Nadal: "Goud belangrijker dan nummer één"

Peterselieman
Tennisser Rafael Nadal heeft bij het toernooi in Toronto aangegeven dat hij olympisch goud belangrijker vindt dan de nummer één positie op de wereldranglijst. Vandaag wist de Spaanse nummer twee van de wereld Roger Federer op de ranglijst dicht te naderen door in de finale van het ATP-toernooi in Toronto met 6-3 6-2 af te rekenen met Nicolas Kiefer.

Het betekende voor Nadal al de zevende titel van dit jaar en de dertigste in zijn carrière. Ook was dit de 29e overwinning en vijfde titel op rij voor de Spanjaard. Hij deed dit op drie verschillende baansoorten. Het gravel in Hamburg en Parijs, het gras in Queen’s en op Wimbledon en nu het hardcourt in Toronto.

Nadal gaf tijdens het toernooi niet bezig te zijn met de nummer één positie op de wereldranglijst die hij volgende week bij goed presteren in Cincinnati kan behalen. Vorig jaar won Federer dat toernooi, terwijl Nadal in de tweede ronde al zijn waterloo vond. "Roger en ik doen elke wedstrijd ons stinkende best. We spelen niet met de gedachte dat we elkaar op de hielen zitten. We willen gewoon allebei winnen en uiteindelijk zien we wel wie de beste is. Natuurlijk weet ik dat ik er nu dichterbij ben dan ooit. Uiteindelijk zullen we zien of ik de nieuwe nummer één word of niet." Hij geeft de voorkeur aan de Olympische Spelen: "Ik win liever olympisch goud."