FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 oktober 2007

Het blijft rommelen binnen Radio538

Icoon RadioHet rommelt al een tijdje binnen Radio538 en het blijft rommelen. Zo ligt Rick van Velthuysen naar verluidt in de clinch met de directie omdat hij het zonder sidekick Erik-Jan Rosendahl moet doen tijdens 'Midden in de Nacht-Rick'. Erik-Jan was een van de drijvende krachten van het nachtprogramma en luisteraars voeren al maanden actie hem terug te krijgen.

Bovendien moet Van Velthuysen tegen zijn zin stoppen met WeekendRick. De zender wil vernieuwen en nu krijgt Jeroen Nieuwenhuize de uren in het weekend. In eerste instantie bedankte hij voor de eer, want hij wil liever door de weeks. Zijn sidekick wordt Mijke Marsman waarover Veronica-jock Patrick Kicken geen goed woord over had. "Trap niet in deze valkuil, deze vrouw heeft nul liefde voor radio en is alleen maar bezig zichzelf te profileren", aldus Kicken. Nieuwenhuize start 3 november met zijn weekendshow die volgens 538 leuk gaat worden.

Verder gaat Ruud de Wild dus toch weg bij 538, zo onthulde RTL Boulevard maandag. Het is nog niet bekend of Giel Beelen zijn plek gaat innemen. Intussen ontkent 538 dat er conflicten zijn met Van Velthuysen. Maar datzelfde 538 loog eerder ook glashard dat er conflicten waren met Ruud de Wild of dat er gesprekken waren met Giel Beelen.

(c) FOK!
Gaat Giel het gat van De Wild opvullen?

[upd] 'Studiefinanciering wordt afgeschaft'

Icoon Onderwijs Studenten krijgen geen studiefinanciering meer. Ze moeten hun studie volledig met een lening betalen. Minister van Onderwijs Ronald Plasterk van de PvdA neemt dit advies over van de Commissie-Rinnooy Kan die dit voorstelt.

Het extra vrijgekomen geld zal gebruikt worden om het salaris van leraren te verhogen. Hiermee zou het lerarentekort in de toekomst vermeden kunnen worden. Plasterk zal zijn ideeën morgen bespreken met minister van Financiën Wouter Bos.

De basisbeurs van studenten, 233 euro voor uitwonende studenten, wordt veranderd in een lening. Als een student dit bedrag na de studie niet kan terugbetalen, kan de lening omgezet worden in een gift.

Update 23.07 uur
Inmiddels heeft minister Plasterk aangegeven dat het slechts ging om een mogelijkheid. Hij heeft geld nodig om de leraren te betalen, maar vindt het afschaffen van de studiefinanciering "geen serieuze optie". Zijn ministerie zal nu andere financiële mogelijkheden onderzoeken.

Dynamo verliest in Champions League

De volleyballers van Piet Zoomers Dynamo zijn de Champions League begonnen met een nederlaag. Treviso was in het eerste groepsduel te sterk.

De ploeg uit Apeldoorn was zoals verwacht kansloos tegen de Italianen. De ploeg ging met 3-0 onderuit. (25-19, 25-17, 25-16). Volgende week dinsdag speelt Dynamo tegen het Belgische Knack Randstad Roeselare. De vierde ploeg in de poule is KS Jastrzebski Wegiel uit Polen. De eerste twee plaatsen zich voor de volgende ronde.

"Er werd flink wat afgeneukt bij Veronica"

Herinnert u zich deze nog?Wie dacht dat 3FM-dj Giel Beelen vernieuwend was door zich een paar jaar geleden te laten pijpen tijdens de uitzending heeft het mis. Bij het oude Radio Veronica gebeurde het al. Er gaan de meest wilde verhalen rond over Radio Veronica, de roemruchte zeezender en later publieke omroep uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Seks, drugs en rock'n roll zijn daarbij de sleutelwoorden. Mediajournalist Arjan Snijders heeft het allemaal uitgezocht en er een boek over geschreven. En dan niet alleen maar over de beruchte zeezendertijd, maar ook over de laatste jaren van Veronica.

Dus werden de dj's nu onder de mengtafel oraal bevredigd tijdens de uitzending? "Ja hoor, dat is wel gebeurd ja", zei Snijders gisteravond in FOK!radio. "In ieder geval Jeroen van Inkel. De verschillen met Giel zijn dat Giel zijn microfoon open liet staan, Van Inkel niet. Het tweede verschil is dat andere dj's zoals Rob Stenders dat fragment van Beelen overdag herhaalden, waardoor het meer impact had." Maar volgens Snijders was het bij Radio Veronica in de jaren 70 al goed feest. "Er werd flink wat afgeneukt. Ik denk dat bijna elke Veronicaan het wel met de ander gedaan heeft. En dat was ook weer een deel van de lol daar..."

Snijders schreef het boek 'Herinnert u zich deze nog' in opdracht van de Omroepvereniging Veronica. "Ik heb journalistieke onafhankelijkheid gevraagd en ook gekregen. Dat was best wel lef hebben, want ook de huidige bestuurders staan er niet altijd even positief in." Maar met wat het uiteindelijk geworden is was niet iedereen blij. "Vooral de oude rotten in de verenigingsraad zijn er absoluut niet blij mee."

En er staan nogal wat dingen in het boek die de goedkeuring van de oude rotten niet kan krijgen. Bijvoorbeeld de passage over Rob Out, oud-directeur van Veronica. "Hij was zwaar aan de drank en nam sollicitaties af in z'n naakie... gewoon om te kijken hoe sollicitanten daarmee om gingen." En dan is er nog het 'secretaresse-verhaal'. "Er is ooit een secretaresse van het balkon af gegooid. En die is daar behoorlijk gehandicapt uitgekomen." Nu waren dat vaak nog van die stiekeme Hilversumse geheimen. "Maar er zijn mensen die er niet blij mee zijn dat dit nu zwart op wit staat."

De laatste jaren van Veronica waren niet geweldig. De zender stapte eind jaren negentig uit de HMG (nu RTL). Er kwamen toen 'graaiers' op Veronica af. "Bert van der Veer is er zo eentje. Die heeft in 2003 nog een tijdje Veronica Televisie gemaakt met heel veel seksprogramma's. Maar toen hij dat ging uitzenden wist hij eigenlijk al dat het een kansloos avontuur was. Want bijna geen enkele kabelmaatschappij gaf de zender door en er was ook helemaal geen reclame-apparaat. Drie maanden later lag het op z'n gat en ging hij met 450.000 euro naar huis."

Inmiddels bestaat de omroep Veronica niet meer. Er is wel nog een vereniging die onder andere de archieven beheert. "Het merk Veronica is verkocht aan Sky Radio die er nu Radio Veronica mee maken. En op televisie heeft SBS nu de rechten, die er de tv-zender Veronica maakt." Dat werd gedaan om te voorkomen dat de vereniging failliet zou gaan.

Het bestuur van de vereniging Veronica is wel tevreden met het boek. "Zij hebben een streep willen zetten onder het verleden en willen nu bouwen aan een nieuwe toekomst." Zo is de vereniging nu ook eigenaar van kabelzender Kink FM en runt het een radioschool waar nieuwe talenten opgeleid worden.

Heeft Snijders nog een heftig feitje tot slot? "De personeelsfeestjes van Veronica waren een ramp voor vaste relaties. Zo is er een verhaal dat een zwangere vrouw naar haar man belde toen het zover was, maar die man was net heftig aan het vreemdgaan met een Veronica-collega. Dus moest de zwangere vrouw maar even wachten." Overigens moet de mediajournalist toegeven dat het tegenwoordig veel minder heftig is bij de huidige omroepen. "Het paste echt bij die tijd. En daarom was Veronica zo'n hechte club."

CD: VA - I Love Techno - Mixed By Dave Clarke

Op 10 november is het weer tijd voor een nieuwe editie van I Love Techno. Met 35.000 bezoekers en vijf zalen is het één van de grootste indoor feesten van Europa. Eén van de zalen wordt gehost door niemand minder dan Dave Clarke. De mix-cd voor I Love Techno 2007 is dan ook van zijn hand. Een blik op de achterkant van het hoesje leert ons dat Dave Clarke twintig puike tracks heeft geselecteerd voor deze mix.

I Love Techno 2007

Sjeik wil homo's hongerdood laten sterven

Sjeik Ramathan Shaban Mubajje uit Oeganda wil alle homo's uit zijn land verbannen naar een eiland in het meer Lake Victoria. Hij hoopt dat ze daarna de hongerdood zullen sterven. De sjeik heeft verklaard dat hij zijn radicale voorstel al heeft besproken met president Yoweri Museveni. "Ik vroeg hem een eiland in het Victoriameer, dan kunnen we de homo's naar het eiland sturen en ze er laten verhongeren. Dat is de manier om ons land van de homo's te verlossen."

De president heeft volgens enkele geestelijken, die ook bij het gesprek aanwezig waren, nog niet gereageerd op de drastische maatregel. Volgens de sjeik moet er nu worden ingegrepen, anders raakt de maatschappij volgens hem nog meer ontaard. "Homoseksualiteit heeft al complete generaties om zeep geholpen en het homogedrag zal ook voor onze generatie gevolgen hebben. We moeten samen met andere religies strijden tegen homoseksualiteit."

De islamitische jeugdbeweging staat in elk geval achter het plan. De jeugdige moslims willen zelfs een anti-homoleger op poten zetten. Een geestelijke geeft toe dat er plannen in de maak zijn om een einde te maken aan de homo's in Oeganda. "We zijn klaar om een macht op te richten en in te grijpen. We moeten een einde maken aan praktijken als homoseksualiteit", vindt Mulath Bukenya. Homoseksualiteit is in het Afrikaanse land (nog) niet verboden.

FOK!sport zoekt nieuwe mensen!

FOK!sport is op zoek naar versterking! We zoeken enthousiaste nieuwsposters met een goede beheersing van de Nederlandse taal. Heb jij zin om mee te helpen aan de nieuwsvoorziening op FOK!sport? Lees dan verder!

FOK!sport brengt een grote hoeveelheid nieuws, over bijna alle sporten. Daarnaast draaien op de site regelmatig managerspellen waarin je met honderden andere spelers een gooi kan doen naar de eeuwige roem, èn leuke prijzen. Zo'n site draait natuurlijk niet vanzelf en daarom zoeken we altijd nieuwe mensen die mee willen helpen met het verzamelen van nieuws en het schrijven en plaatsen van berichten.

Als nieuwsposter kom je terecht in een gezellig team van bevlogen medewerkers. Je vergaart nieuws op het internet en daarbuiten en biedt dat in herschreven nieuwsberichten aan op FOK!sport. Ook kun je ook verslagen schrijven van bijvoorbeeld voetbal- of autosportwedstrijden. De eisen die wij stellen, zijn zeer redelijk: zo ligt het minimum aantal berichten dat je moet plaatsen per maand maar op dertig. Dat is dus gemiddeld één bericht per dag. Daarnaast kun je natuurlijk foutloos Nederlands schrijven en ben je goed op de hoogte van wat er speelt in de sporten waarover je schrijft. Je hoeft geen allrounder te zijn: we hebben ook nieuwsposters die bijvoorbeeld alleen berichten over voetbal of Formule 1 schrijven. We zoeken voor deze sollicitatieronde voornamelijk mensen die overdag tijd hebben om berichten te schrijven.

Ben jij degene die mee kan helpen FOK!sport nog beter en groter te maken? Stuur dan een mailtje met je usernaam op FOK!, je leeftijd en op welke tijden van de dag je beschikbaar bent voor het schrijven van nieuws naar sport@fok.nl, onder vermelding van "Sollicitatie FOK!sport". Wie weet kunnen we jou dan snel verwelkomen in de crew van FOK!sport!

'Gudjohnsen kopen was fout'

Volgens Txiki Beguiristáin was het een fout van FC Barcelona om Eidur Gudjohnsen en Santiago Ezquerro aan te trekken. De Catalanen verwachtten echter niet dat de jeugdspelers zo snel zouden opklimmen.

Ezquerro en Gudjohnsen werden in respectievelijk 2005 en 2006 gehaald van Athletic Club (transfervrij) en Chelsea (¤12m). De twee spitsen kwamen nooit echt uit de verf, ondanks kansen vorig seizoen door het ontbreken van zowel Samuel Eto'o en Lionel Messi. Met de komst van talenten als Giovani Dos Santos en Bojan Krkic zijn de kansen van de Spanjaard en de IJslander verder geslonken. Technisch directeur Beguiristáin geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij het contracteren van deze spelers.

"Dat soort fouten zullen altijd gemaakt worden, want er moeten ook spelers zijn die de nummers 21, 22 en 23 in het team zijn", aldus de ex-international van Spanje. "Gudjohnsen denkt dat hij nog een kans heeft hier, maar op dit moment geven de coaches de voorkeur aan Giovani en Bojan." Zowel Ezquerro als Gudjohnsen hebben nog geen minuut gespeeld dit seizoen en een vertrek lijkt onvermijdelijk. "Als ze geen speeltijd krijgen zullen we moeten kijken naar een oplossing waar iedereen baat bij heeft. Duidelijk is dat als er een bod komt we eerst moeten praten met de speler. Ik weet dat Ezquerro graag naar het buitenland wil", meldt Beguiristáin.

Gudjohnsen werd afgelopen zomer nog gelinkt aan enkele Premier League-clubs, waaronder Manchester United, Newcastle United en West Ham United. Ook voor Ezquerro kwam er interesse vanuit Engeland. Everton en Bolton Wanderers hadden belangstelling in de 30-jarige spits.

Jennifer Aniston heeft schaamhaarobsessie

Dat de voormalige schoonheidsspecialiste van Jennifer Aniston, Dawn DaLuise, zo maar op straat werd gezet, heeft DaLuise de actrice niet kunnen vergeven. Ze nam dan ook op subtiele wijze wraak door over haar ex-werkgeefster uit de school te klappen.

In het roddelblad 'Star Magazine' heeft ze namelijk zonder blikken of blozen opgebiecht dat schaamhaar voor Aniston een behoorlijke obessie is. Volgens de professionele bikiniwaxer zou de voormalige Rachel Green niet bang zijn om haar volledige schaamstreek te laten harsen, de zogeheten 'Brazilian wax'.

"Jennifer Aniston staat bekend om haar immer onberispelijke haarsnit, maar onderaan is Jennifer zeker zo begaan met de haargroei", aldus DaLouise, die de actrice wekelijks een behandeling gaf. "Als het om haar bikinilijn gaat, vertoont ze zelfs neurotisch gedrag. Soms deed ze het gewoon zelf met een pincet. Zelfs wanneer er helemaal geen haar te harsen was, had ik haar aan de telefoon. Of ik toch niet nog eens kon langskomen. Dan zat ik daar, wat perzikhaar te verwijderen."


Er is inderdaad geen haartje te zien op de foto's


Met dank aan static voor de submit.

Kamer wil Chinees op havo en vwo

Icoon OnderwijsHavo- en vwo-scholieren moeten Mandarijn-chinees kunnen kiezen als keuzevak. Ook moeten ze eindexamen kunnen volgen in het vak. Dat wil een Kamermeerderheid van CDA, PvdA en SP.

Vanaf volgend jaar september zal het vak Chinees aangeboden worden op middelbare scholen. De politieke partijen willen juist deze taal, omdat het kennen van de Chinese taal en cultuur een groot concurrentievoordeel zou kunnen betekenen voor Nederland tegenover andere Europese landen. China zal in 2040 waarschijnlijk de grootste economie ter wereld zijn.

De VVD is het niet eens met deze gedachtengang. "Ik hoor ondernemers nooit klagen dat schoolverlaters geen Chinees spreken", aldus VVD-Kamerlid Charlie Aptroot. Het Chinees is de meest gesproken taal ter wereld, meer dan het Engels.

Rentree Bakircioglü uitgesteld

Ajax kan komend weekend, tijdens het duel tegen NEC, nog geen beroep doen op Kennedy Bakircioglü. De aanvaller heeft nog altijd last van een blessure aan zijn buikspier. Deze kwetsuur liep hij vorige maand, tijdens een interland van Zweden, op.

"Het gaat elke training weer iets beter, maar ik ben nog niet honderd procent. En ik moet me honderd procent voelen om optimaal te kunnen presteren", aldus Bakircioglü. Afgelopen zomer verruilde de Zweedse speler FC Twente voor Ajax.

Bakircioglü heeft overigens toegegeven moeite te hebben met het verblijf in de ziekenboeg van de Amsterdamse club. "Geblesseerd zijn is moeilijk. Helemaal omdat ik dit niet gewend ben. Een wedstrijd vanaf de tribune bekijken, is misschien nog wel moeilijker. Langs de kant ben ik nerveuzer dan in het veld. Je voelt je machteloos, zo langs de lijn. Als voetballer wil je maar op een plek zijn: binnen de lijnen"

Seizoenstart Boom in WB Kalmthout

Lars Boom keert aanstaande zondag, tijdens de wereldbekerwedstrijd in Kalmthout, terug in het veldrijden. Komend seizoen zal de renner van Rabobank hier nog actief zijn, maar daarna maakt hij de overstap naar de wegwedstrijden.

Naast Boom werden ook Gerben de Knegt, Richard Groenendaal, Thijs Al, Maarten Nijland, Wilant van Gils, Roy van Heeswijk en Bart Dirkx door bondscoach Johan Lammerts bij de selectie gehaald. Deze groep zal deel gaan nemen aan de eerste wereldbekerwedstrijd van het nieuwe seizoen.

Eind september slaagde Boom er overigens in om de wereldtitel tijdrijden in de wacht te slepen. Eerder sleepte hij ook al de wereldtitel veldrijden in de wacht.

'Nederlandse oorlogsmisdaden in Afghanistan'

Icoon OorlogVolgens het Afghaanse comité voor de mensenrechten hebben de Nederlandse troepen afgelopen juni bij de slag om Chora oorlogsmisdaden gepleegd. Burgers zouden zijn opgedragen in hun huizen te blijven waarna deze plat werden gebombardeerd. Volgens Defensie zijn er geen precieze aantallen burgerslachtoffers bekend, maar lokale bevolking heeft het over minimaal 80 doden en meer dan 90 gewonden.

Volgens oorlogsjournalist Arnold Karskens wist defensie al van tevoren welke coördinaten er door de Nederlandse troepen onder vuur zouden worden genomen tijdens de operatie van de gezamelijke ISAF-troepen: De stad Chora. Waarom burgers het advies kregen om in hun huizen te blijven voor hun veiligheid, is onbekend. Karskens maakte voor EenVandaag een aantal reportages in Afghanistan. Hij koos er voor om niet bij de Nederlandse troepen gelegerd te zijn, omdat daar alle media gecontroleerd en gecensureerd (kunnen) worden.

Berichtgeving via de door Defensie gecoördineerde kanalen zag er op die dagen zo uit. Of en wanneer er kamervragen zullen volgen is nog niet bekend.

S. Williams plaatst zich voor Masters

Serena Williams is er in geslaagd om zich voor het Sony Ericsson Championship, het laatste toernooi van het tennisseizoen, te plaatsen. De Amerikaanse is hiermee de vijfde tennisster die zich van een plaats heeft verzekerd.

Afgelopen weekend verloor Williams de finale tijdens het WTA-toernooi in Moskou. Uiteindelijk behaalde ze een resultaat van 2766 punten en kan daardoor niet meer buiten de top acht vallen.

Tijdens het Sony Ericsson Championship in Mardid, dat van 6 tot en met 11 november in Madrid wordt gehouden, zullen de acht beste tennissters van de wereld tegen elkaar strijden. Williams zal hierdoor in de gelegenheid worden gesteld om voor de zevende maal aan dit evenement deel te nemen. Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Justine Henin, Jelena Jankovic, Svetlana Kuznetsova en Ana Ivanovic op dit toernooi, zullen schitterend.

"Ik ben blij en verrast dat ik het heb gehaald. Na een goede start en een matig vervolg, heb ik nu een Grand Slam en speel ik tennis op een hoog niveau", liet Williams weten. Aan het begin van dit jaar nam de Amerikaanse deel aan de Australian Open en schreef deze uiteindelijk op haar naam. Inmiddels vinden we haar terug op de vijfde plaats van de wereldranglijst. Dit is een opvallende prestatie, aangezien als de nummer 95 aan het tennisseizoen is begonnen.

Xbox 360 krijgt weer een prijsverlaging?

Er komt misschien weer een nieuwe ronde in de prijzenslag in de consolewereld. Er gaan namelijk geruchten dat er een opnieuw een prijsverlaging aan zit te komen voor de Xbox 360.

Microsoft is al gekomen met bundels die de games Viva Piñata en Forza 2 bevatten, maar verschillende bronnen in Spanje zeggen dat de prijs van de console ook gaat dalen. Een bundel met Halo 3 en de Xbox 360 Premium zal volgens de geruchten 299 euro gaan kosten en de Elite zal dalen in prijs naar 399 euro. Over een eventuele daling van de Xbox 360 Core (of de Arcade) is niks gezegd. Microsoft wil zoals gebruikelijk niet reageren op de geruchten.

Een derde VVD-achterban zou op Verdonk stemmen

Icoon Enqu괥Rita Verdonk moet een eigen partij oprichten. Dat vindt 61 procent van de VVD-stemmers. Ruim een derde van de VVD-stemmers zou bij verkiezingen ook op die partij stemmen. Nog eens een derde overweegt dat.

Dat blijkt uit een peiling die de actualiteitenrubriek EénVandaag vandaag heeft gehouden onder 1500 mensen die bij de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar november op de VVD hebben gestemd. Van hen verwacht 83 procent dat Rita Verdonk ook daadwerkelijk met een eigen partij komt.

Korte termijn
Verdonk maakt op heel korte termijn bekend of ze een eigen partij opricht. Dat zei ze vanmiddag in de wandelgangen van de Tweede Kamer, waar ze werd opgewacht door veel journalisten.

Verdonk wilde verder nog weinig zeggen over haar toekomstplannen. ''Maar het is zeker dat ik in de politiek blijf'', zei ze. Verdonk zegde gisteravond haar lidmaatschap van de VVD op nadat het hoofdbestuur van de partij haar had opgedragen te kiezen tussen haar Kamerzetel en het lidmaatschap van de VVD.

Verdonk wees erop dat al ''tientallen'' andere VVD-leden hun lidmaatschap hebben opgezegd. Ze baseert zich daarbij op kopietjes die ze heeft ontvangen van mensen die dat hebben gedaan.

Verdonk vormt nu een eenmansfractie in de Tweede Kamer.

Giggs tot 2009 bij Manchester United

Ryan Giggs heeft zijn contract met Manchester United opengebroken. De huidige overeekomst tussen de Welshmen en de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson liep nog tot 2008, maar daar is nu een jaar bijgekomen.

Door het langere verblijf van Giggs bij The Mancunians is er een kans dat hij het clubrecord van Bobby Charlton gaat verbeteren. Deze legendarische voetballer speelde in zijn actieve carrière als profvoetballer 759 duels in dienst van de club uit Manchester. De teller van Giggs staat inmiddels op 727.

Onderzoek gestart naar kippenseks

Icoon BinnenlandsDe Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) is begonnen aan een strafrechtelijk onderzoek naar seks met kippen. Onlangs kwam het bericht naar buiten dat eerstejaars studenten bij een onbekende studentenvereniging in Utrecht seks hadden met een levende kip. Wanneer de studenten weigerden zou de kip in hun penis pikken.

Volgens Jelko de Ruijter van de LID is het niet eenvoudig om de feiten boven water te krijgen. "Er heerst een zwijgcultuur. We krijgen jaarlijks zo'n drie meldingen binnen, maar negen van de tien keer zijn de dreigementen zo zwaar, dat de eerstejaars uit angst voor schorsing of een geldboete geen getuigenverklaring durven af te geven," aldus de woordvoerder.


Geen eieren maar seks.

YouTube uitgerust met copyrightfilter

Icoon InternetGoogle heeft een copyrightfilter toegevoegd aan de populaire videosite YouTube. Van elke video wordt een zogenaamde 'vingerafdruk' gemaakt die vervolgens vergeleken wordt met de 'vingerafdrukken' van auteursrechtelijk beschermd beeldmateriaal. De eigenaar van de beelden kan er ook voor kiezen om de filmpjes toe te staan.

Google wordt al een tijdje onder druk gezet door de mediabedrijven omdat ze piraterij tegen moeten gaan. De eigenaar van o.a. MTV Networks, Viacom, heeft onlangs een rechtszaak aangespannen tegen Google omdat de filmpjessite niet streng genoeg zou zijn op copyrightschendingen. Viacom heeft een schadevergoeding van één miljard dollar geëist.

YouTube is niet de eerste site met een dergelijk filter. Myspace en MSN Soapbox hebben eerder dit jaar een vergelijkbaar filter geïnstalleerd.

Jongen doodgereden op de A9

OngelukEen 17-jarige Castricummer is vanmiddag op de A9 nabij Akersloot doodgereden door een vrachtauto. Het ongeval gebeurde nadat een automobilist met pech zijn auto op de vluchtstrook parkeerde. Een andere auto, met daarin de 17-jarige jongen, parkeerde daarachter.

De jongen stapte uit en liep aan de kant van de rijbaan naar de voorste auto. Terwijl hij voorover gebogen via het linker zijraam met de bestuurder sprak, werd hij geschept door een passerende vrachtwagen. Hij was op slag dood. Waarschijnlijk stond de jongen daar om hulp te bieden.

Volgens getuigen reed de vrachtauto deels over de vluchtstrook. De A9 tussen Alkmaar en Akersloot - in de richting Amstelveen - was in verband met het ongeval vanmiddag langere tijd afgesloten.

Ondertitels Argentijnse film op papier

Icoon OpmerkelijkVreemd keken de bezoekers van het filmfestival in Gent op toen ze bij een film de ondertiteling op papier kregen. Bij een Argentijnse film waren de ondertitels door een fout niet beschikbaar en moesten de bezoekers noodgedwongen mee gaan lezen.

"Het was gelukkig geen film waarbij veel gesproken werd. Maar de ondertitels op papier waren vrij nutteloos, omdat het echt pikdonker was in de bioscoopzaal.", aldus een bezoeker. Wanneer de bioscoopfilm door de bezoekers echt niet te volgen was kon het geld teruggevraagd worden.
Met dank aan jmaiburg voor de submit.

Denk je dat je veel kunt zien?

Met een laatste biertje in mijn hand zit ik in mijn stamkroeg de krant te lezen. Twee uur ’s nachts en dan de krant lezen. Dan moet er toch iets verkeerd zijn gegaan in mijn leven. Veel nieuws lees ik niet of het moet een artikel zijn over Geert Wilders die het over Marokkaans schorriemorrie heeft wat weer iets zegt over de krant. Ik bedoel maar, je moet als krant toch echt verlegen zitten om nieuws als je daar over gaat schrijven. Kortom;genoeg redenen om de bladzijde om te slaan zou ik zeggen.
Plotseling gaat er iemand naast mij zitten. Een vrouw met blond haar, een rok die ook als polsband gebruikt kan worden en op haar gezicht een laag cement waar je een schuur mee kunt verbouwen.

Ooijer krijgt straf van Van Basten

Op de training van het Nederlands elftal vanmorgen deelde André Ooijer een flinke tik uit aan Klaas-Jan Huntelaar. De verdediger kreeg hierop een reprimande van bondscoach Marco van Basten en mocht bovendien niet meer meedoen met het partijspel. In plaats daarvan moest hij een strafrondje lopen.

"Het was teveel van het goede. Het is niet professioneel om zoiets te doen, zeker niet op de dag voor de wedstrijd. We hebben natuurlijk wel verloren afgelopen weekeinde, misschien heeft dat er iets mee te maken. Maar het is niet goed te praten. Met zo'n overtreding kun je iemand blesseren en dat is niet professioneel," aldus Van Basten.

Bilal B. leek volgens kliniek niet gevaarlijk

Icoon Binnenlands De Valeriuskliniek in Amsterdam zegt dat Bilal B. niet gevaarlijk leek toen hij afgelopen weekeinde opgenomen was. Dat zegt Wouter van Ewijk, bestuurder van de stichting BuitenAmstel Geestgronden, waar de Valeriuskliniek onder valt. ''Hij gedroeg zich niet agressief.''

Van Ewijk zegt dat er goed contact is tussen de kliniek en de familie van Bilal en verwerpt suggesties dat de verhouding slecht zou zijn. De familie zei gisteren in een verklaring ontevreden te zijn dat Bilal in augustus na een paar maanden al werd ontslagen uit de inrichting, nadat hij in april op last van de rechter met psychische klachten was opgenomen. ''Hij maakte nog niet de indruk helder te zijn en klaar te zijn om weer in de maatschappij terug te keren'', aldus de familie. BuitenAmstel Geestgronden wil volgens Van Ewijk gaan uitzoeken wat er precies is gebeurd.

Bilal meldde zich afgelopen vrijdag vrijwillig bij de kliniek met suïcidale klachten. Zaterdag heeft hij volgens Van Ewijk binnen de inrichting het Suikerfeest gevierd en niet daarbuiten, zoals justitie eerder berichtte. Zondag ging hij op eigen verzoek onder begeleiding naar buiten. ''De begeleiding gebeurde in samenspraak met Bilal'', zegt Van Ewijk. ''Maar op een gegeven moment is hij keihard gaan lopen.''

Nadat hij zich aan zijn begeleider had onttrokken, verwondde de 22-jarige B. twee agenten op het politiebureau aan het August Allebéplein in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Een agente die gewond raakte, schoot hem daarna dood.

Vulkaan Kelud staat op uitbarsten

Icoon RampAl weken rommelde het in de omgeving van de vulkaan Kelud, maar pas nu hebben vulkanologen de status van de vulkaan verhoogd naar de hoogste alarmstatus. Dat betekent dat men op zeer korte termijn een uitbarsting verwacht. De autoriteiten hebben bevolen dat iedereen, binnen een straal van 10 kilometer, moet worden geëvacueerd.

De Kalud, gelegen op het Oostelijk deel van Java, is 1750 meter hoog en ligt 90 km ten zuidwesten van Surabaya. De vulkaan, die wordt gezien als de actiefste vulkaan van Indonesië, barstte in 1990 voor het laatst uit. Dr Surono, hoofd van het Centrum voor Vulkanologie en Geologie in Bandung, merkte angstig op: "Ik ben bang voor de Kelud, destijds in 1990 waren er 15 aardschokken per dag, nu al ruim 23." "Ook de temperatuur van het kratermeer neemt in rap tempo toe. In augustus was dat nog 32 graden, maar inmiddels zitten we al op 37,4 graden Celsius". Volgens de laatste berichten 'groeit' de berg nog altijd van binnenuit. "De berg kan niet meer terug, we zijn het 'point-of-no-return' reeds voorbij", aldus de vulkanoloog. "Het is een kwestie van tijd."

In 1990 kwamen er 30 mensen om het leven bij een soortgelijke uitbarsting van de Kelud. Bij een eruptie in 1919 kwamen ruim 5000 mensen om het leven toen heet water uit het kratermeer gestoten werd. Het kratermeer zelf wordt op dit moment nauwlettend door camera's gevolgd en was al langere tijd afgesloten voor toeristen. Elke verandering in omgeving en temperatuur wordt genoteerd, maar volgens Surono, blijft het erg lastig om nauwkeurig te voorspellen wat er gaat gebeuren."

Lees meer over uitbarstingen van Vulkanen op het Forum!

Bij kinderwens iedere dag neuken

Icoon WetenschapStellen met een kinderwens moeten iedere dag van bil gaan en niet alleen in de vruchtbare periode van de vrouw. Dat concludeert de Australische wetenschapper Allan Pacey van de universiteit van Sydney.

Wanneer een man met zwak zaad te weinig ejaculeert, wordt het zaad alleen maar slechter. Pauzes inlassen is daarom uit den boze. Stellen die moeilijk vruchtbaar raken willen nog wel eens pauzeren in de hoop dat het sperma van betere kwaliteit wordt. Maar dat moet je zeker niet doen!

Bij normaal gezond sperma is onthouding van twee dagen geen probleem. Maar mannen met 'beschadigd' sperma moeten zoveel mogelijk seks hebben, dus dan is het beste om iedere dag klaar te komen. De kans op beschadigde DNA is dan ook kleiner.

Allan Pacey: ''Ik kan me een stel herinneren waar de man slechts 'mocht' als zijn vrouw in haar vruchtbare periode was. De arme man.''

Tiendalli hervat training

Dwight Tiendalli heeft vandaag zijn rentree gemaakt op het trainingsveld. De speler van Feyenoord stond drie maanden aan de kant vanwege een stressfractuur in zijn scheenbeen. De verdediger werd daar ook aan geopereerd.

De afgelopen weken revalideerde hij bij een fysiotherapeut en hij stond vandaag weer op het veld. "Ik moet nu vooral aan mijn conditie en mijn kracht werken. Door de operatie heeft mijn been toch wel wat te verduren gekregen en dat moet nu helemaal herstellen. Ik heb in ieder geval helemaal geen last meer, maar ik moet gewoon weer honderd procent worden. Het is moeilijk te zeggen hoe lang dat gaat duren. Misschien een week, misschien twee weken, misschien nog langer," aldus Tiendalli.

Minister onderzoekt taakstraffen

Icoon PolitiekCDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie staat achter aanscherping van de wet als blijkt dat rechters taakstraffen opleggen voor zware misdrijven. Hij wil in dat geval de beoordelingsvrijheid van rechters inperken.

Dat heeft Hirsch Ballin vanmiddag gezegd tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Hij reageerde op kritische vragen over een uitzending van Zembla, waarin zondag duidelijk werd dat rechters voor zware misdrijven geregeld taakstraffen opleggen in plaats van een celstraf.

''Dat beeld verontrust mij evenzeer'', zei de minister. ''Een taakstraf is absoluut niet wat we in gedachte hebben bij moord of verkrachting. Ik deel de opvatting dat we het hier niet bij moeten laten zitten.''

De minister wil eerst nader onderzoek doen voordat hij besluit of maatregelen nodig zijn. Daaruit moet duidelijk worden of het probleem ligt bij te lage strafeisen van het Openbaar Ministerie (OM) of dat rechters in hun vonnis onder de eis gaan zitten. Ook moet het onderzoek uitwijzen in hoeverre de strafmaat verschilt per arrondissement.

Het OM heeft in het verleden van de minister richtlijnen gekregen voor het opleggen van alternatieve straffen. Gewelds- en zedendelicten komen niet in aanmerking, verdachten die al eens een taakstraf hebben gehad evenmin.

Man valt agent aan met mes

Icoon Politie Een 53-jarige inwoner van Boxtel is maandagavond in zijn woning aangehouden nadat hij een agent had aangevallen met een mes. De politie heeft dat dinsdag gemeld. Twee agenten raakten lichtgewond aan handen en benen bij het overmeesteren van de agressieve en beschonken verdachte.

De politie was naar de woning geroepen door de ex-vriendin van de man in verband met relatieproblemen en vernielingen. Toen de agenten arriveerden pakte de man een aantal messen uit de keuken en ging hij een van hen te lijf. De politiemensen kregen hem op tijd onder controle. De verdachte is in verzekering gesteld.

Met dank aan B3Ko voor de submit.

[NFL]Super Bowl mogelijk in Londen

Het is niet ondenkbaar dat de Super Bowl mogelijk ooit in Europa plaatsvindt. Commisioner van de NFL, Roger Goodell, zei dat maandag in Scottsdale.

"Er is veel interesse in het houden van een Super Bowl in Londen, dus daar gaan we naar kijken," zei Goodell. Er is ook veel belangstelling voor American Football buiten Amerika en veel teams bekijken de opties om ook daadwerkelijk een keer buiten Amerika te spelen. Zondag 28 oktober spelen de New York Giants en de Miami Dolphins hun wedstrijd in het Wembley Stadium in Londen, de beoogde locatie voor een eventuele Super Bowl. Kaartjes voor die wedstrijd waren zeer snel uitverkocht, waaruit blijkt dat Europa een lucratieve markt kan zijn voor veel NFL teams.

Voorlopig zal de NFL afwachten hoe de wedstrijd tussen de Giants en de Dolphins zal verlopen. In 2005 is er al eens een seizoenswedstrijd gespeeld buiten de grenzen van Amerika. De wedstrijd tussen de Arizona Cardinals en San Francisco 49ers werd in het Azteca Stadium in Mexico City door een record aantal mensen bezocht: 103.467 toeschouwers. De eerstvolgende Super Bowl zal overigens plaatsvinden in Arizona.

Moore: 'EA Sports moet zich meer richten op Europa'

De nieuwe topman van EA Sport, Peter Moore, heeft gezegd dat EA Sports zich meer moet richten op de Europese sporten. Op dit moment zijn vooral Amerikaanse sporten zoals basketbal, ijshockey en Nascar erg belangrijk, maar in de toekomst moet EA sports dus ook andere sport-games gaan maken. Europa is hierbij één van de belangrijkste gebieden, samen met Azië.

Er wonen 300 miljoen mensen in Amerika en er zijn dus ongeveer vijf miljard andere toekomstige klanten. EA vergeet dit nog wel eens en Moore wil dit dus gaan verbeteren. Mensen in Europa denken bij EA Sports vooral aan FIFA, maar uiteindelijk zullen er dus ook games zoals Cricket en Open Wheel-racing (zoals F1) uitgebracht moeten worden om het merk EA Sports meer te globaliseren. We don't have that depth and penetration into the psyche of the European sports consumer. We need to change that, and we need to change that quickly. aldus Peter Moore.

De licentie voor Formule 1-games is al een tijdje te koop, maar er waren nog geen echte kopers die openlijk interesse toonden. Deze uitspraak van Moore doet vermoeden dat EA, zoals verwacht, deze licentie zal opkopen.

Agenten Sint Maarten woedend op Franse collega's

Icoon BuitenlandsOp het Antilliaanse eiland Sint Maarten vindt dinsdag op het hoogste niveau overleg plaats tussen het Nederlandse en het Franse gezag over een hoog opgelopen ruzie tussen Nederlandse en Franse agenten.

Franse agenten verhinderden in de nacht van zaterdag op zondag dat twee Nederlandse agenten per ambulance naar het ziekenhuis konden worden gebracht. Zij waren na een achtervolging op het Franse deel van het eiland tegen een muur gereden.

"Dit mag nooit meer voorkomen", zei gezaghebber van Sint Maarten, Franklyn Richards. Vandaag overlegt hij met de préfet délégué Dominique Lacroix van Saint Martin. Zijn Franse ambtsgenoot Richards wacht nog op het rapport van de politie.

Agenten op Sint Maarten zijn nog steeds woedend over het gebeuren, waarbij een Nederlandse agent en een collega van het Vrijwilligerskorps Sint Maarten per auto drie gewapende mannen achtervolgden. Toen de auto zich naar de Franse kant begaf, namen de Nederlandse agenten zoals gebruikelijk contact op met de Franse collega's. Ze kregen echter geen gehoor. Ze vervolgden de achtervolging, maar ramden kort daarop op Frans gebied een muur. Daarbij raakten ze bekneld en bewusteloos.

De inmiddels gearriveerde Franse gendarmes lieten niet toe dat de gewonde agenten over de grens zouden worden gebracht, omdat ze hen geen toestemming hadden gegeven om op Frans gebied te werken. Ook verhinderden ze een ambulance de twee te vervoeren. Pas na urenlange, hoog oplopende discussies konden de twee worden vervoerd. Eén agent moest direct naar Curaçao worden gevlogen wegens de ernst van zijn verwondingen. Hoe het met de agenten gaat is niet bekend.

Subheader
Ruzie in de caribbean

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Wapenlijst van Call of Duty 4 uitgelekt

Gisteravond lekte de volledige wapenlijst van Call of Duty 4. Een fansite onderschepte deze lijst en plaatste hem meteen op het forum. Hoogstwaarschijnlijk klopt deze lijst en is dus bij deze bekend met welk wapentuig jij tekeer kunt gaan!

SinglePlayerMultiPlayer
-50cal turret technical
-ac130(105/25/40mm)
-agm114
-Airstrike
-ak47
-ak74u
-at4
-aw50
-barrett
-barrett fake* (Don't know what is it)
-beretta
-binoculars
-bm21 missile
-bmp turret
-bog mortar turret
-bradley turret
-brick blaster(also on multi)
-brick bomb
-c4
-camera(10/20/30/45/5fov)
-claymore
-cobra20mm
-cobra air support
-cobra FFAR
-cobra hellfire
-cobra seeker
-cobra sidewinder
-cod3mg42 turret
-colt45
-default vehicle weapon
-desert eagle
-dog bite
-dragunov
-facemask
-flash grenade
-frag grenade
-g3
-g36c
-gp25
-heli minigun
-heli small arms
-heli spot light
-hindFFAR
-hind tmp rocket
-hind turret
-humvee50cal
-hunted crash missile
-javelin
-m1014
-m14
-m16
-m1a1
-m203
-m4
-m40a3
-m4m203
-m60e4
-mark19
-mg42
-mi28
-minigun player turret
-mp44
-mp5
-p90
-parabolic
-remington700
-rpd
-rpg
-sa6 missile
-saw
-skorpion
-slamraam missile
-smoke grenade
-stinger
-t72 turret
-usp
-uzi
-winchester1200
-zpu turret
-Ac130
-Airstrike
-Ak47
-Ak74u
-Artillery
-at4
-aw50
-barrett
-beretta
-binoculars
-bomb
-bomb defuse
-c4
-claymore
-cobra20mm
-cobraFFAR
-colt45
-concussion grenade
-desert eagle
-dragunov
-flash grenade
-frag grenade
-g3
-g36c
-hindFFAR
-humvee50cal
-m1014
-m14
-m16
-m21
-m4
-m40a3
-m60e4
-mp44
-mp5
-p90
-remington700
-rpd
-SAW
-Skorpion
-usp
-uzi
-Winchester1200

Verkoop PS3 gestegen met 178% in de UK

De verkoop van de PS3-consoles is gestegen met 178% in de UK sinds de prijsdaling en de introductie van de 40GB versie. Dit is de derde beste week qua aantallen sinds de launch van de PS3.

De PS3 heeft hierdoor meer stuks verkocht dan de Xbox 360, maar wel minder dan de Nintendo DS en de Wii. Naast het grotere aantal PS3-consoles zijn ook de verkopen van degames gestegen. Resistance is namelijk gestegen van plaats 22 naar plaats acht, Heavenly Sword komt binnen op de 14e plek en Formula One staat nu op 24. De prijsdaling is dus in ieder geval in het begin een succes voor Sony.

Thuis op de kermis

Hoera, eindelijk weer een onzinnige website. Op de kermis staan die grijparmdingen waarin je altijd veel te geld stort in de hoop op een onzinnig knuffelbeertje ofzo. Nu weet ik niet hoe het jullie vergaat maar ik ben gewoon slecht in dat soort dingen.

Maar er is nu hoop, op deze website moet je je even aanmelden en dan kun je gratis met dat soort grijparmdingen spelen. Is toch zeker goed voor weer een kwartiertje geen verveling. 

Fisichella denkt niet aan stoppen

De rijders bij Renault F1 weten nog steeds niet waar ze zullen gaan rijden het volgend seizoen. Voor Giancarlo Fisichella is het in ieder geval wel duidelijk dat hij nog niet wil stoppen met racen.

De Italiaan is één van de vele rijders voor wie de situatie in 2008 onduidelijk blijft, aangezien veel teams wachten op de beslissing van Fernando Alonso. Verwacht wordt dat de Spanjaard terug zal keren naar Renault. Tot de uiteindelijke beslissing moeten de Renault-coureurs wachten zo is hen medegedeeld. Fisichella begrijpt de situatie, maar hoopt op een vierde seizoen bij Renault. "Ik ben er klaar voor en zou erg blij zijn om te mogen blijven. Ik heb het beste gedaan wat ik kon, zeker gezien de omstandigheden dit seizoen!", aldus de Italiaan.

Fisichella hoort inmiddels bij de oude garde in de Formule 1. Alleen Rubens Barrichello en David Coulthard begonnen in de Formule 1 voor het debuutjaar 1996 van Fisichella. Toch sluit hij een pensioen uit. "Ik ga niet met pensioen! Ik ben mentaal nog zo fit als een jonge man en ik heb veel ervaring. Het rijden met de auto zonder elektronische hulpmiddelen zie ik als een nieuwe uitdaging."

Over zijn voormalige teamgenoot Fernando Alonso wil hij nog wel iets kwijt. Fisichella over hem: "Fernando dacht wellicht dat het leven bij McLaren wat anders zou zijn. Misschien kan hij niet zo goed opschieten met Ron in tegenstelling tot zijn goed relatie met Flavio. Zeker is wel dat ze niet samen kaarten..."

Groot deel Japanse Wii's hapt stof

Zoals iedereen wel weet gaat het erg goed met de verkopen van Nintendo. Zowel de Wii als de DS doen het erg goed, maar dit is natuurlijk slechts het begin. Het echte geld moet (vooral) verdiend gaan worden met de games die verkocht worden. En de tijd dat de gamer dus werkelijk achter zijn console zit.

In een berichtje van IGN werd er een schatting gedaan omtrent deze activiteit. Hieruit kwam dat 67% van de Japanse Wii- bezitters hun console niet al te vaak gebruikt. Laten we voor Nintendo hopen dat aankomende (top)titels hier wat aan kunnen doen.




Misschien handig voor mensen met een stoffige Wii

[Update] Unreal Tournament III geen PS3-exclusive

Update 14:40

Mark Rein heeft gezegd dat Unreal Tournament III ook gewoon op de Xbox 360 uit zal komen, ondanks eerdere 'aanwijzingen'. "We are going to release UT3 on Xbox 360 in 2008," aldus Mark Rein.

Originele bericht:

Er zijn een aantal aanwijzingen verschenen die er op lijken te duiden dat de Xbox 360-port van de tijdelijke PS3-exclusive Unreal Tournament III niet uit zal komen in 2008 maar geschrapt zal worden. Zo zijn er nog steeds geen
Xbox 360 covers te vinden op de officiele site van UT3 (terwijl dit wel het geval is voor de PC en PS3), en zei Mike Capps, president van Epic, in een interview met Game Trailers "Were just on PlayStation 3, so we get to focus on that platform."

Hoewel Mark Rein van Epic heeft gezegd dat de opmerking uit zijn context is gehaald, blijft het apart dat dit op deze manier gezegd is. Wellicht bedoelde Capps dat de focus van Epic op de PlayStation 3 ligt. Het is op dit moment onzekerheid troef omtrent UT3, niet alleen vanwege de exclusiviteit, maar ook omtrent de release-datum van UT3. Zo zou Midway hebben gezegd dat de game naar 2008 verschoven wordt, terwijl Epic volhoudt de game met de kerst te releasen.

De demo van Unreal Tournament III voor de pc kun je overigens via dit nieuwsbericht vinden.

Met dank aan Cyberia18 en zo-is-het voor het submitten van dit nieuws!

Di Luca voor drie maanden geschorst

Het Italiaans olympisch comité CONI heeft vandaag bekend gemaakt dat ze wielrenner Danilo Di Luca een schorsing van drie maanden heeft opgelegd.

De Italiaanse wielrenner krijgt de straf omdat hij contacten heeft onderhouden met de van doping verdachte arts Carlo Santuccione. Uit afgeluisterde telefoongesprekken bleek dat Di Luca sinds drie jaar met de omstreden arts werkt.

Di Luca werd half juli nog door de Italiaanse justitie vrijgesproken in de 'Oil for Drugs'-zaak rond de omstreden sportarts.

De schorsing van de kopman van Liquigas gaat onmiddellijk in. Dat betekent dat Di Luca aankomende zaterdag niet van start mag gaan in de Ronde van Lombardije en mogelijk nog zijn koppositie in de ProTour verliest aan Cadel Evans.

'Verdediging basis voor succes Van Basten'

De verdediging van het Nederlands elftal moest het in de media behoorlijk ontgelden na de nederlaag in en tegen Roemenië van afgelopen zaterdag. De cijfers bewijzen dat de defensie van Oranje het lang niet slecht doet. In de 25 competitieve interlands onder Marco van Basten incasseerde Oranje slechts acht tegentreffers.

Frankrijk kreeg in de periode vanaf 1 augustus 2004 ook maar acht treffers tegen, maar speelde wel twee competitieve wedstrijden meer dan ons land. Engeland staat derde met negen tegendoelpunten in 25 wedstrijden.

Chelsea nog weken zonder Ballack

Michael Ballack plakt nog een aantal weken vast aan zijn langdurig verblijf in de ziekenboeg, tot verrassing van iedereen.

De middenvelder van Chelsea raakte in april dit jaar geblesseerd aan zijn voet. Dit jaar is de Duitser daaraan al tweemaal geopereerd. De verwachting was dat Ballack deze week weer op het trainingsveld zou gaan verschijnen. Manager Oliver Bierhoff van de Duitse nationale ploeg was verrast dat de rentree van Ballack wordt uitgesteld. "Ik heb twee dagen geleden nog gebeld met Ballack en hij klonk heel optimistisch", aldus Bierhoff.

Chelsea had het blijkbaar van te voren al zien aankomen: de Engelse ploeg had de Duitser niet geplaatst op de lijst voor de Champions League. Over de reden van Ballack zijn langere verblijf in de ziekenboeg worden geen mededelingen gedaan.

Ralf : "Ik blijf in de Formule 1"

Er wordt al geruime tijd druk gespeculeerd over de toekomst van Ralf Schumacher. De Duitser, die Toyota Racing aan het einde van het seizoen verlaat, blijft onder alle geruchten rustig. Schumacher heeft tegenover Bild gezegd dat hij ook in 2008 actief zal zijn in de Formule 1.

"Ik ben niet ongerust. Ik maak me ook geen zorgen. Ik weet bepaalde dingen waardoor ik rustig kan slapen. Maar ik kan daar niet over praten. Mijn komst naar Toyota moest ik om verschillende redenen ook meer dan een half jaar geheim houden. Ik ben er heel zeker van dat ik volgend jaar ook Formule 1 rijd. En daarop verheug ik me," aldus Schumacher.

Blessures voor Senden en Van Tornhout

De trainer van Roda JC, Raymond Atteveld, kan voorlopig geen beroep doen op Ger Senden en Dieter van Tornhout. Beide spelers vielen gisteren geblesseerd uit bij Jong Roda JC uit in de eerste helft tegen Jong PSV (3-1 verlies).

Senden heeft klachten aan zijn lies opgelopen, Van Tornhout is getroffen door hamstringklachten. Het is nog onduidelijk hoe lang beide spelers uitgeschakeld zijn.

Postcodecheck voor risico overstroming

Icoon RampMensen die een huis willen kopen in het stroomgebied van de Maas, kunnen vanaf volgend jaar een postcodecheck doen of het gedroomde huis overstromingsrisico loopt. Beide Limburgse waterschappen bereiden zo'n check voor, liet een woordvoerster van Waterschap Peel en Maasvallei weten.

De bedoeling is dat op de websites van de schappen de postcode kan worden ingevuld. De site laat dan middels een animatie zien hoe groot de kans op een overstroming is en bij welke waterstand dat gebeurt. Zo'n postcodecheck zit er ook aan te komen voor de stroomgebieden van Roer en Geul. De informatie is handig voor de bewoners, maar ook voor potentiële kopers van woningen. Die weten dan waar ze aan beginnen.

'Te koop: Huis met zwemvest.'

Doe het zelf kutje

Ben je een eenzame vrijgezel en ben je het eeuwige aftrekken beu en wil je wel eens het gevoel hebben dat je je leuter ergens in steekt. Dan kun je natuurlijk een fortuin uitgeven aan de hoeren of een opblaaspop. Maar dat is allemaal niet nodig want je kunt ook aan je trekken komen met een handdoek en een latex handschoen.

Veel plezier.

Met dank aan Burning_RefleX voor de submit

Zabel blijft bij Milram

Erik Zabel rijdt ook in 2008 voor de wielerploeg van Milram. Er was enige twijfel ontstaan over het uitdienen van zijn contract, nadat Zabel in mei van dit jaar bekende in 1996 epo te hebben gebruikt.

Alessandro Petacchi blijft ook langer bij de wielerploeg, al is dat wel afhankelijk van vrijspraak door het internationale sporttribunaal TAS. In november zal er een uitspraak volgen over de 33-jarige Italiaan, die in de laatste Giro werd betrapt op te hoge waarden van het stimulerende middel Salbutamol. Petacchi had toestemming om het anti-astmamiddel te gebruiken, zijn waarde zat echter net boven de toegestane grens. Begin juli had de aanklager van het Italiaans olympisch comité CONI nog een schorsing van een jaar geëist.

Rugblessure voor Steinsson

AZ-verdediger Gretár Steinsson mist mogelijk de EK-kwalificatiewedstrijd van IJsland morgen tegen Liechtenstein. De IJslander heeft klachten aan zijn rug.

Afgelopen zaterdag, in de wedstrijd tegen Letland, viel de verdediger halverwege de eerste helft uit. De rugblessure blijkt dusdanig ernstig, dat het nog maar de vraag is of hij morgen is hersteld.

Páll Gunnarsson doet zeker niet mee. De aanvaller kampt met een kwetsuur aan zijn knie.

Kasjetsjkin: "Ben klaar voor de strijd"

Sinds zijn positieve plas begin augustus heeft wielrenner Andrej Kasjetsjkin zich stil gehouden tegen de pers. Vandaag doet de oud-wielrenner van Astana voor het eerst zijn verhaal.

Zoals mag worden verwacht ontkent Kasjetsjkin in zijn verhaal doping te hebben gebruikt. "Op 1 augustus zijn twee Belgische controleurs mij komen opzoeken in Turkije, waar ik op vakantie was", aldus de Kazachse wielrenner. "Ik had de indruk dat ze chaotisch te werk gingen. Ze waren gehaast en leken opgelucht toen het voorbij was. De volgende dag begon ik al te twijfelen. De controleurs hadden alle vrijheid om met mijn staal te knoeien."

Zowel de A-staal als de B-staal bleken sporen van een bloedtransfusie te bevatten. "Ik heb nog altijd geen officieel bewijs van mijn positieve test gezien", aldus Kasjetsjkin. "Ik heb geen enkele mogelijkheid om mijn onschuld te bewijzen. Ik wil dat de UCI naar mijn luistert, maar alles gebeurt boven mijn hoofd. Ik heb daarom besloten juridische stappen te nemen. Ik ben klaar om de strijd aan te gaan."

Renault sluit Prodrive-deal uit

Flavio Briatore heeft een deal met Prodrive uitgesloten. Volgens de flamboyante Renault F1-teambaas is er geen contact geweest met het jongste Formule 1-team, dat vanaf volgend seizoen op de grid moet staan.

De geruchten over een deal tussen Renault en Prodrive doken recentelijk op, toen McLaren-Mercedes bekend maakte dat de onderhandelingen met Prodrive waren mislukt. "We hebben geen enkel contact gehad met Prodrive. Buiten dat zijn we simpelweg niet in staat om een ander team van materiaal te voorzien," aldus Briatore.

Na het afketsen van de Mclaren-deal en de dreiging van gerechtelijke stappen door Williams lijkt dit de derde tegenslag voor teambaas Dave Richards. Het FIA International Court of Appeal zal volgende week een uitspraak doen over de legaliteit van de inschrijving door Prodrive.

Halo 3 oorzaak van lege bioscopen?

Begin oktober verscheen de film The Heartbreak Kid in de bioscoop. Deze comedy met een prijskaartje van 60 miljoen dollar had een grote blockbuster moeten worden, maar leverde slechts 14 miljoen dollar op in het openingsweekend, stukken lager dan de verwachtte 20 tot 25 miljoen dollar.

Opmerkelijk genoeg lijkt niet alleen deze film met Ben Stiller het slecht te doen, maar heeft de hele bioscoopbranche een beroerde maand. De opbrengst is dit jaar 27% achter gebleven op de inkomsten van hetzelfde weekend vorig jaar.

Volgens verschillende mensen in de filmwereld is het allemaal de schuld van Master Chief en dat klinkt nog niet eens zo heel onlogisch. Halo 3 verkocht voor meer dan 170 miljoen dollar alleen al op de eerste dag en meer dan 2,7 miljoen mensen hebben het spel op Xbox Live gespeeld. Daarnaast is de leeftijdsgroep waar Halo op mikt dezelfde als die van de bioscopen, de 18- tot 34-jarigen.

Microsoft denkt zelf ook dat Halo 3 de reden is van de lege filmzalen, aangezien zij het spel in de markt gezet hebben met een grote campagne, als ware het een film.

Natuurlijk blijft het de vraag of het allemaal toeval is, of dat er een daadwerkelijk verband tussen deze twee is. Zo kan het slechte bioscoopbezoek ook liggen aan de matige recensies die Heartbreack Kid kreeg en het gebrek aan andere goede films op het moment. Niet iedereen in de filmwereld is er dan ook van overtuigd dat Halo de schuld is van het lage aantal bezoekers, maar misschien dat de launch van GTA IV ons weer een vergelijkbaar beeld zal laten zien. Ironisch genoeg komt The Ruins, ook een project van Ben Stiller, bijna tegelijk uit met deze tweede kaskraker uit de gamewereld.



Stillers grootste nachtmerrie?


Kleine wijzigingen testreglement

De teambazen zijn kleine wijzigingen in het testreglement overeengekomen. De wijziging is aangebracht met het oog op jong talent, dat in de huidige opzet te weinig kansen krijgt.

Vanaf volgend seizoen zijn er vier testdagen waaraan alleen coureurs mogen deelnemen die niet meer dan vier dagen ervaring, gemeten over de voorgaande twee jaren, hebben in de F1.

Ook de opzet van de testweek is gewijzigd. Testsessies begonnen voorheen op dinsdag en eindigden op donderdag. In de nieuwe opzet begint de testweek op woensdag en loopt door tot en met vrijdag. Op deze manier hebben de coureurs meer tijd om op het testcircuit aan te komen.

Schmidt nieuwe directeur CSC

Torsten Schmidt gaat Alain Gallopin opvolgen als directeur bij CSC. Gallopin vertrekt naar Astana.

Oud-wielrenner Schmidt fietste de afgelopen twee seizoenen voor de continentalploeg Taem Wiesenhof, de jaren daarvoor was hij als wielrenner actief bij Gerolsteiner. Schmidt wilde na zijn loopbaan voorkomen dat hij in een zwart gat zou gaan vallen, hij wilde graag actief blijven in de wielersport. Schmidt: "Deze fantastische kans bij CSC kan niet beter." Ploegleider Bjarne Riis is zeer tevreden met zijn nieuwe directeur: "Met Torsten krijgen we een jonge directeur die op ons een hele goede indruk maakte. Hij gelooft in onze dromen en principes in de sport.".

Alain Gallopin verruilt CSC dus voor Astana. Astana-directeur Johan Bruyneel vroeg Gallopin om bij zijn formatie te komen na het vertrek van Dirk de Mol bij CSC. "Ik verlaat CSC in een goede verstandhouding met Bjarne Riis. Hij kon mij wel begrijpen, maar het zelfde werk wat Astana mij kan aanbieden kon hij niet geven", aldus Gallopin.

[A1GP] 2008-bolide gebaseerd op Ferrari F1

Eerder maakte de A1GP-serie de samenwerking met Ferrari bekend. Het Italiaanse merk gaat de motoren leveren en zal adviseren bij de bouw van het chassis. Volgens Tony Teixeira zal de nieuwe A1GP-bolide gebaseerd worden op de Ferrari F2007, de bolide waarmee Ferrari momenteel uitkomt in het F1-kampioenschap.

"Als Ferrari een 650 – 700 pk sterke bolide weet te realiseren die slechts een fractie langzamer is dan een F1-bolide wil iedereen voor zijn land uitkomen. Je weet dan dat je het best beschikbare materieel hebt," aldus Tony Teixeira. "De A1GP wordt naar een hoger niveau gebracht, zonder de serie uit zijn verband te rukken. Men zal de A1GP serieus gaan nemen."

De grote baas binnen de A1GP ging ook kort in op het A2GP-kampioenschap dat opgezet zal gaan worden. "A2GP moet een opstapklasse zijn voor de A1GP. Ieder deelnemend land zal een A2GP-kampioenschap op moeten zetten. Alleen de winnaars uit de A2GP mogen uitkomen in de A1GP."

Ferrari verlengt contract Massa

Ferrari heeft bekendgemaakt dat het contract van Felipe Massa wordt verlengd tot na het seizoen van 2010. Massa had een contract tot 2009.

Massa's oude contract liep tot 2009, waardoor er geruchten ontstonden dat Fernando Alonso in 2009 de plaats van Massa zou gaan innemen. Door het verlengen van het contract tot 2010 worden aan deze geruchten een einde gemaakt.

Massa staat al sinds 2001 onder contract bij Ferrari, maar reed in de beginperiode eerst bij Sauber. Dit seizoen heeft Massa drie Grand Prix zeges behaald voor Ferrari.

SP verliest steeds meer politici

De Socialistische Partij (SP) van Jan Marijnissen verliest steeds meer politici op lokaal en regionaal niveau. Sinds de laatste raadsverkiezingen in maart 2006 zijn maar liefst 26 SP-ers vertrokken of hebben hun zetel meegenomen, zo blijkt uit een onderzoek van het actualiteiten programma EénVandaag.

De programmamakers gingen langs alle gemeenten waar de SP in de raad zit. In 95 gemeenten is de partij vertegenwoordigd, in 17 daarvan zijn de laatste anderhalf jaar problemen ontstaan. In sommige gemeenten is de fractie van de SP zelfs helemaal verdwenen of gehalveerd.

Ook op provinciaal niveau rommelt het binnen de SP. In vier van de twaalf provincies zijn zes Statenleden inmiddels vertrokken. In de Eerste Kamer is zoals bekend Düzgün Yildirim opgestapt en een eigen partij begonnen.

Als oorzaak van het vertrek noemen sommige ex-SP-ers het gebrek aan democratie in de partij. Anderen zeggen dat partij sociale standpunten heeft, maar voor de eigen mensen keihard is.



'Voor de eigen mensen keihard'

-
Link: SP-onderzoek van EénVandaag.

Maduro wil contract nog niet verlengen

Ajax heeft nog geen overeenstemming bereikt met Hedwiges Maduro. De Amsterdammers willen het lopende contract graag verlengen maar Maduro heeft aangeven zijn beslissing uit te stellen. Hij wil geen overhaaste beslissingen maken.
Het contract van Maduro met Ajax loopt op het eind van dit seizoen af waardoor de middenvelder transfervrij kan vertrekken. De 22-jarige Maduro kan vanaf 1 januari gaan praten met andere clubs over een eventueel contract maar wil eerst rustig nadenken over zijn toekomst. Ajax wil nog niet vooruitlopen op de zaken. ”We laten natuurlijk het liefste niemand transfervrij vertrekken, maar het is nu nog te vroeg om over dat soort zaken te praten”, aldus technisch directeur Martin van Geel. Een jaar geleden nog liet Ajax Maduro weten dat zijn contract niet verlengd zou gaan worden doordat de Ajacied stilstond in zijn ontwikkeling.

Proces tegen terreurverdachten in Madrid

Icoon TerrorismeIn Madrid is gisteren het proces begonnen tegen dertig vermeende islamisten. Ze worden ervan beschuldigd dat ze het Spaanse Hooggerechtshof wilden opblazen met een zelfmoordaanslag.

De verdachten komen voornamelijk uit Marokko en Algerije. De politie arresteerde ze in oktober 2004, zeven maanden na de aanslagen op enkele treinen in Madrid, waarbij 191 doden vielen.

De daders wilden met een vrachtwagen beladen met een halve ton explosieven het hooggerechtsgebouw opblazen. Ook wilden zij een treinstation en het hoofdkantoor van de conservatieve Partido Popular in de lucht laten vliegen, stellen de aanklagers.

De eerste verdachte die voor de rechter verscheen zei onschuldig te zijn. De aanklagers eisen straffen tot 46 jaar. De meeste verdachten ontmoetten elkaar in de gevangenis, waar zij zaten voor misdaden die geen verband hielden met terrorisme.

Rutte: Breuk met Verdonk onvermijdelijk

Icoon PolitiekDe breuk tussen de VVD en Rita Verdonk is volgens partijleider Mark Rutte onvermijdelijk. ''Er moest een keuze gemaakt worden'', aldus Rutte vanochtend voorafgaande aan het wekelijkse fractieberaad van de VVD.

Gisteravond koos Verdonk ervoor op te stappen als VVD-lid nadat het hoofdbestuur haar gedwongen had te kiezen tussen haar lidmaatschap en haar Kamerzetel. De situatie waarbij ze zowel een Kamerzetel bezette als VVD-lid was, was ''onwerkbaar'', aldus Rutte.

Rutte zei te beseffen dat het voor Verdonk een ingrijpende beslissing moet zijn geweest, maar hij is tevreden dat er nu duidelijkheid is. Het is volgens hem nu zaak dat de VVD zich gaat ''herpakken'' en oppositie gaat voeren tegen ''dit vreselijke kabinet''.

Rutte verwacht dat er als gevolg van de breuk met Verdonk geen splitsing zal komen in de VVD en dat het ''overgrote deel'' van de leden lid blijft. Die indruk heeft hij overgehouden aan de talrijke gesprekken met VVD-afdelingen die hij sinds een aantal weken voert. Rutte wees erop ook op dat de VVD na het vertrek van Verdonk uit de fractie in de peilingen overeind is gebleven, ''zij het op een onaanvaardbaar laag niveau''.

Rutte ontkende opgelucht te zijn over het vertrek van Verdonk. ''Opluchting is een verkeerd woord, na de moeilijke periode die we als partij achter de rug hebben.'' De VVD-leider heeft dan ook zeker ''geen vreugdedansje gemaakt'' toen hij Verdonk gisteravond haar besluit hoorde aankondigen om haar partijlidmaatschap te beëindigen.

Wiegel
Oud-partijleider Hans Wiegel noemt het vertrek van Rita Verdonk uit de VVD ''buitengewoon slecht'' voor de partij. Hij verwijt het partijbestuur dat het niet heeft nagedacht over de gevolgen die het opstappen van Verdonk heeft.

Verdonk besloot gisteravond de VVD te verlaten nadat het partijbestuur haar voor een ultimatum had gesteld: ze moest haar Tweede Kamerzetel opgeven, anders zou ze worden geroyeerd. Eerder werd Verdonk uit de VVD-fractie gezet na een reeks van conflicten. Wiegel heeft zich altijd tegen dit besluit van fractieleider Mark Rutte verzet.

Laatste downloadable content Oblivion nu gratis online

Oblivion is een van de eerste games die de micro-transacties op Xbox Live (en ook gewoon op de PC) serieus nam, al ging het niet altijd van een leien dakje. Nu is het laatste stukje downloadable content verschenen, en deze zal de rest van de week (dus tot 21 oktober) gratis zijn.

De nieuwe content voegt een compleet kasteel toe om in te wonen, met mogelijkheid om trainers in te huren, een speciaal ridder-gilde wat de wacht loopt, en een professionele dieren-opzetter is ook aanwezig om het kasteel aan te vullen met zachte vrienden.

De content is hier te downloaden voor de PC, voor de Xbox 360 moet even ingelogd worden op Xbox Live.


Mourinho kandidaat nummer één bij Engeland

Mocht Steve McClaren als bondscoach van Engeland ontslagen worden dan is José Mourinho de nummer één kandidaat om McClaren op te volgen. Volgens de Engelse krant The Times zal de Engelse voetbalbond (FA) als eerste bij Mourinho aankloppen mocht de huidige oefenmeester vertrekken.

Met 23 punten uit tien duels staat Engeland tweede in groep E. Rusland, de nummer drie, heeft 18 punten maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Kroatië heeft 26 uit tien en is het hoogst geplaatste land in de groep. Mocht Engeland aanstaande woensdag verliezen van Rusland dan zal de toch al niet geringe druk op McClaren alleen maar verder toenemen. De FA zal de coach echter niet ontslaan voordat de EK-kwalificatiereeks ten einde is. Engeland speelt nog twee wedstrijden. De laatste wedstrijd van Engeland is op 21 november tegen Kroatië.

Mocht Mourinho aangesteld worden als bondscoach dan kan hij in principe direct aan het werk. De recentelijk bij Chelsea ontslagen Portugees kwam met zijn oude werkgever overeen geen andere Premier League-club te zullen trainen. Een dienstverband bij de nationale ploeg valt daar niet onder.

Turnen maar dan anders...

Sinds een paar weken begeleid ik een stagiaire. Een goede studente en tevens een brutaal nest. En zo kwam het dat ze vanochtend, bij binnenkomst, meteen tegen me begon te klagen dat het leuke YouTube filmpje dat ze me, vorige week, had laten zien nog niet op de Foklog was te vinden. Nadat ik haar een stevig standje had gegeven, begon het toch bij me te knagen. Het was een leuk filmpje en ik had inderdaad gezegd dat zeer het blogbaar was.

En daar ik geloof dat je, als stagebegeleider, ook een hoop van je stagiaire kan leren hierbij het filmpje:

Museum zoekt schaamluizen

Icoon OpmerkelijkEen verzoek van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Of een ieder even goed in schaamstreek wil kijken of er toevallig schaamluizen rondlopen. Deze kunnen dan ingeleverd worden bij het museum. Dat doet namelijk al langere tijd vergeefse pogingen de collectie geleedpotigen uit te breiden met schaamluizen.

De Phthirus pubis, ook wel 'platje' genoemd, begint een zeldzame verschijning te worden nu de meeste mensen de haren in het kruis kortwieken. Ondanks aanhoudende inspanningen van museumconservator Kees Moeliker is het nog niet gelukt een of meer exemplaren van de seksueel overdraagbare jeukdiertjes te bemachtigen.


Wie een schaamluis te pakken krijgt, kan deze inleveren bij het museum aan de Westzeedijk. Het beestje is één millimeter groot, bleek van kleur en heeft zes poten waarvan de achterste vier klauwtjes bezitten.

Het museum wijst er nadrukkelijk op dat ze alleen dode exemplaren wil hebben, geconserveerd in 70% alcohol.

Met dank aan Mowiek voor de submit.

[NFL]Uitslagen en standen week 6

Er zijn nog twee teams zonder puntverlies: de indianapolis Colts en de New England Patriots. Aan de andere kant van de scores zijn er twee teams nog zonder overwinning: de Miami Dolphins en de St. louis Rams.
Final1234T
NY Giants (4-2-0) «14701031
Atlanta Falcons (1-5-0)1000010

Final1234T
Washington Redskins (3-2-0)770014
Green Bay Packers (5-1-0) «7010017

Final1234T
Miami Dolphins (0-6-0)3714731
Cleveland Browns (3-3-0) «141301441

Final1234T
Minnesota Vikings (2-3-0) «7771334
Chicago Bears (2-4-0)7701731

Final1234T
St. Louis Rams (0-6-0)00303
Baltimore Ravens (4-2-0) «3103622

Final1234T
Tennessee Titans (3-2-0)003710
Tampa Bay Buccaneers (4-2-0) «037313

Final1234T
Philadelphia Eagles (2-3-0) «736016
NY Jets (1-5-0)33039

Final1234T
Cincinnati Bengals (1-4-0)7001320
Kansas City Chiefs (3-3-0) «10100727

Final1234T
Houston Texans (3-3-0)333817
Jacksonville Jaguars (4-1-0) «01062137

Final1234T
Carolina Panthers (4-2-0) «3331625
Arizona Cardinals (3-3-0)073010

Final1234T
Oakland Raiders (2-3-0)070714
San Diego Chargers (3-3-0) «1407728

Final1234T
New England Patriots (6-0-0) «147101748
Dallas Cowboys (5-1-0)0177327

Final1234T
New Orleans Saints (1-4-0) «7210028
Seattle Seahawks (3-3-0)0100717

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England Patriots6001.000230923-03-05-01-02-0Won 6
Buffalo Bills140.200651181-20-21-30-11-1Lost 1
New York Jets150.1671051541-20-31-30-21-2Lost 3
Miami Dolphins060.0001281820-20-40-40-20-1Lost 6

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers410.800132473-01-12-02-11-0Won 1
Baltimore Ravens420.6671101003-01-21-23-00-2Won 2
Cleveland Browns330.5001671833-10-23-30-02-1Won 1
Cincinnati Bengals140.2001261561-10-31-30-11-1Lost 4

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis Colts5001.000164883-02-03-02-02-0Won 5
Jacksonville Jaguars410.800100582-12-03-11-01-1Won 4
Tennessee Titans320.60094721-12-11-12-11-1Lost 1
Houston Texans330.5001331362-11-22-21-10-2Lost 1

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Kansas City Chiefs330.500901032-11-22-21-11-0Won 1
San Diego Chargers330.5001371192-11-22-21-12-1Won 2
Denver Broncos230.400751361-21-12-30-01-1Lost 3
Oakland Raiders230.4001161281-11-22-20-10-2Lost 1

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas Cowboys510.8332031442-13-02-13-01-0Lost 1
New York Giants420.6671541342-12-11-03-22-1Won 4
Washington Redskins320.600101692-11-11-02-21-1Lost 1
Philadelphia Eagles230.400100821-11-21-01-30-2Won 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Green Bay Packers510.8331421073-12-01-04-11-1Won 1
Detroit Lions320.6001171552-01-21-02-22-0Lost 1
Minnesota Vikings230.400101901-11-20-12-21-2Won 1
Chicago Bears240.3331181491-21-21-11-31-2Lost 1

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Carolina Panthers420.6671231100-24-00-14-12-1Won 2
Tampa Bay Buccaneers420.667108873-01-21-13-12-0Won 1
New Orleans Saints140.200791360-21-20-21-20-2Won 1
Atlanta Falcons150.167791311-20-31-20-30-1Lost 2

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Arizona Cardinals330.5001281362-11-21-12-22-1Lost 1
Seattle Seahawks330.5001041022-11-21-12-21-1Lost 2
San Francisco 49ers230.400631021-21-10-22-12-1Lost 3
St. Louis Rams060.000731590-30-30-10-50-2Lost 6

Metroid Prime 3 demo beschikbaar

Iedereen die gisteravond zijn Wii aanzette zal het ongetwijfeld gezien hebben: een berichtje van Nintendo deelde het heuglijke nieuws mede dat via de Virtual Console de demo van Metroid Prime 3 gedownload kan worden. Ook is er een nieuw kanaal beschikbaar waar binnenkort filmpjes van Metroid Prime 3 bekeken kunnen worden.

Nintendo lijkt dus de marketingmachine op volle toeren te laten draaien aangezien afgelopen vrijdag ook al Super Metroid verscheen op de Virtual Console.

Metroid Prime 3: Corruption komt 26 oktober uit op de Wii.

Regels voor persoonsgegevens op internet

Icoon InternetHet College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft vanochtend in Den Haag de richtlijnen voor de publicatie van persoonsgegevens op internet gepresenteerd. Daaruit blijkt dat internetters niet zomaar bijzondere persoonsgegevens over iemand anders op het web moeten publiceren.

Onder die persoonsgegevens worden zaken verstaan als de levensovertuiging of een strafrechtelijk verleden. Zoiets mag alleen met uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene. ''Publicatie van persoonlijke gegevens op internet kan mensen jarenlang achtervolgen. Persoonsgegevens moeten daarom zorgvuldig worden gebruikt, juist op internet'', meent de toezichthouder.

Het CBP wil met de richtsnoeren 'Publicatie van persoonsgegevens op internet' helderheid verschaffen over de toepassing van de Wet bescherming persoonsgegevens in een internetomgeving.

Het CBP stelt verder dat de naleving van de wettelijke regels voor het publiceren van persoonsgegevens op internet voor verantwoordelijken, zoals websitehouders, niet lastig of kostbaar is. De belangrijkste regels zijn dat zij de betrokkene informeren over de publicatie van persoonsgegevens, en de gegevens verwijderen als de betrokkene bezwaar maakt tegen publicatie. Ook moeten verantwoordelijken maatregelen nemen om sites met persoonsgegevens te beveiligen.

Tegelijkertijd kunnen burgers zelf veel doen om verantwoordelijken te houden aan hun verplichtingen. Het CBP geeft hierover voorlichting en biedt modelbrieven voor verschillende situaties.

-
Link: Privacywetgeving geldt ook op internet

Rockies naar World Series

De Colorado Rockies hebben met een 4-6 overwinning op de Arizona Diamondbacks de overwinning veilig gesteld in de Championship Series in de National League. Daarmee hebben ze zich ook geplaatst voor de World Series.
In die World Series moeten ze het opnemen tegen de winnaar van de American League Championship Series. Op het moment hebben de Cleveland Indians daarin een 2-1 voorsprong op de Boston Red Sox.

Wii Fitness in top 10 gadgets 2007

Populair Mechanics heeft Wii Fitness, of beter gezegd het apparaat dat Wii Fitness mogelijk maakt: de Wii Fit, uitgeroepen tot één van de beste gadgets van 2007 in hun Breakthrough Awards.

Ze prijzen niet alleen de manier waarop fitness een game wordt in plaats van een verplichte bezigheid, maar ook de veelzijdigheid van de Wii zelf.

Wii Fitness komt uit in een bundel met de Wii Fit en bevat een verzameling kleine games die je helpen fit te blijven of te worden. Dankzij de Wii Fit, die je gewicht en je balans kan meten, kun je oefeningen doen en hierbij specifieke hulp krijgen. Ook worden allerlei statistieken bijgehouden, waaronder natuurlijk je gewichts af- of toename.
Wanneer Wii Fitness uit zal komen is nog niet bekend; de prijs in Amerika zal rond de $70 dollar liggen.



Director Assassin's Creed praat over side-quests en NPC's

Op Gametrailers is een interview met Patrice Desilets, Creative Director van Assassin's Creed, verschenen waarin hij wat meer over de verdieping van de game praat. Zo legt hij een en ander uit over collectibles, de interactie met NPC's, side-quests en verschillende eindes van het spel. Omdat de informatie wat gefragmenteerd en hier en daar summier is, kun je het beste het filmpje kijken om een goed beeld te krijgen van wat hij wel en niet zegt.

Van Persie: "Kritiek is terecht"

Robin van Persie moest vanwege een schorsing zaterdagavond thuis op de bank de wedstrijd Roemenië-Nederland volgen. Zijn conclusie na afloop is duidelijk: "We maken te weinig doelpunten en creëren te weinig kansen."

Van Persie werd gevraagd een mening te geven over de afgelopen EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje: "Het is niet zo belangrijk om terug te kijken, maar dat het niet goed was is duidelijk. Wij hebben een goede groep met jongens uit grote competities. Dan moet je in staat zijn iets te forceren, wat ik in de tweede helft ook wel een beetje had verwacht."

Ruud van Nistelrooy opperde onlangs de suggestie om te spelen met een systeem met daarin twee aanvallers, Van Nistelrooy en Van Persie. "Het is in de ogen van Van Basten gewoon geen optie. En erover praten dus niet relevant", aldus Van Persie. "Het creëren van te weinig kansen ligt aan het hele team. Wat dat betreft is de kritiek wel terecht. Met ploegen als Luxemburg en Albanië moet je de dubbele cijfers kunnen bereiken. Maar ze graven zich allemaal in en denken: bekijk het maar lekker met jullie mooie voetbal."

De terugkomst van Robin van Persie lijkt een zegen te zijn voor Van Basten. De speler van Arsenal was tijdens de kwalificatiereeks bij alle doelpunten betrokken. Bij de drie interlands die hij miste werd slechts éénmaal gescoord.

'Bush mag Dalai Lama niet ontmoeten'

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse president George Bush moet van China een voor later vandaag geplande ontmoeting met de Dalai Lama afgelasten. Ook moeten de VS een ceremonie morgen ter ere van de Tibetaanse leider in ballingschap schrappen.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Peking zou een ontmoeting tussen Bush en de Dalai Lama ernstige schade toebrengen aan de Amerikaans-Chinese betrekkingen. De Dalai Lama leeft in ballingschap in India sinds een vergeefse opstand tegen de Chinese bezetting en onderdrukking in 1959. China beschouwt de Dalai Lama als separatist en verrader.

Bush wil de geestelijk leider vandaag in het Witte Huis ontvangen. Morgen krijgt de Dalai Lama de Gouden Medaille van het Congres van de Verenigde Staten.

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International worden in China vier jongens van 15 vastgehouden die in graffiti de terugkeer van de Dalai Lama hadden geëist. De kinderen worden met elektrische prikstokken bewerkt. Agenten eisen geld voor de vrijlating van de jongens.

Nintendo's marktwaarde haalt High Score

Nintendo blijft het goed doen op de Japanse beurs. Op 3 oktober werd het oude record van 64.800 yen verbroken en ondertussen bleef het aandeel maar stijgen tot een hoogte van 71.300 yen als closing price op de Japanse beurs gisteren.

Dit betekent dat de marktwaarde van Nintendo nu boven de tien biljoen yen (10.000.000.000.000 yen) is gestegen en daarmee het twee-na-grootste bedrijf in Japan is.

Hoewel Nintendo het goed doet en steeds meer DSen en Wii's blijft verkopen, duidt een voortdurend stijgende prijs aan dat zelfs handelaren in hun verwachtingen worden overtroffen. Een aandeelprijs stijgt namelijk pas als een bedrijf het beter doet dan daarvoor werd aangenomen. Kortom: zelfs beurshandelaren hadden de grootte van het succes van de DS en Wii niet verwacht!



Regen verwacht op Interlagos

Het lijkt erop dat het F1-seizoen gaat eindigen met weer een regenrace, de derde al op rij. De Grand Prix van Brazilië is de laatste op de kalender.

Weervoorspellingen geven aan dat in het weekend het weer sterk kan veranderen in Sao Paulo, de locatie van de laatste race van het seizoen. De afgelopen week is het al behoorlijk regenachtig geweest, maar zoals het er nu uit ziet zal het weer voornamelijk op zondag sterk aan verandering onderhevig zijn. In de officiële persberichten deze week geven de teams, waaronder Williams, ook aan dat men er van uit gaat dat het gehele weekend nat zal gaan verlopen.

Nieuwe megadinosauriër ontdekt

Icoon OnderzoekOpnieuw is in Argentinië een skelet blootgelegd van een megadinosauriër. Het fossiel van de planteneter zou in uitstekende staat gevonden zijn en is vrijwel compleet. In mei van dit jaar werd ook al een dinosaurus opgegraven in Argentinië. In hetzelfde gebied zijn al talloze skeletten gevonden, sinds de opgravingen in 2000 zijn begonnen.

De geleerden hebben de nieuwe soort de indrukwekkende naam 'Futalognkosaurus dukei' mee. Letterlijk betekent dit, in inheemse taal, reusachtige leider van de hagedissen. Volgens berekeningen moet het beest zeker een lengte hebben gehad van 32 meter, gerekend van kop tot staart.

Nu al spreekt men over één van de grootste soorten die ooit op de planeet hebben geleefd. De dinosauriër zou ruim tachtig miljoen jaar geleden hebben geleefd in het gebied dat nu Patagonië heet. Opmerkelijk is de enorme structuur van de nekwervels van het beest, waardoor het zich duidelijk onderscheidt van de al bekende dinosauriërs.

Fan bouwt Arcadekast voor Guitar Hero

Brad, een fan van Guitar Hero en werkzaam bij Knievel Customs, heeft een zelfgemaakte Arcade kast gemaakt voor Guitar Hero. Op te delen in drie compartimenten (één met de PS2 en Logitech Z2300 subwoofer, één met een 27" Toshiba televisie en de top met een Guitar Hero lamp en speakers) is hij makkelijk mee te nemen naar al je feestjes en partijen.
De meeste onderdelen zijn ook echt van het merk Marshall, gekocht bij een onderdelenshop.



Aegon nieuwe hoofdsponsor Ajax

Verzekeraar Aegon gaat, volgens meerdere bronnen, ABN Amro opvolgen als hoofdsponsor bij Ajax. ABN Amro was sinds 1991 verbonden aan de Amsterdamse voetbalclub.

Aegon, al sinds 1984 hoofdsponsor van het schaatsen, zou een bijdrage leveren die ligt tussen de 10 en 12 miljoen euro. ABN Amro had nog een verbintenis met Ajax tot 2011 met een jaarbijdrage van zeven miljoen euro. Het nieuws komt naar buiten op het moment dat er vanavond een ledenvergadering wordt gehouden en donderdag de jaarcijfers van Ajax worden gepresenteerd.

Mobieloge

Even een berichtje voor de liefhebbers van mobiele telefoontjes én horloges. Tot nu toe waren er niet veel mogelijkheden om beide dingen te combineren maar Hyundai heeft een mooi horloge gemaakt waar je ook mee kunt bellen, maar er is meer

Het toestel is ook voorzien van een touchscreen, bluetooth, een 1.3 Mp camera en alsof dat nog niet genoeg is is het ook nog een mediaplayer. Ik wil nu maar 1 ding weten, wanneer en hoeveel ? 

CD: Iron and Wine - The Shepherd's Dog

Rode wijn is gezond, tenminste met mate. Elke dag één of twee glazen resulteert in onder andere een toename aan resveratrol in je lichaam. Een opmerkelijk antioxidantje dat het gevecht aan gaat met schadelijke stoffen in je lichaam. Zorg er wel voor dat je een Cabernet Sauvignon, Pinot Noir of een Merlot drinkt, die bevatten de meeste antioxidanten. Het beetje ijzer dat de wijn bevat, is ook niet slecht te noemen. Ook muzikaal pakt de combi Iron & Wine gezond uit. Vooral in de tijden dat een grauw wolkendek zich boven ons land verzamelt, bladeren een caleidoscoop aan kleuren tonen, en de regen tegen het raam ketst en vooral je weerstand afneemt. Iedere dag twee maal daags een shotje herfstmuziek doet wonderen.

CD: The Tellers - Hands Full Of Ink

Misschien kende je ze al wel via YouTube of nog waarschijnlijker van een Canonreclame over een fotoprintertje. 'Second Category' verzorgde de muzikale begeleiding voor deze commercial. Een zomers deuntje dat even werkzaam is als José Gonzales in de stuiterballenreclame of 'Broad Daylight' bij Appelsientje, en dat subtiele breakje...prachtig! Na de EP 'More' stappen The Tellers nu met hun debuutalbum Hands Full Of Ink in het spotlicht. Is het overige materiaal ook zo bevredigend?

Concert: Marcus Miller - Tivoli

De levende jazzlegende Marcus Miller is samen met zijn basgitaar alweer ruim dertig jaar actief in de jazzwereld. Als sessiemuzikant heeft hij al met talloze grootheden samengewerkt. Zo nam hij in de jaren ’80 een aantal platen op met de legendarische Miles Davis. De discografie op zijn website vermeldt een slordige 545 titels waaraan hij heeft mee gewerkt. De bassist heeft de afgelopen jaren ook wat soloplaten gemaakt, en zit daarbij niet stil. Zo was hij met zijn band de afgelopen jaren regelmatig te bewonderen op North Sea Jazz. Deze week geeft hij een vijftal concerten in Nederland, en Tivoli was maandag als eerste aan de beurt.


Belmont terug in 8-bit in nieuwe Castlevania voor de PSP

De oude vertrouwde 8-bit Simon Belmont, notoir vampierjager en hoofdpersoon uit de eerdere Castlevania spellen, zal in de vorm van een beeldje bij Gamestop en EB pre-orders van het spel Castlevania: Dracula X Chronicles voor de PSP bijgevoegd worden. Een leuke en vooral nostalgische gadget voor de fans!

Castlevania: The Dracula X Chronicles is een remake van Castlevania: Rondo of Blood, een game die nooit in de US is verschenen. Als extraatjes zul je in de game de originele Rondo of Blood kunnen unlocken, maar ook de game Symphony of the Night. Een hoop content dus voor één game!

Castlevania: The Dracula X Chronicles komt 30 november uit in Europa.



AS Roma wil Emanuelson halen

De Italiaanse voetbalclub AS Roma heeft vergaande interesse in Ajax-speler Urby Emanuelson. AS Roma deed al eerder eens een poging om de Ajacied in te lijven.

Afgelopen zomer meldde AS Roma zich al bij Ajax met een bod van acht miljoen euro. Daarop is toen niet gereageerd omdat er na het vertrek van Babel en Sneijder niemand meer weg mocht.

"Het verbaast me niet dat ze zich weer melden", aldus Emanuelson. "AS Roma is een mooie club waar ik zeker voor zou willen spelen. Het is alleen de vraag of ik in de winterstop al naar Italie moet."

Door Interpol gezochte pedofiel gevonden

Icoon MisdaadDe man die wereldwijd gezocht werd door Interpol is gevonden. De 32-jarige Canadees zit in Thailand. Een Thaise politiechef zei dat de van pedofilie verdachte man eind vorige week met het vliegtuig vanuit Zuid-Korea in Bangkok arriveerde.

Interpol deed ruim een week geleden een wereldwijde oproep om te helpen zoeken naar de man. Het was voor het eerst dat de internationale politieorganisatie, met 186 lidstaten, een dergelijke actie ondernam.

De verdachte komt voor op foto's waarop jongens van tussen de zes en tien jaar worden misbruikt. Hij had zich op de foto's onherkenbaar gemaakt, maar Interpol slaagde erin zijn ware gezicht te achterhalen. De politieorganisatie gaf hem de codenaam Vico. De verdachte was leraar Engels op een school in Zuid-Korea.

Ongeveer 350 mensen reageerden op de oproep van Interpol om informatie over hem te verstrekken.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Aegon nieuwe hoofdsponsor van Ajax

Icoon VoetbalNa zestien jaar neemt ABN Amro afscheid als hoofdsponsor van Ajax. Volgens de Telegraaf neemt verzekeraar Aegon het vanaf komend voetbalseizoen over. De bijdrage van de verzekeraar, die al sinds 1984 hoofdsponsor is van de schaatsbond KNSB, zou tussen de tien en twaalf miljoen euro liggen. Het contract zou een looptijd hebben van zeven jaar.

De tussentijdse beëindiging van de overeenkomst met ABN Amro, die doorliep tot en met het seizoen 2010-2011, staat los van de overname van de bank door het bankentrio Royal Bank of Scotland, Banco Santander en Fortis.

Aegon gaat meer betalen voor het contract dan ABN Amro.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

200 man aan het werk voor MGS 4

In een interview met Gamasutra heeft Ryan Payton een aantal details gegeven over de ontwikkeling van Metal Gear Solid 4. Zo zei hij dat Metal Gear Solid 4 de eerste must-buy PlayStation 3 game was ("of misschien wel de tweede of derde") en dat ze daarom behoorlijk onder druk staan. Het huidige development team bestaat dan ook uit 200 mensen die "dag en nacht" aan MGS4 werken om hem te perfectioneren.

Deze uitbreidingen aan het team zijn wel van tijdelijke aard, liet Ryan weten, aangezien het team nu steeds verder uitbreidt hoe verder ze in het development proces komen. Als de game af is wordt Kojima Productions weer wat "leaner and meaner"; oftewel beter te besturen en kleiner.

Ook had hij nog een paar dingen te zeggen over de DualShock 3: MGS4 zal de eerste game die de komende zes maanden uitkomt zijn met rumble. Hij beloofde hierover een aantal functies "that people are really going to dig".


"I really dig rumble, yeah.."

Onthulling van Capcom bekend: Bionic Commando

Capcom heeft bekend gemaakt een vervolg te maken van een klassieker uit 1988: Bionic Commando. Deze platform-game waarbij je met je bionische grappling-hook-arm kon slingeren zal een dieper verhaal en een 3D-wereld krijgen om je te vermaken op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Het verhaal van dit vervolg zal anders zijn dan het origineel, waarin je een mede-agent moest redden. In de nieuwe Bionic Commando word je onterecht ter dood veroordeeld door de overheid die je jaren hebt gediend in een internationaal conflict. Op de dag van je executie vindt er echter een terroristen-aanval plaats en moet dezelfde overheid die jou ter dood veroordeelde je hulp inroepen.



Nix te leren!

Maandag 15 Oktober 2007. Eerlijk gezegd vraag ik me af welke lering we straks gaan trekken uit de gebeurtenissen in Slotervaart afgelopen zondag. Hoe dat ongeveer zal gaan weet ik echter al. Dat hij aan de aandacht van een begeleider ontsnapte is niet echt iets nieuws, dat gebeurt ieder jaar wel een paar keer. Daar zullen we ons nu dus waarschijnlijk wederom weinig van aantrekken.

Dat Bilal B. contacten onderhield met de (al dan niet bestaande) Hofstadgroep, is weinig verrassend en dat er destijds geen bewijs tegen hem was ligt bijna voor de hand. Bilal was kennelijk zo gestoord dat het zeer de vraag is of de Hofstadgroep überhaupt iets met hem te maken wilde hebben. Dat hij redelijk ongehinderd agenten op een politiebureau kan aanvallen is niet te voorkomen. Kortom, dit gaat afgedaan worden als een noodlottig incident. De maatschappij beter beschermen tegen dit soort idioten zit er voorlopig niet in.

Erg verontrustend zijn ook de rellen van gisteravond, maar ook daar gaat geen actie op worden ondernomen: "Een aantal jongeren maakt misbruik van de situatie", tja met zo'n uitgangspunt zit uitzoeken wat er nu precies onder die jongeren leeft er niet in.

Verder nog wat? Eh ja, winnaar Tour de France bekend (geeuw), vrouwen goedgelovig, astma door dikke reet en wederom geen nieuws over Maddie.

ohw ja, in Honolulu weten ze ook wat onderbroeken lol is. Check hier het filmpje.

Keegan denkt niet aan terugkeer als coach

Kevin Keegan verwacht niet dat hij nog opnieuw aan de slag gaat in de voetbalwereld. Tweeënhalf jaar geleden werd de Engelsman ontslagen door Manchester City.

"Mijn leven heeft een andere wending genomen sinds mijn ontslag bij Manchester City", aldus de 56-jarige Keegan. "Ik ben naar geen enkele wedstrijd meer gaan kijken sinds mijn ontslag. Ik denk niet dat ik ooit nog een team zal coachen."

"Ik krijg nog genoeg aanbiedingen uit de voetbalwereld. Die wimpel ik af, want ik heb besloten nu iets anders te doen met mijn leven".

Buffon hoopt op helpende hand van Georgië

Schotland is de sensatie in groep B van de EK-kwalificatie. Het gaat aan de leiding in de poule en de Schotten dreigen er voor te gaan zorgen dat Frankrijk of Italië komende zomer niet aanwezig is op EURO 2008.

Morgen spelen de Schotten in en tegen Georgië. Gianluigi Buffon, doelman van het Italiaanse nationale elftal, voert de druk op. "Georgië heeft niets te verliezen. Ik denk dat ze de Schotten veel problemen kunnen bezorgen, want ze hebben een goede ploeg," aldus de Italiaan die beseft dat EK-deelname op de tocht staat. "Straks missen we de kwalificatie met 26 of 27 punten. Natuurlijk, het is onze fout dat we slecht zijn gestart, maar heel veel landen worden groepswinnaar met ons puntentotaal."

Boakye hersteld van blessure

Heracles kan komende zaterdag in het thuisduel tegen Vitesse weer beschikken over Emmanuel Boakye.

De 22-jarige verdediger is hersteld van de blessure aan zijn rechterbovenbeen. Afgelopen donderdag hervatte hij al de groepstraining en de medische staf van Heracles heeft de Ghanees volledig fit verklaard.

"De trainingen verlopen prima", aldus fysiotherapeut Jos van Putten. "En ook de overige selectiespelers zijn fit."

Racisme kost Bastia één punt

De Franse tweedivisionist Bastia krijgt één punt in mindering. Supporters van de club maakten vorige maand racistische opmerkingen richting Boubacar Kebé van tegenstander Libourne/Saint-Seuring.

De Burkinees stak vervolgens zijn middelvinger op richting de fans van de Corsicaanse club. De scheidsrechter bestrafte de Afrikaan daarop met rood. Bastia won de wedstrijd met 4-2, maar feitelijk krijgt de ploeg nu twee punten toebedeeld uit dat duel.

Button hoopt op meer regen in Brazilië


Jenson Button scoorde tijdens de Grand Prix van China vier belangrijke punten voor het team van Honda, door als vijfde aan de finish te komen. De 27-jarige Brit hoopt meer punten te kunnen scoren tijdens de laatste race van het seizoen in Brazilië. Button realiseert zich wel dat dat een zware klus zal worden als het komend weekend droog blijft boven het circuit van Interlagos.

"Vorig jaar had ik een goede race in Brazilië. Het zou voor iedereen bij Honda fantastisch zijn als we het seizoen dit jaar weer positief zouden kunnen afronden. Als het droog blijft in de wedstrijd, dan kan het echter nog wel eens knap lastig worden om hier in de punten te finishen."

Jongeren Slotervaart boos na dood Bilal B.

PolitieEnige tientallen jongeren hebben afgelopen avond 'wraak' genomen op de politie voor de dood van Bilal B. De jongelui trokken rond 23.00 uur naar het politiebureau aan het August Allebéplein en staken daar een auto in de fik. Ook werden ruiten van het bureau, waar Bilal B. twee agenten levensgevaarlijk met een mes verwondde, ingegooid met stenen.

De politie verrichtte géén arrestaties. De groep verspreidde zich vanzelf waarna de rust in het stadsdeel weerkeerde. De jongeren uitten hun woede vanwege de dood van hun stadsdeelgenoot Bilal B.

Broertje
Het tv-programma Netwerk meldde afgelopen avond op Nederland 2 dat Bilals jongere broer Abdullah een meer voorname rol speelde binnen de Hofstadgroep dan Bilal. Abdullah komt uitgebreid voor in AIVD-dossiers, meldde Netwerk.

In 2005 blijkt de AIVD Abdullah B. in de gaten te hebben gehouden omdat hij een aanslag zou hebben voorbereid op een El Al-toestel op Schiphol. Oók Bilal kwam daarbij in beeld. De plannen waren echter dusdanig vaag dat er geen vervolging werd ingesteld.

Overigens werd gistermiddag een cameraploeg van de actualiteitenrubriek NOVA in Slotervaart weggetreiterd door Marokkaanse randgroepjongeren. De cameraman werd te verstaan gegeven dat ''zijn neus in z'n gezicht zou worden geslagen als hij niet direct oprotte.'' Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch, die eerder opriep tot rust in de wijk, veroordeelt het gedrag van de Marokkaanse jongeren. ''Ze moeten met hun poten van de camera's afblijven'', aldus de oud-politieman en PvdA-bestuurder.

Schizofreen
De ouders en familie van Bilal B. hebben in een persverklaring aan de NOS laten weten dat Bilal aan schizofrenie leed.

De psychische stoornis is volgens de familie vastgesteld afgelopen april toen Bilal via een rechterlijke machtiging gedwongen werd opgenomen in een psychiatrische instelling. Volgens de familie leed Bilal al sinds 2003 aan een psychische stoornis en hoorde hij stemmen in zijn hoofd. De familie stelt dat Bilal nooit had mogen worden ontslagen uit de kliniek. Ze zouden dat ook meerdere keren hebben aangegeven.

-
Link: Persverklaring familie Bilal B. (.pdf)

'Boycot Vista geen slimme actie'

Icoon Digital Het advies van de Consumentenbond om Windows Vista links te laten liggen is 'niet slim'. Dat stelt Niels Huijbregts van internetprovider XS4ALL. Hij vindt dat consumenten blootgesteld worden aan onnodige risico's.

Windows Vista is volgens Huijbregts veel veiliger dan Windows XP. XP had te maken met veel veiligheidsproblemen, waaronder het blastervirus. "Veel onveiligheden op internet (virussen, trojans, etc.) hebben direct te maken met zwakke plekken in Windows XP, die in Vista zijn opgelost", aldus de computerdeskundige. De Consumentenbond stelt dat Vista geboycot moet worden, omdat veel randapparatuur niet werkt. XS4ALL stelt dat de Consumentenbond dan bij hardwarefabrikanten moet klagen en niet bij Microsoft.

Ewald van Kouwen van de Consumentenbond vindt dat "niet zo'n gekke redenatie". Toch blijft hij bij de boycot, omdat veel consumenten Vista-pc's zouden hebben die helemaal niet werken. "Op het moment dat het product het helemaal niet doet, kom je niet eens aan vragen over de veiligheid toe".

Microsoft is verbaasd over de ophef in Nederland over het besturingssysteem. In andere landen zou er veel minder geklaagd worden over Vista. Speciaal voor Nederland heeft Microsoft de website WindowsVistaService.nl gelanceerd. Ook de brancheorganisatie voor computerwinkels herkent zich niet in het beeld van de Consumentenbond. Secretaris Toon Klaassen denkt dat de Consumentenbond bezig is met een 'publiciteitsstunt'.

Nog meer bejaarden aan de Wii

Er duiken steeds meer en meer berichten op van bejaarde personen die aan het Wii-en geslagen zijn. Zo ook het bejaardentehuis Sunrise Home in Birmingham. In dit bejaardentehuis zijn sinds kort heuse Wii-competities onder de bewoners die een leeftijd hebben tot wel 103 jaar.

Een enthousiaste bewoner:

Barrie Edgar, 88: It's a very pleasant distraction and it's great fun to have electronic gadgets in the home. I didn't know how my daughter's Nintendo games worked before, but we've all really enjoyed playing it and the games are good for you as well. We've only had the console in here for a couple of days but we haven't put it down.

Jayne Naylor, directrice Sunrise: We have lots of activities going on here, but the pensioners are usually gardening, playing bridge or doing the crossword. They don't want to do any of those things now we've got the games console.

It's really captured everyone's imagination and bridged the generation gap. Most of the residents are in their 80s and 90s, a couple who play the games are even over 100. It's great because even the residents in wheelchairs who aren't very active can have a go. It helps their coordination, memory and keeps them fit and active.

It's a regular thing now and things have got quite competitive. We're thinking of arranging a league so they can play even more. It was a bit of an experiment when our chef brought it in and we've all been amazed by how successful it's been.

Binnenkort de Wii in het ziekenfonds?

Maak een eigen Wii-taart

Er komen regelmatig game-gerelateerde taarten terug zoals bijvoorbeeld de Zelda bruidstaart. Dit keer hebben we een Wii taart in de aanbieding, inclusief Engelstalig recept:

Use Betty Crocker yellow cake mix. Don't use chocolate, as it didn't hold together as well for Walak.
Don't just stand a single piece of cake vertically. That's the obvious and wrong choice. Instead, cut horizontal slabs of cake. Your first one should be larger, as that's the "stand." Leave this separate from the rest. The body will be of uniform thickness, as thick as a Wii. Then stack them up, putting French butter cream frosting and cardboard in between each layer.
Cardboard is your friend. Alternate layers of cardboard with layers of cake as you stack up your Wii.
Put it all in the fridge. For about a half an hour, or until the frosting hardens.
Dowels. Okay, there's still a lot of non-food items holding this all up, but you can eat around them. You're going to want to push them all the way down the cake, through the cardboard. Sharpening them first will help. Have about two inches of the dowels sticking out from the bottom.
Fondant. Make some grey-colored fondant for the base and white for the body. Cover the base in grey fondant, then put the body on, shoving the dowels through so it stands up. Now wrap the body in fondant as you would a present, keeping the seams in the back.
Use a leftover slice of cake for the controller, covering it in the same white fondant. You can cut the buttons for the Wii and controller out of fondant, then use black and blue store-bought gel icing for the details.
Do not refrigerate. The fondant will "sweat," leaving the Wii looking slimy.

Er hoort ook nog een YouTube filmpje bij de taart:

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.