Toyota wil Japanners op het podium

Toyota zou graag meer Japanners zien doorstromen naar de Formule 1. In het eigen ontwikkelingsprogramma zijn inmiddels verschillende talentvolle Japanners opgenomen. Het Japanse team zou graag een landgenoot in de Formule 1 zien die mee kan doen om de podiumplaatsen

Toyota heeft momenteel meerdere Japanners in het eigen talentenprogramma. Zo komt de nieuwe testcoureur van Williams, Sakuro Nakajima, uit het talentenprogramma van de Japanse constructeur. Toyota wil Nakajima zo klaarstomen om in de toekomst races te gaan winnen voor het Japanse team.

"We zijn erg blij dat Nakajima nu in elk geval de eerste toon heeft gezet als Formule 1-coureur. Maar we zijn nog niet helemaal tevreden. We willen van hem minimaal een regelmatige podiumkandidaat maken. Ook voor die andere coureurs die wij zorgvuldig geselecteerd hebben, geldt dat meedoen niet het belangrijkste is. Er hebben al genoeg Japanners meegedaan in de Formule 1 en dat vrijwel zonder succes. Wij willen dat ze gaan meedoen om eremetaal", aldus Hiromi Hayashi, manager van de autosportafdelign van Toyota.

Kamui Kobayashi, coureur in het talentenprogramma van Toyota, weet wel waar het voornaamste probleem zit. "De voertaal in de autosport is Engels en dat is altijd het grote probleem van Japanners. Als je de Japanse coureurs van de afgelopen jaren bekijkt in de Formule 1, dan is Takuma Sato de enige coureur die het Engels goed beheerst", vertelt de Japanner.