Halo 3 oorzaak van lege bioscopen?

Niels (Boris-The-Blade)
Begin oktober verscheen de film The Heartbreak Kid in de bioscoop. Deze comedy met een prijskaartje van 60 miljoen dollar had een grote blockbuster moeten worden, maar leverde slechts 14 miljoen dollar op in het openingsweekend, stukken lager dan de verwachtte 20 tot 25 miljoen dollar.

Opmerkelijk genoeg lijkt niet alleen deze film met Ben Stiller het slecht te doen, maar heeft de hele bioscoopbranche een beroerde maand. De opbrengst is dit jaar 27% achter gebleven op de inkomsten van hetzelfde weekend vorig jaar.

Volgens verschillende mensen in de filmwereld is het allemaal de schuld van Master Chief en dat klinkt nog niet eens zo heel onlogisch. Halo 3 verkocht voor meer dan 170 miljoen dollar alleen al op de eerste dag en meer dan 2,7 miljoen mensen hebben het spel op Xbox Live gespeeld. Daarnaast is de leeftijdsgroep waar Halo op mikt dezelfde als die van de bioscopen, de 18- tot 34-jarigen.

Microsoft denkt zelf ook dat Halo 3 de reden is van de lege filmzalen, aangezien zij het spel in de markt gezet hebben met een grote campagne, als ware het een film.

Natuurlijk blijft het de vraag of het allemaal toeval is, of dat er een daadwerkelijk verband tussen deze twee is. Zo kan het slechte bioscoopbezoek ook liggen aan de matige recensies die Heartbreack Kid kreeg en het gebrek aan andere goede films op het moment. Niet iedereen in de filmwereld is er dan ook van overtuigd dat Halo de schuld is van het lage aantal bezoekers, maar misschien dat de launch van GTA IV ons weer een vergelijkbaar beeld zal laten zien. Ironisch genoeg komt The Ruins, ook een project van Ben Stiller, bijna tegelijk uit met deze tweede kaskraker uit de gamewereld.



Stillers grootste nachtmerrie?