me in kan vinden. Mijn doel voor de toekomst is nog steeds de Formule 1 en deze ervaring kan dan zeker van pas komen," aldus Senna die op een contract bij het Duitse automerk hoopt.

Ook Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug is over de Braziliaan te spreken. "Senna heeft erg genoten van zijn eerste DTM-test. Hij zal donderdag weer testen en daarna zullen we met elkaar om de tafel gaan zitten en beslissen wat er verder gaat gebeuren."

Senna moest op zoek naar een alternatief voor de Formule 1, nadat hij bij Brawn GP een stoeltje misliep en alle goede stoeltjes in de GP2 al bezet waren. In een eerder stadium testte de Braziliaan ook al voor Team Oreca in de Le Mans Series.