Molyneux heeft medelijden met Denis Dyack

Peter Molyneux weet als geen ander hoe voorzichtig je moet zijn met het doen van uitspraken over games die nog in ontwikkeling zijn. Na de release van Fable kreeg hij ladingen kritiek over zich heen, omdat een hoop van zijn uitspraken en beloftes over de game, uiteindelijk toch niet in het eindproduct zaten. Molyneux heeft zich hiervoor geëxcuseerd en daarom geprobeerd ook minder informatie vrij te geven over Fable 2. Nu ziet Molyneux hetzelfde gebeuren met Too Human, de RPG van Silicon Knights. Een game die volgens Molyneux zelf dik in orde is, maar toch een hoop kritiek krijgt door slechte presentatie van Denis Dyack, president van de ontwikkelstudio.

Ik heb medelijden met Denis Dyack. Een aantal dingen is verkeerd gezegd en dan had je die ongelukkige presentatie op de E3 een aantal jaren terug. Iedereen had gelijk een mening over de game en zelden positief. Nu heb ik de game zelf gespeeld en ik moet zeggen dat het een goed spel is. Het verdient al die harde kritiek niet. Maar zodra iets begint is het enorm lastig om dat tegen te houden en je reputatie weer wat op te krikken. Tenzij je nog een joker op zak hebt is het enorm lastig om daar van terug te komen.

Met de uitspraken refereert Molyneux onder andere naar de dingen die Dyack zei in interviews in juni en juli. Dyack zei dat hij zo veel vertrouwen had in Too Human, dat hij als "owned by GAF" gelabeld mocht worden als de game flopte. Vervolgens zei hij in juli dat forums als GAF slecht zijn voor de industrie en uiteindelijk vooral schade aanrichten, een uitspraak waar de community uiteraard niet blij van werd.



Denis Dyack