Menchov tevreden, Breukink niet

Peterselieman
Rabo-renner Denis Menchov was na afloop van de tijdrit die gewonnen werd door Sefan Schumacher tevreden over zijn positie in het klassement in de Tour. Ploegleider Erik Breukink was dat echter allerminst.

Menchov: "Ik ben tevreden met mijn optreden in deze Tour. De vierde plaats is oké. Iemand moet vierde worden, toch?" De Rus verloor in enkele ritten wat tijd op de concurrentie en kan hierdoor niet op het podium op de Champs-Elysées staan. "Ik had pech. Het was ook wel een beetje mijn fout, maar die dingen overkomen je gemakkelijk. Maar het was wel een cadeau aan de concurrentie."

Breukink: "Het is wel een beetje gemiste kans als je ziet hoe hij deze Tour het podium mist. Denis heeft deze ronde zijn niveau gehaald, daar ligt het niet aan. Maar hij heeft de tijd verloren op de verkeerde momenten, dat is gewoon zo. Dat kun je uitrekenen. Zonder het bewuste tijdverlies had Menchov in het klassement tweede gestaan."

Breukink was wel tevreden over de voorbereiding van Mechov op de Tour: "We hebben er alles aan gedaan, qua voorbereiding verliep alles goed en ook de keuze om eerst de Ronde van Italië te rijden was juist. Daar werd hij vijfde, hier vierde. Voor vandaag was onze uitgangspositie al wat moeilijker, Denis had tijd moeten pakken op l'Alpe-d'Huez, maar daar had hij niet de goede benen. Vandaag heeft hij gewoon goed gereden, hij won zelfs op Cadel Evans."

In de tijdrit van zaterdag eindigde Menchov op de zesde plaats, nog voor Evans die tien seconden meer nodig had. De tijd van de Rus was niet voldoende om de Oostenrijker Bernhard Kohl te passeren in het klassement. Breukink: "Kohl was de verrassing van de dag. Hij heeft ook drie weken op niveau gereden en nooit verzaakt. Dat is knap. Of hij het volgend jaar weer kan laten zien, moeten we afwachten. Bevestigen is het moeilijkste dat er is."

Breukink sprak ook over de Tour van volgend jaar waar de kans aanwezig is dat Contador weer meedoet en er weer nieuwe talenten opstaan die meestrijden voor het klassement. Menchov antwoordde op deze opmerking: "Ik heb nog twee of drie Tours te gaan. Wielrennen is niet eenvoudig. Ik was hier ook een van de favorieten, maar ik word uiteindelijk vierde. We zullen het volgend jaar wel zien."