Boek: Nelson DeMille - Het spel van de Leeuw

Agent John Corey heeft zich aangesloten bij de speciale Anti Terrorist Task Force (A.T.T.F), afdeling Midden-Oosten. Echt blij is hij er niet, mede door de aanwezigheid van Ted Nash, alhoewel de aanwezigheid van Kate Mayfield dit toch wat draaglijker maakt. Na het volgende klusje, het ophalen van de overgelopen terrorist Assad Khalil, wil hij zich laten overplaatsen naar de afdeling die zich bezig houdt met de IRA. Maar als de vlucht met Assad binnenkomt op het vliegveld blijkt er al twee uur lang radiostilte te zijn. Het toestel landt dan ook op de automatische piloot en eenmaal binnen blijkt dat alle passagiers dood zijn. Assad Khalil, bijgenaamd de Leeuw, is echter niet meer aan boord. Om het nog erger te maken richt hij ook nog een bloedbad aan in het zwaar beveiligde gebouw van de ATTF. De missie van Assad is wraak nemen op de piloten welke verantwoordelijk waren voor de bombardering van Khadaffi's paleis in 1986. Assad verloor daarbij zijn hele familie en zwoor wraak aan alle betrokkenen. John’s missie is om, samen met onder andere Kate en Ted, uit te zoeken wat Assad Khalil's missie is en om hem zo snel mogelijk te stoppen en gevangen te nemen.

Nelson Demille heeft al heel wat titels op zijn naam staan en een aantal van zijn boeken zijn zelfs al verfilmd. Na drie jaar aan een Amerikaanse universiteit te hebben gestudeerd diende hij in het leger in de rang van eerste luitenant. Gedecoreerd met een "Air Medal", "Bronze Star" en het "Vietnamese Cross of Galantry" voor bewezen dapperheid keerde hij terug naar de universiteit om daar af te studeren. In 1978 publiceerde hij zijn eerste boek. Bij de meest recente verhalen maakt hij gebruik van twee verschillende hoofdpersonen, te weten John Corey en Paul Brenner. Naast een lidmaatschap van het Amerikaanse "Mysterywriters" genootschap is hij ook een lid van de Mensa, wat in ieder geval iets over zijn IQ zegt.

Deze paperback is een heruitgave van het tweede avontuur van John Corey en het zeventiende boek van Nelson De Mille. Al eerder bespraken we op FOK! het vierde avontuur van John Corey, Code Vuurstorm. In vergelijking met dat vierde verhaal zit er dit keer heel wat meer vaart in. Wat weer opvalt, ondanks de redelijk zwakke vertaling, is de enorme kletsdrang van John Corey. Het is het type dat, indien je naast hem in een café of bar zou zitten, je de oren van de kop zou kletsen. Maar dan wel op een onderhoudende manier. De hoeveelheid grapjes die de schrijver op je afschiet via John Corey is enorm. Voeg daarnaast de spanning en sensatie toe en je hebt een prima leesboek in pocketvorm, uitstekend geschikt om eens mee naar huis te nemen en te lezen. Was de vertaling beter geweest, dan was de score van deze pocket nog een stuk hoger geweest.


Uitgever: Uitgeverij Zilver Pockets ISBN: 978 90 4176 215 3 Pagina's: 540
Waardering: