'Gudjohnsen kopen was fout'

Maikel (WeebI)
Volgens Txiki Beguiristáin was het een fout van FC Barcelona om Eidur Gudjohnsen en Santiago Ezquerro aan te trekken. De Catalanen verwachtten echter niet dat de jeugdspelers zo snel zouden opklimmen.

Ezquerro en Gudjohnsen werden in respectievelijk 2005 en 2006 gehaald van Athletic Club (transfervrij) en Chelsea (¤12m). De twee spitsen kwamen nooit echt uit de verf, ondanks kansen vorig seizoen door het ontbreken van zowel Samuel Eto'o en Lionel Messi. Met de komst van talenten als Giovani Dos Santos en Bojan Krkic zijn de kansen van de Spanjaard en de IJslander verder geslonken. Technisch directeur Beguiristáin geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij het contracteren van deze spelers.

"Dat soort fouten zullen altijd gemaakt worden, want er moeten ook spelers zijn die de nummers 21, 22 en 23 in het team zijn", aldus de ex-international van Spanje. "Gudjohnsen denkt dat hij nog een kans heeft hier, maar op dit moment geven de coaches de voorkeur aan Giovani en Bojan." Zowel Ezquerro als Gudjohnsen hebben nog geen minuut gespeeld dit seizoen en een vertrek lijkt onvermijdelijk. "Als ze geen speeltijd krijgen zullen we moeten kijken naar een oplossing waar iedereen baat bij heeft. Duidelijk is dat als er een bod komt we eerst moeten praten met de speler. Ik weet dat Ezquerro graag naar het buitenland wil", meldt Beguiristáin.

Gudjohnsen werd afgelopen zomer nog gelinkt aan enkele Premier League-clubs, waaronder Manchester United, Newcastle United en West Ham United. Ook voor Ezquerro kwam er interesse vanuit Engeland. Everton en Bolton Wanderers hadden belangstelling in de 30-jarige spits.