Coach Henin: Clijsters is bitch

Carlos Rodriguez, de trainer van Justine Henin, heeft de tegenstanders weer gemotiveerd. Hij haalde, niet voor de eerste maal, zwaar uit naar het vrouwentennis, naar Kim Clijsters, naar Maria Sharapova.


Carlos Rodriguez is een Argentijn. En soms hebben Zuid-Amerikaanse emoties bij hem de overhand. Rodriguez haalt in de Argentijnse krant Olé hard uit naar het vrouwentennis en naar de tegenstanders van Henin.

"Het vrouwentennis is één grote leugen", zegt hij in de krant. "Het is een circus waarin men zich vals gedraagt. Er heerst veel schijnheiligheid, waarin Justine geen zin heeft. Leef je leven, zeg ik haar, doe zoals Kuznetsova, met wie ze het goed kan vinden. De anderen breken je achter de rug toch af, al vragen ze wel of je mee gaat eten."

Ook Kim Clijsters moet het -niet voor het eerst- ontgelden. "Zij en haar pa hebben Justine van dopinggebruik beschuldigd, maar ze beweren dat ze het zo niet gezegd hebben. Kim is een braaf meisje, maar die indruk geeft ze bewust. In feite is ze una conchuda." Dat laatste is een Argentijns scheldwoord, te vertalen als bitch, kreng, hoerenjong of zelfs kutwijf.

Ook Maria Sharapova krijgt kritiek van Rodriquez. "Zij brengt niks nieuws. Als het op kreunen aankomt, doet Venus Williams dat even goed en deed Monica Seles dat zelfs nog beter."

"De Masters (het officieuze wereldkampioenschap dat Henin in november won) is gewoon op maat gemaakt van Sharapova. Ze mocht altijd op hetzelfde tijdstip spelen. Ze is een marketingproduct en wordt zo uitgespeeld. Op lange termijn lijkt me dat niet positief, het spel dreigt erdoor vergeten te worden", zegt Rodriguez in de Argentijnse sportkrant.