CD: Iron and Wine - The Shepherd's Dog

Rode wijn is gezond, tenminste met mate. Elke dag één of twee glazen resulteert in onder andere een toename aan resveratrol in je lichaam. Een opmerkelijk antioxidantje dat het gevecht aan gaat met schadelijke stoffen in je lichaam. Zorg er wel voor dat je een Cabernet Sauvignon, Pinot Noir of een Merlot drinkt, die bevatten de meeste antioxidanten. Het beetje ijzer dat de wijn bevat, is ook niet slecht te noemen. Ook muzikaal pakt de combi Iron & Wine gezond uit. Vooral in de tijden dat een grauw wolkendek zich boven ons land verzamelt, bladeren een caleidoscoop aan kleuren tonen, en de regen tegen het raam ketst en vooral je weerstand afneemt. Iedere dag twee maal daags een shotje herfstmuziek doet wonderen.


The Shepherd's Dog is het nieuwe geneesmiddel op de markt, van farmaceut Iron & Wine. Verscholen in een minder aantrekkelijke verpakking, waarop een wijnkleurige waakhond voor de volksgezondheid prijkt, bevinden zich twaalf pillen voor de gearriveerde herfst. De helende klanken, voorzien van een warm en etherisch tonenpalet, zijn de vitaminebommetjes en antibiotica voor je ziel.

Sam Beam is wederom de patentgerechtigde van deze mix aan werkzame stoffen: het verdovende effect van 'White Tooth Man', waarin een scherp gitaartje en een warme gloed zich ontplooien in een melancholisch meesterwerkje. Het hypnotiserende karakter van het kale en eenvoudige 'Carousel'. Het geestverruimende nummer 'Resurrection Fern' is nog zo'n prachtig stofje. 'House by the Sea' is, met zijn intrigerende intro, het ingrediënt dat het middel even wat bitter laat smaken maar later o zo doeltreffend is. Beam's rustige en dromerige stem en de simpele arrangementen voor de suikers die het medicijn een uiterst dragelijke smaak geven. Om van het gehoor nog maar niet te spreken.


Gebruik: Tegen oorontstekingen, hoofdpijn en herfstdepressies. Stimulant voor een goed en warm gevoel.
Werkzame stoffen: Sluimerige folkrock voorzien van warme klanken en filmische composities, ofschoon ontdaan van overbodige lagen en tonen.
Bijwerkingen: Slaperigheid en een verminderd concentratievermogen. Tevens geschikt bevonden voor zwangere vrouwen.
Dosering: Minimaal tweemaal daags een paar nummers, bij slecht weer wordt een frequentere dosering aangeraden.


Label Sub Pop Datum: 25 september 2007 Waardering: