Mourinho wil Drogba laten verdedigen

Harisz
Chelsea-coach José Mourinho wil Didier Drogba laten verdedigen. Door afwezigheid van keeper Petr Cech en verdediger/aanvoerder John Terry wil Mourinho de spits centraal achterin zetten.

Mourinho wil Drogba in de verdediging zetten vanwege zes tegendoelpunten in de laatste drie wedstrijden. Door het vertrek van William Gallas naar Arsenal en Robert Huth naar Middlesbrough en het mindere vertrouwen in de Nederlander Khalid Boulahrouz zit Mourinho defensief krap.

Opvallend is dat Mourinho de topscorer van de Engelse Premier League juist achterin wil zetten. Echter, ook offensief heeft Chelsea problemen. Door slechte vorm van de dure aankoop Andrei Shevchenko en blessures van Arjen Robben en Joe Cole heeft de Portugese oefenmeester alleen Drogba als aanvaller.

Overigens heeft Drogba al laten weten dat hij wel wil verdedigen voor Chelsea, maar toch liever in de aanval wil staan. Hij vindt ook dat er iets met de verdediging moet gebeuren. "We moeten ze niet laten denken dat ze kunnen scoren", aldus Drogba.