Kasjetsjkin: "Ben klaar voor de strijd"

Sinds zijn positieve plas begin augustus heeft wielrenner Andrej Kasjetsjkin zich stil gehouden tegen de pers. Vandaag doet de oud-wielrenner van Astana voor het eerst zijn verhaal.

Zoals mag worden verwacht ontkent Kasjetsjkin in zijn verhaal doping te hebben gebruikt. "Op 1 augustus zijn twee Belgische controleurs mij komen opzoeken in Turkije, waar ik op vakantie was", aldus de Kazachse wielrenner. "Ik had de indruk dat ze chaotisch te werk gingen. Ze waren gehaast en leken opgelucht toen het voorbij was. De volgende dag begon ik al te twijfelen. De controleurs hadden alle vrijheid om met mijn staal te knoeien."

Zowel de A-staal als de B-staal bleken sporen van een bloedtransfusie te bevatten. "Ik heb nog altijd geen officieel bewijs van mijn positieve test gezien", aldus Kasjetsjkin. "Ik heb geen enkele mogelijkheid om mijn onschuld te bewijzen. Ik wil dat de UCI naar mijn luistert, maar alles gebeurt boven mijn hoofd. Ik heb daarom besloten juridische stappen te nemen. Ik ben klaar om de strijd aan te gaan."