Mourinho kandidaat nummer één bij Engeland

Mocht Steve McClaren als bondscoach van Engeland ontslagen worden dan is José Mourinho de nummer één kandidaat om McClaren op te volgen. Volgens de Engelse krant The Times zal de Engelse voetbalbond (FA) als eerste bij Mourinho aankloppen mocht de huidige oefenmeester vertrekken.

Met 23 punten uit tien duels staat Engeland tweede in groep E. Rusland, de nummer drie, heeft 18 punten maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Kroatië heeft 26 uit tien en is het hoogst geplaatste land in de groep. Mocht Engeland aanstaande woensdag verliezen van Rusland dan zal de toch al niet geringe druk op McClaren alleen maar verder toenemen. De FA zal de coach echter niet ontslaan voordat de EK-kwalificatiereeks ten einde is. Engeland speelt nog twee wedstrijden. De laatste wedstrijd van Engeland is op 21 november tegen Kroatië.

Mocht Mourinho aangesteld worden als bondscoach dan kan hij in principe direct aan het werk. De recentelijk bij Chelsea ontslagen Portugees kwam met zijn oude werkgever overeen geen andere Premier League-club te zullen trainen. Een dienstverband bij de nationale ploeg valt daar niet onder.