FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 juli 2008

'Rossi ook in A1GP'

MotoGP-legende Valentino Rossi is in gesprek met A1GP Team Italië voor een stoeltje voor het komende seizoen. Dit is door het team bevestigd.

Teammanager Piercarlo Ghinzani is een vriend van Rossi en zou hem dan ook graag in zijn team willen hebben. Rossi zal waarschijnlijk niet het gehele seizoen kunnen rijden vanwege verplichtingen bij het Yamaha MotoGP-team.

The Doctor is niet altijd een motorcoureur geweest, want voor hij met motorracen begon, heeft hij nog deelgenomen aan verschillende kartkampioenschappen en leek hij op weg naar een Formule 1 carrière. Maar vanwege de hoge kosten is hij verder gegaan in de minibikes.

Naast het motorracen heeft Rossi al getest voor het Ferrari Formule 1-team en ook deelgenomen aan enkele rallywedstrijden.

Koolmonoxide op afdeling pasgeboren baby's VUmc

Twaalf pasgeboren baby's zijn vanavond in het VU Medisch Centrum in Amsterdam in allerijl overgeplaatst naar een andere afdeling toen op de afdeling waar ze lagen te veel koolmonoxide in de lucht werd gemeten. Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt.

Door werkzaamheden in de polikliniek ontstond een probleem met het ventilatiesysteem in het ziekenhuis. Daardoor viel kort de druk weg op de afdeling intensive care en werd even later een te hoge waarde koolmonoxide gemeten op de afdeling neonatologie, waar pasgeboren kinderen liggen. De baby's maken het goed.

Koolmonoxide is giftig en inademing kan tot de dood leiden.

Amnesty: mensenrechtensituatie China slechter

De situatie van de mensenrechten in China is in de aanloop naar de Olympische Spelen niet verbeterd maar eerder verslechterd. Het Chinese bewind is zijn toezeggingen om de rechten wel te verbeteren, niet nagekomen.

Dat stelt Amnesty International (AI) in het rapport China: Broken Promises. Morgenochtend, tien dagen voordat de Spelen in China beginnen, voert de mensenrechtenorganisatie actie voor de Chinese ambassade in Den Haag.

Ze eisen de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van vier Chinese verdedigers van de mensenrechten en vrijheid voor de moeders van het Plein van de Hemelse Vrede om onbelemmerd hun werk te doen, op dit plein werd in 1989 een studentenopstand bloedig neergeslagen.

Ter ondersteuning van het protest worden 166.000 ingezamelde handtekeningen aangeboden. Op vijf erepodia zullen 'levende standbeelden' staan die mensen uitbeelden die in China vastzitten vanwege vreedzame activiteiten.

In het rapport evalueert Amnesty de prestaties van het Chinese regime op vier gebieden: de vervolging van mensenrechtenactivisten, administratieve detentie, censuur en de doodstraf. Op al deze gebieden is volgens de organisatie sprake van een verslechtering. "Activisten worden onder huisarrest geplaatst, geïntimideerd en gearresteerd." Ze doelen op Shi Tao, Huang Jinqiu, Hu Jia (en zijn vrouw) en Chen Guangcheng.

 

Bekend wapenexpert Al-Qaeda gedood

Een bekende en gezochte wapenexpert van al-Qaeda is vandaag vermoedelijk gedood bij een bombardement in Pakistan, dit hebben veiligheidsfunctionarissen gemeld. De Amerikanen hadden een prijs van vijf miljoen dollar op het hoofd van de Egyptische militant Midhar Mursi al-Sayid Umar gezet voor zijn werk als biologisch en chemisch wapenexpert.

De Egyptenaar stond ook bekend als Abu Khabab al-Masri. Hij trainde vermoedelijk honderden strijders voor Al-Qaeda, werkte in trainingskampen en schreef handleidingen voor het maken van diverse soorten gif en biologische wapens.

Hij was vermoedelijk verantwoordelijk voor het opleiden en trainen van de Britse Richard Reid, die met een 'schoenbom' tevergeefs een vliegtuig probeerde op te blazen in 2001.

Raad van State verwerpt plan gesubsidieerde arbeid

De Raad van State geeft een negatief advies over het plan van staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken om mensen in de bijstand met behoud van een uitkering aan het werk te zetten in zogeheten participatiebanen. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken vandaag bekendgemaakt.

Het hoogste adviesorgaan van de regering vindt dat Aboutaleb de Eerste Kamer onder onverantwoordelijke druk zet. Om de gesubsidieerde arbeid zo snel mogelijk in te voeren, wil hij namelijk dat de senaat een wet van het vorige kabinet aanneemt.

In een later stadium wil Aboutaleb deze wet aanpassen. Gebeurt dat niet, dan zal de wet automatisch komen te vervallen. "De Raad van State is van oordeel dat wetgeving (...) niet op deze wijze behoort te worden gebruikt", aldus het advies aan de staatssecretaris.

Oppositie: onderhandelingen Zimbabwe vastgelopen

De onderhandelingen tussen de Zimbabwaanse regeringspartij ZANU-PF en oppositiepartij MDC hebben vandaag een dood punt bereikt. Volgens een woordvoerder van de oppositie hebben de onderhandelaars nog geen compromis weten te bereiken over een regering van nationale eenheid.

"De onderhandelaars van ZANU-PF hadden alleen het mandaat om over het vice-presidentschap te onderhandelen", lichtte de woordvoerder de impasse toe. Hij stelde niet te verwachten dat de onderhandelingen snel voortgezet zouden worden.

De partij van president Robert Mugabe en de MDC onderhandelen al enige tijd in Zuid-Afrika. Eerder bereikten zij een overeenkomst die de gesprekken mogelijk maakten, maar die niet inging op hoe een regering van nationale eenheid tot stand zou moeten komen.

De crisis in Zimbabwe bereikte een hoogtepunt na presidentsverkiezingen eerder dit jaar. Morgan Tsvangirai van de MDC en Mugabe zeggen beide de stembusgang te hebben gewonnen.

 

[WTCC] Coronel pakt punten

Seat-rijder Tom Coronel heeft tijdens de eerste race van de WTCC in Brands Hatch een vijfde plaats behaald. De race werd gewonnen door BMW-rijder Jorg Muller. In de tweede race kampte de Nederlander met een lekke band en moest al in de eerste bocht de strijd staken. Alain Menu was de sterkste in deze race.

Voor race één had Coronel zich als negende gekwalificeerd en reed bijna de gehele race in achtste positie. Een positie waarmee hij in de race tevreden zou zijn geweest. "En voor die plek wil je natuurlijk wel even vechten. Als je in de eerste race achtste wordt, krijg je in de volgende zeven plaatsen cadeau. Ik zag al dat Huff en Larini een lekke band hadden en vervolgens ging Menu bewust langzamer rijden. Dus kreeg ik er nog een plekje gratis bij," aldus de Huizenaar.

Coronel hield zich in de eerste race niet bezig met de startposities voor de tweede race. "Elk punt dat je kunt pakken, moet je pakken. Kijk, Menu had ook vijfde kunnen worden, maar liet drie anderen voorbij. Aan de ene kant kan ik hem wel begrijpen. Hij heeft de tweede race mede gewonnen door die strategie. Maar toch: krijg je een lekke band of gebeurt er iets anders, dan ben je die punten uit de eerste manche wel kwijt."

Ondanks een goede race weet Coronel dat de rest van het seizoen lastig zal worden, ondanks dat hij een nieuwe motor gekregen heeft. "Ik moet het hebben van andermans fouten, want mijn eigen snelheid is gemiddeld. Ik kom nog steeds zo’n twintig tot 25 pk tekort op de rest."

In de tweede race kreeg Coronel al in de ronde naar de grid toe problemen met zijn auto. Hij gaf aan dat hij vermoedde dat een van zijn achterbanden lek was, maar het team besloot hem toch van plaats vier op de grid te laten vertrekken. In de eerste bocht van de race tikte de Nederlander merkgenoot Jordi Gené aan en moest daardoor de strijd staken.

Had Coronel de problemen niet gehad, dan had een podiumplaats er ook niet ingezeten. "Dat gaat dit jaar echt niet lukken. Er is bijna twee jaar niets aan deze auto gedaan, vergeet dat niet. De nieuwe motor heeft wel iets geholpen, maar we zijn er nog lang niet."

Homo's hebben allemaal aids en wonen op Urk

Veel woorden zal ik er niet aan vuil maken, dat geouwehoer van Danny en Sunny over pedohunter Yvonne van H.
Inmiddels is alles wel gezegd en geschreven. Ik was er wel blij mee overigens, terwijl Yvonne van H. druk bezig was met het zuurmaken van Danny’s leven en het uitspitten van Sunny’s donkere verleden heb ik zonder zorgen twee meisjes van 13 kapot gescheurd terwijl ik via MSN allerlei foto’s van mijzelf aan het verspreiden was waarop ik al rukkend en lebberend te zien was. Kom op, zolang er niet meer actief gecontroleerd wordt door SKS kan ik mijn gang gaan, hier heb ik al twee jaar op zitten wachten.
Dus ik hoop dat Danny die honderdduizend euro voorlopig niet over gaat maken, ik heb vorige week een Hyves profiel gemaakt en heb al 37 vriendinnetjes die allemaal pony rijden, binnenkort hebben we de eerste meeting al ergens in het bos. Ik zal daar de welbekende patatje stoof een geheel nieuwe invulling geven.
Nee, Yvonne van H. heeft het te druk met andere dingen, haar eigen naam zuiveren en vervolgens weer bezoedelen. Ga je gang en neem vooral de tijd.

[DTM] Nürburgring uitslag

De DTM-race op de Nürburgring is gewonnen door Mercedes-veteraan Bernd Schneider. Achter hem kwamen merkgenoten Paul di Resta en Jamie Green als tweede en derde over de streep.

De race begon onder droge omstandigheden, iets wat ze bij Audi niet verwacht hadden. Na de opwarmronde kwamen Mattias Ekström, Timo Scheider en Markus Winkelhock binnen voor een wissel van regenbanden naar slicks. Alle andere Audi-rijders startten wel op regenbanden ondanks dat de baan compleet droog was. Bij de start kwam vooral Gary Paffett goed weg. Opzich niet raar, hij was de enige op slicks in de top vier. Na de eerste ronde doken alle andere Audi's naar binnen voor slicks waardoor de race meteen spannend werd. In de tiende ronde werd Paffett bijgehaald door Di Resta en Schneider. Tijdens de serie pitstops veranderde voorin de volgorde, Di Resta had problemen en kwam achter Schneider de baan op en Paffett kon het tempo van beide mannen niet volgen.

Tien rondjes voor de finish begon het dan eindelijk te regenen en was het wachten op wie lef had om door te rijden en wie voor veiligheid ging. Zeven ronden voor het einde gingen Winkelhock en Christijan Albers naar binnen voor regenbanden. De rest keek gespannen naar hun rondetijden om te kijken wat ze zouden gaan doen. De beide mannen reden vijf seconden sneller dan de rest, waarop velen, zoals Di Resta en Scheider, naar binnen gingen. Koploper Schneider bleef buiten en durfde de gok aan om zo de winst veilig te stellen. Op de streep kwam Di Resta precies vijf seconden te kort voor de overwinning. Green werd derde voor Paffett, Scheider, Ekström, Spengler en Schumacher.

Albers vlamde de laatste zeven ronden enorm en kwam als elfde over de streep. Zijn beste resultaat dit seizoen.

Uitslag

PlekNaamMerkTijd
1B. SchneiderMercedes1:04,33,024
2P. di RestaMercedes+ 5,764
3J. GreenMercedes+13,069
4G. PaffettMercedes+19,416
5T. ScheiderAudi+19,582
6M. EkströmAudi+21,074
7B. SpenglerMercedes+37,484
8R. SchumacherMercedes+45,630
9M. WinkelhockAudi+59,601
10M. LaudaAudi+ 1:00,671
11C. AlbersAudi+1:06,751
12S. StoddartMercedes+1:07,939
13O. JarvisAudi+1:11,250
14A. PrématAudi+ 1 ronde
15M. RockenfellerAudi+ 1 ronde
16M. TomczykAudiUitgevallen
17T. KristensenAudiUitgevallen
18K. LeggeAudiUitgevallen
19M. EngelMercedesUitgevallen

Dekker ontkent breuk met Rabobank

Thomas Dekker ontkent dat hij vertrekt bij Rabobank. Van een vertrouwensbreuk zou geen sprake zijn.

"Het staat al een tijd vast dat ik na de Tour met de ploegleiding zou gaan praten over de toekomst, van een breuk is geen sprake", aldus Dekker op zijn eigen website. Ook met zijn bloedwaarden zou volgens Dekker niks mis zijn: "Ik heb contact gezocht met de UCI (internationale wielrenunie), zij lieten mij per brief weten dat er geen problemen zijn met mijn bloedwaarden. Ik kan gewoon aan wedstrijden deelnemen."

De Rabobank heeft bevestigd dat Dekker gewoon startgerechtigd is, maar dat de UCI wel heeft laten weten dat er iets met het bloed aan de hand is. Dekker heeft nog een contract tot eind 2009 bij de Nederlandse ploeg.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Opnieuw incident Qantas-vliegtuig

Vanochtend vroeg (onze tijd) heeft een vliegtuig van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas de vlucht moeten afbreken. Deze keer was een openstaande deur de oorzaak. Gelukkig voor de passagiers betrof het geen cabinedeur, maar een deur in de buurt van het landingsgestel.

Het vliegtuig zou een binnenlandse vlucht maken van Adelaide naar Sydney, maar moest kort na de start omdraaien en weer in Adelaide landen. Een woordvoerder van Qantas zegt dat de veiligheid niet in gevaar is gekomen. Na de landing konden alle passagiers hun weg vervolgen met andere toestellen.

Het is de tweede keer binnen een week dat de anders als zeer veilig bekend staande maatschappij negatief in het nieuws komt. Afgelopen vrijdag moest een ander toestel een noodlanding maken op de luchthaven van de Filipijnse hoofdstad Manilla, nadat er een groot gat in de romp was ontstaan. Vermoedelijk is een zuurstoffles in het vrachtruim ontploft.

Met dank aan een onbekende submitter voor de submit.

Keane voor vier jaar naar Liverpool

Liverpool heeft zich versterkt met de 28-jarige Robbie Keane. De aanvaller verlaat Tottenham Hotspur en zal de komende vier seizoenen voor The Reds spelen. Liverpool moet diep in de buidel tasten voor de Ier, Keane kost de club zo'n 25 miljoen euro.

Vanmiddag onderging Robbie Keane al een medische keuring bij zijn nieuwe club. Maandagavond zal hij zijn contract ondertekenen dat hem voor de komende vier seizoenen aan Liverpool zal binden. Afgelopen seizoen maakte Keane vijftien doelpunten voor Tottenham Hostpur. Eerder kwam de aanvaller uit voor Wolverhampton Wanderers, Coventry City, Inter en Leeds United.

Bij Liverpool moet Keane de vertrokken Peter Crouch vervangen. Hij verliet de club voor Portsmouth.

Vrouw gevloerd door lantaarnpaal

Vanmiddag heeft zich een bizar ongeval voorgedaan in Rotterdam op de Coolsingel. Een lantaarnpaal werd geraakt door een vrachtwagen tijdens het parkeren. De lantaarnpaal knakte meteen en raakte waarschijnlijk het hoofd van een passerende vrouw. Ze is afgevoerd naar het ziekenhuis.

De vrachtwagenchauffeur probeerde zijn voertuig te parkeren op de stoep, toen hij in z'n achteruit een kolossale lantaarnpaal tegen de vlakte reed.

''Wat een onkunde allemaal'', mopperde een ooggetuige. ''Er kan toch wel iemand helpen als die vrachtwagen achteruit moet rijden. Dan gebeurt zoiets niet. Het staat hier vol van die lieden van dat bedrijf.''

''Die vrouw heeft ook wel ongelofelijk veel pech", zegt een andere ooggetuige. "Dat het ding nu precies op haar hoofd landt. Hoewel, die paal en die lamp erop zijn wel enorm.''

Getuigen wisten te vertellen dat de vrouw 'slechts' geraakt werd door de lamp aan het uiteinde van de paal en gelukkig niet door het stalen gevaarte zelf. De vrouw belandde door de belaging grotendeels onder de paal. De politie onderzoekt de zaak.

Turner Hamm mist Olympische Spelen

De Amerikaan Paul Hamm, Olympisch kampioen op de meerkamp in 2004, zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking vanwege een breuk in zijn hand.

De blessure van de 25-jarige gymnast is een tegenvaller voor het Amerikaanse team, dat met de deelname van Hamm een gooi wilde doen naar eremetaal.

De Amerikaan was vorig jaar eigenlijk al gestopt, maar maakte afgelopen jaar een succesvolle comeback en was nu een van de favorieten voor de meerkamp.

Nachtelijke stratenmaker opgepakt

De politie van het Brabantse Zevenbergen heeft dit weekend een bijzondere beunhaas opgepakt. De 28-jarige man was namelijk in de nacht van zaterdag op zondag nog aan het straten.

Die nacht kwam er op het politiebureau een melding binnen dat iemand met een kruiwagen stenen aan het jatten was bij een school. Dezelfde getuige had ook gezien dat de man met de stenen naar de achtertuin van een woning was gelopen.

Toen de politie poolshoogte kwam nemen, zagen ze inderdaad een bezwete man die een straatje aan het leggen was. De man, die voldeed aan de beschrijving die de getuige had gegeven, bekende de stenen inderdaad te hebben gestolen.

Mannen met zelfspot zijn aantrekkelijkst

Niet een spierbundel als Sylvester Stallone of Steven Seagal is het ultieme sekssymbool, maar collega-acteur Hugh Grant. Tot die conclusie komen wetenschappers van een universiteit in het Amerikaanse New Mexico.

Als een man namelijk beschikt over de eigenschappen zelfspot en bescheidenheid, heeft hij veel meer aantrekkingskracht op de dames. "Zoals bekend vinden vrouwen humor bijzonder aantrekkelijk. Wel, wij hebben nu ontdekt dat zelfspot daarbij de aantrekkelijkste vorm van humor is", aldus hoofdonderzoeker Gil Greengross. Volgens de onderzoekers is de Britse acteur Hugh Grant de man die over veel zelfspot beschikt.

Voor de studie moesten studentes geluidsopnames beluisteren van mannen die iets over zichzelf vertelden. Na het beluisteren moesten zij zeggen tot welke mannen zij zich het meest aangetrokken voelden. Mannen die grapjes maken ten koste van anderen, die komen er bij de dames niet in. Mannen die echter zichzelf voor lul durven zetten, zijn juist zeer populair bij de vrouwen.

Dat juist Hugh Grant kwam bovendrijven als zijnde de man die dankzij zijn zelfspot zeer gewild is, is makkelijk uit te leggen. Een mengeling van humor en bescheidenheid is namelijk "een zeer Britse eigenschap", die vooral bij Amerikanen erg geliefd is.

 


Ook Nederlandse vrouwen staan voor Hugh Grant in de rij

FOK!radio: 'Pedojaagster' Yvonne van Hertum reageert

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Wat begon als een column van SunChaser, ontpopte zich afgelopen week in een ware rel. In de column stonden wat dingen over zelfbenoemd pedojaagster Yvonne van Hertum. En dat vond ze niet kunnen. Het gevolg was FOK! een -zelf door Yvonne geschreven- sommatie kreeg om een rectificatie te plaatsen, er een aanklacht zou worden voorbereid en er zelfs aangifte gedaan is tegen FOK!. Vorige week hoorde je al van SunChaser zelf wat er nou toch allemaal aan de hand was. En ook admin Danny schreef afgelopen weekend een column over de situatie. Vanavond hoor je ook Yvonne van Hertum zelf. Ze reageert op alles wat er zich de afgelopen week afgespeeld heeft. Kunnen we meteen vragen waarom ze aangifte gedaan heeft en waarom ze zo fel reageert. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum.

FOK! vs. Yvonne van Hertum. Wie heeft gelijk? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

We bellen ook weer met SunChaser. Heeft hij al een advocaat? Liggen de dagvaardingen al opgestapeld op zijn deurmat? Daarnaast horen we weer al het nieuws over FOK! en geeft DirkH in zijn maandelijkse column ongeremd zijn mening over dingen die op FOK! gebeuren.

Je hoort ook de laatste nieuwtjes over FOK!. Nieuw is onze eigen Hyve! Meld je dus aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

'Rusland ook achter drugsproductie Afghanistan'

Afghanistan moet niet als enige de schuld krijgen voor de omvangrijke drugsproductie in het land. Rusland en China zijn medeverantwoordelijk voor de stroom heroïne die het land produceert.

De twee grootmachten leveren de chemicaliën die de in Afghanistan geteelde opium omzetten in heroïne. Dat heeft het VN-bureau, belast met de bestrijding van drugs en criminaliteit (Unodc), vandaag laten weten. Volgens Christina Oguz van het VN-bureau worden de chemicaliën het land in gesmokkeld, vanuit onder meer China, Zuid-Korea, Rusland en een aantal Europese landen.

In Afghanistan wordt meer dan 93 procent van de opium in de wereld gemaakt. Zeker 60 procent daarvan wordt omgezet in heroïne. De VN denkt dat jaarlijks 13.000 ton chemicaliën het land in gesmokkeld worden.

Luchtkwaliteit Peking blijft slecht

Ondanks verschillende maatregelen blijft de luchtkwaliteit in Peking slecht. Als er 48 uur voor de openingsceremonie op 8 augustus in Peking nog altijd teveel smog is zal er een noodplan in werking treden.

Om welke maatregelen het gaat wil de organisatie niet zeggen. Vandaag was door de smog het zicht in Peking en Hongkong, waar de paardensport plaats vind, slechts enkele honderden meters.

Sinds eind juli zijn er al verschillende maatregelen genomen om de luchtkwaliteit in Peking te verbeteren. Zo mogen om de dag voertuigen met even dan wel oneven nummerplaten de weg op en mogen 30.000 zwaar vervuilende auto's helemaal niet meer aan het verkeer deelnemen. Ook is het de bedoeling dat tijdens het evenement zelf verschillende fabrieken deels of zelfs volledig worden stilgelegd.

Dakloze vernielt 53 graven

Een 52-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft vrijdag 53 graven in Geldrop vernield. De rooms-katholieke begraafplaats Zesgehuchten aan de Koninginnestraat was het doelwit van de dakloze. Later op de avond werd hij aangehouden toen hij een kudde schapen de snelweg op wilde jagen, meldt de politie maandag.

Na zijn daad van vernieling op het kerkhof knipte de man een hek rondom een weiland door, waarna hij de schapen richting de snelweg dirigeerde. De eigenaar van de dieren kon op tijd voorkomen dat er iets met de beesten gebeurde, maar de verdachte kon in eerste instantie wegkomen.

De boer en een vriend volgden de man enige tijd en waarschuwden ondertussen de politie. Rond 22.00 uur kon de verdachte op het Genoenhuis worden aangehouden. De man heeft beide vergrijpen bekend en zit vast.

Rebecca Romijn in verwachting van tweeling

Rebecca Romijn en acteur Jerry O'Connell worden deze winter in één klap ouders van twee meisjes. De 35-jarige actrice is in verwachting van een tweeling, zo heeft haar woordvoerder bevestigd aan het Amerikaanse tijdschrift People.

Het blonde oud-model en O'Connell gaven elkaar in de zomer van vorig jaar het jawoord. De twee werden in 2004 voor het eerst samen gespot en besloten een jaar later te gaan trouwen.

Romijn is sinds vorig jaar te zien in de populaire televisieserie Ugly Betty. Ook speelde ze in de 'X-men'-trilogie. De 34-jarige O'Connell was te zien in films als 'Scream 2' en 'Body shots'.

Dekker ontkent breuk met Rabobank

Thomas Dekker ontkent dat dat hij vertrekt bij Rabobank. Van een vertrouwensbreuk zou geen sprake zijn.

"Het staat al een tijd vast dat ik na de Tour met de ploegleiding zou gaan praten over de toekomst, van een breuk is geen sprake", aldus Dekker op zijn eigen website. Ook met zijn bloedwaarden zou volgens Dekker niks mis zijn: "Ik heb contact gezocht met de UCI (internationale wielrenunie), zij lieten mij per brief weten dat er geen problemen zijn met mijn bloedwaarden. Ik kan gewoon aan wedstrijden deelnemen"

De Rabobank heeft bevestigd dat Dekker gewoon startgerechtigd is, maar dat de UCI wel heeft laten weten dat er iets met het bloed aan de hand is. Dekker heeft nog een contract tot 2009 bij de Nederlandse ploeg.

CD: Soulfly - Conquer

Met Inflikted keerde Max Cavalera terug naar de brute sound waarmee hij zijn stempel drukte op de metalscene van de jaren negentig. De voormalig zanger van Sepultura maakte daarmee een statement: ik ben nog steeds kwaad en dat zullen je merken ook. Die comeback bleek niet eenmalig want met Conquer, het zesde Soulfly-album, gaat de Braziliaan verder met zijn onheilspellende mix van metal en een vleugje wereldmuziek.

Tunnels A73 vanaf vrijdag dicht

De twee tunnels van de A73 gaan vrijdag voor twee weken dicht. Tijdens de sluiting, die minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) al eerder had aangekondigd maar waarvan de aanvangsdatum nog onbekend was, wordt vooral aan het snelheidsdetectiesysteem gesleuteld. Na 18 augustus gelden weer de reguliere sluitingen van vrijdagavond tot maandagochtend, meldt Rijkswaterstaat maandag.

De werkzaamheden aan het detectiesysteem kunnen volgens Rijkswaterstaat alleen worden uitgevoerd als de geplaagde tunnels 'in rust' zijn. Het systeem, dat verkeersgevaarlijke situaties als langzaam rijdende voertuigen of afgevallen ladingen snel in beeld brengt, wordt in de twee weken geïnstalleerd en getest.

EVO, de belangenbehartiger van vervoersbedrijven, riep Rijkswaterstaat eind vorige maand nog op een zomersluiting te voorkomen. De economische schade zou te groot zijn. Eurlings besloot echter dat de tunnels wel twee weken dicht mogen, omdat anders de werkzaamheden niet medio september afgerond kunnen worden.

De tunnels bij Roermond en Swalmen kampen sinds de gedeeltelijke opening in februari voortdurend met technische storingen. Rijkswaterstaat besloot in april de tunnels in de weekeinden dicht te houden om de veiligheidssystemen in orde te maken.

Hirsi Ali mag getuigen laten horen

Een verzoek van Ayaan Hirsi Ali tot het houden van een getuigenverhoor is toegewezen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag maandag bekendgemaakt. Het oud-Kamerlid voor de VVD hoopt met een juridische procedure aan te tonen dat de staat verantwoordelijk is voor haar beveiliging in binnen- en buitenland. Hirsi Ali stelt dat dit haar is toegezegd.

De Haagse rechtbank laat weten dat de rechter-commissaris in eerste instantie maximaal vijf getuigen gaat horen. Hirsi Ali verzocht de rechtbank eind mei tot een verhoor van acht getuigen. Met behulp van de getuigenissen zou ze een procedure kunnen beginnen tegen de staat. De verhoren vinden naar verwachting in het najaar plaats, op twee achtereenvolgende dagen.

Onder anderen oud-vicepremier Gerrit Zalm (VVD) en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra zouden op de lijst staan, maar Hirsi Ali's woordvoerder wilde dat destijds niet bevestigen. Maandag is zij niet bereikbaar voor commentaar. Ook Hirsi Ali's advocaat Britta Böhler is vooralsnog onbereikbaar.

De rechtbank in Den Haag geeft de namen niet prijs. Als Hirsi Ali na het verhoor van de vijf getuigen de overige drie alsnog wil oproepen, dan moet ze bij de rechter-commissaris een schriftelijke motivatie indienen.

Hirsi Ali woont en werkt sinds 2006 in de Verenigde Staten. De in Somalië geboren Nederlandse verliet Nederland na een conflict met de regering over informatie die ze veertien jaar eerder bij aankomst had verstrekt. De Amerikaanse overheid rekent het niet tot haar taak om voor beveiliging te zorgen en de Nederlandse regering wil de beveiliging alleen op eigen bodem betalen. Sinds oktober moet Hirsi Ali daarom zelf voor de kosten opdraaien. In februari vroeg ze de Europese Unie nog om bescherming.

'Begrotingstekort VS dit jaar naar 490 miljard'

Het Amerikaanse begrotingstekort is dit jaar groter dan ooit. Dat heeft een hoge Amerikaanse regeringsfunctionaris maandag gezegd. Het tekort komt vermoedelijk uit op 490 miljard dollar (312,7 miljard euro).

Het tekort is mede zo groot door de kwakkelende Amerikaanse economie en de steun die de regering van president George Bush geeft aan 130 miljoen huizenbezitters in een poging een diepe recessie af te wenden.

Het grootste Amerikaanse begrotingstekort tot nog toe werd geregistreerd in 2004. Toen was er een tekort van 413 miljard dollar. Vorig jaar was het begrotingstekort echter 'slechts' 161,5 miljard dollar.

De functionaris sprak vandaag op voorwaarde van anonimiteit, omdat de officiële raming nog niet bekend was gemaakt.

Steekproef dure medicijnen duurt vijftien maanden

Het steekproefonderzoek naar het gebruik van dure geneesmiddelen door ziekenhuizen gaat meer dan een jaar duren. Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) noemt maandag in een brief aan de Tweede Kamer een termijn van vijftien maanden. Het onderzoek moet duidelijk maken of ziekenhuizen te weinig gebruik maken van dure geneesmiddelen.

De bewindsman zegde het onderzoek in januari toe. Doel is erachter te komen of patiënten toegang hebben tot dure medicijnen als ze die volgens de richtlijnen moeten krijgen. Ziekenhuizen zouden uit financieel oogpunt kunnen kiezen voor een goedkopere behandeling.

De onderzoekers richten zich op twee medicijnen tegen kanker. Om welke het gaat, houdt Klink geheim om het onderzoek niet dwars te zitten. Dossieronderzoek en interviews met artsen en patiënten moeten duidelijk maken in hoeverre kankerpatiënten het juiste medicijn krijgen toegediend.

Bij het onderzoek zijn zeven ziekenhuizen betrokken. Klink verwacht dat de uitkomsten van de steekproef tot conclusies leiden over het gebruik van dure medicijnen door ziekenhuizen in algemene zin.

Dat het onderzoek meer dan een jaar gaat duren, kan volgens de minister niet anders. "Gezien de gewenste zorgvuldige en diepgaande benadering van het onderzoek is een kortere termijn niet haalbaar." De onderzoekers zijn inmiddels van start gegaan.

Limburgse kinderen komen om in Marokko

Twee kinderen uit het Limburgse Beringe zijn vorige week in Marokko bij een verkeersongeluk om het leven gekomen. Dat heeft de gemeente Helden, waar Beringe onder valt, vandaag laten weten. Het 9-jarige jongetje en het 12-jarige meisje waren in het land op familiebezoek.

De ouders van de kinderen zijn zwaargewond en liggen nog in het ziekenhuis. Een opa, oom en tante kwamen ook om het leven bij het ongeval in Rabat.

Het is niet bekend wat er precies is gebeurd in de Marokkaanse hoofdstad. De basisschool in Beringe, waar beide kinderen naartoe gingen, is de hele week geopend voor ouders en leerlingen om de 'tragische gebeurtenis te herdenken'. In de eerste schoolweek is in de school nog een besloten herdenking. Burgemeester Mat Vestjens laat weten 'intens mee te leven met de getroffen familie'.

Achterlijke Gladiolen

O.Akyol stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

De grote winnaar van de Nijmeegse Vierdaagse is wederom de onbedaarlijke achterlijkheid van deelnemers en toeschouwers, de ongetroonde kampioenen sinds enkele decennia. Gefeliciteerd! Zelden zie je zo'n groot vertoon van totale nutteloosheid der mensen, of het moet carnaval in Brabant zijn. Onder het predicaat 'toeschouwer' giet het crapuul, dat zich achter de dranghekken en op de terrasjes heeft genesteld, zich ongegeneerd vol met bier en wijn en verwordt een doelloze wandeling tot een volksfeest zonder morele restricties.

Deel van een LittleBigPlanet-tutoriallevel in beeld

In oktober kunnen we gaan spelen, creëren en delen met LittleBigPlanet. Deze physicsbased platformgame laat je niet alleen de levels van de developers spelen, maar ook zelf levels bouwen en delen met anderen. Om dat bouwen on de knie te krijgen heeft developer Media Molecule een aantal tutoriallevels in de game geplaatst. Een deel van zo'n tutoriallevel kun je hieronder bekijken.

Weg onbegaanbaar door appelmoes

In het Brabantse Wijk en Aalburg was het vanmorgen een choas bij de rotonde bij De Kromme Nol. Een vrachtwagen verloor daar een slordige tweeduizend potten met appelmoes.

Een 46-jarige vrachtwagenchauffeur draaide met zijn truck de rotonde op en raakte met zijn band de stoeprand. Hierdoor kwam de lading door de met zeil afgedekte zijkant van de vrachtwagen naar buiten en vielen enkele pallets met appelmoes op het wegdek.

De stuk gevallen potten appelmoes zorgden voor een zoete geur in het dorp. Een speciaal ingehuurd schoonmaakbedrijf heeft de weg in opdracht van de provincie gereinigd.

Karadzic gevonden door DNA-onderzoek

De vermeende oorlogsmisdadiger Radovan Karadzic is opgepakt na DNA-onderzoek. Twee Servische geheim agenten slaagden erin haren van de ondergedoken Bosnisch-Servische ex-president te bemachtigen, waarna zijn identiteit kon worden vastgesteld.

De agenten zochten als hulpzoekenden contact met Karadzic, die zich de afgelopen jaren uitgaf als alternatief genezer Dragan Dabic. Het paar deed alsof het met steriliteitsproblemen kampte, aldus een anonieme bron binnen de veiligheidsdiensten vandaag in Servische media.

Naar verluidt kwamen de Servische autoriteiten Karadzic op het spoor doordat hij belde naar een familielid in Bosnië, wiens telefoon werd afgeluisterd. Het mobiele nummer waarmee naar het familielid werd gebeld, bleek op naam te staan van Dabic. Hij werd vervolgens geschaduwd tot DNA-onderzoek definitief uitsluitsel gaf over zijn identiteit.

FC Dordrecht legt Derveld vast

Fernando Derveld heeft een contract afgedwongen bij FC Dordrecht. De 31-jarige verdediger tekende vanmiddag een tweejarig contract bij de club uit de Jupiler League.

In het contract van Derveld met de Schapenkoppen is een optie voor nog eens een seizoen opgenomen. De speler was de afgelopen dagen op proef en speelde bijvoorbeeld mee tegen Feyenoord. In het in 1-1 geëindigde duel maakte Derveld een eigen goal. Desondanks ziet FC Dordrecht in hem de gewenste ervaren verdediger.

"We zijn blij dat we een speler van zijn kaliber aan de selectie kunnen toevoegen", zegt technisch manager Marco Boogers. Door de komst van Derveld is het aantrekken van de Slowaakse verdediger Zdenko Kapralik, die eveens op proef was aan de Krommedijk, niet meer aan de orde.

Zweedse spits alweer weg bij Eagles

De Zweedse spits Mathias Ranégie is alweer weg bij Go Ahead Eagles. De boomlange aanvaller kampte met hardnekkige liesklachten.

Een kleine maand geleden presenteerde de club uit Deventer Ranégie als nieuwe aanvalsleider. Tijdens de trainingen bleek hij echter dusdanig geblesseerd, dat een snel herstel niet mogelijk leek. In overleg besloten de club en de speler daarop het eenjarige contract nietig te verklaren.

Mogelijk komt Ranégie in de winterstop alsnog naar Deventer. De 24-jarige aanvaller dient echter eerst te herstellen van zijn liesblessure. Trainer Andries Ulderink richt zijn blik nu op andere aanvallers.

Kermisexploitant rijdt in op kermisbezoekers

Een 36-jarige kermisexploitant is vanmorgen aangehouden voor poging tot doodslag op de grootste kermis van Nederland, zo meldt de Tilburgse politie. De eigenaar van de kermisattractie is aangehouden na een incident op de kermis zelf.

De man wilde met zijn vrachtwagencombinatie het kermisterrein op rijden om zijn attractie af te breken, omdat de kermis afgelopen was. Al achteruitrijdend kwam de man in zijn vrachtwagen het terrein op en reed een straat in die nog bepakt was met kermisbezoekers. Hierdoor werd terrasmeubilair aan stukken gereden en konden enkele bezoekers ternauwernood aan een aanrijding ontsnappen.

Door deze actie keerde de menigte zich massaal tegen de kermisexploitant, die als reactie het gaspedaal intrapte en nogmaals enkele mensen probeerde aan te rijden. Agenten hielden de 36-jarige aan, die zich ondertussen had ingesloten in z'n cabine. Bij de politie zijn twee aangiftes binnengekomen tegen de man.

Weinig verandering bij de Nederlandse software verkopen

Langzaam begint Nintendo de lijst helemaal te domineren. Wist de PS3 vorige week de negende en tiende plek nog te bezetten, deze week is dat alleen nog maar de tiende pek met Grand Theft Auto IV. Voor de rest is de lijst alleen gevuld met Nintendo.

Omdat er de afgelopen weken weinig releases waren, staat er maar één nieuwe binnenkomer in de lijst. Dit is Guitar Hero On Tour voor de DS op een mooie derde plek. Super Smash Bros. Brawl is eindelijk van de eerste plek verstoten en moet het nu doen met een tweede plek. Ondanks het warme weer zijn er toch genoeg mensen die zich nog meer in het zweet willen werken, want Wii fit staat op een eerste plek.

De rest van de lijst staat gevuld met Mario. Op plek vier en plek negen staat Mario Kart voor de Wii en DS. Samen met zijn nieuwe vriend Sonic staat mario op plek vijf en plek zes met Mario & Sonic at the Olympic Games. Plek acht wordt als laatste gevuld door New Super Mario Bros voor de DS.

Wil je weten welke games er het meest verkocht zijn op jouw favoriete cosole, dan kan je hier een kijkje nemen.

quote
1 WII FIT (Wii)
2 SUPER SMASH BROTHERS BRAWL (Wii)
3 GUITAR HERO/ON TOUR (DS)
4 MARIO KART (Wii) NINTENDO
5 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (DS)
6 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)
7 BRAIN TRAINING (DS)
8 NEW SUPER MARIO BROS (DS)
9 MARIO KART (DS)
10 GRAND THEFT AUTO 4 (PS3)

DS - 5
Wii - 4
PS3 - 1

Nederlanders in Kenia overvallen en verkracht

Bij een overval in Kenia zijn vijf Nederlandse vrouwen donderdagavond verkracht. De vrouwen namen deel aan een werkvakantie van de Amersfoortse christelijke organisatie Livingstone. De deelnemers werden overvallen op het bewaakte terrein van het project, zegt een woordvoerder van Livingstone maandag. Ze is ingelicht door een plaatselijke projectleider.

Zeker tien mannen van rond de 30 jaar wisten met speren en een pistool het terrein binnen te dringen. Daarbij werd een buurman gegijzeld. Eenmaal binnen werden de twaalf Nederlandse deelnemers, twee lokale projectleiders en enkele Kenianen samengedreven. De slachtoffers moesten geld en mobiele telefoons afstaan.

Vervolgens dreven de overvallers iedereen naar de bovenverdieping, waar de vijf vrouwen in de leeftijd van 17 tot 25 jaar werden verkracht. In een kamer naast hen lagen de mannen vastgebonden op de grond. De vrouwen zijn na de twee uur durende overval naar een ziekenhuis gebracht. Daar zijn ze behandeld, onder meer met het oog op een mogelijke aids-besmetting.

De deelnemers aan de werkvakantie werkten in een weeshuis in Kakamega. In dat bewaakte gebouw vond de overval plaats. Op die avond was de groep, die onder meer een gebouw had opgeknapt en buurtbezoeken had afgelegd, bezig met het evalueren van de vakantie.

Volgens een woordvoerder van Livingstone zijn zo'n honderd mensen opgepakt. Onder de gearresteerden zouden enkele lokale medewerkers van het project zijn. "Dat is onvoorstelbaar. Die mensen zijn echt onschuldig, ze zijn zelf slachtoffer geworden en hebben hulp nodig."

Alle Nederlandse deelnemers zijn eergisteren teruggekeerd in eigen land. De werkvakantieprojecten van Livingstone in Kenia zijn voorlopig stopgezet. Het project in Kakamega geldt volgens de woordvoerder als veilig. "Wij kennen de lokale projectleiders al sinds 1990 en vertrouwen hen volledig. Bij twijfel daarover gaan onze reizen niet door." Deelnemers aan het project hebben nooit eerder te maken gehad met gevaarlijke, bedreigende of gewelddadige situaties.

De woordvoerder noemt het 'ongelofelijk' dat juist dit project is overvallen. Volgens haar is ook in Nederland 'enorm heftig' en 'heel geschokt' gereageerd op de gebeurtenissen. Livingstone organiseert werkvakanties en uitwisselingsprojecten in Afrika, Europa en Zuid-Amerika.

Met dank aan Roel_Jewel, DrPhilipAgoistante en MaiMiTang voor de submit .

Israël past traject afscheidingsmuur aan

Het Israëlische ministerie van Defensie laat een stuk van de omstreden afscheidingsmuur met de Westelijke Jordaanoever weghalen. Door de maatregel komt 260 hectare door Israël geconfisceerd land opnieuw in handen van Palestijnen.

Dat heeft de Israëlische krant Haaretz vandaag gemeld op gezag van bronnen bij de Israëlische defensie. De afscheidingsmuur wordt over een afstand van 2,4 kilometer ontmanteld ten noorden van de stad Qalqilyah. De Israëlische autoriteiten willen de afrastering herbouwen dichter in de buurt van de 'groene lijn', de in 1967 ingevoerde grens tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever.

'Aantal zelfdodingen kan tien procent lager'

Het aantal zelfdodingen in Nederland kan met ongeveer tien procent worden teruggebracht als de hulpverlening verbetert. Dat zegt de directeur van hulporganisatie stichting Ex6 vandaag. Volgens directeur Ed Claassens onderneemt minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) te weinig actie om het aantal zelfdodingen terug te dringen.

De minister maakte eind vorige maand zijn plannen bekend voor suïcidepreventie. Dit deed hij naar aanleiding van aanbevelingen van het Trimbos-instituut. Klink trekt één miljoen euro uit voor zijn plannen. Hij wil bijvoorbeeld dat suïcidaliteit onder jongeren beter en sneller wordt herkend. Verder wil hij in overleg met koepelorganisaties tot een betere zorg voor mensen met suïcidale klachten komen.

De Yvonne van de Ven Stichting voor suïcidepreventie toonde zich direct teleurgesteld in de plannen van de minister. De stichting verwijt de bewindsman nalatigheid bij het voeren van een landelijke regie voor de verschillende hulporganisaties. Bovendien zou hij geen concreet streefgetal willen vaststellen voor de daling van de zelfdodingcijfers.

De zelfhulpgroep voor suïcidalen Ex6 sluit zich volledig aan bij de mening van de Yvonne van de Ven Stichting. "De minister probeert de hulp en preventie volledig aan particuliere initiatieven over te laten", zegt Claassens. "Maar de minister moet de touwtjes in handen nemen, want wij werken vaak langs elkaar heen." Een integrale aanpak leidt volgens hem tot een flinke daling van het aantal zelfdodingen, misschien wel met tien procent.

Jaarlijks plegen vijftienhonderd mensen zelfmoord. Het aantal pogingen daartoe is zeventigduizend per jaar.

'Karadzic niet voor woensdag in Den Haag'

De van oorlogsmisdaden verdachte Radovan Karadzic wordt niet voor woensdag aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag overgedragen. Dat heeft zijn advocaat, Svetozar Vujacic, vandaag gezegd.

Vujacic bevestigde dat beroep is aangetekend tegen de uitlevering van de voormalige Bosnisch-Servische leider. De Servische rechtbank had vandaag voor zover bekend nog geen post ontvangen. "Misschien moet de post wel van heel ver komen", aldus Vujacic.

De rechters kunnen na ontvangst van het beroep binnen enkele uren een besluit nemen. Als het wordt afgewezen, kan het ministerie van Justitie dezelfde dag nog het uitleveringsbevel uitvaardigen en Karadzic naar Den Haag sturen.

Wolverine doet schnickity schnick in Web of Shadows

De symbioot Venom teerde op de woede die Peter Parker voelde, waardoor hij sterker werd toen hij nog met Peter verbonden was. Daarnaast erfde hij z'n unieke superpowers. In Web of Shadows moet Spidey het op gaan nemen tegen de neefjes en nichtjes van Venom en aangezien dat best pittig kan zijn krijgt hij hulp van niemand minder dan mister schnickity schnick himself: Wolverine. Nu moet je als bad (en good) guy over het algemeen niet op de vuist willen met Wolverine, maar wat als hij, net als Spider-Man, een symbioot op pikt tijdens het knokken? Hoe dat er uit ziet kun je deze trailer bekijken.

PKK ontkent betrokkenheid aanslag Istanbul

De verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK heeft vandaag ontkend dat het betrokken was bij de aanslagen gisteren in de Turkse stad Istanbul. Door de twee bomexplosies kwamen zeventien mensen om het leven.

Politiemensen wezen na de terreuracties met de beschuldigende vinger in de richting van de PKK. Medewerkers van de Turkse geheime dienst stelden echter in de maandageditie van de krant Milliyet dat de PKK heeft laten weten niet verantwoordelijk te zijn voor de aanslagen.

De aanslag gisteren vond plaats in het district Güngoren. Eerst ging een lichte bom af in een telefooncel in een voetgangersgebied. Kort daarop ontplofte een tweede, zwaardere bom in de buurt van de telefooncel waar zich inmiddels veel mensen bevonden, die waren toegesneld om hulp te bieden. Volgens getuigen zat er tussen de aanslagen tien minuten.

De PKK vecht voor een autonoom thuisland voor Koerden in het zuidoosten van Turkije. Die strijd heeft sinds 1984 meer dan 37.000 mensen het leven gekost.

De Nintendo Wii krijgt geen nieuwe kleuren

Bij de officiële aankondiging van de Nintendo Wii kregen we een aantal verschillende versies te zien. De één in het wit, de ander in het zwart, de ander in het groen, etcetera etcetera. Maar krijgt de Wii ooit nieuwe kleuren? Dat vragen we ons al dik twee jaar af, maar een echt antwoord is nooit gegeven.


Cammie Dunaway vertelde IGN dat er geen nieuwe kleuren komen. Een reden hiervoor is dat de Nintendo Wii té populair is. Als Nintendo de Wii's in andere kleuren uitbrengt, moeten ze nog meer Nintendo Wii's maken en is er weer een tekort. Helaas jongens, maar de Wii blijft voorlopig in het 'Wiit'.

Star Wars: The Force Unleashed demo komt eraan

De marketing manager van LucasArts, Matt Shell, heeft laten weten dat in de maand augustus een demo van Star Wars: The Force Unleashed komt. De demo bevat een speciale versie van de Tie Fighter Construction Facility level. Naast een speciale versie van dat level bevat de demo ook nog een speciaal einde. Hoe exclusief zijn de heren bij LucasArts wel niet bezig!

De demo is binnenkort op de Xbox Live Marketplace en PlayStation Network te vinden. Onze Morthill was in ieder geval vrij enthousiast over deze game. Dus het enige wat wij binnenkort kunnen zeggen is: downloaden die hap!

Schuster: "Ronaldo is niet haalbaar"

Met een uitspraak van Real Madrid-trainer Bernd Schuster lijkt er een eind gekomen aan de transfergeruchten rondom Christiano Ronaldo. De oefenmeester van Real zegt dat de Portugees onhaalbaar is voor Real Madrid.

Schuster is de transfersoap rondom de sterspeler van Manchester United helemaal zat en wil met zijn uitspraak iets duidelijk maken aan het bestuur van Real. "Ik snap dat Manchester United hem niet wil laten gaan", aldus Schuster. "Elke club wil een speler als Ronaldo hebben. Het wordt tijd dat het bestuur van Madrid dat ook gaat inzien. Ronaldo is onhaalbaar. Al deze tijd en energie kunnen we beter in een andere speler steken. Straks is het te laat om nog andere versterkingen te kunnen strikken."

Vier minuten lang de gameplay van Mirror's Edge kijken

Voor de échte kenners onder ons, kunnen we Mirror's Edge het beste vergelijken met Breakdown. Breakdown was ook zo'n aparte action game, een action game waar je tevens gebruik maakte van een aparte besturing. Ook daar kon je je vijanden uitschakelen door te trappen of te slaan. Alleen Breakdown viel wat tegen vanwege de ietwat gebrekkige gameplay en de saaie omgevingen.

Mirror's Edge moet dan ook dé next-gen game worden, als we het over de gameplay hebben. Er is vandaag een nieuw filmpje op Gametrailers verschenen, waar vier minuten lang de gameplay van Mirror's Edge wordt getoond.

Mocht het filmpje niet doen, volg dan deze link.

FC Utrecht rond met twee aanvallers

FC Utrecht hoopt deze week twee nieuwe aanvallers te presenteren, zo meldt RTV Utrecht. Technisch directeur Piet Buter bevestigt dat alleen de medische keuring de komst van het tweetal nog kan tegenhouden.

Om welke spelers het gaat wil Buter nog niet zeggen, maar naar verluidt is één van de twee nieuwe spitsen Rafael Coelho. De 20-jarige Braziliaan liet in zijn proefperiode bij Utrecht een goede indruk achter. De Domstedelingen zijn verder nog op zoek naar een linksback. Door de komst van het nieuwe spitsenkoppel zal Kevin Vandenbergh worden verhuurd.

Pastoor vergeet begrafenis

Meer dan driehonderd nabestaanden zaten te wachten in de kerk tot de pastoor de rouwdienst zou aanvangen. Maar helaas, de kerkleider zat  op een terrasje te genieten van een snipperdag.

Het overkwam een familie uit het Belgische Schepdaal. Zij wilden graag dat de bewuste pastoor de rouwplechtigheid van hun overleden dierbare kwam verzorgen.

Toen ze meer dan genoeg hadden gewacht, togen enkele familieleden naar de parochie, om te kijken waar de beste man uithing. Daar werd hun echter verteld dat hij een snipperdag had opgenomen.

Uiteindelijk werd er iemand uit het koor geplukt om de uitvaart te regelen. Bij het verlaten van de kerk, zagen de familieleden de pastoor doodleuk op een terrasje zitten.

Stijnen hoopt op SC Heerenveen

Club Brugge-doelman Stijn Stijnen ziet het wel zitten om zijn loopbaan voort te zetten in de Eredivisie. De 27-jarige sluitpost vertelt dit in De Telegraaf:

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt eens over de grens te willen kijken. Heerenveen zie ik zeker zitten, ook omdat mijn oude trainer Trond Sollied daar werkt. De clubs zijn aan zet," aldus de international, die een contract tot medio 2011 heeft bij Club Brugge.

Heerenveen zou inmiddels een bod van één miljoen euro uit hebben gebracht, wat door de Belgische topclub echter resoluut van de hand is gewezen. Op dit moment is een andere Belg, Brian Vandenbussche, nog de beoogde eerste doelman van Heerenveen. Vanwege privé-problemen stond het laatste half jaar echter Rob van Dijk onder de lat.

Van Dinteren op proef bij FC Eindhoven

Ivar van Dinteren heeft zaterdagavond namens FC Eindhoven deelgenomen aan het duel met KFC Dessel Sport. De verdediger zat zonder contract en speelde de afgelopen tijd zijn duels bij het Team VVCS. Het team biedt contractloze spelers de kans zich in de kijker te spelen, zoals Van Dinteren deed.

De oud-speler van onder andere FC Groningen, RKC Waalwijk, FC Zwolle en Helmond Sport speelde 72 minuten mee tegen KFC Dessel Sport. Hij werd uiteindelijk vervangen door Rens Wildschut. Het duel werd met 1-0 gewonnen door Eindhoven. De doelpuntenmaker was Prince Asubonteng.

'Dekker en Rabobank uit elkaar'

Thomas Dekker zal niet langer uitkomen voor de wielerploeg van de Rabobank. Wegens een wederzijds gebrek aan vertrouwen wordt er vandaag onderhandeld over hoe en wanneer het contract van Dekker, dat nog tot eind 2009 loopt, het best kan worden beëindigd.

Dekker kreeg in mei van wielerunie UCI te horen dat hij over variabele bloedwaarden beschikt. Het gaat hierbij om afwijkende en niet om verdachte bloedwaarden, zo benadrukt de UCI. Dit betekent dat de 23-jarige renner niet geschorst of ontslagen kan worden. Dat een renner over variabele waarden beschikt, kan wijzen op het gebruik van verboden middelen. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Bij Dekker is niets verdachts aan het licht gebracht. De Rabobank wil nog niet officieel bevestigen dat dat er een breuk aanstaande is.

Voor welke ploeg Dekker nu zal gaan rijden is niet bekend. Wel staat de coureur in de belangstelling van de nieuwe ploeg Tinkoff. Dekker deed dit jaar niet mee aan de Tour de France omdat hij niet fit genoeg bleek. Onlangs meldde hij zich zelf af voor de Olympische Spelen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Levante wil Riga Mustapha niet laten gaan

Zelf is hij al enkele dagen rond met Bolton Wanderers, maar Levante wil Riga Mustapha niet laten vertrekken naar Engeland. De Spaanse club weigert een transfercertificaat af te geven.

Opmerkelijk omdat Riga al maandenlang geen salaris heeft ontvangen van de club uit Valencia en volgens de FIFA-regels hierdoor gratis mag vertrekken. Dit ondanks een conctract dat doorloopt tot medio 2011. Levante gaat echter vooralsnog niet overstag, waardoor de transfers ernstig bemoeilijkt wordt.

Hierdoor moet Riga mogelijk zelfs de competitiestart (op 16 augustus tegen Stoke City) aan zich voorbij laten gaan. "Ze werken niet mee," aldus de ex-Spartaan. "Heel vervelend, want dit gaat mij die mooie eerste wedstrijd van het seizoen kosten."

Riga was enkele jaren lang een van de betere spelers bij Levante en scoorde ook het afgelopen seizoen ondanks de degradatie nog acht keer, waarmee hij clubtopscorer werd.

Ubisoft bevestigt MotionPlus ondersteuning voor Red Steel 2

De één was zeer lovend over Red Steel, de ander vond het puur bagger. Red Steel is een typische game waar menig gamer lang over kan discussieren. Ubisoft vindt dat we deel één even moeten vergeten en ons moeten fixeren op deeltje twee. Jazeker, die komt er ook aan. In een interview met Gamesindustry liet Alain Corre, executive director van Ubisoft, weten dat Red Steel 2 de Wii MotionPlus zeker gaat ondersteunen.

"Red Steel 2 has been in development for many months now, and this new device will help us be even more precise in what we do with the product. The Red Steel brand is strong - I think we released it on year one, and that people understood that it was a first try on new technology, technology that wasn't completely finished."

Met Red Steel 2 wil Ubisoft de 'technologie' afmaken. Met behulp van Wii MotionPlus is het mogelijk dat Red Steel 2 dan eindelijk een top FPS-game wordt, waar iedereen die mening deelt.

Cryptic Studios redt Star Trek Online van de ondergang

Er gingen al langer hardnekkige geruchten, maar nu is het dan ook eindelijk officieel. Star Trek Online is in ontwikkeling bij Cryptic Studios, het bedrijf dat eerder al verantwoordelijk was voor City of Heroes. De game wordt gemaakt voor zowel PC als consoles. Voor welke consoles is niet duidelijk, maar aangezien Champions Online van Cryptic naar de Xbox 360 komt is het niet geheel onwaarschijnlijk dat de eer in ieder geval voor Microsofts console is.

De toekomst van Star Trek Online leek onzeker in het begin van het jaar toen ontwikkelaar Perpetual aangaf geen zin meer te hebben in de game en het project had overgedragen aan een andere studio. Vervolgens hield de ontwikkelaar wel zelf de spelcode, waardoor de nieuwe developer van scratch moest beginnen. De vraag was dan ook of een ontwikkelaar daar wel zin in had. Zoals de geruchten al gingen was Cryptic daar niet vies van, waardoor de Trekkies toch iets hebben om naar uit te kijken.

In Star Trek Online mag je spelen als kapitein van een ruimteschip van de Federation of de Klingons. Niet tijdens de oorlog die de twee facties uitvoeren in de 23e eeuw, maar in het begin van de 25e eeuw. In een tijd na alle TV-series kortom. Je zult je eigen schip kunnen uitrusten op een manier die jij wilt en je eigen crew kunnen trainen. Vervolgens kun je de verre ruimte gaan verkennen met je schip of aan land gaan op planeten. Ook zul je aan boord van andere ruimteschepen kunnen gaan.

Cryptic heeft vandaag ook gelijk de eerste screenshots van de game vrijgegeven, waarin we kunnen zien wat hun visie is op de toekomst van het Star Trek-universum. De eerste gameplaybeelden zullen op 10 augustus volgen. Deze zullen gepresenteerd worden op de Star Trek Convention in Las Vegas.







'Dekker en Rabobank uit elkaar'

Thomas Dekker zal niet langer uitkomen voor de wielerploeg van de Rabobank. Wegens een wederzijds gebrek aan vertrouwen wordt er vandaag onderhandeld over hoe en wanneer het contract van Dekker, dat nog tot eind 2009 loopt, het best kan worden beëindigd.

Dekker kreeg in mei van wielerunie UCI te horen dat hij over variabele bloedwaarden beschikt. Het gaat hierbij om afwijkende en niet om verdachte bloedwaarden, zo benadrukt de UCI. Dit betekent dat de 23-jarige renner niet geschorst of ontslagen kan worden. Dat een renner over variabele waarden beschikt, kan wijzen op het gebruik van verboden middelen. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn. Bij Dekker is niets verdachts aan het licht gebracht. De Rabobank wil nog niet officieel bevestigen dat dat er een breuk aanstaande is.

Voor welke ploeg Dekker nu zal gaan rijden is niet bekend. Wel staat de coureur in de belangstelling van de nieuwe ploeg Tinkoff. Dekker deed dit jaar niet mee aan de Tour de France omdat hij niet fit genoeg bleek. Onlangs meldde hij zich zelf af voor de Olympische Spelen.

Mark Wahlberg gaat de Max Payne game niet spelen

Mark Wahlberg, de acteur die binnenkort als Max Payne op het witte doek te zien is, heeft aangegeven dat hij de game Max Payne zeker niet gaat spelen. Hij is namelijk bang dat hij dan verslaafd raakt en door de game beïnvloed wordt.

"I got more responsibility now than I’ve ever had with the kids and everything else. I don’t want to be spending 14 hours on the videogame and then eight hours on the set. It’s not going to work out."

Mark Wahlberg heeft kennelijk geen informatie nodig over hoe Max Payne zich gedraagt in de game. We zullen zien of hij wel de échte Max Payne is.



'Ajax en FC Twente praten vandaag over Wielaert'

Volgens het Algemeen Dagblad zullen Ajax en FC Twente vandaag om de tafel gaan zitten om een mogelijke transfer van verdediger Rob Wielaert te bespreken. De Amsterdammers zien in Wielaert een goede versterking voor de achterhoede.

Eerder legde Ajax de Spanjaard Oleguer Presas vast, maar de Amsterdammers willen dus nog een verdediger aan de selectie toevoegen. Een eerste bod van 1,5 miljoen euro op de 29-jarige Wielaert werd door FC Twente afgewezen.

Enige tijd geleden klopte Ajax ook al bij FC Twente aan in de zoektocht naar een centrale verdediger. De Amsterdammers hadden destijds hun zinnen gezet op de Braziliaan Douglas, maar de Tukkers wilden de jonge achterhoedespeler absoluut niet kwijt.

Helft eerstgeboren heeft ongehuwde moeder

De helft van alle eerstgeborenen in 2007 heeft een ongetrouwde moeder. Van alle kinderen werd veertig procent buiten het huwelijk geboren. In 1990 had een op de tien pasgeboren baby's een ongehuwde moeder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.

Vorig jaar werden 181 duizend kinderen geboren. Daarvan kwamen ruim zeventigduizend buiten het huwelijk ter wereld. Steeds minder ouders zien in de komst van hun eerste kind een reden om te trouwen.

Vooral vrouwen die voor hun twintigste hun eerste kind krijgen, zijn niet getrouwd. Vorig jaar ging het om negen van de tien moeders. Begin jaren negentig was veertig procent ongetrouwd. Van de vrouwen die pas na hun 35e moeder worden, is ruim vijftig procent niet getrouwd.

Nederland neemt ondanks de stijging van het aantal kinderen met ongehuwde ouders een middenpositie in ten opzichte van andere Europese landen. Vooral in Scandinavische landen worden veel kinderen buiten het huwelijk geboren. Ruim de helft van alle baby's heeft daar ongetrouwde ouders. In landen als Italië en Griekenland gaat het om minder dan twintig procent.

Kerkgenootschap Weert moet stil zijn

Evangelisch kerkgenootschap De Bron mag van de gemeente Weert geen geluidsinstallatie meer gebruiken bij de zondagsvieringen in een partytent.

De gemeente verbood geluidsversterking na aanleiding van klachten van omwonenden, bevestigde predikant Remy de Wilde van het genootschap vandaag berichtgeving op L1.

Elke zondag houdt het kerkgenootschap op steeds een ander grasveld in Weert een viering met zang, gebed en een kinderfeest. De daarbij gebruikte geluidsinstallatie werkte omwonenden op de zenuwen. De Wilde heeft bezwaar ingediend tegen het verbod. Ook heeft hij tegen het college van burgemeester en wethouders een klacht ingediend bij het Meldpunt Discriminatie.

Anouk favoriet bij Songfestivalliefhebbers

Songfestivalliefhebbers zien zangeres Anouk het liefst naar de volgende editie van het Eurovisiesongfestival gaan. Dat blijkt uit een online peiling van het Eurovisie Platform op Hyves. De Haagse zangeres zou volgens de honderden mensen die hun stem uitbrachten de beste afgevaardigde zijn voor Nederland op het liedjesfestijn.

Andere artiesten die volgens de liefhebbers succes zouden kunnen hebben op het evenement zijn Within Temptation en Nick & Simon. Deze artiesten belandden op de tweede en derde plaats van de peiling. Ook VanVelzen (5), Alain Clark (8) en Ilse DeLange (9) staan in de top tien van favoriete Songfestivalartiesten.

Dit jaar vertegenwoordigde Hind Nederland op het Eurovisie Songfestival, maar zij haalde de finale niet. In de jaren daarvoor strandden ook Edsilia Rombley, Treble en Glennis Grace in de halve finale.

Klagers eisen alsnog vervolging Wilders

Diverse partijen willen dat het gerechtshof in Amsterdam het Openbaar Ministerie (OM) opdracht geeft PVV-voorman Geert Wilders toch te vervolgen voor diens anti-islamuitspraken. Een woordvoerder van het hof zei vandaag dat tot nu toe drie verzoekschriften zijn binnengekomen.

Het OM besloot eind juni Wilders niet strafrechtelijk te vervolgen voor uitspraken die hij in 2006 en 2007 deed in de Volkskrant en in een column op internet. Hoofdofficier van justitie Leo de Wit zei toen dat de politicus zich niet schuldig heeft gemaakt aan discriminatie of het aanzetten tot haat, omdat hij zijn uitlatingen deed in de context van het maatschappelijk debat.

Het OM vindt een aantal van de uitspraken over moslims beledigend, maar niet strafbaar. Justitie kreeg tientallen aangiften binnen naar aanleiding van Wilders' uitspraken en zijn film Fitna.

Mannen maken inhaalslag in levensverwachting

De levensverwachting voor zowel vrouwen als mannen is de afgelopen vijf jaar gestegen. Vooral mannen maakten een inhaalslag. Meisjes geboren in 2007 worden naar verwachting gemiddeld 82,3 jaar oud, de vorig jaar geboren jongens gemiddeld 78 jaar.

Dat meldde het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Vrouwen hebben altijd een hogere levensverwachting dan mannen gehad, maar dat verschil wordt kleiner. Vanaf 1980 is de levensverwachting van mannen met 5,5 jaar toegenomen, die van vrouwen met 3,1 jaar.

Krijg je eigen lancer bij Gears of War 2

Normaliter is het aanschaffen van een special edition weggegooid geld. Of je krijgt er een figurine bij die van ellende uit elkaar valt (Bioshock iemand?) of nog leuker, een survival alarmklok zoals bij de nieuwe Fallout special edition.

Maar aan al deze ellende komt nu een eind met de special edition van Gears of War 2; voor slechts $130 dollar krijg je daar nu namelijk je eigen lancer bij



Cliff Bleszinski lijkt wel wat klein zo



De lancer aan het werk

Hoeveel deze edition in Nederland gaat kosten, is nog niet bekend. Als dit geen reden is om deze special edition aan te schaffen...

VVD: Bussemaker onbeschoft in de weer

De uitspraken van staatssecretaris Jet Bussemaker over de Amerikaanse president George Bush en diens mogelijke opvolger John McCain zijn bij de VVD kompleet in het verkeerde keelgat geschoten. De boze liberalen eisen dat de premier Bussemaker op het matje roept.

De PvdA-bewindsvrouw zei afgelopen weekend dat het ''een grote ramp'' zou zijn als McCain de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou winnen. Verder stelde de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat ze ''schoon genoeg'' heeft van het beleid van Bush. McCains rivaal Barack Obama wordt door haar juist bewonderd ''omdat hij een enorme kracht heeft om mensen aan te spreken en 'het nieuwe Amerika' laat zien.'' Ze benadrukte wel dat dit geen kabinetsstandpunt is, maar een persoonlijke mening.

Volgens de VVD heeft Bussemaker Nederland ''schade toegebracht'' met haar uitlatingen. "Het is slecht voor Nederland om de mogelijk volgende Amerikaanse president als een ramp af te schilderen", aldus VVD-Kamerlid Hans Van Baalen vandaag in De Telegraaf. Zijn partij vindt dat de PvdA'ster haar verontschuldigingen moeten aanbieden aan de Amerikaanse tijdelijk zaakgelastigde in Den Haag.

Van Baalen zegt verder dat senator en oorlogsveteraan John McCain in zijn politieke en persoonlijke leven ''meer moed getoond heeft dan mevrouw Bussemaker ooit zal tonen''.

Midway kondigt Mortal Kombat Kollection aan

Met de binnenkort verschijnende Mortal Kombat vs. DC Universe in gedachte heeft Midway nu Mortal Kombat Kollection aangekondigd. De perfecte manier op de hype voor je nieuwe game uit je best lopende franchise te verhogen. In het pakket zitten Mortal Kombat: Deception, Mortal Kombat: Shaolin Monks en Mortal Kombat: Armageddon. Dit alles gaat in Amerika over de toonbank voor $29.99. Wanneer het pakket uitkomt en of het pakket ook naar Europa komt is nog niet bekend.



[Gerucht] Met XBL Silver kun je online gamen?

Verschillende gamers hebben ontdekt dat er bepaalde games zijn die je met een Live Silver account gewoon online kunt spelen. Het gaat hier om games die naast de Xbox 360 ook op de PC uitkwamen. Dit kan te maken hebben met het gratis worden van Games for Windows Live, of zou ook Xbox Live gratis kunnen gaan worden? Vooralsnog zijn er maar drie games waarop het succesvol getest is. Lost Planet: Extreme Condition Colonies Edition, Universe at War: Earth Assault en Shadowrun kunnen nu dus blijkbaar gratis online gespeeld worden met een Silver account. Dus mensen met een Silver account, zet je Xbox eens aan en probeer het uit!



Op speurtocht op Need for Speed: Undercover teasersite

Need for Speed is een serie racegames die al veel veranderingen heeft ondergaan. De volgende stap is nu blijkbaar Undercover, waarin je meer verhaal krijgt dan voorheen in een Need for Speed spel. Uiteraard hebben we al vaker een verhaal gezien, maar dat was altijd meer van het kaliber: Dit is mijn stad, ik mag jou niet, ik sloop je bak, begin maar met een Opel Kadett, race tot je een ons weegt, neem het tegen de big bad guy op en juich in de rondte. Om aan te tonen dat er meer diepgang in de nieuwste NfS gaat komen heeft EA een teasersite geopend waar je lekker kan speuren naar clues. Zoek gewoon met je pijltje over het scherm tot je een handje krijgt, klik en voila. Je kunt hier, hier of hier klikken om naar deze site te gaan.

Hieronder staat verklapt hoe je zo snel mogelijk de teaser trailer kunt vinden.

spoiler
Klik meteen op het lichtknopje naast de deur, waardoor het licht uitgaat en een projector aangezet wordt. Klik op het geprojecteerde filmpje om de teaser te bekijken.

Boek: Sebastian Faulks (als Ian Fleming) - Devil may care

James Bond heeft het druk gehad de afgelopen jaren. Dat is ook aan hem af te zien, hij zit onder de littekens en het verlies van zijn vrouw vreet nog steeds aan hem. Ook de dubbel-nullen hebben niet het eeuwige leven. Daarom werd hij verplicht op verlof gestuurd door M. Compleet ontgiften, dus geen alcohol maar veel sporten (tennis) en gezond eten. Maar net op het moment dat James besluit het drukke leven achter zich te willen laten, wordt hij in allerijl op een nieuwe missie gestuurd. Een gevaarlijke gek genaamd Julius Gorner is ten tonele verschenen en lijkt snode plannen met Engeland te hebben. Tijdens zijn opdracht komt Bond de mooie Scarlett Papava weer tegen. Zij kan hem introduceren bij Julius tijdens een potje tennis. Het enige wat zij daarvoor terug wil is dat James haar helpt bij het redden van haar zusje Poppy, welke in de klauwen van Julius is gevallen. Saillant detail, Julius Gorner heeft een vergroeide hand welke verdacht veel weg heeft van een apenhand.

Utrechtse bike-ambu een primeur in Nederland

Hoewel het internationaal al langer een bekend fenomeen is, heeft Utrecht de primeur voor Nederland wat betreft de fietsambulance. Door de steeds drukker wordende straten is de Utrechtse Ambulancedienst RAVU genoodzaakt de bike-ambu in te zetten op de zaterdagen.

De bike-ambu fietst behendig langs het winkelend publiek, maar ook wegopbrekingen en omleidingen worden gemakkelijk omzeild. De fietsambulance is geen Nederlandse uitvinding; wereldsteden als Londen en Toronto zijn al langer bekend met het fenomeen.

De bike-ambu kan niet door iedereen bereden worden. Slechts vier ambulanceverpleegkundigen die werkzaam zijn bij RAVU mogen de volledig uitgeruste tweewieler berijden. "Je moet een flinke conditie hebben en gewend zijn om te fietsen," aldus de bedenker van de Utrechtse bike-ambu, verpleegkundige Ruben Verlangen. "Je kunt moeilijk hijgend en puffend aankomen en dan pas een patiënt aan de zuurstof leggen." 

De bike-ambu doet niet onder voor de gemotoriseerde ambulancevoertuigen. Wanneer de koffers van de bike-ambu zich openen, ontvouwt zich snel een afdeling spoedeisende hulp als die van een ziekenhuis. De bike-ambu kan alles wat een gemotoriseerd ambulancevoertuig ook kan; van een infuus aanleggen tot hartfilmpjes maken, van defibrilleren tot medicatie toedienen. Het enige dat de bike-ambu niet kan is het vervoeren van een patiënt naar het ziekenhuis, maar wanneer dat noodzakelijk is, wordt alsnog een reguliere ambulance ingeroepen.

Nog een opvallend verschil van de bike-ambu met reguliere ambulances; er is geen sirene en zwaailicht aanwezig. Deze keuze is bewust gemaakt, omdat mensen kunnen schrikken van de sirene, waardoor meer ongelukken kunnen gebeuren. "Mensen schrikken dan van de sirene, zien niet precies waar je vandaan komt rijden en springen zó voor de fiets," aldus Verlangen.

Politie en wazige beelden in Midnight Club: Los Angeles screens

Het oudste beroep ter wereld wordt ook wel de prostitutie genoemd...ik denk echter dat criminaliteit nog eerder was en dat het eerste prototype van het wiel (lees: rond stuk steen) uitgevonden was, er al een groepje bezig was een snood plan te bedenken om deze uitvinding weg te kapen en vrouwtjes ermee te versieren. In Midnight Club: Los Angeles mogen we ook weer lekker dingen doen die volgens de wet verboden zijn, namelijk racen op de openbare weg. Waarom is dit verboden vraag je? Racen is namelijk niet spannend als iedereen zich aan de maximum snelheid moet houden. Hoe het wel moet zie je hieronder.



Fietser sleurt hond de dood in

In Utrecht is zaterdagavond een rottweiler overleden nadat een of andere idiote fietser het beest meesleurde aan een uitlaatlijn. De nog onbekende fietser liet de hond meer dood dan levend achter in de Agnietenstraat, toen het dier echt niet meer verder kon. Getuigen zagen nog hoe de man probeerde de bloedende hond mee te krijgen, voordat hij opgaf en wegfietste.

Toen de gewaarschuwde dierenambulance arriveerde, was de hond al stervende. Een woordvoerder van de dierenambulance laat in het AD weten dat de man de hond expres moet hebben gekweld: ''Je moet op warme dagen sowieso niet met een hond gaan rennen. En deze fietser móet gemerkt hebben dat de hond leed. Hij bloedde als een rund: er lag een spoor van bloed op de straat, en hij schuimbekte omdat hij oververhit was. Zo iemand mogen ze van mij aan de hoogste boom opknopen.'' Volgens de woordvoerder was het op zich een gezonde hond, die lange tijd moet zijn meegetrokken, want een rottweiler overlijdt niet zomaar.

De rottweiler was gechipt. Uit die gegevens blijkt dat het dier luistert naar de naam 'Tysen' en dat de eigenaar in Vleuten woont. Die informatie kan echter verouderd zijn. Soms verkopen eigenaren hun hond door en vergeten ze de informatie over te zetten. De hondenbrigade van de politie onderzoekt de zaak.

Met dank aan ZoeterMark en DJMO voor de submit.

Turks Hof buigt zich over verbod regeringspartij

Het Turkse Constitutionele Hof in Ankara buigt zich vandaag over een verbod van de regeringspartij AKP. De partij zou erop uit zijn om van Turkije een islamitische staat te maken, stelt de aanklager. De AKP van premier Tayyip Recep Erdogan en president Abdullah Gül ontkent dat.

Ook eist de aanklager dat hoge politici als Erdogan en Gül vijf jaar lang niet meer politiek actief mogen zijn. Mocht het hof besluiten dat de AKP (Gerechtigheid en Ontwikkeling) gesloten moet worden, dan staat Turkije vrijwel zeker vervroegde verkiezingen te wachten, mogelijk in november.

De uitspraak wordt niet alleen in de regering met spanning afgewacht, maar ook bij de Europese Unie en bij buitenlandse investeerders. Die zijn bang voor een nieuwe periode van onrust in het land dat graag lid wil worden van de EU.

De meeste Turken zijn moslim, maar Turkije is een seculiere staat. Het Hof moet het land beschermen tegen elke bedreiging van de seculiere status.

Het verbieden van politieke partijen is niet nieuw in Turkije. Het Hof verbood eerder al voorlopers van de AKP, de Welvaartspartij (1998) en de Waardenpartij (2001).

Het begin van de beraadslagingen komt slechts enkele uren nadat de stad Istanbul werd getroffen door een bloedige aanslag. Explosies kostten zeker vijftien mensen het leven en verwondden meer dan 150. De aanslagen zijn nog niet opgeëist.

Roemenen slachten schaap in weiland

Twee Roemenen van 39 en 44 jaar zijn zaterdagnacht aangehouden omdat ze een schaap hadden geslacht in een weiland in Hardinxveld-Giessendam. Volgens de politie wilden ze het vlees meenemen en opeten. De Oost-Europeanen verklaarden dat ze door alcohol tot hun daad waren gekomen.

Een agente in burger merkte de twee op toen ze langs een flat door een sloot het weiland inliepen en waarschuwde haar collega's. De agenten gingen met zaklampen het weiland in en vonden een van de mannen doorweekt en overdekt met kroos. Even verderop lag het dode schaap.

Andere agenten hielden op de Nassaustraat de tweede verdachte aan, eveneens drijfnat en onder het kroos. Het duo woont en werkt tijdelijk in Hardinxveld-Giessendam. De eigenaar van het schaap heeft aangifte gedaan van diefstal en dierenkwelling.

'EU'er Lagendijk op Turkse dodenlijst'

Europarlementariër Joost Lagendijk (GroenLinks) stond op de dodenlijst van de ultranationalistische Turkse groep Ergenekon. Dat meldde de Turkse krant Milliyet gisteren op basis van een verklaring van een van de opgepakte leden van de organisatie.

De 51-jarige Lagendijk is een bekende figuur in Turkije door zijn huwelijk met tv-journaliste Nevin Sungur. Als co-voorzitter van de Europese Turkije-delegatie ziet toe op de hervormingen die het land moet doorvoeren om lid te worden van de Europese Unie. 

Ook de voormalige presidenten Suleyman Demirel en Ahmet Necdet Sezer waren doelwit van Ergenekon. De organisatie had het verder gemunt op Deniz Baykal, de leider van de grootste oppositiepartij CHP. Ergenekon zou met geweld en chaos een militaire staatsgreep hebben willen uitlokken om zo de huidige regering van premier Tayyip Recep Erdogan ten val te brengen.

De Turkse politie heeft negentig leden van de schimmige groep opgepakt. Ze worden onder meer van terrorisme verdacht.

Doden door schietpartij in kerk VS

Een man heeft gisteren in een kerk in de Verenigde Staten twee mensen doodgeschoten. Hij opende het vuur op gemeenteleden die een kindervoorstelling bekeken in de plaats Knoxville in de oostelijke staat Tennessee, meldden lokale media. Zeven mensen raakten gewond.

Aanwezigen overmeesterden de man toen hij probeerde zijn wapen te herladen. Hij is door de politie gearresteerd. Het motief van de 58-jarige schutter is nog niet bekend. Hij kwam de kerk binnen met een gitaarkoffer, waarin hij het geweer zou hebben verstopt.

Geen van de kinderen die het stuk voor in de kerk opvoerden, raakte gewond al waren velen getraumatiseerd. Sommige gewonden zijn er ernstig aan toe. Een van de slachtoffers is de 60-jarige koster van de Unitaristische Kerk. Die is een van de meest liberale van de Verenigde Staten.

De schietpartij van gisteren was de vierde keer in vijftien maanden dat de VS zijn getroffen door moordpartijen in een kerk.

Liechtenstein-banken: Fiod heeft beet

Negentien Nederlandse particulieren en twee Nederlandse bedrijven komen voor op de cd-rom waarop gegevens staan van geheime rekeningen in Liechtenstein. De fiscale opsporingsdienst FIOD-ECD heeft deze informatie ontvangen van de Duitse fiscus, die het schijfje in handen heeft gekregen. De Belastingdienst analyseert nu de aangiften van de betrokkenen en zal zonodig naheffingen opleggen met boetes of een strafrechtelijke aanpak instellen.

Dat heeft staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Hij vermoedde al dat op het schijfje Nederlanders stonden. In Duitsland ontstond ophef omdat de cd-rom tot woede van het ministaatje Liechtenstein door een oud-bankmedewerker was verkocht aan Duitsland. De namen van zeker 700 Duitsers staan erop. Vorige week werd in deze affaire de eerste belastingontduiker in Duitsland veroordeeld.

Verder schrijft De Jager dat de fiscus 430 miljoen euro aan naheffingen heeft opgelegd aan Nederlanders met een geheime (code-)rekening in Luxemburg en voor ander heimelijk vermogen en onroerend goed in het buitenland. De fiscus probeert in deze langlopende projecten zwartspaarders te achterhalen. Van de 430 miljoen euro staat 248 miljoen vast, omdat er geen beroep meer mogelijk is. Het restant wordt nog betwist. Er lopen nog ongeveer 1400 bezwaar- en beroepsprocedures, aldus de staatssecretaris.

Eigenaar veerboot Egypte vrijgesproken

Twee jaar geleden kwamen bij een veerbootramp in Egypte meer dan 1.000 mensen om het leven. De veerboot zonk nadat er brand was uitgebroken op het autodek. Een rechtbank in het land heeft de eigenaar nu vrijgesproken van nalatigheid. Nabestaanden hebben vol ongeloof en verbijstering gereageerd.

De eigenaar van de boot, Mamdouh Ismael, is een voormalig senator in Egypte. De overheid wordt er van beschuldigd hem een hand boven het hoofd te houden. Eerder werd wel zijn politieke onschendbaarheid opgeheven zodat er een parlementair onderzoek kon worden uitgevoerd naar zijn handelen. Er werd toen vastgesteld dat Ismael de regels niet had nageleefd en dat veiligheidspapieren waren vervalst.

Naar aanleiding van het parlementair onderzoek werd vastgesteld dat de samenwerking tussen de rederij en de dienst maritieme veiligheid te wensen overliet. Ismael moest wel al 36 miljoen euro aan smartengeld uitkeren aan de nabestaanden. Hij werd niet veroordeeld tot een celstraf omdat niet kan worden bewezen dat de slachtoffers zijn omgekomen als gevolg van een te late reddingsactie.

Uiteindelijk is alleen de kapitein van het schip veroordeeld. Hij moet een half jaar de gevangenis in. Medewerkers van de rederij en het havenbestuur werden vrijgesproken. De advocaten van de slachtoffers en het OM gaan in hoger beroep.

Tickets Olympische Spelen uitverkocht

Tickets voor de wedstrijden van de Olympische Spelen in Peking zijn uitverkocht. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Alleen voor evenementen die in andere steden worden gehouden zijn nog kaartjes over.

De organisatie had vrijdag de laatste 820.000 kaartjes in de verkoop gedaan. Dat zorgde voor chaotische taferelen bij loketten in Peking. Tienduizenden mensen stonden in de rij en probeerden door een politiekordon te breken.

Voor de Spelen in China stelde de organisatie 7 miljoen kaartjes beschikbaar. De voormalige directeur van de kaartjesverkoop werd in november ontslagen toen de officiële website crashte door de overweldigende belangstelling op de dag dat de eerste verkoop begon.

China boos op McCain

De republikeinse presidentskandidaat John McCain heeft zich de woede van China op de hals gehaald. De regering van het land is niet blij dat de Amerikaan met de Dalai Lama gesproken heeft. Dat gebeurde vrijdag in Colorado. Het gesprek met de Tibetaanse leider duurde drie kwartier. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft McCain daarmee de Chinees-Amerikaanse betrekkingen geschaad.

Op de website van het ministerie staat dat de Amerikanen zich niet moeten bemoeien met de interne aangelegenheden van China en zich moeten realiseren dat de Dalai Lama alleen maar verdeeldheid wil zaaien.

Na zijn gesprek met de Dalai Lama had McCain kritiek op China. Hij zei dat de onderdrukking van de mensenrechten in China een zaak is die ook de Amerikanen aangaat.

NAC Breda uitgespeeld in Europa

Het Europese avontuur van NAC Breda is dit seizoen van korte duur geweest. De ploeg van de nieuwe trainer Robert Maaskant verloor zondag de return in de derde ronde van de Intertoto tegen het Noorse Rosenborg BK: 2-0.

NAC, dat vorig seizoen als derde eindigde in de eredivisie, had het eerste duel vorige week zaterdag met 1-0 gewonnen. De spelers kunnen nu van een welverdiende vakantie gaan genieten.


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Gay Pride: inhoud met een knipoog

Voor de dertiende keer begint vandaag in Amsterdam de Gay Pride. Dit jaar besteedt het homofestival speciale aandacht aan cultuur en religie. Maar ook de bezoekers die willen feesten op straat of op het water komen weer ruimschoots aan hun trekken.

Grootste publiekstrekker is als altijd de traditionele botenparade, dit jaar op zaterdag 2 augustus. Daarbij zal volgens organisator ProGay een stoet met het recordaantal van tachtig boten door de grachten trekken. Tussen de feestelijk uitgedoste homo's en lesbiennes varen onder anderen minister Ronald Plasterk (Cultuur) en burgemeester Job Cohen mee. Ook is de politie dit jaar voor het eerst met een eigen boot vertegenwoordigd.

ProGay streeft met de parade naar "inhoud met een knipoog". Volgens de organisatie is het "nog steeds geen vanzelfsprekendheid dat homoseksuele mannen en lesbische vrouwen zich in al hun verscheidenheid kunnen laten zien". Bij de editie van vorig jaar vonden twee incidenten plaats waarbij homo's werden mishandeld.

Dit jaar leveren enkele musea, filmhuizen en andere culturele instellingen een belangrijke bijdrage. Zo toont het Joods Historisch Museum de film Jerusalem is Proud to Present, over de Gay Pride in Jeruzalem. In bioscoop Rialto is een filmfestival en in cultuurpodium De Levante kunnen bezoekers gedichten voordragen over 'homoseksualiteit in de oriëntaalse wereld'.

Op het Rembrandtplein wordt een oecumenische kerkdienst gehouden. Daarnaast worden in een protestantse kerk en in een synagoge speciale diensten gehouden met homoseksualiteit als thema. Ook Artis draagt een steentje bij: de dierentuin geeft op vrijdag speciale rondleidingen over homoseksualiteit in het dierenrijk. Wie alle cultuur en religie zat is, kan gedurende de hele week straatfeesten bijwonen in de stad. Op 3 augustus eindigt het festival met een groot slotfeest in de Stopera.

Verdrinkingen bij stranden New York

Zeker vier en mogelijk zeven zwemmers zijn in het afgelopen weekeinde verdronken voor stranden van New York. Dat hebben de politie en de kustwacht zondag bekendgemaakt. Het water voor de kust van de Amerikaanse miljoenenstad was onstuimig en er stond een verraderlijke stroming.

Drie zwemmers verdronken ten oosten van de stad, bij een strand waar strandwachten op de uitkijk stonden. Ten zuiden van de stad liet een surfer het leven bij een onbewaakt strand. Een 18-jarige zwemmer, een 23 jarige man en een 10-jarige meisje worden nog steeds vermist.

De politie spreekt van een mogelijk record. Het uitzonderlijk verraderlijke water zou vooral zijn veroorzaakt door een storm die de afgelopen dagen op zee langs de Amerikaanse oostkust trok.

Groep 2: glijbaan-vluggertjes

Elke maandag schrijft superworm over zijn leven van groep 1 tot het eerste jaar van de Uni. School-, familie-, vriendjes- en vriendinnetjesgerelateerde voorvallen van 15 jaar geleden tot nu passeren de revue, overgoten met een superworm-sausje van droge humor, retrospectief plezier en hartelijke zelfspot.

Deze week: groep 2, waarin de kleine superworm het speelplein van de openbare basisschool verkent. Met alle gevolgen van dien.

Die domme AI is de weg weer eens kwijt!

Iedereen komt ze wel eens tegen, pathfinding bugs. Je AI vijand blijft vrolijk tegen een paal aan lopen omdat deze tussen hem en jou staat. Of vijanden maken een enorme omweg omdat ze niet van een richeltje af durven te springen. Iemand is zo vriendelijk geweest om er een aantal voor ons te verzamelen, en er een filmpje van te maken voor ons vermaak. Bekijk het filmpje hieronder.

Microsofts Frank O'Conner ziet mogelijkheden voor HaloCon

Naast grote gamebeurzen als de E3, de Games Convention en de Tokyo Game Show zijn er ook bedrijfseigen beurzen zoals de QuakeCon en de BlizzCon. Frank O'Connor van Microsoft gaf op de ComicCon aan dat hij ook wel mogelijkheden ziet in de toekomst voor een HaloCon. Deze beurs zou dan qua formaat moeten kunnen concurreren met de QuakeCon en BlizzCon. Volgens O'Connor is de franchise groot genoeg om op zichzelf te kunnen staan.

Je kunt een HaloCon organiseren.Niks op de schaal van een ComicCon, maar je kunt prima een paar honderd mensen bij elkaar brengen puur om iets van Halo te zien. We zijn totaal niet bezorgd over de mogelijkheid van Halo om op eigen benen te kunnen staan en te kunnen schijnen in de toekomst. Er komt genoeg aan.

Op het moment is er nog geen sprake van enige planning van zo'n evenement, maar O'Connor legde uit dat de trouwe en gepassioneerde community van Halo het vooruitzicht op een Halo-beurs zeker aantrekkelijk heeft gemaakt. Er wordt al een hoop gedaan voor de community zoals de fanfest op de E3, maar er is meer mogelijk. Iets groters en ambitieuser moet in de toekomst zeker kunnen volgens O'Connor.



Zes screens van de multiplayer uit Killzone 2

Dit jaar werd voor de derde keer op rij Killzone 2 op de E3 getoond. Ondanks dat Guerilla dus al geruime tijd bezig is met de ontwikkeling van deze shooter, zul je hem voorlopig nog niet in je PlayStation 3 kunnen duwen. De huidige planning is namelijk dat de game pas eind februari 2009 in de winkels zal liggen. Tot die tijd moeten we het doen met screenshots en trailers, zoals onderstaande multiplayer-screenshots.




Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.