Van Gaal: "De druk wordt minder"

Tijdens het wekelijkse perspraatje blikte AZ-trainer Louis van Gaal vooruit op de wedstrijd tegen Feyenoord. De oefenmeester bekende dat de druk minder wordt.

"We hebben nu weer 23 fitte spelers," opende Van Gaal. "David Mendes da Silva is ook weer fit, maar nog niet wedstrijdfit." De twee blessuregevallen zijn Sergio Romero (hand) en Héctor Moreno (voet).

FC Twente en Ajax zijn de enige twee ploegen waar AZ nog enige concurrentie voor voelt, maar ook dat wordt minder. "De druk wordt juist steeds minder. Ik heb ook de indruk dat deze selectie gefocust is. Als iedereen zich aan zijn afspraken houdt, komt het over het algemeen wel goed", aldus de trainer op de clubsite van AZ.

Aanstaande zondag staat Feyenoord op de stoep. "Ze beschikken over individueel goede spelers. Maar die spelers moeten wel een team vormen. Ik denk dat ze dat onderhand meer doen dan in de periode dat Jan en alleman ze afmaakten. Waarschijnlijk reageren de spelers toch anders op deze trainer dan op de vorige. Ook de goede resultaten hebben een positief effect; geven ze steeds meer zelfvertrouwen."

Het belooft zondag een mooie wedstrijd te worden. Aan de grasmat zal het in ieder geval niet liggen. "Ons veld is niet het beste van Nederland, maar kan het wel worden. PSV en Feyenoord hebben nu nog de beste mat. Ons veld ligt er nog niet zo lang in als dat van die andere clubs, dat speelt mee. Het stadion van Feyenoord is ook veel meer open dan dat van ons. Wij zijn nu de nummer drie op dat gebied, maar het verschil met de top twee is marginaal. Wij volgen de ontwikkelingen over de hele wereld wat betreft gras."