Jordan Mechner is blij met nieuwe Prince of Persia

Frank (Frankii)
De bedenker van Prince of Persia, Jordan Mechner, zegt erg blij te zijn met de nieuwe weg die Ubisoft inslaat met Prince of Persia. Mechner zelf werkt niet mee aan de game, maar was wel erg te spreken over de nieuwe stijl, gameplay en graphics.

''Ik ben erg enthousiast over de nieuwe game. Ik ben blij dat ze een nieuwe weg in slaan en vind het absoluut prachtig. De game heeft dat heerlijke romantische gevoel dat, vind ik, beter bij de Prince of Persia serie past. Het is erg ambitieus, spectaculair, en het is geweldig. I like it!''

Mechner kwam al een keer eerder in het nieuws toen hij kritiek had over de vorige POP titels waaraan hij niet meewerkte. Vooral van Warrior Within vond hij het minder dat de nadruk op de combat werd gelegd. Wel gaf hij toe dat zijn woorden nogal uit de context vielen.

''Ik zei een keer iets wat steeds opnieuw in het nieuws kwam. Ik hou er niet van om één spel te bekritiseren, wat ik bedoelde was dat de stijl niet naar mijn wensen was... ik heb het er verder liever niet over. Ik focus liever op het positieve en ik hoop dat de nieuwe game het beste wordt.''

Op het moment werkt Mechner aan een nieuw Prince of Persia stripverhaal, ook heeft hij het script voor de Prince of Persia film geschreven. Al eerder werd bevestigd dat Jake Gylenhaal, Ben Kingsley en Alfred Molina een rol in de film zullen hebben. Mechner zegt erg blij te zijn met de cast van de film.

De nieuwe Prince of Persia staat gepland voor een release rond Kerst en zal verschijnen voor de PS3, PC, Xbox 360 en DS



''I like it!''