[DTM] Albers verzuipt tijdens noodweer

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Christijan Albers had een prima vrijdag op de Nürburgring. Met zijn Audi uit 2006 was hij lekker bezig, helaas voor hem ging het in de kwalificatie stukken minder.

Omdat de DTM pas na de tijdrit in de Tour de France de baan op ging voor kwalificatie kwamen ze met zijn allen in noodweer terecht. En in die regen bleek Albers te verzuipen. De Nederlander kwam niet verder dan een zeventiende tijd. "Dit is echt jammer. Mijn auto had totaal geen grip meer. In de vrije trainingen ging het echt goed. We wisten verder van tevoren dat we het in de regen erg moeilijk zouden hebben. Dat is dan ook gebleken."

Het was sowieso een rare dag in DTM-land, want net als in Zandvoort het hele weekend omgegooid te hebben voor de live-uitzending door ARD. Die hebben ook de rechten van de Tour en zoals bekend wijkt de Tour niet, dus moest DTM wijken. En daarbij kwam dus het noodweer nog. Na de Q1 werd besloten meteen Q3 te doen als het weer beter zou worden met de overgebleven veertien man. Toen dat een utopie bleek werd de uitslag van Q1 de startopstelling.

De race zal vanmiddag om 17.45 beginnen op de baan waar als het regent het meestal ook goed regent.