Calderón wilde Eto'o niet kwijt

Maikel (WeebI)
Voorzitter van Real Madrid, Ramón Calderón, heeft aangegeven dat de Madrileense club een grote fout heeft gemaakt door Samuel Eto'o te laten gaan. De spits speelt nu bij rivaal FC Barcelona.

In de zomer van 2004 verkocht de Koninklijke de optie op de spits, die toen al enkele jaren bij Real Mallorca speelde. Eto'o vertrok daarop naar FC Barcelona, waar hij al meer dan vijftig keer net het wist te vinden en twee landstitels won, alsmede de Champions League. Calderón vindt dat de club waar hij nu voorzitter is, hem nooit had mogen laten gaan.

"Eto'o laten gaan was een fout", gaf Calderón toe. "Dit heeft hij ons niet alleen laten zien, maar ook laten voelen. Hij is één van de besten, zoniet de beste spits ter wereld. Hij is een bijzondere speler en ik bewonder atleten zoals hij, met een voorbeeldige inzet en wil om te presteren. Ik zal altijd een fan blijven van dit type speler."

Op het moment dat de optie op Eto'o werd verkocht zat Calderón in de directie. De Spanjaard zegt echter dat als hij het toen voor het zeggen had, hij de optie gehouden had. "Ik zat inderdaad in de directie, maar wij hadden geen inspraak. De coach en de technisch directeur hadden het voor het zeggen. Dat systeem is er vandaag nog. Als de huidige trainer Fabio Capello en technisch directeur Predrag Mijatovic zouden zeggen dat ze bijvoorbeeld Ronaldo verkocht willen zien, moet ik daarmee instemmen, of ik het er mee eens ben of niet."