FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 juli 2008

Freire blij met goede Tour

Rabo-renner Óscar Freire is blij dat hij deze editie van de Tour de France zowel een etappe wist te winnen als de groene trui veroverde. De Raboploeg was de Tour aangevangen met de missie om de gele trui met Menchov binnen te halen, maar kwam uiteindelijk met de groene trui in Parijs aan.

Freire: "Het ging mij deze ronde vooral om een overwinning in een etappe. Toen die er eenmaal was, werd het rustiger voor mij. Toen werd groen ook een echt doel." Freire is de eerste Spanjaard die de groene trui Parijs binnenreed. "Dat is van belang voor de statistieken. Het winnen van de groene trui zal mijn loopbaan niet veranderen, ik relativeer dit soort dingen altijd graag."

Freire won de veertiende etappe in de Tour, maar kwam er in Parijs op de Champs-Elysées niet aan te pas. Op het podium werd Freire vergezeld door zijn zoontje Marcos die ook geheel in het groen gehuld was. In totaal heeft de drievoudig wereldkampioen op de weg nu vier ritten in de Tour gewonnen.

Nadal: "Goud belangrijker dan nummer één"

Tennisser Rafael Nadal heeft bij het toernooi in Toronto aangegeven dat hij olympisch goud belangrijker vindt dan de nummer één positie op de wereldranglijst. Vandaag wist de Spaanse nummer twee van de wereld Roger Federer op de ranglijst dicht te naderen door in de finale van het ATP-toernooi in Toronto met 6-3 6-2 af te rekenen met Nicolas Kiefer.

Het betekende voor Nadal al de zevende titel van dit jaar en de dertigste in zijn carrière. Ook was dit de 29e overwinning en vijfde titel op rij voor de Spanjaard. Hij deed dit op drie verschillende baansoorten. Het gravel in Hamburg en Parijs, het gras in Queen’s en op Wimbledon en nu het hardcourt in Toronto.

Nadal gaf tijdens het toernooi niet bezig te zijn met de nummer één positie op de wereldranglijst die hij volgende week bij goed presteren in Cincinnati kan behalen. Vorig jaar won Federer dat toernooi, terwijl Nadal in de tweede ronde al zijn waterloo vond. "Roger en ik doen elke wedstrijd ons stinkende best. We spelen niet met de gedachte dat we elkaar op de hielen zitten. We willen gewoon allebei winnen en uiteindelijk zien we wel wie de beste is. Natuurlijk weet ik dat ik er nu dichterbij ben dan ooit. Uiteindelijk zullen we zien of ik de nieuwe nummer één word of niet." Hij geeft de voorkeur aan de Olympische Spelen: "Ik win liever olympisch goud."

Dertien aanhoudingen op kermis Tilburg

Dertien kermisvierders zijn gisteravond en vannacht aangehouden in Tilburg. Ze kregen boetes opgelegd voor onder meer wildplassen en betrokkenheid bij vechtpartijen. Dat meldt de politie vandaag, de laatste dag van de grootste kermis van de Benelux.

Een 59-jarige Limburger uit Haelen werd op de Telegraafstraat aangehouden omdat hij een agent had aangevallen. Hij zou de agent bij zijn keel hebben gegrepen nadat hij boos was geworden omdat zijn auto werd weggesleept. De man is vanmiddag na verhoor weer vrijgelaten.

Twee mannen uit Udenhout en Franeker werden rond 4.50 uur opgepakt voor openbare geweldpleging. De 21-jarige Brabander en de Fries van 29 hadden volgens de politie een 21-jarige Tilburgse bij haar haren van haar fiets afgetrokken en in haar gezicht geslagen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Vijf andere bezoekers van de kermis zijn aangehouden omdat ze betrokken waren bij 'kleine vechtpartijtjes'.

Een 21-jarige Eindhovenaar en een 38-jarige man uit Zundert werden op de Heuvelring beboet wegens wildplassen. Van de tweede arrestant werd een 28-jarige vriend uit Achtmaal aangehouden omdat die zich volgens de politie bemoeide met de arrestatie. Ook werd een 48-jarige wildplasser uit Diessen aangehouden, die zich bovendien niet kon legitimeren.

Twee mannen kregen een proces-verbaal omdat ze geen gehoor gaven aan een vordering. De politie sommeerde de 32-jarige Oosterhouter en 35-jarige Tilburger te vertrekken, maar beiden voldeden hier niet aan.

Meisje (10) zwaargewond door ontplofte spiritusfles

Een 10-jarig meisje uit Middelburg is vanmiddag ernstig gewond geraakt tijdens een barbecue. Een fles spiritus vatte vlam en explodeerde. Het meisje liep brandwonden op aan gezicht, arm, hals en borst, laat de Zeeuwse politie weten. Wat er rond 16.30 uur precies aan de Keurhove in Middelburg is gebeurd, is nog onduidelijk.

Het slachtoffer is met een traumahelikopter naar het Martini ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie moest vanwege de vele omstanders de landingsplek van de traumahelikopter beveiligen.

Argentijnse kunstdieven vermommen zich als politie

Kunstdieven hebben gisteren bij Buenos Aires vijftien werken van de Argentijnse schilder Antonio Berni gestolen. De dieven hadden zich als politieagenten verkleed en overvielen een vrachtauto die de werken naar de woning van Berni's zoon José Antonio transporteerde.

Vijf van de gestolen kunstwerken zijn volgens de krant La Nacion in 2005 op 1,1 miljoen dollar getaxeerd, maar volgens de jongere Berni zijn ze voor de dieven waardeloos omdat ze onverkoopbaar zijn. De Argentijnse regering heeft de bewaking van de grenzen verscherpt om te voorkomen dat de schilderijen naar het buitenland verdwijnen. De in 1981 overleden Antonio Berni wordt beschouwd als een van de belangrijkste Argentijnse kunstenaars uit de twintigste eeuw.

Doden door bomaanslagen in Istanbul

Bij twee bomexplosies in Istanbul zijn vandaag zeker dertien doden gevallen en tenminste 72 gewonden. De gouverneur van Istanbul, Muammer Güler, spreekt van "een terreuraanslag", aldus Turkse media.

De eerste bom ging om kwart voor tien af in een telefooncel in het voetgangersgebied in het district Güngoren. Kort daarop ging een tweede, zwaardere bom af in de buurt van de telefooncel waar zich inmiddels veel mensen bevonden, die waren toegesneld om hulp te bieden. Volgens getuigen zat er tussen de aanslagen tien minuten tijd.

Reddingsdiensten zijn druk in de weer alle gewonden die zich nog op straat bevinden, hulp te verlenen. In het ziekenhuis zijn tientallen zwaargewonden binnengebracht.

De politie van Istanbul houdt de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) verantwoordelijk voor de aanslagen.

Geldklassement Tour de France

Team CSC is dit jaar grootverdiener geworden in de Tour de France. Het Deense team fietste mede door de gele en witte trui in drie weken ¤621.210 bij elkaar. Silence Lotto moest het met minder dan de helft van het bedrag stellen, maar eindigde nog wel op plaats twee voor Gerolsteiner. Lampre eindigde op de laatste plaats met minder dan ¤10.000.

De Raboploeg verdiende deze Tour iets meer dan ¤150.000, voor het grootste deel op naam van Denis Menchov die met zijn vierde plaats in het klassement ¤70.000 binnenhaalde. De groene trui van Óscar Freire leverde de ploeg ¤25.000 op en de dagen dat de Spanjaard in het groen reed, zorgden voor bijna ¤4.000 aan inkomsten. Een etappeoverwinning leverde de ploeg tenslotte nog ¤8.000 op.

Geldklassement:

Pos.Team:Bedrag:
1CSC¤621.210
2Silence-Lotto¤233.450
3Gerolsteiner¤192.370
4Rabobank¤154.250
5Team Columbia¤113.450
6Cofidis¤91.460
7Garmin¤82.570
8AG2R¤71.060
9Ciasse d'Epargne¤59.510
10Crédit Agricole¤55.450
11Euskaltel¤53.130
12Liquigas¤49.220
13Française des Jeux¤45.780
14Milram¤35.490
15Agritubel¤32.540
16Quick-Step¤31.470
17Bouygues Telecom¤24.900
18Barloworld¤22.480
19Lampre¤9.840

FOK!kers zijn rechts

Nu is er toch echt niet meer onderuit te komen, want jullie hebben zelf gestemd in de politieke poll die momenteel loopt! Wat blijkt: de grootste groep FOK!kers is rechts (37 procent). Een krappe 20 procent noemt zichzelf links en ruim 10 procent is centristisch.

BasOne ziet links voornamelijk als 'wij' en rechts als 'ik', maar watchers merkt op dat ook links uiteindelijk toch vooral 'ik' is: "Het zogenaamde wij-gevoel komt in de praktijk voornamelijk neer op andere op laten draaien voor je 'mooie' ideeën en jezelf op de borst kloppen over hoe sociaal je wel niet bent." Astrostart plaatst zichzelf aan de rechterzijde van het politieke spectrum, omdat hij het niet kan hebben "dat er mensen bestaan die de hele dag uit hun neus lopen te eten en daarvoor geld krijgen."

Ook veel FOK!kers (22 procent) hebben gestemd op de optie 'Mijn standpunten zijn niet onder een politieke richting te scharen'. Er is een behoorlijke groep bij wie zowel een aantal rechtse als een aantal linkse standpunten in de smaak vallen. Shakkara en Revolution-NL zijn "economisch gezien zeer links, sociaal gezien zeer rechts." Volgens Zeitgeist hebben "zowel rechts als links goede ideeën. Alleen kortzichtige mensen mensen zien dit niet." Misantroop01 meent zelfs dat links en rechts niet meer bestaan.

Techno merkt op dat anderhalf jaar geleden bijna 20 procent van de FOK!kers in de verkiezingspoll op de SP stemde. De PvdA kwam op een tweede plaats. Is de mening van de FOK!kers in die anderhalf jaar dus flink gewijzigd of zijn de twee polls sowieso niet te vergelijken? Landelijke peilingen geven al een tijdje aan dat het vertrouwen in zowel het conservatief regerende PvdA als oppositiepartij SP aan het teruglopen is. Rita Verdonk wist de aanhang van rechts per saldo iets te vergroten.

Wil jij de uitkomst van de FP-poll nog veranderen of juist bevestigen? Stem dan ook!

'Nike trekt homofobische reclame in'

De Amerikaanse sportkledingfabrikant Nike trekt zijn reclames voor zijn 'Hyperdunk' basketbalschoenen in na kritiek dat deze homofobie zouden aanmoedigen. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN dit weekeinde.

Nike liet eerder weten dat de advertenties niet aanstootgevend bedoeld waren, maar heeft nu toch besloten ze zo spoedig mogelijk in te trekken. Ook herhaalde de onderneming dat ze juist atleten ondersteunt, ongeacht hun seksuele geaardheid. Het ging om reclames met de leuzen 'That Ain't Right', 'Isn't That Cute' en 'Punks Jump Up'.

Homotoeristen krijgen aanlooppunt in Amsterdam

Homoseksuele toeristen in Amsterdam met vragen over homoseksualiteit in de hoofdstad kunnen voortaan terecht bij een speciaal aanlooppunt. Ook als ze in de problemen zitten zijn ze daar welkom. Vanaf morgen is het informatiepunt geopend in een cadeauwinkel in het centrum.

Uit onderzoek van initiatiefnemer Stichting Pro Gay zou zijn gebleken dat onder homotoeristen een behoefte bestaat voor een dergelijk aanlooppunt. Verder zouden homo's moeite hebben naar de politie te stappen als ze zich niet veilig voelen. Het Gay Tourist Information Centre (GAYtic) wil deze toeristen bijstaan.

Een 34-jarige Ier raakte vorig jaar tijdens de Gay Pride zwaargewond nadat hij met een zwaar voorwerp was geslagen. Twee jaar eerder werd de Amerikaanse homoactivist Chris Crain op Koninginnedag in elkaar geslagen omdat hij hand in hand met zijn vriend over straat liep.

Het GAYtic werkt samen met het Amsterdam Tourist & Conference Board. De informatiebalie is gevestigd in een winkel in de Spuistraat en wordt geopend door de voorzitter van Stichting Pro Gay Frank van Dalen.

De hoofdstad staat dinsdag tot en met zondag in het teken van de Gay Pride. Zaterdag gaan tijdens de Canal Parade tachtig boten te water. Ze varen door de Prinsengracht naar de Amstel. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen vaart zaterdag voor het eerst mee met de Canal Parade. Emancipatieminister Ronald Plasterk (PvdA) vaart ook mee in een eigen boot.

Gewonden bij schietpartij in Amerikaanse kerk

In een kerk in Knoxville in de Amerikaanse staat Tennessee heeft vandaag een man het vuur geopend op kerkgangers. Zeven mensen zouden gewond zijn geraakt, twee van hen ernstig. Twee plaatselijke televisiestations hebben dit gemeld. De vermoedelijke schutter zou zijn aangehouden.

De schietpartij deed zich voor tijdens een dienst in de Tennesse Valley Unitarian Universalist Church. De aanleiding is nog onduidelijk.

Spaans dorp grilt 's werelds grootste worst

Met de grootste grillworst van de wereld heeft het Noord-Spaanse dorp Graus in de buurt van Huesca zich opnieuw verzekerd van een vermelding in het Guinness Book of Records.

Voor de bereiding van de bijna 1 kilometer lange worst werd 1,1 ton varkensvlees gebruikt, aldus de Spaanse televisie vandaag.

De dorpsbewoners bereidden de megaworst op een grill van 25 vierkante meter. Daarbij gebruikten ze 600 kilo houtskool. Ze verdeelden de 12.000 porties worst onder de inwoners en toeristen. De vorige recordworst, ook gemaakt in Graus, was 500 meter lang.

Inbreker loopt tegen de lamp

Een 24-jarige inbreker is vannacht in Breda letterlijk tegen de lamp gelopen en schakelde zichzelf uit, meldde de politie.

De man zonder vaste woon-of verblijfplaats probeerde in te breken in een vrachtwagen die stond geparkeerd langs de Stadionweg in Breda. Hij had echter niet gerekend op de trucker die in zijn wagen lag te slapen. Deze 65-jarige Amsterdammer schrok wakker en ging meteen achter de vluchtende zwerver aan.

Al rennend verloor de inbreker een schoen, toen hij zich omdraaide knalde hij tegen een lantaarnpaal. De weinig gelukkige kruimeldief liep een hoofdwond op en werd na behandeling in het ziekenhuis aangehouden.

'Air Berlin schrapt vluchten en verhoogt tarieven'

De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin gaat mogelijk nog meer kisten aan de grond zetten dan eerder werd verwacht. Daarnaast wil de prijsvechter passagiers meer laten betalen, vooral zakelijke reizigers.

Dat heeft Air Berlin-topman Joachim Hunold gezegd tegenover het Duitse blad WirtschaftsWoche dit weekeinde. De plannen om veertien vliegtuigen, ofwel 10 procent van de totale vloot, aan de grond te houden vanaf het winterseizoen is misschien nog maar het begin. Air Berlin, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij in Duitsland, wil meer dan 150 miljoen euro besparen, onder meer door het schrappen van verliesgevende routes.

Waar is Dit: Opgave 23 - Uitslag

Helaas, helaas, geen winnaar ditmaal. De locatie, Plaza Mayor in Salamanca was voor niemand herkenbaar (moeder van Jordy-B is nooit in Spanje op vakantie geweest). Nu was dit natuurlijk ook erg lastig maar daar werd de laatste weken dan ook regelmatig om gevraagd. Overigens heb ik deze locatie niet zomaar met het spreekwoordelijke dartpijltje gevonden. Ik heb in Google gezocht op beroemde gebouwen (in Spanje) en kwam via de eerste hit op deze locatie uit.
 

Kroon wint slotetappe in Saksen

Karsten Kroon heeft de slotetappe in de Ronden van Saksen gewonnen. De eindzege ging naar Bert Grabsch.

In de schaduw van de Tour de France bezorgde ook Kroon CSC dus een overwinning. Hij bleef in Dresden Johannes Fröhlinger van Gerolsteiner voor. Grabsch won gisteren de tijdrit en dankt daaraan zijn zege. Thomas Dekker werd op de zestiende plek de beste Nederlander in het eindklassement.

Schuil/Nummerdor verliezen finale Gstaad

Richard Schuil en Reinder Nummerdor zijn er niet in geslaagd het Grand Slam toernooi in Gstaad te winnen. Het duo verloor de finale van Harley Marques Silva/Pedro Solberg Salgado.

Het Braziliaanse duo was in drie sets te sterk voor de Europees kampioenen: 16-21, 24-22 en 13-15. Het leek erop dat de wedstrijd al in twee sets zou eindigen, maar Schuil en Nummerdor wisten in de tweede sets enkele matchpoints weg te werken en een derde set af te dwingen. Uiteindelijk bleken de Brazilianen daarin net te sterk.

Fofonov betrapt op doping

Dmitri Fofonov is positief bevonden bij een dopingcontrole. De Kazak was negentiende geworden in het eindklassement van de Tour de France.

Fofonov is betrapt op heptaminol. Hij zou positief hebben getest na de etappe met aankomst in Saint-Etienne, afgelopen donderdag. "We hebben Fofonov zondag op de hoogte gebracht," aldus Pierre Bodry, het hoofd van het Franse antidopingagentschap AFLD. Crédit Agricole heeft zijn renner inmiddels geschorst.

Fofonov is de vierde renner die deze Tour de France is betrapt. Eerder overkwam dit Riccardo Riccò, Moisés Dueñas en Manuel Beltrán.

Dodelijke aanslag op Nederlanders in België

Een Nederlands stel in de Belgische grenspplaats Merksplas is zondag thuis in zijn slaapkamer beschoten. De vrouw is omgekomen, de man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De daders hebben tevens in het huis brand gesticht.

Politie en brandweer houden rekening met een afrekening in het criminele milieu. De man is Wim B., die bij de politie bekend is wegens oplichting via onder meer BTW-carrousels. Hij zou in het milieu heel wat vijanden hebben gemaakt.

De brandweer had omstreeks twaalf uur 's middags een melding gekregen dat het rieten dak van een villa in brand stond. De brandweermannen stuitten binnen op een afgesloten ruimte, die de slaapkamer bleek te zijn. Ze beukten de deur in en troffen twee bebloede personen aan, de reeds overleden vrouw en de man in levensgevaar.

Tour: Sastre wint Tour de France 2008

Carlos Sastre heeft de Tour de France 2008 gewonnen. Zoals gebruikelijk veranderde er de laatste etappe niets meer in het klassement.

De laatste etappe was 143 kilometer lang. Traditioneel maakten de renners er tot op de Champs-Élysées een lolletje van. In Parijs werd flink gekoerst, verschillende renners probeerden vergeefs te demarreren. Zoals bijna ieder jaar liep de laatste etappe uit op een massasprint, die werd gewonnen door Gert Steegmans. Ciolek werd tweede, winnaar van de groene trui Oscar Freire kwam als derde over de streep.

Voor een uitgebreid verslag kijk je op FOK!sport!

Sastre wint Tour de France

Carlos Sastre heeft zoals verwacht de Tour de France op zijn naam geschreven. Tijdens de laatste etappe van 143 kilometer, tussen Étampes en Parijs, kwam zijn gele leiderstrui niet meer in gevaar. Gert Steegmans was de sterkte in de massasprint op de Champs-Élysées.

De eerste uren van de laatste etappe van deze Ronde van Frankrijk werden voornamelijk gevuld met grappen en grollen. Zo waren Duque en Chavanel verantwoordelijk voor het afpakken van de helmen van een motor. Verder nam men bij Team CSC al een voorschot op het feest van vanavond door de champagne te ontkurken.

Pas in Parijs werd het tempo steeds verder opgevoerd en probeerden diverse renners, tegen beter weten in, te demarreren. Zoals elk jaar eindigde ook deze etappe dus in een massasprint, die door Steegmans werd gewonnen. De Belgische renner van Quick-Step werd overigens uitstekend door Steven de Jongh gelanceerd. Gerald Cíolek werd tweede en Óscar Freire werd derde.


Uitslag 21e etappe:

#NaamPloegLandTijd
1Gert SteegmansQuick-StepBelgië3:51,38
2Gerald CíolekTeam ColumbiaDuitslandz.t
3Óscar FreireRabobankSpanjez.t
4Robbie McEwenSilence-LottoAustraliëz.t
5Thor HushovdCrédit AgricoleNoorwegenz.t
6Julian DeanGarminNieuw-Zeelandz.t
7Stefan SchumacherGerolsteinerDuitslandz.t
8Robert FörsterGerolsteinerDuitslandz.t
9Leonardo DuqueCofidisColombiaz.t
10Robert HunterBarloworldZuid-Afrikaz.t

Eindstand Tour de France 2008:

#NaamLandPloegTijd
1Carlos SastreSpanjeTeam CSC87:52,52
2Cadel EvansAustraliëSilence-Lotto+ 0,58
3Bernhard KohlOostenrijkGerolsteiner+ 1,13
4Denis MenchovRuslandRabobank+ 2,10
5Christian VandeveldeVerenigde StatenGarmin+ 3,05
6Fränk SchleckLuxemburgTeam CSC+ 4,28
7Samuel SánchezSpanjeEuskaltel+ 6,25
8Kim KirchenLuxemburgTeam Columbia+ 6,55
9Alejandro ValverdeSpanjeCaisse d'Epargne+ 7,12
10Tadej ValjavecSlowakijeAG2R+ 9,05

Uitslag Rosenborg BK - NAC

In het Noorse Trondheim stond vanmiddag de returnwedstrijd in de intertoto tussen Rosenborg BK en NAC Breda op het programma. NAC is er niet in geslaagd om door te stoten naar de voorronde van het UEFA Cup-toernooi. Rosenborg was met 2-0 te sterk. NAC won het duel in Breda met 1-0.

In de eerste helft was het vooral Rosenborg wat voetbalde en kansjes kreeg. Echt uitgesproken kansen waren er het eerste half uur nog niet. Nadat de spelers vanwege de hitte even een korte drinkpauze hebben genomen, wist Rosenborg vrij snel te scoren. Het was Stoor die besloot om vanaf een meter of dertig keeper Jimmy van Fessem te testen. Ondanks een zweefduik wist van Fessem de bal niet te keren.

In het begin van de tweede helft omarmde Zwaanswijk Konan Ya in de zestien meter en besloot de scheidsrechter een penalty te geven. Iversen wist dit buitenkansje te verzilveren en bracht Rosenborg op de benodigde 2-0 voorsprong. NAC kreeg in de slotfase nog een goede kans via Lurling en Amoah, maar eigenlijk mocht het van geluk spreken dat het niet meer doelpunten tegen kreeg.

Duitsers mishandelen meerval

Twee Duitsers die gisteren een ruim een meter lange beschermde vis hebben mishandeld, moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Het duo had op de Oolderplas bij Roermond een meerval vijftien uur vastgebonden aan een boom, meldt de politie zondag, en wordt vervolgd voor dierenmishandeling.

Recreanten zagen gisterenmiddag vissers een leefnet aan een boom vastbinden en belden de politie. De waterpolitie vond snoekbaarzen in het net, maar ook een aan een boom bevestigd touw dat door de kieuwen en de bek van de levende meerval was gestoken. De beschermde vis was ongeveer 120 centimeter lang en 25 pond zwaar.

Opsporingsambtenaren van de provincie Limburg hielden de vissers op de plas aan en brachten de mannen van 43 en 44 jaar naar de kant. Het tweetal uit Düsseldorf verklaarde de vis vrijdagavond laat te hebben gevangen. Ze hadden de vis vastgebonden om een foto bij daglicht te maken. De vissers hebben de meerval op last van de politie vrijgelaten.

De twee hebben een proces-verbaal gekregen en ontvangen binnenkort een dagvaarding.

'Brits parlement misleid over marteling in Irak'

Britse parlementsleden hebben vandaag een onderzoek geëist omdat een generaal en een staatssecretaris hen mogelijk hebben misleid over het gebruik van marteltechnieken in Irak.

Staatssecretaris van de strijdkrachten Adam Ingram (in 2004) en generaal Robin Brims (in 2006) zeiden tegen parlementsleden dat gedetineerden in Irak geen kap opkregen en dat ze niet werden gedwongen lang in ongemakkelijke houdingen te zitten. De praktijk was anders, staat in een rapport van de parlementscommissie voor mensenrechten.

Uit de lijkschouwing van een Irakees die overleed in gevangenschap blijkt dat hij in een ongemakkelijke positie was gedwongen door Britse soldaten. De Irakees, een receptionist in een hotel, en negen andere Iraakse burgers werden vijf jaar geleden door Britse soldaten gemarteld en mishandeld.

Het rapport van de parlementscommissie stelt dat de soldaten toestemming vroegen en kregen voor de marteltechnieken van hun brigadehoofdkwartier. Het Britse leger kondigde eerder deze maand aan dat een rechter een openbaar onderzoek gaat uitvoeren naar de dood van de receptionist.

Dertien aanhoudingen Zwarte Cross

De politie heeft vannacht bij het festival de Zwarte Cross in Lichtenvoorde dertien mensen aangehouden. Tien bezoekers kregen een bon voor vernieling, baldadigheid of diefstal.

Een automobilist kreeg een bekeuring toen hij op een parkeerterrein een slipdemonstratie gaf. Twee andere bezoekers kregen een proces-verbaal voor oplichting en het negeren van een terreinontzegging.

Vandaag is de laatste dag van het driedaagse festival met onder meer optredens van Normaal, Van Velzen en de Presidents of the USA. De organisatie verwacht ruim 25.000 bezoekers.

Jongen omgekomen in campingzwembad Doornspijk

Een 6-jarige jongen uit de gemeente Hoorn is gisterenmiddag omgekomen door een ongeluk in het zwembad van een camping in het Noord-Gelderse dorp Doornspijk. Dat heeft de politie vanmiddag meegedeeld.

De jongen werd bewusteloos aangetroffen in het bad onder aan de glijbaan. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle, waar hij later is overleden.

Uit een eerste onderzoek trekt de politie de conclusie dat de jongen in de glijbaan een wateropstopping heeft gecreëerd. Vervolgens is hij met hoge snelheid van de glijbaan gegaan. Door de extra snelheid, zijn zwembandjes en zijn lichte gewicht is hij waarschijnlijk over het water geschoten en hard met zijn hoofd tegen de rand van het bad gekomen. Daardoor liep hij ernstig nekletsel op.

Brand op Rhodos onder controle

De brandweer op het Griekse vakantieeiland Rhodos heeft vandaag de al zes dagen durende bosbrand onder controle gekregen.

"Alle brandhaarden zijn gedoofd. Zo nu en dan breken er nog weer brandjes uit en moeten we ingrijpen", zei een woordvoerder van de brandweer tegen de Griekse staatsradio.

Enkele duizenden hectares bos zijn in de as gelegd. Ongeveer duizend toeristen moesten enige tijd worden geëvacueerd.

Voorzitter pedopartij door politie verhoord

Marthijn Uittenbogaard die voorzitter is van de PNVD - in de volksmond pedopartij geheten - is gisteren door de politie verhoord na een aanklacht van zelfverklaard pedojaagster Yvonne van Hertum.  Volgens Uittenbogaard had Van Hertum, die onlangs nog dreigde met een klacht tegen FOK!-columnist Sunchaser, aangifte gedaan omdat hij dit jaar op televisie over haar had gezegd dat ze heel vaak liegt.

Uittenbogaard deed zijn uitspraak toen hij met de pedofiele stratenmaker Ricardo Hunefeld  te gast was in het tv-programma Kamervragen van Lange Frans. Die had een item over pedofielen.

Volgens Uittenbogaard was hij ontboden om te verschijnen op het politiebureau van Aalsmeer. In eerste instantie weigerde hij te komen. Toen de politie dreigde hem te arresteren, kwam hij alsnog opdagen. Naar eigen zeggen heeft de PNVD-voorzitter de politie een document overhandigd getiteld: 'Yvonne van Hertum liegt heel vaak'. Dat document is op de site van de PNVD online gezet.

Uittenbogaard, die ook een FOK!-account heeft onder de naam marthijn, maakte gisteren op FOK! melding van zijn politieverhoor.  Dat deed hij overigens op een forumonderdeel waar die mededeling niets te zoeken had. Vandaar dat er een groot slot op zijn topic werd gegooid.  Sowieso zitten veel FOK!-medewerkers niet te wachten op de pro-pedofilie praatjes van Marthijn.

'Van Hertum liegt'
De tv-uitzending is hier terug te zien bij Veronica.

Te lelijk voor kinderporno

Wat fijn dat ik officieel columnist ben nu ik op wikipedia sta. En wat fijn dat je nu tot 2998 hebt om te rectificeren. Je kunt zeggen van Yvonne wat je wilt maar ze gunt je in ieder geval een onbezorgde oude dag, de claim van honderduizend euro kun je in een wekelijkse termijn van nog geen twee euro betalen. Gezien de inflatie betaal je over pakweg achthonderd jaar nog slechts vijf cent. Als we dan nog euro’s hebben aangezien de Yen steeds sterker wordt. Opmerkelijk overigens dat Yvonne aan de lopende band mensen ten onrechte lastert en ze daar nog geen een keer honderduizend euro voor heeft hoeven neer te leggen.

Karadzic gevonden na telefoongesprek met familie

De Servische autoriteiten zijn Radovan Karadzic op het spoor gekomen doordat hij vorige maand belde naar een familielid in Bosnië, wiens telefoon werd afgeluisterd. Dat zeiden bronnen binnen de Servische veiligheidsdienst in de Britse krant Sunday Times.

Het mobiele nummer waarmee naar het familielid gebeld werd, bleek op naam te staan van Dragan David Dabic. Dit was de schuilnaam waaronder Karadzic de afgelopen jaren door het leven ging, bleek na zijn arrestatie.

Dabic werd vervolgens ongeveer een maand lang geschaduwd, zei een woordvoerder van het Servische Tribunaal voor Oorlogsmisdaden in de krant. Afgelopen maandag gingen zij tot arrestatie over. Wanneer de speurders erachter kwamen dat Dabic in werkelijkheid Karadzic was, is niet duidelijk.

Zuurstoffles mogelijk oorzaak Qantas-gat

Het gat in de romp van een toestel van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas afgelopen vrijdag is mogelijk veroorzaakt doordat een fles met zuurstof explodeerde. Dat heeft een woordvoerder van de Australische luchtveiligheidsdienst vandaag laten weten.

De Boeing 747 van Qantas was onderweg van Londen naar Melbourne toen de inzittenden een luide knal hoorden en de druk aan boord wegviel. Het toestel verloor in korte tijd ongeveer 6 kilometer hoogte en moest een noodlanding maken op het vliegveld van de Filippijnse hoofdstad Manila.

Daar bleek dat een deel van de romp van het toestel was weggeslagen. Op de plek van het gat bevonden zich twee cilinders met zuurstof, zei de woordvoerder. In noodgevallen moeten die flessen de mensen in de cockpit van het toestel van zuurstof voorzien.

Passagiers zeiden zondag in Australische media dat sommige zuurstofmaskers in het toestel niet werkten. Andere maskers zouden überhaupt niet tevoorschijn zijn gekomen. Een vrouwelijke inzittende moest haar mondkap naar eigen zeggen met twee mede-reizigers delen.

Komende week typisch hondsdagenweer

Nederland heeft een zwoele week voor de boeg. Volgens weerinstituut KNMI wordt het de hele week tussen de 25 en 30 graden. ''Dat is typisch hondsdagenweer'', aldus woordvoerder Harry Geurts. Niet te verwarren met hondenweer, wat juist het tegengestelde is.

De periode van ongeveer 20 juli tot omstreeks 20 augustus worden de hondsdagen genoemd. De periode waarin de hondsdagen vallen verschilt van jaar tot jaar, maar altijd omstreeks deze tijd. ''De heldere ster Sirius van het sterrenbeeld 'de grote hond' komt dan tegelijk met de zon op.''

Voor de Grieken en Romeinen werden de hondsdagen gezien als een periode van grote hitte. ''Ook voor ons land gaat dat op: de tijd van de hondsdagen is de warmste van het jaar.'' Het etmaalgemiddelde ligt qua temperatuur op 17 graden. In het oude Egypte vielen de dagen gelijk met de natste periode. ''Dat is het bij ons niet. Maar de warmte kan wel voeding geven aan onweersbuien met veel regen in korte tijd. Een vochtig, broeierig weertype met zo nu en dan een paar stevige buien is karakteristiek voor de hondsdagen.''

Raul Castro kondigt geen hervormingen aan

De Cubaanse president heeft tegen de verwachting in geen nieuwe hervormingen aangekondigd.

In een speech ter gelegenheid van de Dag van de Revolutie zei Castro tegen de Cubanen dat ze zich moeten voorbereiden op zware tijden, omdat de stijgende prijzen van brandstof en goederen hun tol eisen van de economie. Hoewel de regering graag de economische problemen oplost, 'kunnen we niet meer uitgeven dan we hebben'.

Castro beloofde dat Cuba ook in de toekomst voorbereid zal zijn op een Amerikaanse invasie, wie dan ook de volgende president wordt: Barack Obama of John McCain.

Sinds Castro vijf maanden geleden zijn kwakkelende broer Fidel opvolgde als president, voerde hij een aantal hervormingen door. Meer ongebruikte landbouwgrond van de staat ging naar boeren om voor eigen gewin te bewerken, ook gewone Cubanen mochten mobieltjes hebben en sommige arbeiders kregen toestemming om een eigen huis te bezitten. Sommige Cubanen hoopten dat Castro in zijn speech van gisteren nieuwe hervormingen zou aankondigen.

Overvaller opgepakt na achtervolging te fiets

De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor een gewapende overval op een woning in Bergen op Zoom. De 20-jarige man uit Bergen op Zoom werd gisterenavond op de Wassenaarstraat in zijn woonplaats aangehouden na een achtervolging op de fiets.

Agenten te fiets zagen de verdachte uit een café komen en richting de Coehoornparkstraat lopen. Toen zij de achtervolging inzetten, trok de man een voorbijganger van zijn fiets en reed weg. Uiteindelijk werd hij ingehaald. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de fiets om die terug te geven.

De opgepakte man wordt verdacht van een gewelddadige overval op 11 juli. Een 27-jarige man werd in zijn woning door twee collega's geslagen, geschopt en bedreigd met een mes. Ook werden vernielingen aangericht in zijn woonkamer. Hij moest zijn pinpas met pincode afgeven, waarna de daders duizend euro opnamen. De eerste verdachte uit dezelfde plaats werd twee dagen later opgepakt en zit nog vast.

Ballack stopt in 2010

Michael Ballack stopt na 2010 met voetballen. De middenvelder van Chelsea zal dan 33 jaar zijn.

"Ik heb altijd gezegd dat ik mijn carrière best bij Chelsea wil afsluiten", aldus Ballack. "Ik ben naar hier gekomen om in de beste competitie ter wereld te spelen bij één van de sterkste teams."

In 2010 staat ook het WK voetbal in Zuid-Afrika op het programma. Met de Duitse nationale ploeg bereikte Ballack twee keer de finale. In 2002 verloor het de finale van Brazilië, Ballack zelf deed in de finale niet mee door een schorsing. In 2008 verloor hij met Duitsland de finale van het EK van Spanje.

Braziliaanse spits voor Helmond Sport

De Braziliaan Bruno Andrade wordt de nieuwe spits van Helmond Sport. De aanvaller wist na een stage opnieuw te overtuigen en tekende een contract voor één seizoen.

Andrade was in de zomer van 2007 ook al op proef in Helmond. Destijds wilde de club hem ook vastleggen, maar ontbrak het de Braziliaan aan de vereiste papieren. Na een hernieuwde stage wist Helmond al snel genoeg en bood Andrade een contract. Andrade komt van het Braziliaanse Paco de Acuncar.

Schietpartij wordt Amsterdammer fataal

De man die donderdagnacht zwaargewond raakte bij een schietpartij in Amsterdam-West is zaterdagnacht aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie zondag.

De Amsterdammer, een bekende van de politie, werd rond 00.30 uur neergeschoten in de James Cookstraat in stadsdeel De Baarsjes. Hij werd meerdere keren geraakt in zijn bovenlichaam. Na een operatie werd aangenomen dat de man buiten levensgevaar was.

De politie vermoedt dat de aanleiding voor de schietpartij een conflict in het criminele milieu is.

Geen nachtmerries door games en tv

Televisie en games zijn niet schuldig aan nachtmerries van kinderen, dat blijkt uit een recent onderzoek waar geen correlatie werd gevonden tussen het kijk- en speelpatroon van kinderen en hun nachtmerries. Het onderzoek gaat hiermee in tegen andere onderzoeken waarin ouders en kinderen vertelden dat nachtmerries aan games en televisie te wijten waren.

De onderzoekers kwamen tot deze conclusie nadat ze een groep van 250 kinderen, variërend in leeftijd van negen tot dertien, het aantal uren dat ze bepaalde activiteiten verrichtten lieten bijhouden. Hierbij moet gedacht worden aan sporten, gamen, TV kijken en lezen. Tevens moesten de kinderen opschrijven welke programma's ze keken op TV. Ze moesten verder aangeven of ze hun droom onthouden hadden en zo ja, waar deze over ging.

Uit de data bleek geen link te zitten tussen nachtmerries en hoeveel games gespeeld werden of TV gekeken werd. Wel werd er een relatie gevonden tussen nachtmerries en de hoeveelheid boeken die gelezen werd, maar dit ging om een klein aantal gevallen en dus wilden de onderzoekers er geen conclusies aan verbinden. "Er zit wel enige logica achter dat niet alleen de plaatjes die kinderen zien invloed hebben op hun dromen, maar ook hun eigen fantasie. Ze kunnen meer gestimuleerd worden door lezen en daarbij actief fantaseren, dan door het kijken van televisie", aldus hoofdonderzoeker Michael Schredl.

Waar kinderen nachtmerries over hebben wordt al honderd jaar onderzocht en is flink veranderd in de loop der tijd. Waar kinderen in de jaren '20 vooral droomden over de Boogieman, waren dit in de jaren '50 spoken en heksen en in de jaren '90 betrof het de monsters die in Hollywoodfilms voorkwamen. Dat laatste maakt de conclusie des te opvallender vond Schredl. Hij zei dat filmkarakters een grote rol spelen in nachtmerries.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games

Hans Kazàn voorlopig nog geen opa

Renzo Kazàn en zijn aanstaande vrouw Mara schuiven hun plannen voor kinderen op de lange baan. "Vanwege de volle agenda van Magic Unlimited is het voor Mara onmogelijk om nog dit jaar zwanger te raken", vertelt Renzo's vader Hans Kazàn zondag in De Telegraaf. "Ze willen niets liever dan een baby."

Vooral de omvang die Mara zal aannemen als ze zwanger wordt, lijkt een probleem. "Als Mara in verwachting is, zal het voor haar logischerwijs vanaf een maand of drie moeilijker worden om zich in kleine ruimtes te verbergen", zegt haar schoonvader. Zijn zoons Oscar en Renzo komen met de blondine de komende maanden om in het werk, zegt de goochelaar. "Ze hebben al 'ja' gezegd om in zeven grote liveshows op de Spaanse televisie op te treden."

Wanneer het geplande huwelijk van Renzo en Mara plaatsvindt, is nog onduidelijk. "Tja, wanneer zou dat nou toch gaan gebeuren?", vraagt Hans zich af. "Ik hoop eerlijk gezegd dat het februari of maart wordt, want dan is er een rustigere tijd aangebroken en kunnen we er als gezin in alle rust van genieten."

De familie Kazàn was eerder dit jaar te zien in het SBS-programma Groeten uit de Rimboe, waarin het gezin de Samburu-stam in Kenia bezocht. Dit najaar wordt het vervolg Groeten Terug uitgezonden. Dan komt de stam naar Marbella om daar kennis te maken met de westerse wereld en de goocheltrucs van het magische gezin.

Lindsay Lohan aangereden door motor

Lindsay Lohan leek vrijdagnacht tijdens het oversteken even vergeten goed naar links en rechts te kijken. De 22-jarige actrice werd geschept door een motorrijder en belandde in een ziekenhuis. Ze was een avondje wezen stappen met haar vriendin Samantha Ronson, schrijft de New York Post.

Het liefdeskoppel liep uit een club in New York toen de motor tegen Lindsay aanknalde. De chauffeur van de actrice bracht haar vervolgens naar het ziekenhuis, waar ze na een paar uur weer naar buiten liep. De vader van Lindsay liet tegenover de New York Post weten dat zijn dochter het goed maakt. "Ze is niet gewond, dat is het belangrijkst."

Het is niet de eerste keer dat de actrice bij een ongeluk betrokken raakt, al is zij meestal degene achter het stuur. Zo werd ze vorig jaar nog gearresteerd toen ze met haar auto tegen een stoeprand botste, waarna agenten cocaïne in haar auto vonden. Lindsay gaf toe schuldig te zijn aan rijden onder invloed en kreeg een boete opgelegd. Ook moest ze tien dagen een werkstraf uitvoeren en kreeg ze een voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar.

Gezochte crimineel opgepakt tijdens zomercarnaval

De politie heeft gisteren in Rotterdam bij toeval een internationaal gezochte crimineel opgepakt. Een politiemedewerker herkende de 40-jarige man tijdens het zomercarnaval in de Maasstad. Hij staat in Curaçao gesignaleerd voor ondermeer drugshandel.

In totaal hield de politie 49 mensen aan voor onder meer bezit van harddrugs, winkeldiefstal, belediging en mishandeling. de politie spreekt desondanks van een rustige en feestelijk verlopen evenement.

De hitte tijdens het tropische carnaval heeft de verschillende EHBO-posten flink wat werk bezorgd. In totaal klopten 173 mensen aan bij de eerste hulp, onder meer omdat ze last hadden van de warmte, blaren of wespensteken. Verder behandelde de bemanning van diverse ambulances nog eens 59 mensen voor allerlei lichamelijke ongemakken. Van hen konden er 33 ter plaatse worden behandeld, de overigen moesten naar een ziekenhuis.

Doden door overstromingen in Oekraïne en Roemenië

Door zware regenval en overstromingen zijn in Oekraïne en buurland Roemenië zeker zeventien mensen om het leven gekomen. Dat meldden Oekraïense en Roemeense media vandaag op gezag van de autoriteiten.

In Oekraïne is de situatie het ergst. In twee regio's in het westen van het land kwamen dertien mensen om, onder wie vijf kinderen. Twee mensen worden vermist.

De rivier de Dnjestr is op veel plaatsen buiten zijn oevers getreden, waardoor meer dan 20.000 woningen onder water zijn gelopen. Bijna 7000 mensen zijn geëvacueerd. Zo'n driehonderd dorpen en steden zitten zonder elektriciteit en circa vierhonderd bruggen zijn beschadigd.

In het aangrenzende noorden van Roemenië vielen vier doden. En vrouw, haar zoon en een ander kind kwamen om toen de hut waarin ze schuilden voor het noodweer, door een aardverschuiving instortte. Elders verdronk een 14-jarige jongen. Ruim 8000 mensen zijn geëvacueerd en 8600 woningen zijn ondergelopen.

Dodental aanslagen India loopt op

Het dodental door een serie bomaanslagen in de Indiase stad Ahmadabad is opgelopen tot zeker 45. Ruim 160 mensen liggen nog gewond in het ziekenhuis, meldde het Indiase persbureau Press Trust of India vandaag.

Het centrum van Ahmadabad werd gisteravondopgeschrikt door zestien explosies. De meeste bommen waren verborgen in dozen en fietstassen. Twee ontploffingen waren bij noodhospitalen waar slachtoffers van de eerste explosies werden behandeld.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is opgeëist door een beweging die zich de Indiase Mujahideen noemt. In een e-mail aan Indiase media zegt de relatief onbekende groepering met de aanslagen wraak te willen nemen voor "onrecht tegen de moslims van Gujarat".

Ahmadabad is de hoofdstad van de westelijke staat Gujarat, waar bij rellen tussen hindoes en moslims in 2002 zeker 2500 doden vielen. De meeste slachtoffers toen waren moslims.

De Indiase Mujahideen claimden enkele maanden geleden ook een reeks aanslagen in de stad Jaipur in de aangrenzende staat Rajasthan. Daarbij vielen zeker 63 doden en ongeveer tweehonderd gewonden.

Vrijdag ontploften al zes bommen in de IT-hoofdstad van India, Bangalore. Hierbij vielen een dode en zes gewonden. Deze aanslagen zijn niet opgeëist, maar volgens de Indiase politie gebruikten de daders dezelfde soort explosieven als in Ahmadabad.


Groeispurt in dierenrijk in Naruto: The Broken Bond-trailer

Heb je ook altijd zo'n ontzettende last van ongedierte? Misschien dat je na het zien van deze trailer je mening een beetje bij zult stellen naar: wel eens last van ongedierte. Want de maten van Naruto, die hebben pas last van ongedierte in de nieuwe Naruto-game; Naruto The Broken Bond:

Het spel is gebaseerd op de Japanse animatie serie Naruto, over een jonge ninja die zich langzaam maar zeker ontwikkelt als persoon en als ninja, om uiteindelijk Hokage van zijn dorp te worden.

Gigantisch mozaïek van Smarties

Kantoorwerkers uit Londen hebben een gigantisch mozaïek van snoepgoed gemaakt. Het mozaïek, bestaande uit 250.000 Smarties, geeft enkele populaire bezichtigingen van Londen weer, waaronder de Big Ben en The London Eye. Het mozaïek is te bewonderen in het Chiswick Park in Londen en neemt veertig vierkante meter in beslag.

Meer dan vierduizend man hebben gewerkt aan dit eetbare kunstwerk. Met hun prestatie zijn ze in het Guinness Book of Records gekomen, waarmee zij de oorspronkelijke recordhouder van 37 vierkante meter van de troon stoten.

Het mozaïek is werkelijk prachtig,” aldus Frank Chambers, jury van de Guinness World Records. “De kleuren van de Smarties zijn in het hele park waar te nemen." Om te voorkomen dat vogels het kunstwerk zullen verorberen of dat de chocolade gaat smelten, zal de enorme lekkernij naar een kantoorgebouw in het park worden verhuisd.

Voor een foto van het kunstwerk ga je naar de bron.

'NAVO doodt tientallen Talibanstrijders'

Tientallen Talibanstrijders zijn zondagmorgen omgekomen door een luchtbombardement van de NAVO in de provincie Khost in het oosten van Afghanistan. Dat meldde provinciegouverneur Arsala Jamal.

"De Taliban vielen een van onze politieposten aan. Toen ze zich terugtrokken kwam er internationale luchtsteun en werden ze gebombardeerd. Vijftig tot zeventig Talibanstrijders zijn gedood", aldus Jamal.

Door de aanval van de Taliban op de politiepost in het district Spera, bij de grens met Pakistan, kwamen volgens Jamal twee agenten om het leven. De Taliban meldden dat acht politiemannen zijn gedood. Verliezen aan eigen zijde werden ontkend.

Fransman trouwt dode vrouw

De Franse president Sarkozy heeft onlangs zijn goedkeuring gegeven aan een huwelijk tussen een Franse man en zijn overleden partner. Het stel had twintig jaar samengewoond en vond het tijd worden om te trouwen. Kort voor het huwelijk overleed de vrouw echter.

De 68-jarige man was desondanks nog steeds van plan om te trouwen en volgens de Franse wet is dit ook mogelijk, mits het staatshoofd toestemming geeft. De man nam een hoed van zijn overleden echtgenote mee naar de ceremonie, die door tientallen mensen werd bijgewoond.

Met dank aan Zyx1981 en bierspons voor de submit

Iran executeert 29 mensen tegelijk

De Iraanse autoriteiten hebben vanochtend in een gevangenis in de hoofdstad Teheran 29 gevangenen tegelijk opgehangen. De geëxecuteerden waren allen moordenaars, verkrachters en drugssmokkelaars. Het was de grootste massa-executie in jaren.

Vorig jaar werden in Iran 317 mensen geëxecuteerd volgens Amnesty International. Alleen in China krijgen meer mensen de doodstraf opgelegd. Het Franse persbureau AFP zegt dat de teller in Iran dit jaar alweer op 155 staat. De doodstraf in Iran staat op misdaden als verkrachting, overspel, moord en drugshandel.

Met dank aan YellowBlacks en doetnietterzake voor de submit  

Hond achtergelaten in hete auto

Zielig dierennieuws: de politie van Goes haalde afgelopen vrijdag een hond uit een auto die al enige tijd in de volle zon stond. Het raam stond wel open, maar toch moest de dierenambulance eraan te pas komen. Rond 18:00 uur werd de hond ontdekt.

Een man en een vrouw uit Middelburg zijn bekeurd voor het voorval, want de hond gaat het waarschijnlijk niet redden.

Ook in Vlissingen werden twee honden in een afgesloten auto gevonden, de eigenaar kreeg een waarschuwing.

CD: Kawada - Shaving Your Beard On A Nice White Cloud

Wat zijn die Belgen toch een verwend volkje op muzikaal gebied. Natuurlijk, in ons eigen land gebeurt gelukkig ook genoeg, maar de liefhebber van alternatieve popmuziek blijft vaak met een jaloers oog naar onze zuiderburen loeren. Want daar lijken de bandjes als paddenstoelen uit de grond te schieten. En dan niet om Kabouter Plop of een andere creatie van Gert Verhulst te huisvesten, maar om toe te slaan met ijzersterke debuutplaten. Zo sterk dat je haast twijfelt of dit niet gewoon stiekem een samenwerkingsverband is tussen gevestigde artiesten.

Nederlandse auto verongelukt in Schotland

Op een Schotse snelweg zijn gisteren een man en een jongetje van twee jaar oud om het leven gekomen. Het gaat waarschijnlijk om Nederlanders. Een vrouw en een meisje zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het gebeurde alemaal op de A9 van Perth naar Inverness. Een Volvo met Nederlands kenteken botste frontaal op een pick-uptruck. De man en vrouw die in de truck zaten zijn ook omgekomen, net als drie van hun vier honden. Na het ongeval bij The Slochd, ten noorden van Aviemore, vlogen de twee voertuigen in brand.

Volgens de ambulancedienst is de vrouw er ernstig aan toe. Over de verwondingen van het meisje is niets bekend. Volgens een 34-jarige ooggetuige begon de truck te slingeren over de weg en gebeurde daarna de botsing. Vorige week kwamen ook al twee mensen om bij een botsing.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

Goede loting Nummerdor/Schuil voor Spelen

Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben niet ongunstig geloot voor het olympisch beachvolleybaltoernooi.

Het duo, als vijfde geplaatst in Peking, moet het in de poule opnemen tegen Laciga/Schnider (Zwi), Kjemperud/Skarlund (Noo) en de Duitsers Klemperer/Koreng.

Het andere Nederlandse duo, Emiel Boersma en Bram Ronnes, moet het in de groepsfase opnemen tegen Brink/Dieckmann (Dui), Gibb/Rosenthal (VS) en Asahi/Shiratori (Jpn). Rebekka Kadijk en Merel Mooren, het enige Nederlandse vrouwelijke beachvolleybalduo in Peking, stuit op Ribalta/Crespo, Pohl/ Rau (Dui) en Branagh/Youngs (VS).

De zes nummers 1 en 2 van elke poule en de twee beste nummers 3 gaan door. De vier overige nummers 3 spelen een play-off.

Rectificatie inzake Yvonne van Hertum-Rabbie

Op Fok.nl, publiceerden wij een door onze onze columnist SunChaser geschreven artikel, waarin Yvonne van Hertum-Rabbie, iniatiefneemster van STOPKINDERSEX, lasterlijk en onrechtmatig werd beschreven; alsof zij kinderporno zou hebben verzamelen en zou publiceren. Dit artikel van SunChaser is zonder vorm van toepassing enige hoor en wederhoor geschreven, en blijkt nu pure laster te zijn. Fok.nl biedt Yvonne van Hertum-Rabbie midddels deze rectificatie openbaar haar excuses, omdat via Fok.nl haar eer en goede naam is aangetast. Deze rectificatie heeft Fok.nl naar aanleiding van buitenrechtelijke correspondentie hier geplaatst. 25 juli 2998, D.J.G. Roodbol, namens redactie Fok.nl

Games zorgen niet voor nachtmerries

Televisie en games zijn niet schuldig aan nachtmerries van kinderen, dat blijkt uit een recent onderzoek waar geen correlatie werd gevonden tussen het kijk- en speelpatroon van kinderen en hun nachtmerries. Het onderzoek gaat hiermee in tegen andere onderzoeken waarin ouders en kinderen vertelden dat nachtmerries aan games en televisie te wijten waren.

De onderzoekers kwamen tot deze conclusie nadat ze een groep van 250 kinderen, variërend in leeftijd van negen tot dertien, het aantal uren dat ze bepaalde activiteiten verrichtten lieten bijhouden. Hierbij moet gedacht worden aan sporten, gamen, TV kijken en lezen. Tevens moesten de kinderen opschrijven welke programma's ze keken op TV. Ze moesten verder aangeven of ze hun droom onthouden hadden en zo ja, waar deze over ging.

Uit de data bleek geen link te zitten tussen nachtmerries en hoeveel games gespeeld werden of TV gekeken werd. Wel werd er een relatie gevonden tussen nachtmerries en de hoeveelheid boeken die gelezen werd, maar dit ging om een klein aantal gevallen en dus wilden de onderzoekers er geen conclusies aan verbinden.

Er zit wel enige logica achter dat niet alleen de plaatjes die kinderen zien invloed hebben op hun dromen, maar ook hun eigen fantasie. Ze kunnen meer gestimuleerd worden door lezen en daarbij actief fantaseren, dan door het kijken van televisie.

Waar kinderen nachtmerries over hebben wordt al honderd jaar onderzocht en is flink veranderd in de loop der tijd. Waar kinderen in de jaren '20 vooral droomden over de Boogieman, was dit in de jaren '50 spoken en heksen en in de jaren '90 betrof het de monsters die in Hollywoodfilms voorkwamen. Dat laatste maakt de conclusie des te opvallender vond hoofd onderzoeker Michael Schredl. Hij zei dat filmkarakters een grote rol spelen in nachtmerries.

Quantic Dream: "Games zijn qua opbouw net porno"

In een interview met Gamasutra deed Quantic Dream oprichter David Cage een opvallende uitspraak over games. Deze zijn volgens hem in het algemeen prima te vergelijken met porno in de manier waarop de zijn opgebouwd. Cage zei dit naar aanleiding van een vraag over de game Uncharted. De vraag was of ze een beetje dezelfde richting in gingen met Heavy Rain met betrekking tot de voice-overs, welke in Uncharted door echte acteurs waren ingesproken.

Er is een groot verschil. Ik vond de game prachtig, en de game had een aantal erg interessante aspecten, maar de game was gestructureerd als een videogame. Je krijgt een beetje verhaal, dan wat actie, dan weer wat verhaal, dan actie, etc. Net als in pornofilms als je er over nadenkt.

Pornofilms zijn opgebouwd op dezelfde manier, behalve dan dat de actie verschillend is, maar de structuur is hetzelfde. De meeste games zijn op die manier gemaakt. Het is een ding om een geweldige cutscene neer te zetten, zelfs als het in real-time is. Het is een heel andere tak van sport om het verhaal te vertellen, terwijl je aan het spelen bent, waardoor het verhaal niet verteld hoeft te worden met cut-scenes. Het wordt verteld door de gameplay. Je hebt geen acteerprestaties nodig in cut-scenes, je hebt interactieve prestaties nodig.

In het interview geeft Cage verder nog zijn visie op games, hij vindt dat ze te veel gericht zijn op tieners en te weinig op volwassenen. Hij zou graag diepere en betekenisvollere content zien in plaats van de standaard helden die elke game heeft. Dit wil hij bereiken met Heavy Rain. Voor het volledige interview kun je hier terecht.



Olympisch dorp geopend

Het Olympisch dorp in het Chinese Peking is officieel geopend. De burgemeester van de stad liet de Chinese delegatie als eerste toe tot het dorp, waar meer dan 40 flatgebouwen staan en waar 16.000 sporters en officials gehuisvestd worden. Ook IOC-voorzitter Jacques Rogge heeft een kamer in het dorp. Behalve wonen kunnen de sporters zich ook ontspannen in het Olympische dorp.

En ook na de Spelen zullen mensen er hun intrek nemen. Alle huizen zijn namelijk al verkocht. De prijzen liggen tussen de 300.000 en 600.000 euro.

Probleem is nog wel de zware smog boven de stad. Ook tijdens de opening van het dorp hing er veel luchtvervuilingen. Uitgebreide maatregelen om de kwaliteit te verbeteren lijken nog geen vruchten af te werpen. Zo mogen auto's met even nummerborden op even dagen de weg op, en auto's met oneven nummerborden op oneven dagen de weg op. Op 8 augustus beginnen de spelen.

[DTM] Albers verzuipt tijdens noodweer

Christijan Albers had een prima vrijdag op de Nürburgring. Met zijn Audi uit 2006 was hij lekker bezig, helaas voor hem ging het in de kwalificatie stukken minder.

Omdat de DTM pas na de tijdrit in de Tour de France de baan op ging voor kwalificatie kwamen ze met zijn allen in noodweer terecht. En in die regen bleek Albers te verzuipen. De Nederlander kwam niet verder dan een zeventiende tijd. "Dit is echt jammer. Mijn auto had totaal geen grip meer. In de vrije trainingen ging het echt goed. We wisten verder van tevoren dat we het in de regen erg moeilijk zouden hebben. Dat is dan ook gebleken."

Het was sowieso een rare dag in DTM-land, want net als in Zandvoort het hele weekend omgegooid te hebben voor de live-uitzending door ARD. Die hebben ook de rechten van de Tour en zoals bekend wijkt de Tour niet, dus moest DTM wijken. En daarbij kwam dus het noodweer nog. Na de Q1 werd besloten meteen Q3 te doen als het weer beter zou worden met de overgebleven veertien man. Toen dat een utopie bleek werd de uitslag van Q1 de startopstelling.

De race zal vanmiddag om 17.45 beginnen op de baan waar als het regent het meestal ook goed regent.

Stelletjes verdringen zich voor RTL-programma

Het is dit weekend een drukte van belang bij Slot Zeist. Ruim vierduizend stelletjes hopen daar dat ze mee mogen doen aan een nieuw programma van RTL 4. Ze doen auditie voor 'Million Dollar Wedding'.

Uiteindelijk worden er 100 stellen geselecteerd waarvan er dan weer zeven op televisie zullen komen. Een van de gelukkige paartjes wint een droombruiloft met alle toeters en bellen eraan.

Eind augustus gaat het programma beginnen. Wendy van Dijk gaat het presenteren. Wie de winnaars zijn is uiteindelijk op 1 november live te zien op tv.

Olympisch dorp officieel geopend

De burgemeester van Peking heeft het Olympisch dorp officieel geopend. Er zullen 16.000 sporters en officials in de 40 flatgebouwen worden gehuisvest. Als eerste nam de Chinese delegatie haar intrek.

Na de Olympische Spelen zullen de flats bestemd zijn voor de huizenmarkt. De prijzen liggen tussen de 300.000 en 600.000 euro en ze zijn inmiddels allemaal verkocht.

De Olympische Spelen zijn van 8 tot en met 24 augustus.

Blom nog niet naar Peking

Tijdens een wedstrijd in Eindhoven gisteren heeft Rens Blom zich nog niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. De wereldkampioen polsstokhoogspringen van 2005 kwam niet verder dan 5,50, waar de limiet 5,70 is.

Blom. dit seizoen geplaagd door blessures, doet in elk geval nog woensdag in Leverkusen een poging om de limiet te halen. Dat is ook de laatste dag van de kwalificatie voor de Spelen.

Som opnieuw boven eis voor Peking

Bram Som is er wederom niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Bij de Super Grand Prix in Londen liep de Arnhemmer op de 800 meter een tijd van 1.46,55

Som, de regerend Europees kampioen, kwam pas begin deze maand weer in actie na een lange periode vol blessureleed. Hij heeft nog tot 30 juli de tijd om aan de olympische limiet van 1.45,25 te voldoen.

Yvonne Hak kwam op de 800 meter dit seizoen met 1.59,98 tot op driehonderdste van de limiet voor Peking. In Londen mislukte haar race echter volledig, ze eindigde als elfde in 2.06,28.

Boek: Nelson DeMille - Het spel van de Leeuw

Agent John Corey heeft zich aangesloten bij de speciale Anti Terrorist Task Force (A.T.T.F), afdeling Midden-Oosten. Echt blij is hij er niet, mede door de aanwezigheid van Ted Nash, alhoewel de aanwezigheid van Kate Mayfield dit toch wat draaglijker maakt. Na het volgende klusje, het ophalen van de overgelopen terrorist Assad Khalil, wil hij zich laten overplaatsen naar de afdeling die zich bezig houdt met de IRA. Maar als de vlucht met Assad binnenkomt op het vliegveld blijkt er al twee uur lang radiostilte te zijn. Het toestel landt dan ook op de automatische piloot en eenmaal binnen blijkt dat alle passagiers dood zijn. Assad Khalil, bijgenaamd de Leeuw, is echter niet meer aan boord. Om het nog erger te maken richt hij ook nog een bloedbad aan in het zwaar beveiligde gebouw van de ATTF. De missie van Assad is wraak nemen op de piloten welke verantwoordelijk waren voor de bombardering van Khadaffi's paleis in 1986. Assad verloor daarbij zijn hele familie en zwoor wraak aan alle betrokkenen. John’s missie is om, samen met onder andere Kate en Ted, uit te zoeken wat Assad Khalil's missie is en om hem zo snel mogelijk te stoppen en gevangen te nemen.

Fenerbahce wimpelt bod PSG op Kezman af

Paris Saint-Germain heeft eerder deze week een bod uitgebracht op Mateja Kezman.

Fenerbahce maakt op de eigen website echter bekend niet op dit bod te zijn ingegaan. Hoeveel de Franse club heeft geboden, is niet naar buiten gebracht.

De 29-jarige Serviër staat nog tot medio 2010 onder contract bij de Turkse topclub, waarvoor hij het afgelopen seizoen achttien keer scoorde in de competitie.

De oud-PSV'er is niet de eerste speler die aan PSG gelinkt wordt. De gevallen Franse topclub is druk bezig om de selectie te versterken en wil komend seizoen weer meedoen om de prijzen.

Politie vindt twee lijken in woning Alblasserdam

In het Zuid-Hollandse Alblasserdam zijn zaterdagavond twee personen om het leven gekomen. De politie werd rond 20.30 uur gewaarschuwd omdat sprake zou zijn van een verdachte situatie in een woning aan de Scheepmakersstraat.

Agenten die poolshoogte gingen nemen, vonden in de woning twee lijken. De identiteit van de slachtoffers is volgens de politie nog niet bekend. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Brand legt tennishal in as

Door een brand aan de Parkweg in de Zuid-Hollandse plaats Papendrecht is in de nacht van zaterdag op zondag een tennishal in de as gelegd. Dat maakte de politie zondagochtend bekend. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Bij de brand op het sportterrein is mogelijk asbest dat in het dak verwerkt was, vrijgekomen. Het vuur ontstond om ongeveer 1.30 uur. Inmiddels heeft de brandweer de situatie onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Negentig supporters opgepakt bij afscheid Jaap Stam

De politie heeft zaterdagavond voorafgaand aan de afscheidswedstrijd van Jaap Stam in Zwolle negentig Ajax-supporters opgepakt. Ze worden onder meer verdacht van mishandeling en vernieling.

De supporters trokken volgens de politie rond 19.00 uur door de stad richting het Oosterenkstadion van FC Zwolle. Is de wijk Assendorp zouden de supporters onder meer over geparkeerde auto's hebben gelopen. In een café aan de Hortensiastraat werden vernielingen aangericht. Ook raakte een agent door een bierglas gewond aan zijn kin.

De supporters waren volgens de politie 'uiterst agressief en niet aanspreekbaar'. Ook de meegereisde Amsterdamse supportersbegeleiders konden de fans niet tot bedaren brengen. Daarom besloot de politie de hele groep op te sluiten. Tegen alle supporters wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het afscheidsduel tussen Ajax en een team van spelers met wie Stam samen heeft gespeeld tijdens zijn carrière werd overigens onderbroken door hevig noodweer. Na hervatting van de wedstrijd kwam de eindstand uit op 3-3.

Ieren tegen herhaling EU-referendum

Een meerderheid van 71 procent van de Ieren is tegen een tweede referendum over het EU-hervormingsverdrag. Als er toch een tweede volksstemming komt, zal een duidelijk grotere meerderheid dan in juni het verdrag afwijzen.

Dit blijkt uit een opiniepeiling die zondag is gepubliceerd. Ierland heeft als enige van de 27 EU-staten een referendum gehouden over de tekst die in de plaats moet komen van de afgeketste Europese grondwet. Bij het referendum in juni stemde 53 procent tegen. Bij een tweede stemming zou volgens de opiniepeiling maar liefst 62 procent tegen stemmen.

Jordan Mechner is blij met nieuwe Prince of Persia

De bedenker van Prince of Persia, Jordan Mechner, zegt erg blij te zijn met de nieuwe weg die Ubisoft inslaat met Prince of Persia. Mechner zelf werkt niet mee aan de game, maar was wel erg te spreken over de nieuwe stijl, gameplay en graphics.

''Ik ben erg enthousiast over de nieuwe game. Ik ben blij dat ze een nieuwe weg in slaan en vind het absoluut prachtig. De game heeft dat heerlijke romantische gevoel dat, vind ik, beter bij de Prince of Persia serie past. Het is erg ambitieus, spectaculair, en het is geweldig. I like it!''

Mechner kwam al een keer eerder in het nieuws toen hij kritiek had over de vorige POP titels waaraan hij niet meewerkte. Vooral van Warrior Within vond hij het minder dat de nadruk op de combat werd gelegd. Wel gaf hij toe dat zijn woorden nogal uit de context vielen.

''Ik zei een keer iets wat steeds opnieuw in het nieuws kwam. Ik hou er niet van om één spel te bekritiseren, wat ik bedoelde was dat de stijl niet naar mijn wensen was... ik heb het er verder liever niet over. Ik focus liever op het positieve en ik hoop dat de nieuwe game het beste wordt.''

Op het moment werkt Mechner aan een nieuw Prince of Persia stripverhaal, ook heeft hij het script voor de Prince of Persia film geschreven. Al eerder werd bevestigd dat Jake Gylenhaal, Ben Kingsley en Alfred Molina een rol in de film zullen hebben. Mechner zegt erg blij te zijn met de cast van de film.

De nieuwe Prince of Persia staat gepland voor een release rond Kerst en zal verschijnen voor de PS3, PC, Xbox 360 en DS



''I like it!''

Sastre verstoort feest voor Evans

Door zijn goede optreden in de tijdrit van zaterdag heeft CSC-renner Carlos Sastre er voor gezorgd dat Silence Lotto het overwinningsfeest voor Cadel Evans af moet blazen. Dat team had zondag na afloop van de Tour groots uit willen pakken.

Het Belgische Silence Lotto had gepland dat het personeel en de renners zondag na afloop van de Tour met vijf limousines door Parijs gereden zouden worden, waarbij champagne geschonken zou worden. Daarna zou Evans in het Olympia-theater en zouden vijftig genodigden in het Hard Rock café zich aansluiten in het feestgedruis. Door dit alles is een streep gehaald na de tijdrit.

Voor aanvang van de tijdrit moest Evans 1”34 goedmaken op Sastre en gezien de tijdritcapaciteiten van beide renners mocht dat geen probleem zijn, maar door een goede tijdrit van gele trui-drager Sastre maakte de Australiër uiteindelijk maar 29 seconden goed. "We hadden een spannende strijd verwacht, dit is een tegenvaller," aldus Silence Lotto-ploegleider Mark Sergeant. "Ik zag meteen dat Cadel niet lekker op zijn fiets zat." Evans zelf berustte in de nederlaag. "Nee, ik ben niet geruïneerd, hooguit teleurgesteld. Ik vond dat ik geen slechte tijdrit reed. Sastre heeft vandaag echt heel goed gereden," aldus de Australiër.

Sastre gaf aan dat hij vertrouwen had gehad in de tijdrit: "Ik was heel rustig vanochtend, ik wist dat dit de kans van mijn leven was om de Tour te winnen. Een droom is uitgekomen," aldus de 33-jarige Spanjaard na de rit. "Het is een overwinning van de ploeg. Met name Frank en Andy Schleck hebben zich opgeofferd voor mij. Daarbij werd ik met de dag beter. Ik bezit de capaciteit om goed te herstellen van inspanningen." CSC-teambaas Bjarne Riis was erg blij met de komende Touroverwinning: "Ik wist dat ik een goede ploeg had. Maar een ploeg om de Tour te winnen? Dat had ik nooit gedacht. Het is ongelooflijk."

Gears of War 2 krijgt 'linked achievements'

Vandaag toonde Cliff Bleszinski Gears of War 2 op de Comic-Con. Net als op de E3 liet hij het Sinkhole leven zien. Deze beelden waren misschien oud voor Gears of War fans, maar Dude Huge had een aankondiging die we nog niet eerder gehoord hadden. Gears of War 2 gaat namelijk 'linked achievements' krijgen, dit houdt in dat je bonussen in Gears 2 krijgt voor achievements die je in de originele Gears hebt behaald. Cliff gaf ons drie voorbeelden van deze achievements:

-Speel Act One van Gears of War uit, unlockt een speelbare Anthony Carmine in Gears of War 2.
- Vind 10 COG tags in Gears of War, unlockt Minh Young Kim in Gears of War 2
- Versla Raam in Gears of War, unlockt een speelbare Raam in Gears of War 2

Veel meer wist Bleszinski niet over deze linked achievements te vertellen, ook vertelde hij niet of deze unlockables gelden voor de single-player of multiplayer van de game.


Gears of War 2

Vansevenant weer laatste

Silence Lotto-renner Wim Vansevenant lijkt voor het derde jaar op rij af te stevenen op de laatste plaats in het eindklassement van de Tour de France. De Belg zegt er zelfs een surplace voor te willen gebruiken mocht de Oostenrijker Bernhard Eisel roet in het eten willen gooien.

"Ja, 't is binnen, want vrijdag zag het er nog ‘slecht’ uit," aldus Vansevenant. Vrijdag liet hij zich kort voor de finish niet uit het peloton afzakken om nog meer tijd te verliezen. "Als je ziet dat mannen als Flecha en Wegmann buiten tijd aankwamen was het een verstandige keuze in het peloton te blijven."

"'Je mag de rode lantaarn zo wel hebben', zei Eisel. Ik zei dat hij het rustig aan mocht doen, dat ik zondag op de Champs Elysées wel een surplace zou doen. Maar kom, Parijs halen was het doel, die rode lantaarn komt erbij. Ik ben blij dat het voorbij is. Alpe d'Huez heeft me veel krachten gekost. Het was mijn laatste Tour, en deze keer echt," aldus de Belg.

Menchov tevreden, Breukink niet

Rabo-renner Denis Menchov was na afloop van de tijdrit die gewonnen werd door Sefan Schumacher tevreden over zijn positie in het klassement in de Tour. Ploegleider Erik Breukink was dat echter allerminst.

Menchov: "Ik ben tevreden met mijn optreden in deze Tour. De vierde plaats is oké. Iemand moet vierde worden, toch?" De Rus verloor in enkele ritten wat tijd op de concurrentie en kan hierdoor niet op het podium op de Champs-Elysées staan. "Ik had pech. Het was ook wel een beetje mijn fout, maar die dingen overkomen je gemakkelijk. Maar het was wel een cadeau aan de concurrentie."

Breukink: "Het is wel een beetje gemiste kans als je ziet hoe hij deze Tour het podium mist. Denis heeft deze ronde zijn niveau gehaald, daar ligt het niet aan. Maar hij heeft de tijd verloren op de verkeerde momenten, dat is gewoon zo. Dat kun je uitrekenen. Zonder het bewuste tijdverlies had Menchov in het klassement tweede gestaan."

Breukink was wel tevreden over de voorbereiding van Mechov op de Tour: "We hebben er alles aan gedaan, qua voorbereiding verliep alles goed en ook de keuze om eerst de Ronde van Italië te rijden was juist. Daar werd hij vijfde, hier vierde. Voor vandaag was onze uitgangspositie al wat moeilijker, Denis had tijd moeten pakken op l'Alpe-d'Huez, maar daar had hij niet de goede benen. Vandaag heeft hij gewoon goed gereden, hij won zelfs op Cadel Evans."

In de tijdrit van zaterdag eindigde Menchov op de zesde plaats, nog voor Evans die tien seconden meer nodig had. De tijd van de Rus was niet voldoende om de Oostenrijker Bernhard Kohl te passeren in het klassement. Breukink: "Kohl was de verrassing van de dag. Hij heeft ook drie weken op niveau gereden en nooit verzaakt. Dat is knap. Of hij het volgend jaar weer kan laten zien, moeten we afwachten. Bevestigen is het moeilijkste dat er is."

Breukink sprak ook over de Tour van volgend jaar waar de kans aanwezig is dat Contador weer meedoet en er weer nieuwe talenten opstaan die meestrijden voor het klassement. Menchov antwoordde op deze opmerking: "Ik heb nog twee of drie Tours te gaan. Wielrennen is niet eenvoudig. Ik was hier ook een van de favorieten, maar ik word uiteindelijk vierde. We zullen het volgend jaar wel zien."

Uitslagen oefenduels 26 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

Vanavond werden er enkele wedstrijden wegens noodweer gestaakt. Ook namen Helmond Sport en Willem II deel aan een toernooi, waardoor ze geen wedstrijden van negentig minuten speelden. De afscheidswedstrijd van Jaap Stam staat hier.

ThuisUitUitslag
FC Twente
Huysegems, Arnautovic
Olympiakos (Gri)2-0
FC Dordrecht
Ribeiro
Feyenoord
Derveld (ed)
1-1
FC Den Bosch
Aborah
SC Cambuur-Leeuwarden1-0
RKC Waalwijk
Benson
CSKA Sofia1-1
RKHVVVitesse
Gommans (3), Molhoek (2),
Pryor, Büttner, Kuiper,
Van Wolfswinkel
1-9
NEC (ama)NEC
vBeukering (2), Worm (2),
Schöne, Ntibazonkiza,
Tshibamba
1-7
Hapoel Beer Sheva (Isr)Haarlem
El Yaakoubi
1-1
TOP OssRoda JC
Yulu-Matondo
0-1 gest.
SV UrkAZ
El Hamdaoui (3), Ari (2),
Pellè (2), Schaars,
Holman, Moreno,
Vejinovic, ed
0-12
Fortuna SittardVVV-Venlo
Verbeek, Calabro, Kolder
0-3
SV VaassenPSV
Zonneveld, Väyrynen, Lazovic, Koevermans, Afellay
1-5 gest.
SC Heerenveen
Deekman
FC Emmen
Ripson, Stroeve en Matavz
1-3
LSVVFC Volendam
Tuyp, Van Zaanen
0-2 gest.
Streekteam SallandGo Ahead Eagles
Van der Wal (4), Van Dijk (3), Ahahaoui (2), Atibi
0-10 gest.
AZSVDe Graafschap
Oost (2), Den Ouden, Meijer
1-4 gest.
Dessel Sport (Bel)FC Eindhoven
Asubonteng
0-1
FC OmniworldErgotelis (Gri)afg.
PKCBV Veendam
Buurmeijer (2), Vd Velde (2),
Bizimana, Veldmate
2-6
Jong FC UtrechtTelstar1-0 gest.
AGOVV ApeldoornHacoah Ramat-Gan (Isr)0-0 gest.
Helmond SportWillem II0-0
45 min.
Helmond SportKVSK United (Bel)0-0
45 min.
Willem II
Demouge, Lima
KVSK United (Bel)2-1 gest.

Dronken vrouwen wilden vliegtuigdeur openen

Twee dronken Britse vrouwen hebben op tienduizend meter hoogte gepoogd een vliegtuigdeur te openen. Dat heeft de politie zaterdag gezegd.

Het personeel van de vlucht tussen Griekenland en Engeland dwong de vrouwen, 26 en 27 jaar, uiteindelijk terug in hun stoelen, nadat de 26-jarige ook nog een steward had geslagen met een fles wodka. De piloot maakte een noodlanding in Frankfurt en droeg de vrouwen over aan de politie. De 26-jarige wordt mogelijk aangeklaagd voor mishandeling. Het incident vond donderdag plaats en begon toen het personeel weigerde de vrouwen meer alcohol te schenken. Beide vrouwen zijn weer op vrije voeten.

Molyneux heeft medelijden met Denis Dyack

Peter Molyneux weet als geen ander hoe voorzichtig je moet zijn met het doen van uitspraken over games die nog in ontwikkeling zijn. Na de release van Fable kreeg hij ladingen kritiek over zich heen, omdat een hoop van zijn uitspraken en beloftes over de game, uiteindelijk toch niet in het eindproduct zaten. Molyneux heeft zich hiervoor geëxcuseerd en daarom geprobeerd ook minder informatie vrij te geven over Fable 2. Nu ziet Molyneux hetzelfde gebeuren met Too Human, de RPG van Silicon Knights. Een game die volgens Molyneux zelf dik in orde is, maar toch een hoop kritiek krijgt door slechte presentatie van Denis Dyack, president van de ontwikkelstudio.

Ik heb medelijden met Denis Dyack. Een aantal dingen is verkeerd gezegd en dan had je die ongelukkige presentatie op de E3 een aantal jaren terug. Iedereen had gelijk een mening over de game en zelden positief. Nu heb ik de game zelf gespeeld en ik moet zeggen dat het een goed spel is. Het verdient al die harde kritiek niet. Maar zodra iets begint is het enorm lastig om dat tegen te houden en je reputatie weer wat op te krikken. Tenzij je nog een joker op zak hebt is het enorm lastig om daar van terug te komen.

Met de uitspraken refereert Molyneux onder andere naar de dingen die Dyack zei in interviews in juni en juli. Dyack zei dat hij zo veel vertrouwen had in Too Human, dat hij als "owned by GAF" gelabeld mocht worden als de game flopte. Vervolgens zei hij in juli dat forums als GAF slecht zijn voor de industrie en uiteindelijk vooral schade aanrichten, een uitspraak waar de community uiteraard niet blij van werd.



Denis Dyack

Brandweer heeft drukke avond

Op diverse plaatsen in het land heeft de brandweer het zaterdagavond druk met het wegpompen van regenwater. Onder meer de regio Utrecht werd getroffen door een wolkbreuk, waardoor kelders en tunnels blank kwamen te staan en riolen overstroomden.

"We hebben het erg druk, met name in het buitengebied van de stad Utrecht", zei een woordvoerder van de brandweer in de provincie Utrecht. "In de stad valt het mee, hoewel we het daar ook drukker hebben dan normaal."

Voetbal: Afscheid Stam eindigt in gelijkspel

Jaap Stam heeft vanavond in een wedstrijd van een sterrenteam tegen Ajax in Zwolle afscheid genomen van het betaalde voetbal. In het nieuwe stadion van FC Zwolle werd het in een door noodweer onderbroken duel 3-3. De wedstrijd betekende ook voor scheidsrechter Dick Jol het einde van zijn profcarrière.

In oktober stopte Stam met profvoetbal, omdat hij het niet meer op kon brengen. Hij wilde niet in de belangstelling staan als speler, maar als hem iets op voetbalgebied niet zinde, dan liet hij dat verbaal of fysiek weten aan de betreffende speler. Ook had wat hem betreft de afscheidswedstrijd niet gehoeven, maar hij liet zich door zijn vrouw Ellis en zijn voormalig manager Henk van Ginkel overhalen.

In een dankwoord naar de meer dan 10.000 fans in Zwolle zei hij: "Het is een juiste beslissing geweest als ik zie dat jullie allemaal zijn gekomen." Ook bedankte hij in zijn rede zijn vrouw die tijdens zijn profcarrière achter hem heeft gestaan en zijn familie.

Voor de wedstrijd kwamen een groot aantal sterren opdraven die allemaal samen met Stam hebben samengespeeld. Onder anderen Dennis Bergkamp, Frank en Ronald de Boer, Wim Jonk, Michael Reiziger, Bert Konterman, Philip Cocu, Clarence Seedorf, Marc Overmars, Edgar Davids, Ronald Waterreus en René Eijkelkamp toonden hun voetbalkunsten.

De eerste helft van de wedstrijd kwam Stam uit voor Ajax dat door de vele afwezige internationals nog niet op volle sterkte was. Het sterrenteam onder leiding van Guus Hiddink en Carlo Ancelotti was beter en kwam via Philip Cocu met schot dat beide palen raakte op 1-0. Ondertussen was het hevig begonnen te regenen en nadat het onweer te dichtbij gekomen was, onderbrak Jol de wedstrijd. Stam: "Dit is overmacht, hier kan je niets tegen doen."

Na een onderbreking van veertig minuten werd er direct aangevangen met de tweede helft en maakte Stam onderdeel uit van het sterrenteam. Door goals van Overmars en wederom Cocu liep het team uit naar een 3-0 voorsprong. In de slotfase wisten voor Ajax Mitchell Donald, Leonardo en Donovan Slijngard nog te scoren, zodat de wedstrijd alsnog in een gelijkspel eindigde en Marco van Basten een tweede nederlaag tegen Guus Hiddink in korte tijd bespaard bleef.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Duitse advocaat voert GTA op in tiener-moordzaak

De hoeveelheid moordzaken waar games in betrokken worden groeit gestaag. Elke keer is er wel een openbaar aanklager of familielid van het slachtoffer dat vindt dat het de schuld is van bijvoorbeeld Grand Theft Auto of Manhunt. Opvallend genoeg is het nooit als verdediging opgevoerd, want als het de schuld is van een game, wat kan de moordenaar er dan aan doen? Dit moet de redenering geweest zijn van Lutz Bartsch, advocaat van de 15-jarige Christoph T.

Christoph verklaarde onlangs tegen de rechtbank schuldig te zijn aan de moord op zijn ex-vriendin. Vlak voor de moord had de dame in kwestie hem verlaten voor een andere jongen. Christoph werd hier niet erg blij van en lokte zijn ex onder valse voorwendselen naar een kelder en bracht haar daar met vijf messteken om het leven. Volgens Bartsch was dit de schuld van Grand Theft Auto. Doordat Christoph 13 uur per dag aan het gamen was zou hij het verschil niet meer kunnen zien tussen fantasie en werkelijkheid. Of het gewerkt heeft moet nog blijken, de rechter doet op een later tijdstip uitspraak.

XNA-games dit najaar te koop op Xbox Live

Tijdens de keynote op Gamefest 2008 heeft Microsoft bekend gemaakt dat het mogelijk gaat zijn voor hobby-ontwikkelaars om hun XNA-projecten te verkopen op Xbox Live. Ontwikkelaars die lid zijn van de XNA Creators Club zullen onder bepaalde voorwaarden hun games mogen aanbieden op de Marketplace. Games die in deze categorie vallen zullen variëren in prijs van 200 tot 800 Microsoft points (€3 tot €10), waarvan 70% naar de ontwikkelaar gaat. Chris Satchell, CTO van Microsoft's Interactive Entertainment Business Group, ziet dit als een goede stap naar innovatieve games.

Niet alleen democratiseren we gamesontwikkeling met Xbox LIVE Community Games later dit jaar, maar we creëren tevens een platform voor ambitieuse ontwikkelaars om hun carrière te beginnen op globaal niveau. Het is een win-win situatie voor zowel ontwikkelstudio's als consumenten, want dit zal de ontwikkelaars aanzetten om de beste en meest innovatieve games te ontwikkelen.

In de bèta staat al een flinke lading games klaar en de verwachting is dat als het systeem later dit jaar online gaat, het aanbod van Arcade-games zal gaan verdubbelen. Mede hierdoor moet het totale aanbod van games voor Xbox 360-bezitters tegen het einde van dit jaar gegroeid zijn tot meer dan 1.000 games.

Om ontwikkelaars extra te stimuleren organiseert Microsoft wederom de Dream-Build-Play competitie. Deelnemers maken kans op een prijs van $70.000 en een contract om de game uitgegeven te krijgen. De drie beste games van vorig jaar, "The Dishwasher: Dead Samurai," "Blazing Birds" en "Yo Ho Kablammo!" zullen binnenkort ook verschijnen in de Marketplace.



Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.