S. Williams plaatst zich voor Masters

Serena Williams is er in geslaagd om zich voor het Sony Ericsson Championship, het laatste toernooi van het tennisseizoen, te plaatsen. De Amerikaanse is hiermee de vijfde tennisster die zich van een plaats heeft verzekerd.

Afgelopen weekend verloor Williams de finale tijdens het WTA-toernooi in Moskou. Uiteindelijk behaalde ze een resultaat van 2766 punten en kan daardoor niet meer buiten de top acht vallen.

Tijdens het Sony Ericsson Championship in Mardid, dat van 6 tot en met 11 november in Madrid wordt gehouden, zullen de acht beste tennissters van de wereld tegen elkaar strijden. Williams zal hierdoor in de gelegenheid worden gesteld om voor de zevende maal aan dit evenement deel te nemen. Eerder werd ook al bekend gemaakt dat Justine Henin, Jelena Jankovic, Svetlana Kuznetsova en Ana Ivanovic op dit toernooi, zullen schitterend.

"Ik ben blij en verrast dat ik het heb gehaald. Na een goede start en een matig vervolg, heb ik nu een Grand Slam en speel ik tennis op een hoog niveau", liet Williams weten. Aan het begin van dit jaar nam de Amerikaanse deel aan de Australian Open en schreef deze uiteindelijk op haar naam. Inmiddels vinden we haar terug op de vijfde plaats van de wereldranglijst. Dit is een opvallende prestatie, aangezien als de nummer 95 aan het tennisseizoen is begonnen.