Uitslag Rosenborg BK - NAC

JJdJ1984
In het Noorse Trondheim stond vanmiddag de returnwedstrijd in de intertoto tussen Rosenborg BK en NAC Breda op het programma. NAC is er niet in geslaagd om door te stoten naar de voorronde van het UEFA Cup-toernooi. Rosenborg was met 2-0 te sterk. NAC won het duel in Breda met 1-0.

In de eerste helft was het vooral Rosenborg wat voetbalde en kansjes kreeg. Echt uitgesproken kansen waren er het eerste half uur nog niet. Nadat de spelers vanwege de hitte even een korte drinkpauze hebben genomen, wist Rosenborg vrij snel te scoren. Het was Stoor die besloot om vanaf een meter of dertig keeper Jimmy van Fessem te testen. Ondanks een zweefduik wist van Fessem de bal niet te keren.

In het begin van de tweede helft omarmde Zwaanswijk Konan Ya in de zestien meter en besloot de scheidsrechter een penalty te geven. Iversen wist dit buitenkansje te verzilveren en bracht Rosenborg op de benodigde 2-0 voorsprong. NAC kreeg in de slotfase nog een goede kans via Lurling en Amoah, maar eigenlijk mocht het van geluk spreken dat het niet meer doelpunten tegen kreeg.