Fisichella denkt niet aan stoppen

De rijders bij Renault F1 weten nog steeds niet waar ze zullen gaan rijden het volgend seizoen. Voor Giancarlo Fisichella is het in ieder geval wel duidelijk dat hij nog niet wil stoppen met racen.

De Italiaan is één van de vele rijders voor wie de situatie in 2008 onduidelijk blijft, aangezien veel teams wachten op de beslissing van Fernando Alonso. Verwacht wordt dat de Spanjaard terug zal keren naar Renault. Tot de uiteindelijke beslissing moeten de Renault-coureurs wachten zo is hen medegedeeld. Fisichella begrijpt de situatie, maar hoopt op een vierde seizoen bij Renault. "Ik ben er klaar voor en zou erg blij zijn om te mogen blijven. Ik heb het beste gedaan wat ik kon, zeker gezien de omstandigheden dit seizoen!", aldus de Italiaan.

Fisichella hoort inmiddels bij de oude garde in de Formule 1. Alleen Rubens Barrichello en David Coulthard begonnen in de Formule 1 voor het debuutjaar 1996 van Fisichella. Toch sluit hij een pensioen uit. "Ik ga niet met pensioen! Ik ben mentaal nog zo fit als een jonge man en ik heb veel ervaring. Het rijden met de auto zonder elektronische hulpmiddelen zie ik als een nieuwe uitdaging."

Over zijn voormalige teamgenoot Fernando Alonso wil hij nog wel iets kwijt. Fisichella over hem: "Fernando dacht wellicht dat het leven bij McLaren wat anders zou zijn. Misschien kan hij niet zo goed opschieten met Ron in tegenstelling tot zijn goed relatie met Flavio. Zeker is wel dat ze niet samen kaarten..."