Tribes komt terug, nieuwe game in de maak?

Legendarische PC-game Starsiege: Tribes komt weer terug! De oorspronkelijke developer van de game, Dynamix, is al enkele jaren failliet maar bestaat inmiddels nog voor een gedeelte in de vorm van GarageGames. Naast het maken van goedkope engines voor vele indie-games houdt Garage Games zich ook bezig met InstantAction.com, een site waar games rechtstreeks vanuit de browser gespeeld kunnen worden.

Goed, nu dat duidelijk is: GarageGames heeft de rechten op de Tribes IP eind vorig jaar terug gekocht van Activision/Vivendi en zijn nu hard aan het werk om de oorspronkelijke Starsiege: Tribes te poorten naar InstantAction. De versie zal nieuwe bugfixes bevatten en de Master Server zal weer werkend gemaakt worden. Helaas, of gelukkig, zijn de graphics niet aangepast naar hedendaagse standaarden.

Leuk en aardig natuurlijk dat de oorspronkelijke game weer speelbaar zal worden, maar hoop op een nieuw deel ligt ook verscholen in het nieuws. GarageGames heeft namelijk de IP gekocht van alle Tribes games en dus ook van het universum in het algemeen. Dit betekent dat het voor GarageGames mogelijk is om een nieuwe game te maken zonder ruzie met uitgevers, iets wat GarageGames best wel eens zou kunnen doen: er is nog steeds een grote online Tribes community en de developer zelf heeft toch ook zijn hart bij de gameserie. Mocht er meer duidelijk worden dan zullen we dat, nadat we een extreem lange vreugdedans hebben gemaakt, zeker aan jullie melden.


Starsiege: Tribes