Sastre verstoort feest voor Evans

Door zijn goede optreden in de tijdrit van zaterdag heeft CSC-renner Carlos Sastre er voor gezorgd dat Silence Lotto het overwinningsfeest voor Cadel Evans af moet blazen. Dat team had zondag na afloop van de Tour groots uit willen pakken.

Het Belgische Silence Lotto had gepland dat het personeel en de renners zondag na afloop van de Tour met vijf limousines door Parijs gereden zouden worden, waarbij champagne geschonken zou worden. Daarna zou Evans in het Olympia-theater en zouden vijftig genodigden in het Hard Rock caf zich aansluiten in het feestgedruis. Door dit alles is een streep gehaald na de tijdrit.

Voor aanvang van de tijdrit moest Evans 1”34 goedmaken op Sastre en gezien de tijdritcapaciteiten van beide renners mocht dat geen probleem zijn, maar door een goede tijdrit van gele trui-drager Sastre maakte de Australir uiteindelijk maar 29 seconden goed. "We hadden een spannende strijd verwacht, dit is een tegenvaller," aldus Silence Lotto-ploegleider Mark Sergeant. "Ik zag meteen dat Cadel niet lekker op zijn fiets zat." Evans zelf berustte in de nederlaag. "Nee, ik ben niet geruneerd, hooguit teleurgesteld. Ik vond dat ik geen slechte tijdrit reed. Sastre heeft vandaag echt heel goed gereden," aldus de Australir.

Sastre gaf aan dat hij vertrouwen had gehad in de tijdrit: "Ik was heel rustig vanochtend, ik wist dat dit de kans van mijn leven was om de Tour te winnen. Een droom is uitgekomen," aldus de 33-jarige Spanjaard na de rit. "Het is een overwinning van de ploeg. Met name Frank en Andy Schleck hebben zich opgeofferd voor mij. Daarbij werd ik met de dag beter. Ik bezit de capaciteit om goed te herstellen van inspanningen." CSC-teambaas Bjarne Riis was erg blij met de komende Touroverwinning: "Ik wist dat ik een goede ploeg had. Maar een ploeg om de Tour te winnen? Dat had ik nooit gedacht. Het is ongelooflijk."