[NFL]Super Bowl mogelijk in Londen

Het is niet ondenkbaar dat de Super Bowl mogelijk ooit in Europa plaatsvindt. Commisioner van de NFL, Roger Goodell, zei dat maandag in Scottsdale.

"Er is veel interesse in het houden van een Super Bowl in Londen, dus daar gaan we naar kijken," zei Goodell. Er is ook veel belangstelling voor American Football buiten Amerika en veel teams bekijken de opties om ook daadwerkelijk een keer buiten Amerika te spelen. Zondag 28 oktober spelen de New York Giants en de Miami Dolphins hun wedstrijd in het Wembley Stadium in Londen, de beoogde locatie voor een eventuele Super Bowl. Kaartjes voor die wedstrijd waren zeer snel uitverkocht, waaruit blijkt dat Europa een lucratieve markt kan zijn voor veel NFL teams.

Voorlopig zal de NFL afwachten hoe de wedstrijd tussen de Giants en de Dolphins zal verlopen. In 2005 is er al eens een seizoenswedstrijd gespeeld buiten de grenzen van Amerika. De wedstrijd tussen de Arizona Cardinals en San Francisco 49ers werd in het Azteca Stadium in Mexico City door een record aantal mensen bezocht: 103.467 toeschouwers. De eerstvolgende Super Bowl zal overigens plaatsvinden in Arizona.